En başarılı bulduğunuz Kurabiye Tarifi hangisidir?

• Ankete Katılan
    988
  • Anket Kapalı .
Ayva tatlısı ya da reçeli olabilir ama 3 tane ayva yenir canım, gerek yok bence
koca koca 3 ayva yenmiyor da 7 idi 2sini anneme 2sini kaynanama verdim.. ben de hoşaf mı komposto mu ne ise işte ondan yaparım diyordum...
nasıl doğrayım hoşafa.. ne kadar şeker katıyım, şekeri kaynadıktan sonra mı atıyım hepsini bir mi atıyım canım.

Hoşaf kuru dan komposto yaş olandan yapılır derin bilgi yazın bı yere

Reçel yap canım benimde 4 büyük ayvam vardı dün gece doğradım şekere yatırdım akşama pişiricem kışın reçel çok güzel oluyor

Reçel yap canım benimde 4 büyük ayvam vardı dün gece doğradım şekere yatırdım akşama pişiricem kışın reçel çok güzel oluyor
nasıl doğradın tatlım.. şekil de önemli şimdi :)
eline sağlık. afiyetle yiyin.. ölçü olarak nasıl yaparsın? ne kadar pişirilir? bir çilek denedim o da çok güzel olmadı

nasıl doğradın tatlım.. şekil de önemli şimdi :)
eline sağlık. afiyetle yiyin.. ölçü olarak nasıl yaparsın? ne kadar pişirilir? bir çilek denedim o da çok güzel olmadı
Canım anlatayım
Ben reçeli koyu severim o yüzden suyunu her zaman az koyarım. Şekil olarak senin tercihine kalmış küp küp de olur dilim de olur 4 ayva kullandım 4 bardak şeker, 3 bardak su ekledim. Gece doğradım ayvaları üstüne şekeri döktüm 1 gün şekerle beklerse çok lezzetli oluyor. Akşama pişireceğim suyunu ekleyip. Yaklaşık yarım saat kaynatıyorum koyulaşmaya başlıyor zaten. Küçük bir çay tabağına azıcık koyup soğutuyorum kıvamına bakmak için. Ballaşmışsa altını kapatıyorum. Eğer hala sıvıysa 5 dakika daha kaynatıyorum. Kaynarken 1 dilim limon eklemeyi de unutma

Komposto mu yapayım diyorsun, ister ince ister kalın doğra. Kaynayana kadar hızlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat-40 dk kadar kaynat. Sonra damak tadına göre şekeri ilave edip 5 dk daha kaynattın mı tamamdır.
Şeker oranı tamamen damak tadına kalmış, ben olsam 1 bardaktan fazla şeker ilave etmem canım.

çok sağol canım... çok teşekkürler..
o kıvam da benim isteğime bağlı yani nasıl seviyorsam değil mi?
tamam deniycem bakalım.. biz de reçel de pek yenmiyor ama annem yapar veriyim der yok yemeyiz diye almam...
ben gül reçeli seviyorum.. ayva reçeli de güzel oluyor mu bakalım :)

fişne :) yaptım geçen yazdan buzluğa koyduğumuzdan iki fincan bi de yarımı şeker attım.. fena olmadı.. kız hep hazır meyve suyu götürüyor diye içime de sinmiyor ama napim.. ana beceriksiz :))

Rica ederim tatlım
Evet canım sulu seviyorsan ekstra kaynatmana gerek yok ben bal kıvamında seviyorum reçeli. Şekline kendin karar ver ben küp küp doğradım :)
Kışın seviliyor umarım beğenirsin

fişne :) yaptım geçen yazdan buzluğa koyduğumuzdan iki fincan bi de yarımı şeker attım.. fena olmadı.. kız hep hazır meyve suyu götürüyor diye içime de sinmiyor ama napim.. ana beceriksiz :))
Beceriksiz kadın yoktur, üşengeç tembel kadın vardır

Rica ederim tatlım
Evet canım sulu seviyorsan ekstra kaynatmana gerek yok ben bal kıvamında seviyorum reçeli. Şekline kendin karar ver ben küp küp doğradım :)
Kışın seviliyor umarım beğenirsin
Ben çok severim ayva reçelini, ister küp küp, ister dilim, ister rende farketmez ayvam güzel çıktı, yoksa reçel yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…