Ev!

Aynen,bizim teras kat da bu şekilde. Bina için 3 kat şeklinde izin alınmış ama 4.katımız da ayrı bir daire olarak kullanılıyor. Normal daireden farkı; su,elektrik doğalgaz hepsi 3.kattaki daireyle ortak. Bence bilgece belediyeye giderek dairenin durumunu sorgulayın,muhakkak yönlendirirler. Eğer daire olarak izin verilmiyorsa da bizimki gibi yapmayın bence,ne olur ne olmaz.Şimdi razılar ama siz orayı adam edip hatları kendi dairenizle birleştirirsiniz, seneler sonra yan çizerler filan başınız ağrır.

Evet ya boyle bir durum da var bakalim ne olacak. Tesekkurler ♡
İzin almanız mümkün aslında. Ancak bir miktar masraf yaparsınız. Bulunduğunuz bölgenin kat sınırı uygunsa ki duvarlar falan örüldüyse büyük ihtimal uygundur, yeniden proje çizdirip belediyeye onaylatırsınız. Bu işin peşini kovalayın derim. Bu şekilde yazlıklarını büyüten tanıdıklarım var.
Aslinda bu ev yapilirken etrafta sadece 4 kata kadar izin vardi. Ama bundan 3 yil sonra koca koca binalar yapılmaya baslandi. Demekki artik izin veriyorlar. Bakalim ne olacak hayirlisi, tesekkurler ♡
belediye işi nasıl olur tam olarak bilmiyorum ama bizim apartman 3 kat gözüküyor fakat en üst katta daire gibi bi alan var yani çatı katı diyeyim orasını da daire gibi yaptı kayınvalidem hiç bir sorun olmadı. fakat o daireye elektirik su gibi tesisatlar döşenip abonelik almaya kalkınca alamadılar detayları net bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemem ama şimdi kendi evinden çekiyor elektirik suyu böyle de zor olduğu için aslında çok kullanmıyorda..

en son tavan kırdırıp içten merdiven koyacak başka türlü o katı ev gibi kullanması çok mümkün gözükmüyor çünkü.
Kaynanam hayatta kabul etmez o zaman elektrik su olmazsa zaten bizimkiler kacak isleri sevmiyorlar ugrasmazlar.. Teşekkürler ♡

Can'ım günaydın , binalarda ki bu olaya kaçak kat diyoruz her binanın bir yoğunluk hesabı var bu hesaba göre inşaatın kapalı alanı hesaplanır ve bunun dışında bulunan kapalı alanların yıkılması gerekir, bir kanun çıkar imarda yoğunluk değişir araya biri girerse tapu alınabilir, normalde orası yıkılır tapu verilmez adam o yüzden hallederseniz sizin olsun demiş
Adam lafi atti gitti sonra bizimkiler de ne yapalim diye dusunuyor :)) aman basimizi agirtmasin da bakalim be olacak canim sagol ♡♡
İmza ile olmaz Bilgece
Ortak alan işgali olur, en ufak bir uyuşmazlıkta bir şikayete bakar, yıkım kararı çıkartılır
Ev işleri ile çok meşgul oluyorum bu aralar, kanunda imza ile izin diye bir konu yok, imza verilse de sonradan şikayet yolu açık. Bina planının yeniden yapılıp o alanların daire olarak düzenenip, belediyeye onaylatılması sonra da kardeşine satışının yapılması gerekli, kanunda plan tadilatı olarak geçiyor ve çok masraflı bir iş

Cok masrafli isse zaten yeni sıkıntısız ev alirlar. Kayinvalidem kendi yerinden memnun degil satip oraya gitmeyi dusunuyoe torunlari icin madem öyle satip kendine baska ev alsin basi agirmaz hic olmazsa hayirlisi bakalim. Tesekkurler bu arada ♡♡♡

yüksak ihtimal bina planında geçmiyor , yapı ruhsatı alabilirlerse amenna ama ben pek sanmıyorum.

Back
X