evcil hayvan mı, ama hangisi??? hayvan besleyen arkadaşlar yardımm

feministic

God's timing is always perfect.Trust in Him!
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
1.065
705
133
merhaba arkadaşlar,

ben evimde evcil bir hayvanım olsun istiyorum çok. Kedilere bayılıyorum ama tüy dökecek diye çok korkuyorum. bakabilir miyim bilmiyorum. köpek alamam. bunun dısında evcil hayvan ne alabilirim, fikir verseniz???

tüy dökülmesi için traş ettirebilirsin ama tabiiki tamamen yok etmez sadece azaltır. ve bu süreçte onun psikolojisinide gözlemlemen gerekir eğer kötüyse bir daha traş ettirmemek lazım :50::50:

cevaplarınıziçin sagolun arkadaslar,

peki tüy konusunu cok takmadım desem, kedi alsam illa tırmıklıyor mu her yeri? yani bunun eğitimini vermek mümkün mü? bizim oturma odamız yok su anda, tasındık ve evimiz küçük oldugu icin salonda oturuyoruz. bi kedim olsa cok istiyorum ama şimdi salon koltukları yemek odası falan düşünmeden de edemiyorum. kızmayın lütfen hem istiyosun hem sorun cıkarıyosun die :26: cok kararsız kaldım

cevaplarınıziçin sagolun arkadaslar,

peki tüy konusunu cok takmadım desem, kedi alsam illa tırmıklıyor mu her yeri? yani bunun eğitimini vermek mümkün mü? bizim oturma odamız yok su anda, tasındık ve evimiz küçük oldugu icin salonda oturuyoruz. bi kedim olsa cok istiyorum ama şimdi salon koltukları yemek odası falan düşünmeden de edemiyorum. kızmayın lütfen hem istiyosun hem sorun cıkarıyosun die :26: cok kararsız kaldım

kızacak bişey yok tabiikide almadan önce hepsini öğrenmek senin en doğal hakkın. kedilerde eğitim çok zor hatta bence mümkün değil. çünkü kediler kendi başına hareket eden, direktif sevmeyen hayvanlar. ben benim kedimi eğitemedim maalesef çok başına buyruk ödüllendirme yöntemide kullandım bazı şeylerde ama maalesef değişen bişey olmadı. koltuklarıda tırmalamıyor değil tırmalama tahtasıda var üstelik, bende ayrıca ara ara gidip patilerinden tutup tahtayı tırmalatıyorum. mesela ben yanına gidince hemen tahtayı tırmalamaya başlıyor ama tırnaklarını keserken aralardan halı parçaları çıkıyor :1: kimi kandırıyor anlamadım.:1: ama mesela koltuk başlarınada havlu koydum geçen havlular bi şekilde düşmüş oluyor tırmalıyor yani anlıyorum ben. ama öyle çokta abartı değil. ama tüy konusunda cinslede ilgili. benimki çok tüylü mesela :( ama bir o kadar uysal hayatta ısırmazz ve bende sahiplendiricem bebek düşündüğümüz için

Her hayvan tüy döker.
Tüy dökmesi sorun olacaksa hayvan sahiplenmemenizi öneririm.

Ya da yuvanızı ona açtıktan sonra sizsiz bırakacaksanız da,hiç almayın lütfen..:5:
Bunun 15 yıllık bir beraberlik olduğu unutulmamalı..

balık alabilirsin:) tüy dökmez, ses çıkarmaz, eşyaları kemirmez, dışarıya çıkıp gezmek istemez:)
benim köpeğim var aynı çocuk gibi bir gün ilgilenmesem küsüyor:)

merhaba arkadaşlar,

ben evimde evcil bir hayvanım olsun istiyorum çok. Kedilere bayılıyorum ama tüy dökecek diye çok korkuyorum. bakabilir miyim bilmiyorum. köpek alamam. bunun dısında evcil hayvan ne alabilirim, fikir verseniz???

10 sene kedi besledim.

Şu an da kapluımbağalarım, balıklarım,hamsterım ve köpeğim var.

Köpekten aldığım hazzı hiçbir şeyde yaşamadım. Açıkçası hani birini seçmem gerekse köpeğim derim, onu çok farklı seviyorum. Evcil hayvan gibi değil de çocuğum gibi.

Kedi de köpek de beslenmesine ne kadar dikkat edersen et mutlaka tüy döküyor. Hele ki köpeğim -ki bu ara hepten kocaman bir oğlan oldu- her hafta elektrik süpürgesini tıkıyor da cinnet geçiriyoruz. tıkanmaması için tek çözüm ise halı yıkama fırçasıyla önceden halıları fırçalamak, ki bu da cinnet sebebi. :1:

İstersen hamster,guinea pig ya da tavşan besleyebilirsin. Diğerleri kadar sıkıntı oluşturmaz tüy konusunda.

Merhaba,ben de çok uzun süre kedi besledim. Hamster besledim. Kuş ve balığım var şu anda..

Öncelikle ne olursa olsun evde bir değişiklik illa olacak ve her gün bakımını yapabilecekseniz,ilgilenebilecekseniz alın. Çünkü o canlı sizin evinizde sizden ilgi bekleyecek haklı olarak..

Kedi tüyü için her gün düzenli tararsanız, bir de evinizde çamaşır kurutma makinesi (kıyafetlerde tüyleri çok iyi temizliyorlar) varsa üstesinden gelebilirsiniz ama illa tüy oluyor,rulo fırçalarla üstünüzü silersiniz. Kediler temiz hayvanlardır,tırmalama ağacı alın yoksa tırnağına göre bir kırlent falan bulursa onu tırmalar akşama kadar :))

Kuş,çok güzeldir,tüy döker ama bir süpürmeyle temizlenir..Hatta çoğu zaman bir ıslak mendille hemen alırım düşen tüyleri.. çok tatlıdır,parmağına gelir sana bakar,izler,yakın olursanız sizinle yemeğe oturur..Ben yersem istiyor deli kuşum :9: :9: tavsiye ederim..

Balık,çok güzeldir ama eline alıp sevemezsin..Doyurmaz.. En iyisi melek balıklarıdır. Dış dünyadan kopuk değil,acayip meraklılar..akvaryumun sağına geliyorum sağa toplanıyorlar sola gidiyorum oraya toplanıyorlar,sizi takip ederler. Mesela parmağımı cama dayıyorum hemen toplanıp bakıyorlar :)) çok güzeller :))

Hamster da çok tatlıdır,bütün gece çemberde döner durur.. her gün talaşı temizlenmeli, yoksa çok kötü kokuyor..Benim ki çok terliyordu..fena kokuyordu... Ama elime geliyordu,bir de ona minik vücut tasması yapmıştım evde salıyordum :)))) Korkunca hemen çiş yapıyor.. :))))))))

Seçim senin :34:

Kedim var benım de :) Inan ona yuvanı actıgında senle olusturdugu guzel bag yuzunden tuyunu falan dert etmıyorsun. Zaten rutın temızlıgınle temızlenecek turden dokuyor yanı senı cok ugrastırmaz. Yavruysa senden cok ılgı bekler oyuncu olur genelde.Tuvalet egıtımıde gayet kolay . Tum bunları bır yana bırakalım gece gelıp gogsune kıvrılıp uyudugunda hersey tamam oluyor.

Bayanruj köpeğinizin cinsi ne acaba bide tuvalet eğitimi verebildinizmi?

Benimde bi kedi kızım var, köpek çok istediysem de iş yoğunluğumdan ihtiyaçlarını tam karşılayamayacağımı düşünüp vazgeçtim. Zaten kedilerle büyümüştüm, yine bir kediye düştüm :) Kedi bakmak istiyorsanız hakikaten tüymüş, kakası kötü kokuyomuş, veteriner masafı çokmuş falan çok takmamanız gerekiyor. Tüy konusunda ne yaparsanız yapın döker, hele ki mevsim geçişlerinde uçuşurlar evde. Kumunu her tuvalete girdiğinde her yere savurur sanki kakası çok değerli iyice saklayana kadar eşelenir, heryeri de kum yapar. Koltukları tırmalar perdeleri tırmalar hele de yavruysa zaten kaçış yoktur. Eğer yaramazsa çekmeceleri karıştırabilir mesela, size kızdığında sütyenlerinizi, iç çamaşırlarınızı daire kapısı önünde bulma ihtimaliniz var (benimki yapıyor hakkaten manyak biraz). Ama size alışınca bir gelir kucağınıza mırıl mırıl öptürür, gözünüzün içine bakar böyle sevgi dolu. Aşk yaşarsınız resmen eşiniz kıskanabilir. Böyle birşey işte. Ama hakikaten ortalama 15 yıl hastalıkta sağlıkta, iyi günde kötü günde tüm bu sayılanları göze alamıyorsanız hiç almayın. Yok sevdim mi tam severim, bırakmam diyebiliyorsanız da hiç durmayın hemen kapıverin bi yavru :)

bir kediyle bir gece koyun koyuna mışıl mışıl uyudugunda,dışarıdan gelip kapıyı açtığında hemen bacaklarına sarılan beni sev nolur diyen suratını gördüğünde kediyle hayat arkadası olduğuna hiç pişman olmayacaksın emin ol :)

Bayanruj köpeğinizin cinsi ne acaba bide tuvalet eğitimi verebildinizmi?

köpeğim sibirya kurdu, eğitilmesi en zor köpeklerden birisi,ilk başlarda tuvalet eğitimini vermeye çalıştık biraz alışmaya başlamıştı ama 1 haftalığına şehir dışına gitmiştik başkasına emanet etmiştik,geldiğimizde herşeyi unutmuştu hatta bize bile küsmüştü.

merhaba arkadaşlar,

Merhaba, ben kedi besliyorum. Kızımın sayesinde tabii eşimle ikisi bir olup aldırdılar. 4 sene oldu başkası söylese mümkün değil derdim. Önce 2 yavru kedimiz vardı, ancak biri çok kısa süre sonra hastalandı ve kaybettik. Şimdi tek bir kedimiz var aşılarını ve bakımını yapınca çok tüy dökmüyor. Ama tüysüz olmuyor, tuvalet eğitimini ilk günden verdik, kumuna burnunu sürtüp alıştırdık, maması hazır mama veriyoruz. Kumu da hazır silikon kum. Yılllık 300-400 civarı aşı masrafı var. Bunun dışında inanılmaz güzel mırmır akşam işten gelince kendini sevdiriyor. Negatif enerjini alıyor. Çok büyük zamanını uykuda geçiriyor. Eğer sıkıntılı, sinirli ya da bungunsan gelip yanına kıvrılıyor. Can dostu ben çok alıştım. Evimizde neşe hele küçükken hoplar, zıplardı daha bir başkaydı. Tafsiye ederim, başka da gelmiyor, köpek alamam demişsin, balık ya da kuş deneyebilirsin. Ama kedi, köpek çok başka. :40:

Konunuz 'evcil hayvanlar' bölümüne taşındı,bilginize..

evde beslenmesi en dogru ve zevkli hayvanın kedı oldugunu dusunuyorum. evet kedı tuylu bı hayvan oldugu ıcın dogal olarak tuy dokuyor ama eger bakmaya nıyetlendıysen bazı seylerınde bır bedelı elbette olucak :) tırnak konusuna gelınce kucukten kesmeye alıstırırsan sıkıntı olmaz ama kesmesende genelde halıyı tırmalıyolar en azından benım kedım oyle yapıyo. koltugu tırmalamaya basladıgında fırcayı yıyıp bırakıyo. abartılcak buyutulcek seyler deıl yanı bunlar. eve kedı almadan once aynı endıselerı herkes duyar ama ınan o kedı senınle bırlıkte yasamaya basladıgı andan ıtıbaren ne kadar dogru bı karar verdıgını anlarsın :) can onlar caaaaan...

Back
X