Şıklara gerek yok ki, fazla olan sayı çıkınca katları bulmasını öğreteceksiniz.
2 kat fazla olduğuna göre, küçük sayı 1 kat oluyor. Demekki 3 kat var diye anlatabilirsiniz.
Ya da bir apartmandan yola çıkarak anlatın diyeceğim ama, şimdi hangi yollardan çözüme gidiliyor bilmiyorum.
Bizim zamanımızda ne kolaydı matematik işlemleri ya, basit yoldan kavrıyorduk
Birazda çocuğun eğilimleri ile alakalı sanırım. Kimisi matematik zekaya, kimisi edebi zekaya yatkın oluyor. Bu sebeple işleriniz zor liseye kadar
Liseden sonra yatkınlığa göre ayrılıyor
Oglan 3te miydi senin? Kizlar kacinci siniftalardi?
Verilmeyen toplanani bulma var mesela ben bunu bundan cikariyoruz dedim hayir o oyle degil diyor iste 6 etmesi icin bilmem kac lazim... haa tamam dedim sen oyle bil ama bu da dogru dedim sonra ogrenince benim dedigimi kullanirsin dedim.. o saglamasi icin kullaniyor:))
Birazda çocuğun eğilimleri ile alakalı sanırım. Kimisi matematik zekaya, kimisi edebi zekaya yatkın oluyor. Bu sebeple işleriniz zor liseye kadar
Liseden sonra yatkınlığa göre ayrılıyor
Oglan 3te miydi senin? Kizlar kacinci siniftalardi?
Verilmeyen toplanani bulma var mesela ben bunu bundan cikariyoruz dedim hayir o oyle degil diyor iste 6 etmesi icin bilmem kac lazim... haa tamam dedim sen oyle bil ama bu da dogru dedim sonra ogrenince benim dedigimi kullanirsin dedim.. o saglamasi icin kullaniyor:))
Oğlum 3.sınıf canım kızlar 8. sınıf:)