Evcil hayvan

Daha önce kedi beslemiş olmak yeniden kedi beslemeyi nasıl sıradanlaştırıyor bilmiyorum. Hayvan beslemek ile ilgili sıradan kelimesi nasıl kullanılıyor onu da anlamadım. Elimde olsa hayvan beslemeyi bir takım testlere tabi tutardım.
Ah ah!! Kedi kopek alip, ay benim cocugum, kardesim gibiydi bir tatliydi ama verdik, niye sartlar cocugunu vermeni gerektirdi mi hic?!
Ya da bu arkadas gibi aldik bir heves siradanlasti, yok eskiden kucuk sevimliydi artik cirkin oldu!!
Hayvanin sahibine ve alistigi hayata nasil anlam yukledigini bilmeden onu meta gibi goren insanlar lutfen hayvanlardan uzak durun!!
O kadar haklisin ki, keske belli kriter olsa su hayvan sahiplenmek isteyenler icin...

Evime bi evcil hayvan almak istiyorum fakat ne alacağıma karar veremiyorum.:KK43: Önceden en çok istediğim şey tavşan almaktı , fakat bakımının çok zor olduğunu öğrendim.. bakımı kolay şirin bi hayvan olsun istiyorum ..
sizin evcil hayvanınız var mı? önerebileceğiniz bişeyler varsa çok sevinirim :)

ya :KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:

sakın. sakın tavşan alma.
daha iki gün önce vermek zorunda kaldım.
neden biliyor musun eğer bahçen yoksa ve evde bakacaksan çok bunalıyor
çok sıkılıyor
benimki stresten krizler geçirmeye başladı kendini atıyordu yere kaskatı kesiliyordu bağırıyordu inan vicdan azabından ölüyorum şu an ve onu bir kır bahçesine emanet ettim eğer bahçeye parka çıkaramayacaksan sakın tavşana girişme olur mu o halde görünce o zavallıyı inan yüreği dayanmıyor insanın
tamam çok tatlılar çok güzel hayvanlar ama sakın lütfen ben çok hassas olduğum için bu kadar uzun yazdım ama durumun vahametini anla istiyorum sonra çok üzülürsün bak çünkü onlar hep bir yerleri kazmak eşelemek istiyor kaçmak istiyor koşmak istiyor kemirmek istiyor ev ortamında sıkıntıya giriyorlar yani eziyet onlara:cry:

en güzeli kedi gerçekten. sahiplendirme olarak al bir de bence onların daha çok yardıma ihtiyacı oluyor..

kavga çıkartmaya çalışan arkadaşlar gelmesin konuya yaa. kedileri sevmiyorum. budur anlayın artık.. her hayvandan hoşlanacak değilim ...
öneri verenlere çok teşekkür ederim
:)

ya :KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:

sakın. sakın tavşan alma.
daha iki gün önce vermek zorunda kaldım.
neden biliyor musun eğer bahçen yoksa ve evde bakacaksan çok bunalıyor
çok sıkılıyor
benimki stresten krizler geçirmeye başladı kendini atıyordu yere kaskatı kesiliyordu bağırıyordu inan vicdan azabından ölüyorum şu an ve onu bir kır bahçesine emanet ettim eğer bahçeye parka çıkaramayacaksan sakın tavşana girişme olur mu o halde görünce o zavallıyı inan yüreği dayanmıyor insanın
tamam çok tatlılar çok güzel hayvanlar ama sakın lütfen ben çok hassas olduğum için bu kadar uzun yazdım ama durumun vahametini anla istiyorum sonra çok üzülürsün bak çünkü onlar hep bir yerleri kazmak eşelemek istiyor kaçmak istiyor koşmak istiyor kemirmek istiyor ev ortamında sıkıntıya giriyorlar yani eziyet onlara:cry:

en güzeli kedi gerçekten. sahiplendirme olarak al bir de bence onların daha çok yardıma ihtiyacı oluyor..

gördüm canım konunu çok üzüldüm ya :(
ya bilemiyorum , kuş daha yakın geliyor şuan.. pk seçenek yok .. bahçeli bi evim olsaydı köpek fln almayı düşünürdüm..

Arkadaşlar bir sakin olun ünlemler havada uçuşuyor.Konu sahibi kedilerden hoşlanmayabilir,köpekleri daha çok seviyordur ne olacak size mi soracak? Ben de kedi beslemeyi hiç düşünmedim uyuşacağımı düşünmedim ama 1yaşından beri baktıyım 10yaşında bir köpeğim var.Evet konu sahibi kedi beslemiş ve uyuşamamış olabilirler,hemen yargılıyorsunuz insanları yahu.

gördüm canım konunu çok üzüldüm ya :KK43:
ya bilemiyorum , kuş daha yakın geliyor şuan.. pk seçenek yok .. bahçeli bi evim olsaydı köpek fln almayı düşünürdüm..

Kus bakmakta kolay degil, sevimliler dogru ama koy kafesine yem ver degil. Iyi bir sahipsen(bir sure sonra sahip olmaktan cikiyorsun) her gun cikartmak zorundasin. Ortaliga siciyorlar . Temizlemek zorundasin. Cabuk hasta oluyorlar. Veterinere goturmek zorundasin.

Bir müddet sonra kuş sıkıcı gelmeye başladığın da ne yapacaksınız?

ne yapacaksınız derken? beslemeye devam edicem merak etmeyin..
kedi konusundan yola çıktınız herhalde ki , öncelikle evim dar ve bahçem olmdığı için çok zorlandım kediyi beslerken , ama hiçbir zaman sokağa bırakmadım.. bayağı büyüdükten sonra onu hayvan barınağına teslim ettim. evde beslemek kolay değil o tür hayvanları..

Kus bakmakta kolay degil, sevimliler dogru ama koy kafesine yem ver degil. Iyi bir sahipsen(bir sure sonra sahip olmaktan cikiyorsun) her gun cikartmak zorundasin. Ortaliga siciyorlar . Temizlemek zorundasin. Cabuk hasta oluyorlar. Veterinere goturmek zorundasin.

evet bi yakınımın kuşu var , bu tür şeyleri biliyorum.. :) tşkler

gördüm canım konunu çok üzüldüm ya :KK43:

bahçeli evin olursa bir çok şeyi besleyebilirsin
inan çok üzülüyorsun o halde görünce ben allah belamı verseydi de almasaydım onu öyle göreceğime dedim
kuşlar evet çok şekerler hele muhabbet kuşları ve papağanlar insana dost ama çok küçükken beslemiştim onlar kısıtlanmış hisseder mi bilmiyorum
sanırım bu konuda en rahatı hamster oluyor

ne yapacaksınız derken? beslemeye devam edicem merak etmeyin..
kedi konusundan yola çıktınız herhalde ki , öncelikle evim dar ve bahçem olmdığı için çok zorlandım kediyi beslerken , ama hiçbir zaman sokağa bırakmadım.. bayağı büyüdükten sonra onu hayvan barınağına teslim ettim. evde beslemek kolay değil o tür hayvanları..
Bir canlıyı hayvan barınağına vermektense.... başka şeyleri tercih ederdim o kadar diyeyim...

bahçeli evin olursa bir çok şeyi besleyebilirsin
inan çok üzülüyorsun o halde görünce ben allah belamı verseydi de almasaydım onu öyle göreceğime dedim
kuşlar evet çok şekerler hele muhabbet kuşları ve papağanlar insana dost ama çok küçükken beslemiştim onlar kısıtlanmış hisseder mi bilmiyorum
sanırım bu konuda en rahatı hamster oluyor

evet malesef ... bahçeli ev çok önemli..
bende senin gibi düşünüyorum.. tşklr ..

Back
X