Ev yerleştirme

Mutfağı yerleştirin önce. Sonra kıyafetlere girişin. Bazanız geldiyse yazlıkları baza altına koyabilirsiniz.

Yok istanbulda değilim. Temizlik için bir firmayla anlaşmıştık sağolsunlar temizlemedikleri gibi giderken kapı arkasındaki askıları da götürmüşler😀😀
Bitecek yerleşecek biliyorum da süreç uzayınca hem fiziksel hem ruhsal çok yoruldum. Artık herşey bitsin istiyorum.
Aslında hem benim hem nişanlımın ailesi ile aynı şehirdeyiz ama hiç kimseyi sürece dahil etmek istemedik. Malum iyi niyetli olsalar da onlar işin içine girince daha yorucu oluyor.
Ayyy o kadar haklısın ki her kafadan bir ses çıkıyor 😒

Mutfağı yerleştirip bitirin. Bir yandan da önceliği olan şeyleri yıkayıp yıkayıp yerleştirin.
Mesela yaz bitti, pikeleri en sona bırakın, yazlık kıyafetler gerekirse bir süre daha valizlerde kalsın. Gerisini zaman içinde halledersiniz eşinizle birlikte.
Her şey evlenmeden önce olsun bitsin diye kasmayın, kendinizi strese sokmayın. İlla ki eksik bir şeyler kalacak çünkü.

Eşyalı evi bile tam anlamıyla yerleştirmem iki ayımı almıştı. Eşyaları gözünüze kestirdiğiniz yerlere koyun zamanla yerlerini bulacaklardır. Düzen oturtursunuz yavaş yavaş

Ben de bir kaç ayı bulur diye düşünüyorum. Vakumlu hurç siparis ettim. Sanırım onlar baya işimi kolaylaştıracak. Düşünmek daha çok yoruyor insanı. Allah kimseyi obsesif yapmasın😀😀

2 yıldır evini yerleştirememiş biri olarak dinleyşm ben de :)
Açıkçası mutfak salon gereksiz eşya almadıysan yerleşiyor bir şekilde. Ama ben hala çalışma odasını, kitapları tam anlamıyla yerleştiremedim.
Balayından sonraki hafta eşimle kıyafetleri vs yerleştirmeye çalışmıştık. Yanında yardımcı birileri yoksa ve düzen konusunda bem gibi becerin kısıtlıysa bu süreç biraz zor oluyor. Ben çok zorlandım o yüzden.

Evleniyorum. Ev tuttuk eşyaların bir kısmı geldi bir kısmı daha gelecek. Bekar evinde olan eşyalarımın yine bır kısmını taşıdım hala taşınacak bir sürü şey var. Çalışıyorum eğitimlerim var yüksek lisansa başladım, düğün hazırlıkları, ev yerleştirme, boşaltma derken çok bunaldım. Hiç bir şeye yetişemiyorum gibi geliyor. Bir sürü eşya kutularda neyi nereye koyacağım, nasıl bir düzen kuracağım her şey havada. Çok bunaldım. Ne yapacağımı, nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bana tüyo verebilir misiniz? Ne zaman biter bu telaş?
Çok şaşkınım
Ben ne kadar hevesle heyecanla hiç bunalmadan yapmıştım ki bende yüksek lisans yapıyordum bı yandan vs
🤷
Adamı sevmiyor musunuz acaba ?

Eşyaları internet üzerinden aldık bir firmadan. Hepsinin aynı anda gelmesini istedik fakat resmen tek tek gönderdiler. Hala sandalyeler gelmedi mesela ki acil dedik. Masanın ayakları kırık geldi gelip alacakşar güya hala gelmediler. Yenisinin gelöesi de 20 günü bulurmuş. Sürekli bir aksilik çıkıyor. En başta umursamıyordum ama hepsi üst üste binince bunalttı gerçekten. Patlayacak gibi hissediyorum artık

evlilik hayatına hoş geldiniz..
bu kadar kafaya takacak hiçbir şey yok çünkü hayatınız artık hep ama hep eskisinden daha zor olacak..
hep daha koşturmalı hep daha yoğun..
o sebeple olduğu kadar yapıldığı kadar geldiği kadar amaaan sonra da olur diye devam ederseniz mutlu olursunuz..

Marketler verir yahu, daha 4 ay önce taşınırken hem migrostan hem bimden almıştım. Hiç te yok dememişlerdi.

Biz de yakın zamanda ev taşıdık, çoğu market vermedi, geri dönüşüme yolluyorlarmış. Rica minnet bazı marketlerden 'kedi yuvası yapacağız' diyerek 3-5 tane alabildik

Çok şaşkınım
Ben ne kadar hevesle heyecanla hiç bunalmadan yapmıştım ki bende yüksek lisans yapıyordum bı yandan vs
🤷
Adamı sevmiyor musunuz acaba ?
Yok yok bayılıyorum kendisine😀😀 biraz fazla üst üste geldi sadece her şey. Bi de sürekli bir problem çıktı. Ondan bunaldım biraz.

Eşyaların tek seferde gelmemesi daha iyi bence ya
Parça parça halledersiniz işte
Gelenlerden yerleştirmeye başlayın
Bizim parça parça gelmişti
İşler kolay ilerlemişti
sadecw uzub vadede tamamlanıyorlar
Ama hepsi evde de olsa tek günde yerleştiremeyeceksiniz zaten

Kıyafetler için yazlık/kışlık yapacaksınız mecburen
Yatağınızın altı bazalıysa oraya atın
Yıl içinde değiştirirsiniz

once mutfak yatak odası ve banyo yerlessın
sonra salon ve gerı kalan yerler
1 gunluk ıs aslında gozunuzde buyumesın hıc

Aslında kısa zamanda çok şey halletmemiz gerekti. Bir kaç aya yayılsaydı çok daha rahat olurdu. Artık olduğu kadar deyip ipin ucunu bırakmam lazım😀😀 ben de her şey yerleşsin daha da yoğunlaşmadan dersler bitsin istiyordum da pek mümkün olmadığını kabul etmem lazım.

Ben de bir kaç ayı bulur diye düşünüyorum. Vakumlu hurç siparis ettim. Sanırım onlar baya işimi kolaylaştıracak. Düşünmek daha çok yoruyor insanı. Allah kimseyi obsesif yapmasın😀😀
sanırım bekarken kullandığın evindi.
peki tüm eşyalarını götürüyormusun? yoksa herşeyi yeniden mi aldın

Ben de yeni atandım, ilk kez benim oturacağım bir ev tuttum, eşyalı. İnşaat pisliği duruyordu daha. Camları silmedim daha, balkonu da yıkamadım 😅. Her gün yorgun argın eve geldiğimde mutfak dolaplarını silip silip yerleştirdim, gardrobu da aynı şekilde. Evi de bir 8-10 kere silip süpürmüşümdür ilk günlerde. Daha anca temiz oldu. Tam bir ay oldu taşınalı hâlâ eksikler var, bitmiyor evin işi. İlk günler eve bir geliyordum her yerde koliler, poşetler, valizler… Sinirlerim bozuluyordu. Nasıl yerleşecek diyor üzülüyordum. Son iki haftadır ev gibi hissettirmeye başladı şükür. Tamamen tüm eksikleri tamamlayıp yerleşmem, hayalimdeki hâle getirmem en az bir senemi alacak gibi duruyor 😅.

Biz evlenmeden 3 ay önce almistik eşyaları evlendikten 15 gün sonra geldi koltuklar. Halıda oturduk gelene kadar 🤣. Bence mutfak ve yatak odası en zoru. İkisini aradan çıkardığınız da geriye bir şey kalmıyor. Kolaylıklar dilerim.

Aslında kısa zamanda çok şey halletmemiz gerekti. Bir kaç aya yayılsaydı çok daha rahat olurdu. Artık olduğu kadar deyip ipin ucunu bırakmam lazım😀😀 ben de her şey yerleşsin daha da yoğunlaşmadan dersler bitsin istiyordum da pek mümkün olmadığını kabul etmem lazım.
Ben de çalışıyordum ve şehir dışına evlendim. Ailemle bir haftasonu gittim, her şeyimi götürdüm. Mutfak dolaplarını silip yerleştirdik annemle. Yatak odası dolaplarını silip yerleştirdik. Kışlıklarımın olduğu bavulları açmadan koydum, mayıs sonunda evlenecektim ve mayıs başıydı bunlar olurken. Pazar çıkıp geldik, pztesi işe gittim. Herkes sizinle aynı durumda yani. Aylarcaa önce ev tutup da yayıla yayıla döşeyeni görmedim

Evleniyorum. Ev tuttuk eşyaların bir kısmı geldi bir kısmı daha gelecek. Bekar evinde olan eşyalarımın yine bır kısmını taşıdım hala taşınacak bir sürü şey var. Çalışıyorum eğitimlerim var yüksek lisansa başladım, düğün hazırlıkları, ev yerleştirme, boşaltma derken çok bunaldım. Hiç bir şeye yetişemiyorum gibi geliyor. Bir sürü eşya kutularda neyi nereye koyacağım, nasıl bir düzen kuracağım her şey havada. Çok bunaldım. Ne yapacağımı, nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bana tüyo verebilir misiniz? Ne zaman biter bu telaş?
Aman bu kadar dert etme, en güzel günlerin tadını çıkar herşeyi anında yapmak zorunda değilsin düğünden sonrada toparlarsın strese girme siz mutlu olun. Bi bakmışsın evlenmişsin hiçbişey anlamadan aylar geçmiş

hiç kendini kasma, arada vakit buldukça ödev arası kafa dinleme olarak yap bu işleri. ikimizinde ilk kez yaşayacağı bir şehre evlendik ve ikimizde doktora yapıyorduk o sıra. deli yoğunuz ve farklı şehirdeyiz. kolileri düğünden sonra açtık. zamanla oluyor her şey. yeter ki sevgi saygı destek olsun. zaten o kurduğun düzen yaşarken şekillenecek ve bi milyon kez değişecek.

Back
X