Kebaplar Ev usulu iskender kebab(resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
illaki restorana gitmeye gerek yok evdeki malzemelerlede yapabilirsiniz

yarim kilo et
1 tane pide
bir kase yogurt veya suzme yogurt
4-5 kasik tereyag
2 kasik salca
2 domates
6 biber
karabiber; tuz

eti10 cm boyunda yani ince uzun seklinde kesiyoruruz tuzunu baharatini atip karistiriyoruz ,bunu tavada veya firinda kizartiyoruz
pidesi icin pideleride kare kare dograyip eti kizarttigimiz tavada biraz tereyag koyup uzerine pideleri dokup onuda hafif kuruyana kadar kizartiyoruz
yine bu tavada domates ve biberleri hafif kozlemis oluyoruz
servis yapcagimiz tabagin altina isterseniz yanina yogurt koyuyoruz
sonra pideleri ,uzerine etleri, domates ve biberle susluyoruz
sos icinse tereyag kizdirip icine salca koyup biraz su dokup kivami koyu olmucak sekilde tuzunu atip hazirliyoruz ,
bu sosta etlerin ve pidelerin uzerine gezdiriyoruz
cok guzel ediyo sizlerde deneyin arkadaslar
afiyet olsun..

Son düzenleme:
off hayatımda en sevdıgım yemek ustune yemek tanımama herfırsat buldugumda yerım cokacimcoookcokacimcoook senınde elıone saglık resımler gozukmuyor ama

evet kizlar ya resim gozukmuyo ,once ne guzel gozukuyodu ,sonradan ben anlamadim resim kayboldu, yapmaya calistim olmadi ,elimdede baska resim yok ,artik bidaki yapmamda eklicem ,ama nefis oluyo ,

biz de evde et kısmıyla uğraşmamak için süper marketlerde pişmiş ve dondurulmuş olarak satılan dönerlerden alarak yapıyoruz

canim once resim vardi ama silinmis heralde nasil oldu anlamadim ,tekrar getirmekte mumkun degil ,bu yemegi yapip cekmem gerekli koymak icin
malesefki resim yok ama kesinlikle tavsiye ederim

eellleerine sağlık bacım ...pek nefis bir tarif olmuşş.... ramazan ramazan çok güzel gider...ooohhh afiyet olsun.. yarasın bebişlerimize de...

ellerine saglik canim valla harika gorunuyo, hazir giibi ayni
ben rejimdeyim oyuzden yapip koyamiyorum resim icincok merci canim

bende pideleri ufak küp küp kesip fırında kızartıyorum.Onlar kızarırken bir tencerede et suyu yada bulyonlu su yaparak kaynatıyorum.Kızaran pideleri bu suyun içine atarak hemen delikli kepçe ile çıkarıyor servis tabağına alıyorum.Pidelerin üzerine yoğurdu yayıyorum,yoğurt üzerinede ister evde yaptığımız köfte,kuzu eti yada hazır paket aldığım döneri(tabii döneride ısıtıyorum)koyuyorum.Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp içine kırmızı toz biber atıyor ve bunuda servis tabağının içindeki malzemelerin üzerine döküyorum.Yemede yanında yat:)))nefis oluyor özellikle bunu ramazan ayında çok yaparım.

kız böyle resimler hamile hatunlara gösterilir mi hiç bak canımız çeker sonra ... bize yapmak zorunda kalırsın ona göre... pek nefis görünüyor bacııımmm eelcağızlarına sağlık...

Sympathique eline saglık canım bende yapmıştım resminide çektim ama koyacak vaktim olmadı . ben fırında etleri yapmıştım ....

neden canim ckmu agirdi
bence evde dene hem hafif hem guzel oluyo
pidelerin uzerine et ,salca sos yaninda yogurt
bence yapildigi yere gore degisir kimi yerlerdeguzel yapmazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…