ev,yatırım

Suveybe13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2016
5.403
12.174
248
merhaba çok değerli fikirlerinize ihtiyacım var
biz ailerlerden uzakta yaşıyoruz ikimizde çalışıyoruz
eşimin ailesinin evi var bahçeli büyük üstüne kat çıkmaya müsait
bu yer insanların sürekli yazlık aldığı bir yer evlerin pahalı olduğu bir yer
eşimle üstünü çıkmayı düşünüyoruz dubleks ferah bir yer olacak yaptırırsak
beni düşündüren ilerde bir problem olur mu
ben tamamen yatırım amaçlı düşünüyorum iyi bir fiyata kiraya verebiliriz
yılda bir kere gidiyoruz oda bayramda bir hafta kalıp dönüyoruz
anca emekli olursak döneriz memlekete çünkü eşim gitmek istemiyor zaten kendiside kariyerle uğraşıyor sürekli doğu görevleri olacak
dönüp dolaşacağımız yer şuanda yaşadığımız şehir olur ikimizde bu şehri çok seviyoruz ve çocuğumuz burda büyüsün okusun istiyoruz
düşüncelerinizi merak ediyorum

eşinizin ailesinin olduğu yerde akrabalari da vardır muhtemelen o yüzden ben olsam oraya evi yaptırmak yerine şu an oturdugum yerden ev alırdım. siz şu an olduğunuz yerden gidince kiraya verebilirsiniz.
eşinizin ailesinin evinin üzerine de kat çıkma işini de emeklilik sonrasına bırakabilirsiniz.

yaşadığımız yerde ev fiyatları ateş pahası sanmıyorum alabileceğimizi krediyede karşıyız.orayı düşük maliyette yaptırabiliriz diye düşünüyoruz

Hangı şehir merak ettim kız :) İstanbul mu

Kayınvalidemin evinin üstüne kat çıkmam, burası bizim evimiz diye kapı dışarı ettiklerinde ne yapacaksınız? Önemli olan tapunun kimin üstüne olduğu.
Olan paramı tapusunun üstüme olmadığı bir ev için harcamazdım.

Yazlık yer dediğiniz İstanbul Silivri büyük ihtimalle. Dişinizi sıkıp oradan bir ev almaya uğraşın kiraya verin, şehir merkezine yakın yaşamaya devam edin bence çünkü Silivri ve ötesi gerçekten sıkıcı bir yer, yapacak hiçbir şey yok. Yaz bitti mi deniz de gitti hiçbir özelliği olmayan bir yer. Üstelik metrobüs yapsalar bile toplu taşımalarla merkeze gitmek büyük zulüm, arabanız olsa benzin masrafı ekstra zulüm.

Silivri değil ama oradan yer alma gibi planlarımız var.tapu olayınida düşünmedim evi yaptırınca bizim üzerimizde olur diye dusundum

Silivri değil ama oradan yer alma gibi planlarımız var.tapu olayınida düşünmedim evi yaptırınca bizim üzerimizde olur diye dusundum
Silivri'den ev bulamazsanız arsa almak da çok iyi yatırım. Yerleşim oralara da kayıyor artık mütahitler kapış kapış arsa arıyor. İşinizi sağlama almadan kat çıkmayın derim önce tapuyu isteyin bence. Bu devirde kimseye güven yok maalesef.

Eşinizin ailesini hiç karıştırmayın bu yatırıma derim. Bekar kardeşi varsa kardeşin otursun diyebilirler,akraba sokabilirler devreye bu otursun diye,her türlü sorun çıkabilir yani.
Elinizdeki yetmiyorsa biraz daha birikim yapın. Başka bir yerden yada oradan başka bir yatırım yapın derim.

Ev ev üstüne olmaz gerçek anlamda. O evin tapusunu ayırmaya kalksanız siz bize güvenmiyor musunuz muhabbeti olur.

Evin üstüne sonradan ev yapılınca çok kötü oluyo ve güvenli değil bence. Ayrıca kv ile olmak istemezdim.

öyle ayrı tapu olmaıs için ohhoo cok şey lazım... yaptırın tapu olmasa bile kira bedelini alırsınız kv nizi de bu süre zarfında kızdırmayın
önce binanın planı değişmesi lazım (apartman veya cok katlı bina planı olması lazım, her kata ayrı mülk sahibi olması için ayrı evrak işlem lazım, bakalım kac kat cıkmaya izin olacak? ayrıca hadi tuüüüüm evrak işlerin hallettiniz kv ve kp arasasını neden sizinle paylaşsın başka cocukları yok mu ?

Yatırım açısından bakınca hiç mantıklı değil.
Aynı fiyata bir arsa alsanız daha çok değerlenir.

Kayınvalide üst katında kiracı olmasına razı olacak mı acaba? Kiracı bahçeyi kullanırsa sorun olmaz mı?
Tapu kısmı ayrı bir sorun. Hiç girmiyorum.

dört kata kadar izin var başka çocukları var hepsine isteyen gelsin yaptırsın dedi 3 kardeşler kp yaptırtmıcak herkes kendisi yaptıracak biz zaten yaptırmak istiyoruz demedik daha düşünüyorum bu konu açılmadan önce doğru mu yanlış mı diye düşünüyorum

böyle bir çıkarıma nereden vardınız ki diğer evlatlarıda isterse gelip yapacak herkes kendi yaptıracak ortada ayrımcılık yok.

yaptırın o zaman ya.. kirasını siz alacaksanız veya akrabadan biri tutup oturayım dediginde kira vereceksin diyebiiecekseniz yaptırın...adres muglamı kardeş

İleride sıkıntı olabilir,tapunun ayrılmasi gerekiyor,kardes varsa onlarin rızası var mi? Bunlar hep önemli seyler ben olsam baska yerden ev almayi düsünürdüm

Ev ev üstüne olmaz gerçek anlamda. O evin tapusunu ayırmaya kalksanız siz bize güvenmiyor musunuz muhabbeti olur.
evet bunu düşünmemiştim eşimle konuşmak l
İleride sıkıntı olabilir,tapunun ayrılmasi gerekiyor,kardes varsa onlarin rızası var mi? Bunlar hep önemli seyler ben olsam baska yerden ev almayi düsünürdüm
ayrımcılık yok isteyen yaptıracak

evet bunu düşünmemiştim eşimle konuşmak l

ayrımcılık yok isteyen yaptıracak

İsteyen yaptiracak tamam ama,oraya ilk kat cikmayi planlayan önce tapuya gidip izin alacak, kaç kata müsaade var onu öğrenecek,müstakil ev apartmana dönüsecek yeniden planlama olmasi gerek kat irtifakı yapip ayri tapu cıkması gerek vs vs bir sürü is tabi bunlar cokta maliyetli isler ,ev yaptirirkende masraf olacak derken astari yüzünden pahaliya gelecek tabi ki karar sizin ama ben bu ise girmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…