- 9 Ağustos 2017
- 8.642
- 34.833
- 548
- Konu Sahibi Orangegreysky
-
Bibi ablam şaka değil, taktırmayınca neden ceza var onu soruyorum. Yoksa çip bulunca taktıracağım biraz geç kaldım maalesefTabi ki taktırdın şaka mı bu
Bildiğim kadariyla form vermen lazım taktiramadim diye neden ceza var sorgulamiyoruz bi kural çikmış uyguluyoruBibi ablam şaka değil, taktırmayınca neden ceza var onu soruyorum. Yoksa çip bulunca taktıracağım biraz geç kaldım maalesef
Ben sorguladım ya, MR'da vs çip takılan alan görünmüyormuş. Ha gerek olmayabilir ama gerek olduğunda MR sonuç vermeyecek demektir bu, bunu kabul etmeyenler olabilir 10bin ceza falan ağır geldi bana bilemedim.Bildiğim kadariyla form vermen lazım taktiramadim diye neden ceza var sorgulamiyoruz bi kural çikmış uyguluyoru
Birkaç veteriner videosu izledim, zararı yokmuş ama ileride bir MR çektirme durumu olunca o alan MR'da bozuk görünüyormuş.zararı var mı bilmiyorum. ama mecbur taktırdım. çünkü kedim hastalandığında tedavi ettiremeyeceğimi söyledikleri için başka çare yok gibi geldi. ağrısı sızısı olmadı 5 dakikalık bi işlem eve döndüğümüzde yine haylazlığına devam etti bizimkisi
Bizimki de öyle, bir kere veterinerde sıra bekliyorum bir kadın benden sonra girecek. Bizden önce giren iki miyakladı kadın korktu ay nasıl kediler var diye. Dedim bekle :)) biz girdik çıkınca kadın kapının önünde ağzı açık beni bekliyorduBiz taktırdık, bizim veterinerimiz de çip olmayan kedi, köpek ve gelinciklere bakmayacaklarını söylemişti. Aslında acısız bir işlem ama bizim kız drama queen olduğu için ortalığı birbirine kattı çip takılırken. Ekstra bir bilgi olarak, dışarıda çip takılı ama maalesef sokağa terk edilmiş bir kedi getirmişler kliniğe, veterinerimiz bakanlığı aramış konuyla ilgili. Biz Avrupa yakasında oturuyoruz, kedinin çipteki bilgilere göre sahibi Anadolu yakasında ikamet ediyormuş. Hayvanın başına kim bilir neler geldi o süreçte.
Evet bizi de herkes öyle izliyor dışarıdan her veteriner kontrolümüz olaylı geçiyorBizimki de öyle, bir kere veterinerde sıra bekliyorum bir kadın benden sonra girecek. Bizden önce giren iki miyakladı kadın korktu ay nasıl kediler var diye. Dedim bekle :)) biz girdik çıkınca kadın kapının önünde ağzı açık beni bekliyordu
Kıyamam ya, belki bilerek uzağa da bırakmış olabilirler öyle tipler de var.
Saçma bulma değil de zorlanması saçma gelmişti. Korona aşısını da neredeyse başlarda oldum ama bir süre sonra aşısızlar bir yere gidemeyecek hiçbir yere giremeyecek zorlamasından sonra saçma gelmeye başladıGeçen hafta çiplendik biz. Erkek arkadaşım çok saçma bulup karşı çıkıyordu. Hatta hala saçma buluyor ama ben neden risk alayım. Hem bilgiler kayıtlı olduğu için kaybolduğu zaman bulunma ihtimali artar. Yüzde 5 bile artsa değer
Biz de sona kaldığımız için çip bulamadık. En son veterinerimiz elinde çip olan başka bir kliniğe yönlendirdi. Beyanname olayından bahsettiler bize de ama ben çiplensinler aklımız kalmasın istedim.
Veterinere giderken aşı karnesini yanına almayı unutma. Elinde çip olan birini mutlaka bulursun.
Mecbur taktırdım ama bari taktiriyoruz keşke nerde olduğunu fln görebilseydik. Oglum kaçacakta biri bulacak (ki benimkini asla kimse bulamaz insanlardan kaçar) bulan kisi veterinere goturecekte çipten benim olduğu belli olacak
Evet biliyorum onları, şuan oturduğum yerden kaçamaz ama eğer taşınırsak almayı düşünüyorumBunun için cihaz var Samsung smart tag adı. Appleda da vardır. Hangisi uyumluysa telefonunuza tercih edebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?