Tatlı Tarifi ev yapımı künefe

zuzu44

GuteZeitenSchlechteZeiten
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2009
13.355
71
413
Malzemeler Ve Yapilisi:

Bir paket tel kadayıf ama ben 2 tanesi için yarısını kulandım, Kunefe tabağina margarin sürdüm isterseniz bol tereyağda sürülebilir ama ben sole margarin kullandım.. sonra ekmek tahtasında kadayıfları bir güzel doğradım sonra bir kısmını tabağa eşit miktarda yaydım sonra içine dil peyniri deldim 2 tane. Sonra diğer kalan kadayıfı üzerine yerleştirdim ve kısık ateşte pişirdim kızarınca ekmek tahtası yardımıyla ters çevirdim diğer tarafıda pişirdim kısık ateşte..

Malzemeler Ve Yapilisi:

Bir paket tel kadayıf ama ben 2 tanesi için yarısını kulandım, Kunefe tabağina margarin sürdüm isterseniz bol tereyağda sürülebilir ama ben sole margarin kullandım.. sonra ekmek tahtasında kadayıfları bir güzel doğradım sonra bir kısmını tabağa eşit miktarda yaydım sonra içine dil peyniri deldim 2 tane. Sonra diğer kalan kadayıfı üzerine yerleştirdim ve kısık ateşte pişirdim kızarınca ekmek tahtası yardımıyla ters çevirdim diğer tarafıda pişirdim kısık ateşte..

kadayıf,dil peyniri,şeker,şamfıstığı,margarin ve ya tereyağ,su

şerbeti içinde bir bardak şeker bir bardak su bir tatlı kaşığıda limon sıktım ve ılık şerbeti künefenin üstüne döktüm, samfıstığıyla süsledim…

Afiyet olsun

Eklentiler

• $59259155421518551315391.webp
    $59259155421518551315391.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 150
nikita teşekkürler:)))))))))))))
sarubocek sanada teşekkürler

Back
X