Evcil hayvan istiyorum, tavsiyesi olan var mı?

bikahvebana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
506
279
103
Merhaba KK Üyeleri,

Kedim olsun istiyorum ancak annem kesinlikle izin vermiyor. Kuşları ise kafeste görmeye dayanamıyorum. Başka evcil hayvan ne olabilir?

Şimdiden teşekkürler:)

Ben kedi besliyorum ama geçici olarak ailemin yanındayım, onlar da Mia'yı çok sevseler de evdeki kokudan rahatsızlar.. Sürekli pisliğini temizlemek durumundasınız. Bir hevesle alıp bakanlar genelde sokağa atıyorlar. Sevmek ayrı her şeyine katlanabilmek ayrı şeyler.. Allah biliyor bana rahatsızlık vermiyor kokusu falan.. Bunları iyi araştırıp sahiplenmek lazım. Kedi dışında evde kaplumbağa beslenebilir ama kaplumbagaya aciyorum ben daracık yerde ömür geçiriyor. Balık da soğuk geliyor, arada bir bağı olmuyor sahibi ile.. Kuş da istemiyormuşsunuz. Belki hamster olabilir. Aklıma da şu an bir şey gelmiyor başka..

Ben kedi besliyorum ama geçici olarak ailemin yanındayım, onlar da Mia'yı çok sevseler de evdeki kokudan rahatsızlar.. Sürekli pisliğini temizlemek durumundasınız. Bir hevesle alıp bakanlar genelde sokağa atıyorlar. Sevmek ayrı her şeyine katlanabilmek ayrı şeyler.. Allah biliyor bana rahatsızlık vermiyor kokusu falan.. Bunları iyi araştırıp sahiplenmek lazım. Kedi dışında evde kaplumbağa beslenebilir ama kaplumbagaya aciyorum ben daracık yerde ömür geçiriyor. Balık da soğuk geliyor, arada bir bağı olmuyor sahibi ile.. Kuş da istemiyormuşsunuz. Belki hamster olabilir. Aklıma da şu an bir şey gelmiyor başka..

Teşekkür ederim:)

Her tuylu hayvan illaki koku yapiyor evde benim 2 kopegim var bazen disardan geldigimde bile kopek kokusunu alabiliyorum. Gerci hosuma gitmiyo degil :-) tavsani onermiyorum ne kadar tuvalet egitimi versenizde kokusu cok agir olur. Hamster yada guinea pig (hamsterin yavru tavsan boyutunda olani) besleyebilirsiniz.

Her tuylu hayvan illaki koku yapiyor evde benim 2 kopegim var bazen disardan geldigimde bile kopek kokusunu alabiliyorum. Gerci hosuma gitmiyo degil :-) tavsani onermiyorum ne kadar tuvalet egitimi versenizde kokusu cok agir olur. Hamster yada guinea pig (hamsterin yavru tavsan boyutunda olani) besleyebilirsiniz.
Beni de rahatsız etmiyor koku, millet sürekli evlenince de mi evinde duracak diyor, ne olacaktı başka diyorum, yok kokar yok bilmem ne.. Rahatsız olan evime gelmez diyorum ben de..

Beni de rahatsız etmiyor koku, millet sürekli evlenince de mi evinde duracak diyor, ne olacaktı başka diyorum, yok kokar yok bilmem ne.. Rahatsız olan evime gelmez diyorum ben de..
En guzelini soyluyorsun. Mustakbel kayinvalidem hayvansever ama evde istemez kayinpederim kopekten deli gibi korkar ama nisanlim agiz agiza uyuyor kopeklerimle :) yok kokar yok kil yok tuy diye diye senelerdir cevremdekiler burnumdan getirdi bende kokudan rahatsiz olcaksaniz disarda gorusuruz diyip olayi kapatiyorum daha kolay oluyor :KK33:

En guzelini soyluyorsun. Mustakbel kayinvalidem hayvansever ama evde istemez kayinpederim kopekten deli gibi korkar ama nisanlim agiz agiza uyuyor kopeklerimle :) yok kokar yok kil yok tuy diye diye senelerdir cevremdekiler burnumdan getirdi bende kokudan rahatsiz olcaksaniz disarda gorusuruz diyip olayi kapatiyorum daha kolay oluyor :KK33:
Aynen benim nişanlım da ses etmiyor, seviyor. Kokudan rahatsız olan gelmesin, onlar için kedimden vazgeçemem :KK12:

Bu güne kadar gerek evde gerek bahçede bir sürü hayvan beslemiş biri olarak hamster diyorum. Edinmeden önce tereddütteydim çok koku yapıyor diye ama inanın hiçte öyle aman aman bir kokusu yok, temizliğide öyle zahmetli değil, ben bazen on günde bir bile temizliyorum altını, yine de koku yok. Yuvasının büyüklüğüne göre de değişir tabi temizlik mevzusu. Vel hasıl kelam, yıllardır ön yargıyla bakıpta hiç ilgimi çekmeyen bu ufaklıklar bir süre sonra bağımlılık yapıyor insanda :) Tek eksisi elinizde fazla okşayıp sevememek, sürekli pıtır pıtır hareket halinde çünki.

Aynen benim nişanlım da ses etmiyor, seviyor. Kokudan rahatsız olan gelmesin, onlar için kedimden vazgeçemem :KK12:
eee insanlar alışmış hayvanları oyuncak gibi alıp sonrasında bırakmaya canım cocuğu olunca terkeden evlenince terkeden...
nefret ediyorum bu tür heves için hayvanlarla oynayan insanlardan

eee insanlar alışmış hayvanları oyuncak gibi alıp sonrasında bırakmaya canım cocuğu olunca terkeden evlenince terkeden...
nefret ediyorum bu tür heves için hayvanlarla oynayan insanlardan
Evet ya bana da sürekli evlenince atarsın, çocuğun olunca atarsın diyorlar, o kadar sinir oluyorum ki.. O benim canım oldu ya, evde yalnız bırakınca bile vicdan azabı duyuyorum. Demek ki sevmeyen insan anlamıyor.

Hayvan sevmeyen demeyelim de hayvan sevgisini hissetmeyen insanlarin hepsi bu tarz dusunuyor. Oysa kendileri yaslaninca torunlari olunca anne babasina bi odalarini acmayan insanlara agizlarina ne gelirse soyluyorlar. Biraz empati lutfen! Bugun kedisini kopegini birileri icin atan yarin esi istemedi diye seni atamaz mi bi de bunu dusunseler.

Neredeyse 10 yaşında bir köpeğim var ve benim evim hiç kokmadı. Üstelik an geldi günlerce evi havalandıramadığım oldu. Acaba ev yemeği ya da yanlış mama mı veriyorsunuz? O zaman koku olabiliyor çünkü. o_O

Muhabbet kuşu alın. Evde olduğunuzda salarsınız insana karşılık veren ilgiyi anlayan bi kuş türü. Benim vardı 12 yıl Yaşadı canımın içi evimizin bi ferdiydi. Kim hangi kelimeyi öğrettiyse onu görünce onu söylüyordu. İçeri odadayken seslenince geliyordu. Ama kafeste tutacaksınız hep almayın.

Muhabbet kuşu alın. Evde olduğunuzda salarsınız insana karşılık veren ilgiyi anlayan bi kuş türü. Benim vardı 12 yıl Yaşadı canımın içi evimizin bi ferdiydi. Kim hangi kelimeyi öğrettiyse onu görünce onu söylüyordu. İçeri odadayken seslenince geliyordu. Ama kafeste tutacaksınız hep almayın.
Benim var mesela bende onu diyecektim hic kafesine kapatmadim devamli salik oyle cok pisleme derdi de yok ayni yerlerde takildigi icin konusmuyor ama tam bi maymun biryere giderken bile pesimde tasiyorum sizi severse alistirirsaniz gercekten cok iyi arkadas oluyorlar :)

Benimde koca bir köpeğim var ama size tavsiyem anneniz istemiyorsa yeltenmeyin Betta balıklarından alin ama guzel bir akvaryumda

Proplan kullaniyorum acana yediremedim daha napiyim :KK54:
Pro Plan olduğu içindir bu sıkıntı zaten. HoppaBen de zamanında aldım, uzun bir süre, ona verdiğiniz paraya yazık günah inanın. N&D deneyin, Taste of Wild deneyin, hiç yemek istemezse BARF'a geçin ama ne olur Pro Plan yedirmeyin.

Neredeyse 10 yaşında bir köpeğim var ve benim evim hiç kokmadı. Üstelik an geldi günlerce evi havalandıramadığım oldu. Acaba ev yemeği ya da yanlış mama mı veriyorsunuz? O zaman koku olabiliyor çünkü. o_O
Bizde de hiç köpek kokusu olmadı ki iki tane var bende.

Back
X