Ev tutarken,semt secerken fıkırlerınız yardım:)

ev tutarken oncelıgınız):

• uzakta olayım kafam rahat olsun.

OY: 38 69,1%
  • uzaga gıtmeye gerek yok.

OY: 4 7,3%
  • aynı semtte olsamda mesafemı korurum .. (ama nasıl?)

OY: 11 20,0%
  • yardan da gecemem serden de kararsız olurdum.:)

OY: 2 3,6%

• Ankete Katılan
    55
  • Anket Kapalı .

blackberry__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
674
0
0
Antalya
kızlar bılıyorum cogumuz uzak oturmanın daha mantıklı oldugunu bılıyoruz...
duzene alısırken uzak olmak en iyisi ama ıkı aıle aynı semtte olunca bendeki kararsızlık had safada... su ayrıntıyıda vermek ısterım kı ben anneanemleyım ona yakın olmakta onemlı benım ıcın. yalnız olmayacak ama yol parası verecegım sureklı.
kendı cevrem herkes burada ama ısın kotusu herkes(!) burada ne yapmalıyım ki...

Son düzenleme:
İki aile de aynı semtteyse sizde bu durumda iki aileye de eşit uzaklıkta bir semtte ev tutacaksınız.
Ne çok uzak ne çok yakın olmalı bence.

Eğer onların size gidip gelmesinden rahatsız olacaksanız iki aileye de eşit mesafede uzak olsun. Ama farketmez diyorsanız bence yürüme mesafesi bile olabilir. Ya da annenize yürüme mesafesi ama kayınvalidenize biraz daha uzak olabilir. Anneye yakın olmak önemli çünkü. İleride çocuk olduğunda ya da en basitinden evle ilgili bir şey olduğunda daha çok nazınız geçer, daha rahat edersiniz.

Sonuçta mesafeli olmak sizle eşinizin elinde

1.şıkkı seçtim ama araban varsa aynı memleketteysen,normalden daha fazla bile görüşülüyor.
arabanız var gelin beş dk lık yol deniyor.
otobüsle mesafemiz 1 saate yakın.ama özel araba oldugu için 15 dk.
uzak olsun diye ugraştık,evi aldıgımızda uzak oldugumuzu sanıyoduk.ama öyle değilmişiz :) uzak olmak için memleket değiştirmek gerek.

haklısınız kızlar ama aıleme yakın olup onlara uzak olma sansım yok cok yakınlar mesafe olarak. ya bı saatlık mesafe ya 10 dk mesafe sansım var aıleme yakın olayım derken huzurum kacmasın dıyorum:44: ama burda olsam cok gelıp gıdılmese bunu yapabılırmıyım sızce?

ailelere bağlı bi durum bu
biz ailelerle aynı semtteyiz
kendi aileme daha yakın evimiz ama o şekilde denk geldi
eşimin ailesiyle de yürüme mesafemiz 5 dkka
2 senelik evliyim çağırmadan gelmezler çat kapı geldiklerini hele hiç görmedim
eğer ki bi şeyler sezmiyorsan yakın olanı tut

benım derdım bırazda uzakta tek basıma sıkılırmıyım

alt tarafı 1 saatlik yol 1000 km deil ya atlar arabaya gidersn cann sıkılınca ..... ama diğer türlü huzursuzluk cıkarsa daha kötü .... kaldı ki gidecegin yerde bomboş biyer olamaz heralde illaki olacak komsun arkadasın yeniliklere acık olmak lazım

canım bence ne olursa olsun ailelere yakın ol yani ben öyle yaptım. sonuçta karı koca çalışıcaz destekleri üzerimizde olmalı özellikle çocuk için ben iki ailemede yakın ev tuttum

önemli olan karşı tarafın anlayışlı olması anlayışlı değillerse uzak yakın fark etmez,

aynı şehirde olmak bi dert.. nişanlımın annesi biraz rahatsız, onlara yakın olalım istiyor, onun ailesi ile benim ailem arasında arabayla 30-40dk vaar.. annem bizi bıraktı onlara yakın gitti diye düşünecek diye korkuyorum.. üzülmesini istemiyorum... ev alırken annemlerin semtinde alacağız, maddi olarak da daha uygun oldduğu için... muhtemelen nişanlımın ailesini de o tarafa taşıyacağız.. bizdeki durum biraz karışık yani.. mecburiyet var biraz.. umarım anlayışlı olurlaar, fazla muhabbet tez ayrılık getirir cünkü... biraz düzen kurana kadar kimse karışmasa, sonrasında aynı semtte olmak bana da onlara da ii gelir diye düşünüyorum.. ama cok zor bu işler 2 aile de aynı şehirdeyse, bunu anladım...

evleneli 1 sene olucak ikimizin ailesine de otobüsle 1 saatlik bir mesafede oturuyoruz
2 ay önce işten ayrıldım evdeyim annem yakın olsa giderdim hep bunu düşünüyorum
ama o zamanda kaynanam ile cok içli dışlı olurduk tadımız kaçardı eminim
her türlü yarım saatlik mesafe olsun iyidir

Bende sımdılık calısmıyorum, yakın olursam gıderım gelırım yurume mesafesı ıyı olur dıye dusunuyorum.
dıger turlu evet ıclı dıslı olmak fıkrı baya urkutucu:)

evet kesınlıkle aynı sehırdeyse bırde aynı semtteyse gercekten zor..
bırde bızım semtte kıralar ates pahası.:26:

önemli olan karşı tarafın anlayışlı olması anlayışlı değillerse uzak yakın fark etmez,
Bır bakıma aynen oyle. uzak olsada yeterler anlayıs meselesı.
kendı aılemde burda oldugundan duygusal davranıyorum.
maddi durumları hal edersek sanırım burada bakacagım ama aklım bölük:)

canım bence ne olursa olsun ailelere yakın ol yani ben öyle yaptım. sonuçta karı koca çalışıcaz destekleri üzerimizde olmalı özellikle çocuk için ben iki ailemede yakın ev tuttum

haklısın,ama bızde durumlar az bıraz farklı oldugu ıcın ben kararsızım.
desteklerı uzerımızde olmalı tatlımda kösteklerıde uzerımızde olacak dıye bır suphem var:)

[/I] Fıkırlerınız ıcın cok ama cok tesekkur edıyorum. yorumlayan herkese.
ısın maddı boyutuda zor oldugu ıcın ıkılemdeyım.sanırım manevıyata degıl maddıyata gore karar verecegım.
yakın olsam dert uzak olsam dert. komsu kapısı olmak ıstemıyorum bakalım.[/I]

evet kesınlıkle aynı sehırdeyse bırde aynı semtteyse gercekten zor..
bırde bızım semtte kıralar ates pahası.:26:

şöyle diyeyim canım, senin şu derdin yok.. uzaksan ikisine de uzak olacaksın, kimse bize yakın oldu bize uzak oldu demeyecek.
farklı semtlerde olmaları daha zor.. aynı semtte annen de var, ben olsam hiç düşünmem oradan tutarım..
zaten niyetim de bikaç yıl içinde bu, annemlerin oradan ev almak.. nişanlım da ailesini taşır muhtemelen annesnin rahatsızlığından dolayı bi aksilik olursa hemen gidebileyim istiyor,annesidir,haklıdır... ama herkes aynı semtte, oh ne güzel işte.. ben galiba başlarda k.valideme yakın olucam... hem de kiralar orada daha pahalı olmasına rağmen... arabaa varken aynı şehirde nolcak sanki,hemen gideriz diyo nişanlım ama yaşamadan bilemem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…