Evcil hayvan

Arkadaşlar bir sakin olun ünlemler havada uçuşuyor.Konu sahibi kedilerden hoşlanmayabilir,köpekleri daha çok seviyordur ne olacak size mi soracak? Ben de kedi beslemeyi hiç düşünmedim uyuşacağımı düşünmedim ama 1yaşından beri baktıyım 10yaşında bir köpeğim var.Evet konu sahibi kedi beslemiş ve uyuşamamış olabilirler,hemen yargılıyorsunuz insanları yahu.

Bence "siradan" kelimesi icin taslaniyor. Yoksa kimse sen kediyi nasil sevmezsin demez diyemez. Siz de bir hayvan sahibi olarak insanlarin sacmasapan sebeplerle hayvan alip sonra sikilip sokaga attigina sahit olmussunuzdur. Bu durumda da hassasiyetleriniz vardir. O yuzden hayvan sahibi olmak isteyen biri herhangi bir hayvana siradan diyince bir durup sorgularsiniz bence. Sirf senliklerde gezdirmek icin kopek alan dallamalarin oldugu bir ulkede yasiyoruz.

Evde besleyemeyecektiniz neden aldınız? Neden araştırmadınız? Hoş değil bir canlının hayatıyla oynamak. Haksızsınız gerçekten ve bence evcil almayın...Buna müsait bir yapınız yok, anaç değilsiniz, mücadeleci değilsiniz herkes hayvan besleyebilir diye bir şey yok...

ne yapacaksınız derken? beslemeye devam edicem merak etmeyin..
kedi konusundan yola çıktınız herhalde ki , öncelikle evim dar ve bahçem olmdığı için çok zorlandım kediyi beslerken , ama hiçbir zaman sokağa bırakmadım.. bayağı büyüdükten sonra onu hayvan barınağına teslim ettim. evde beslemek kolay değil o tür hayvanları..

Bravo barinaklar cok guzel yerler zaten. Siz nolur hayvan almayin ya. Cok rica ediyorum.

Benimde kuslarim var ve hic kolay olmadigini biliyorum. Yeri geliyor tatile gitmiyorum. Fedakarlik ve ozveri gerektiriyor. Uzaktan gorundugu gibi olmuyor.:KK12:
Aynen biz şu an ne yaparız bakalım:) Bıdıkları kime emanet edebilirim herkes benim gibi klimadan cereyandan uzak tutabilir mi? evde parfüm, oda kokusu sıkmamaya, sigara içmemeye özen gösterebilir mi? Suyunu günde 2 kere tazeler mi? Ellerini yıkamadan mı dokunur ne yapar çok tereddütteyim

Arkadaşlar bir sakin olun ünlemler havada uçuşuyor.Konu sahibi kedilerden hoşlanmayabilir,köpekleri daha çok seviyordur ne olacak size mi soracak? Ben de kedi beslemeyi hiç düşünmedim uyuşacağımı düşünmedim ama 1yaşından beri baktıyım 10yaşında bir köpeğim var.Evet konu sahibi kedi beslemiş ve uyuşamamış olabilirler,hemen yargılıyorsunuz insanları yahu.
ne yapacaksınız derken? beslemeye devam edicem merak etmeyin..
kedi konusundan yola çıktınız herhalde ki , öncelikle evim dar ve bahçem olmdığı için çok zorlandım kediyi beslerken , ama hiçbir zaman sokağa bırakmadım.. bayağı büyüdükten sonra onu hayvan barınağına teslim ettim. evde beslemek kolay değil o tür hayvanları..
Mevzu konu sahibinin kedi yerine kopek sevmesi degil, kolay bakimi olan, siradanlasmayacak hayvan secmek istemesi...
Bak almis kediyi, eve alismis, kendisine alismis kedi buyuyunce de vermis barinaga!!! Unlemler bundan, aaa neden kedi sevmiyorsun diye degil...
Hayvan oyle deneme surusu gibi al geri birak bir urun degil.. En basitinden kopeginizi barinaga birakabilir miydiniz? Cevabiniz evetse lutfen bana cevap dahi vermeyin...

Mevzu konu sahibinin kedi yerine kopek sevmesi degil, kolay bakimi olan, siradanlasmayacak hayvan secmek istemesi...
Bak almis kediyi, eve alismis, kendisine alismis kedi buyuyunce de vermis barinaga!!! Unlemler bundan, aaa neden kedi sevmiyorsun diye degil...
Hayvan oyle deneme surusu gibi al geri birak bir urun degil.. En basitinden kopeginizi barinaga birakabilir miydiniz? Cevabiniz evetse lutfen bana cevap dahi vermeyin...
Oraları okumadna atladım konuya kusura bakmayın hanımlar,ben o kedi almak istemiyorum dedi sanmıştım.:KK43:

iyide evde kedi nası beslenirdi ki... bahçem yok kedi bunaldı .napabilirdim sokağa mı atayım?
Saka misin sen? "Ev hayvani", "evcil hayvan" sana ne ifade ediyor?!! At al evde bak mi diyoruz, kediye evde nasil bakacakmis, barinaga vermis!!! Sakin hayvan falan alma, ona da yazik etme, o kediye olan olmus zaten...

iyide evde kedi nası beslenirdi ki... bahçem yok kedi bunaldı .napabilirdim sokağa mı atayım?
Canım böyle durumlarda oda yapabilirsin benim evde köpek odası var balkonu içe aldım kendini aşağı almasın diye,keşke sahiplendirseymişsin.Barınaklarda yer az olduğu için pet shoplara satıyolar onlar da zorla çiftleştiriyor.

Aynen biz şu an ne yaparız bakalım:) Bıdıkları kime emanet edebilirim herkes benim gibi klimadan cereyandan uzak tutabilir mi? evde parfüm, oda kokusu sıkmamaya, sigara içmemeye özen gösterebilir mi? Suyunu günde 2 kere tazeler mi? Ellerini yıkamadan mı dokunur ne yapar çok tereddütteyim

Evet evet soylemedim ama bunlara cok dikkat ediyorum ben. Ellerim bir ara yara oldu yikamaktan, temizliklerine bu kadar dikkat ettigim icin. Yanlarinda yemek bile yenilmemesi lazim. Mutfaga yakin olmamasi lazim cunku teflon tencereler ve yemek kokusu onlari rahatsiz ediyor. + Vitamin , yeri gelince ilaclarini aksatmamak lazim. Kus deyip gecmeyeceksin, guzel gorunuyorlar ama cok kirilganlar.

gerçi kedi bile olsa arada gezmek ister bence
benim küçükken tekirim öyleydi o zaman bahçeliydi evimiz
gider bir dolanırdı geri gelirdi gayet sapasağlamdı hiç hasta olduğunu bilmem
döner dolanır geri gelirdi

Öneri istemişsiniz size iyi bir önerim var,hayvan almayın.
Barınaklar sizin gibi bir hevesle "ayy ne şirin" deyip alınan ama sıkıldıktan sonra terk edilen hayvanlarla dolu.
Boşverin gerçekten,çiçek falan alın hafta bir sularsınız.

çalışıyorum .. bırakabileceğim biri var o yüzden sorun değil.. hayvanları çok sevdiğimsıradanzel ilgilenebilirim. :KK39:
balık ve kedi çok sıradan geliyo , bilmiyorum ki o_O
Size yardimci olmak istemistim basligi gorunce cunku gercek bi hayvan sever oldugum icin boyle konularda cok hevesleniyorum. Ama bi hayvana siradan diyebilen bi insan hayvansever degildir. Baska hevesler baska ilginc ugraslar bulmanizi tavsiye ederim. Hem kolay hem ilginc birsey istiyorsunuz cupcake falan yapin. Kolay gelsin.

Balık beslemeyi anlamsız,garip bulanlar olmuş.
Kedi,köpek besleyince,evine alınca,opup koklayınca mı insan hayvansever oluyor anlamış değilim..
Yorum yaparken biraz mantıklı olunuz lütfen.

Eşim akvaryum ve balık hastasıdır,gözü gibi bakar.Yemlerini ihmal etmez,vitaminlerini verir.Birkaç günlüğüne bir yere gitsek aklı onlarda kalır.

[QUOTE="BllackAngell, post: 36527829, member: 61868 evde kedi nası beslenirdi ki... bahçem yok kedi bunaldı .napabilirdim sokağa mı atayım?[/QUOTE]
Kedi evde bunalmaz zaten zamaninin cogunu uyuyarak gecririr tuvalet egitimi cok kolaydir ve bakimi en rahat evcil hayvanlardandir yikama gerektirmez kokmaz. Hamster koku yapar duzenli kafes temizlemesi gerektirir. 2sini de beslemis bi insan olarak yaziyorum. Bunlari goz onunde bulundurarak karar verin bir cana daha yazik olmasın. Evde o kadar zaman paylasip barinaga birakabildiginiz o zavalli can gibi olmasın çünkü birakabildiyseniz yeterli bag kuramamissinizdir. Ha bakamayabilirsiniz heves edersiniz sonra olmaz yürümez anlarim ama yeterince deger verseniz onun mutlu olacagina emin olacaginiz bir ev bulur sahiplendirirdiniz bence

Köpek,kuş,balık,su kaplumbağası ve tavşan beslemiş biri olarak soruna cevap vermek istiyorum :)
Şu an evimizde 1 köpeğim, bir sürü balığım ve bir su kaplumbağam var. Köpek, kedi gibi hayvanlar bir çocuğa gösterdiğin bakımı ve özeni istiyor. Eğer bunun üstesinden gelebilirim diyorsan sana köpek öneririm. Eğer tercih ediyorsan kedi. Ama bana köpekler daha samimi daha sıcakkanlı geldiği için köpek tercih ediyorum. Köpek kedi gibi hayvanlar sana sevgisini hissettirebiliyor ve bu çok güzel :) eğer köpek almaya karar vericeksen alacağın cinsi güzelce araştır.
Gelelim diğerlerine. Tavşan almanı kesinlikle önermiyorum biz 5 ay baktık. Birincisi aşırı tüy döküyordu ikincisi hayvanın özgürlüğünü kısıtlıyor gibi hissetmeye başladık bi süre sonra. Ve bakımı da çok zor. Sürekli talaşlarını temizlemek gerekiyor. Ama sevimli mi evet çook sevimli hele bir şeyler yerken izlemek çok güzel :)
Su kaplumbağası ve balık bakımı kolay olan hayvanlar.
Kuş içinse tercih sana kalmış. Bakımı ortalama zorlukta

Bence hayvan filan almayın işin sonu belli
ayy modası geçti yaa birazda büyüdü mü ne diyip barınaga bırakcaksanız gerek yok...
illa alcam dersenizde bu örümceklerin tuhaf türlerinden yada karınca besleyebilirsiniz:)

Back
X