Ev tutacağız ama semt sorunu yaşıyoruz....

Peki sen ona geçerli sebeplerini saydın mı? Saydıysan tepkisi nasıl oldu?

annesinin semtinde oturmak için israr eden kızlara kızıyorum normalde, ama senin sağlık sorunu nedeniyle mümkünse aynı binada oturman daha iyi olur özellikle annen sen gidince yalnız kalacaksa.

Geçerli bi sebebim olmasa gerçekten bende istemem ve benim babam vefat etti abim evli evi ayrı oda sahip çıkar eminim gelir gider yoklar ama gelinimiz gerçek anlamda kötü bir insan ona asla güvenem. Aynı apartmanda olsa ah keşe ama ondan da geçtim aynı semt olsun yeter:2:

Peki sen ona geçerli sebeplerini saydın mı? Saydıysan tepkisi nasıl oldu?

Elbette saydım. Sen istersen yine gidebilirsin hatta annende gelsin kalsın bizle dedi dilediğin zaman sen kalabilirsin ben karışmam sana dedi ki eminim karışmaz öyle yapıda bir insan değil ama orayı istemiyorum diye inat ediyor işte

Anlattıklarına göre annenin gerçekten sana ihtiyacı var hem de çalışan bir bayan olacaksın resmen 2 ev ve iş arasında mekik dokuyacaksın sırf bu kadar yorulmayasın diye başta onun yakın yeri teklif etmesi lazımdı ama belki de bu olayla nişanlının gerçek karakterini ne kadar vicdanlı ya da vicdansız ne kadar merhametli ya da merhametsiz ya da ne biliyim çevrenin ailesinin etkisinde ne kadar kalıp kalmadığını anlayacaksın gibi. Ney tavrınızı ortaya koyun kararlılığınızdan vazgeçmeyin derim evlilikten başka sizin bazı sorumluluklarınızın da olduğunun farkına varması lazım nişanlınızın bir an önce. Umarım hayırlısı olur .

Canım aynı sorunu bende yaşadım ve senin gibi bende bir konu açtım.
Fakat ne yaparsam yapayım ne edersem edeyim ben nişanlımı bu konuda ikna edemedim.
Dolayısı ile onun oturduğu semtte bir yerde oturacağız, evimizi tuttuk...

İnan yaptığın strese, döktüğün göz yaşına ve gerilime değmiyor.
İnşallah orta yol bulur ve ortak bir noktada anlaşırsınız.
Ama erkekler böyle işte, sabit fikirliler ve bunu onlara söyleyince de sen kabahatli oluyorsun...

İnşallah istediğin gibi olur, temennim bu, ama çok fazla stres yapma.
Üzüldüğün yanına kâr kalıyor emin ol... Hayırlısı olsun şimdiden...

Umarım orta yol bulunur yoksa aklım çok karışıyor. çok gelgit yaşıyorum içtiğim sigaranın haddi hesabı yok
Peki iki semt arasında çok mesafe var mı? Varsa orta da bir semtte oturmayı teklif et bence :44:

Onu zaten nişanlımda teklif ediyor, orta yerde oturursak mesafe çok uzak değil araçla 10 dk ama işte ne bileyim yaa orası çok merkezi kiralar uçuk heryer dipdibe nefes alacak yer yok. Beni de üzen işte bu yani kendi semtinde olsun diye diretmiyor ortada olsun diyor ama benim o tarafı istemiyor dolayısıyla benimde aklıma ailemi istemiyor gibi geliyor. Birde semt olarak kötü bir yer değildir yani nezih bir yerdir eğer sebebi kötü bir semt olsa onu alıyacağım

Seviyordum onu..O bana çok düşkün değildi ama ben ona düşkündüm..

Benim babamın hastalığı nedeniyle evlenmeden önce söz almıştım ilgilenmek için.Ne varki ben yakın bir şehirdeydim.2,5 saat mesafesinde.Hastenede yatması gerektiği zamanlarda evime gidemedim.2 ay evimden ayrı kaldım.Yorgunluktan aralarda da gidemedim,eski eşim de gelmedi .çağırmama rağmen....Ablamlar da vardı ama onlara güvenmiyordum.Zor bir hastaydı.yanında kalanın işi çok ve ince oluyordu..Benim ilgilenmem önemliydi,sağlıkçıyım üstelik..
Eski eşim anlayış gösteriyordu,öyle görünüyordu sinsi;ama bozuk olduğunu da hissediyordum,yanıma çağırıyordum gelmiyordu.Herkes bunu doldurşa getirmiş,sanki ben keyfimden ayrı kalıyormuşum gibi.Döndüğümde 2 hafta evimde kaldım.Çok yorulduğum belliydi,ama hiç ilgilenmedi,zor zamanımda yanımda olmadı.Bayram oldu,birgün onun babasında birgün benim ailemde kalmak üzere anlaştık.Ama babası aileme gitmemi kıskanıyordu,çarşıya çıksak o akşam aileme gidecek olsak bile ''yemek hazırladık,gelin''diye çağırıyordu.Bunla iilgili eski eşimle tartıştık'2,babam hasta anlayış göstermesi lazım''dedim.Babam sağlıklı olsa haklı olur'' herkes dedim..Çünkü herkes babam sağlıklıymış gibi hareket etmemi bekliyordu..Bayram bitti eve döndük.Ama babamın ameliyat tarihi yaklaşıyordu.Riskliydi ,karar vermem gerekiyordu,stresliydim hiç yanımda olmadı.Tek başına çok yorulmuştum,ne olur izin al,benle gel ''dedim,''Çok yoruldum bir başına ,biliyorsun bizde erkek yok.Başımda erkek olarak gel ne olur''diye yalvardım ,ağladım.Umursamadı.İzin alamam''dedi..Tartışmaya başladık.Beni dövmeye başladı(tartıştığımızda döverdi hep )Her konuşmaya çalıştığımda dinlemiyordu,tartışmaya başlıyorduk,Daha doğrusu ben konuşuyordum o vuruyordu...Bağırdım,sinir krizi geçirdim.Bizİm tartışma şeklimiz böyleydi.Ben konuşarak o vurarak..O gün canıma tak etti,zaten zor bir süreç içindeydim.''Konuşacağın yere dövüyorsun hep'' dedim ağlayarak..Ona ulaşmak öyle zorduki...Uzun süre tartıştık(ben konuştum ,o vurdu)
Çok yanlıştı yaptığım,sonra çok pişman oldum ama )mutfaktan bıçak alıp kendimi korumak için ona tuttum,''benden güçlüsün diye beni dövüyorsun,bak şimdi ben daha güçlüyüm,şimdi döv bakalım ''dedim..korktu.
Bunun üzerine evden çıktı bir daha da dönmedi.İizin alamam diyen insan o gün izin aldı 15 gün,babasına gitti..Boşanma davası açtı...Hem boşanma işleriyle uğraştım hem babamın hastane işleriyle..4 yıl oldu...Halbuki evlilik zor zamanda birlikte olmaktır.O olmadı..Çok kırgınım ona..çok..yaptığı sinsilikten başka birşey değil..
Herkes babamla ilgilendiğim eşimi ihmal ettiğim için beni kınadı.Ama ben katılmıyorum.Evlilik zor zamanda birlikte olmaktır...Pişman değilim babamla ilgilendiğim için..Boşandıktan 2 ay sonra öldü zaten..

Son düzenleme:
kırılmakta haklısınız ama orta yolu bulmanız gerekir.taşınacağınız semt o kadar uzak değil 10dk mesafedeyse işi yokuşa sürmenin anlamı yok..evlendikten sonra ortak paydalarda buluştukça sıkıntıların çözümü ardı ardına gelir..şuan sizi anlaması güç olabilir,yaşadıkça hatalarının farkına varır..

Aynı dili konuşamamak ne kadar acı eminim onunla ilgilenmeyip babanız ölmüş olsaydı daha çok pişman olacaktınız..Aile bu hiç bir şeye benzemez ki sanırım sizin yerinizde olsam bende aynısını yapardım ve benim annemde aynısını babama karşı yapmıştı ama neden olsun ki böyle anlaşmazlıklar neden insanlar empati kurmayı ebceremez. Halbiki gün gelir devran döner kimin kime muhtaç olacağı hiç belli olmaz. İşte yaşamadan bilemez kimse

Son düzenleme:

İnanın böyle yorumlara da ihtiyacım var ben kendi semtinde de olsa annemi bırakmayacağım sonuçta buna kimse karışamaz eşim dahil... Benim aklımı karıştıran malum yazdıklarımdan anlamışsınızdır bu sebep evliliği tekrar gözden geçirmem için gereken bir sebepmidir sizce.

ortada buluşsanız,annene gitmen zor olur mu?işe gitmen zor olur mu?Bunları düşün...Annene temizlikçi tutabilirmisin mesela,sık sık da tlf la görüşürsün..Bunları yapabilir misin?Annenin durumu yoksa temizlik parasını da sen verebilirsin?Eşin buna karışacak mı onu gözle.Uzlaşmacıysa devam edebilrisn.Ama uzlaşmada sıkıntı çıkarıyorsa aklına şüphe düşmesi normal olur..Sen de evini ihmal etmemey çalışacaksın..o da uzlaşacak sen de..Bir tarafa yüklenilmez sürekli..kısa süreli değil bir de sürekli ilgilenecksin..Yasi birinden fazla olmayni anne hakkını da koca hakkını da gözeteceksin..sağlık herzaman öndedir tabi...Bir anneye sağlıksızlığında yardımcı olmayacaksan nezaman yardımcı olacaksın..neyseki sağlığı çok bozuk değil annenizin..
ortada buluşmak annenize gitmenize ciddi sıkıntı oluşturacaksa ya annenizin semtine ısrar edeceksiniz, yada temizlikçi tutacaksınız..

Son düzenleme:
ben insan evladı birinin annen bu durumdayken onu sahip cıkabilicegin sartları sağlıycanı düşünüyorum..

birde evlilik öncesi stres, dolduruş, düşünememe durumları var.. senin istedigin ona mantıklı gelmiştir belki birine anlatmıstır..

o kişi veya kişilerde ona sen iç güveysi mi olcan deyip doldurusa gelmiş olaiblir...

malum evlilk öncesi bu işlere burnunu sokup işi bozmaya zora sokmaya bayılanlarda var...

Aslında dediğim gibi ortada buluşsak mesafe araçla 10 dk çok uzak değil yani böyle bir seçenekte kalacağım zamada tek çarem temizlikçi olur tabiki. Annemin emekli maaşı olcak elinde onun tutması biraz zorlaşır. Ama iş bu raddeye gelirse ayda 1 kez ben karşılayabilirim diye düşünüyorum. sanıyorum da nişanlım bu duruma ses çıkarmaz..Benim anneme gitmeme ses çıkartmaz buna eminim ama benimde bir evim olacak ve sorumluluklarım 2 kat daha artacak sonuçta evleniyorum diye hayat bana neden zorlaşsın ki...Of ya gerçekten bilmiyorum sıkıştım kaldım

Ben zaten kesinlikle dolduruşa geldiği kanısındayım yoksa tanıdığım, evlenmeye karar verdiğim adam bu değildi...

Dolduraşa gelmiştir bence de..Böyle dolduruşa gelen biriyse kriz zamanlarınız zor geçer..Hayırlısı olsun..Onun o tarafta oturmak için bahanesi neymiş?sadece iç güveyi meselesi mi?saçma?Bu düşüncesi çok basit ,sadece bukadarsa..

hastalık fedakarlık gerektiri. ki fedakarlık annen için seni doğuran kadın için.
ama sende emri vaki yapamazsın. nişanlına tatlı bir dille anlat; aynı durumda o olsa ne yapardı? bunu sor.
mutlu olmak istediğinden, anneni düşünmekten başka şeyleri halletmeye fırsat kalmayacağından bahset.

kuzum seninki istemediğinden laf uydurmuş bence... ne alaka iç güveysi de ayrıca bunu daha önce hiç konuşmadınız mı konuştuysanızda net bir şekilde dediğinin arkasında dur herşeyden önce annem hasta ve benim aklım hep onda kalacak bitanem olmaz de tatlı dille konuş yada msj at

normalde uzaklık iyidir ama böyle bir hastalık durumunda tabiki de annene yakın olmalısın
kesinlikle taviz verme
evlenince köle aldıklarını sanan insanlardan nefret ediyorum

ben 2 tarafın da ailesine oturmaya karşıyım ama senin durumun çok çok farklı canım...

annene yakın olmak şımarıkça ya da lüks bir istek değil ki! senin ki zorunluluk!!!!!!

nişanlının bu davranışları evlendikten sonra yaşayacaklarının da habercisidir bence...

bunun iç güveysi olmakla hiç ilgisi yok. sen her şeyi en baştan bir daha değerlendir bence.. ayrıca annenle bu kadar ilgili olduğun için gerçekten seni çok takdir ettim.. Allah herkese senin gibi evlat nasip eder inşallah...

Sanıyorum ses çıkartmaz deme, bunları açık açık konuş. Çünkü sen evi problem edeceğini de sanmazdın öyle değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…