Evde calisan yardimci

3500 mü 😱 Cebinizden çıkan para hem ev işleriyle hem de çocuğunuzla 4 4 lük ilgilenecek birine gitmeli. Bu işi hakkıyla severek tertemiz yapan bir sürü insan var bence araştırmaya başlayın yeni birini bulunca bu kadınla yollarınızı ayırın
İnanın öyle bende ona üzülüyorum resmen enayi yerine konuluyorum

Sert olacaksınız, istediklerinizi söyleyeceksiniz. Yumuşak yüzlü olunca yapmıyorlar. Bize iş yerinde o kadar toleranslı davranılmıyor. Sonuçta o da onun işi. Çocuk da bakmıyorsa yemek menüsünü önden söyleyin bugün şunları yap diye.
Leke olayı bebek deterjanları leke çıkarmıyor, ben ekstra leke çıkarıcı kullanmıyorum. Ütünün haznesini kurutma makinesini bilmiyorum. Her gün neler yapılacaksa onları söyleyin.

Haftalık temizlik ve yemek listesi yapıp verin eline.
Alışveriş listesi belli olsun,ona göre alışveris yapılsın ne yapılacaksa gün gün belirleyin.
Temizlik konusunda da liste yapın,pazartesi çamaşır yıkanacak,(makine temizlenecek)salı ütü(bitince kireç temizlenecek),günlük işleri yazın kalem kalem,yapmasını talep edin. Atıyorum 2 günde 1 tuvalet mi temizlenecek yazın. Bulaşık tezgahta kalmasın mesela,makineye yerleştirmesi gerektiğini yazın. Gün gün program yapın. Deneyin yapmazsa başka birini bulacağınızı da belirtin muhakkak. Bence karışan olmadığı için bu kadar rahat.

Kadin sizden yuz bulmus istedigi gibi davraniyor nasil olsa bisey demiyor sesi cikmiyor diyor isten kaytariyor ya adamakilli konusun yada yeni birisini bulup yollayacaksiniz ama bu karakter size zarar verir gerektigi yerde gereken seyleri soyleyin..yada bir liste yapin haftalik bu yemekler yapilacak bu isler yapilcak diye

Yeni yardımcı bulun. Ortalık dediğiniz işi mis gibi yapacak işsiz insanlarla dolu.
Bakayım ilan vereyim olmazsa valla zor işmiş onu anladım.Bazen görüyorum millet kaç üniversite mezunu bilem kaç dil biliyo bi ton sertifikası vs var iş bulamıyor.Benim talebim rutin evim temiz olsun 2 kap yemeğim olsun oda dert oluyor çok garip

Tamda öyle paramla rezil oluyorum.Bazen Toplantıda oluyoruz msj geliyor domestos vs sipariş verirmisiniz diye:) 5 dk ilerde 10 tane market var halbuki sipariş vermezsem o gün o işler kalıyor.Ay oturup ağlayasım var :((İşi gücü bıraktım ne yapsam diye karar kara düşünüyorum
Ay ben sinir oldum, önemli bir şey olmadıkça beni iş yerinde rahatsız etme, o iş yapılacaksa gidip al de. Sipariş vermek nedir ya. Bari hafta sonu da çağırın, iş yaptırın.

E işte buyur burdan yak. İş var ama milletin çalışası yok deyince hemen siyasete çekiliyor linç yiyoruz. Bu kadın gibi kimbilir kaç kişi vardır aynı sebeplerden işten çıkmış. (Diplomalı işsizleri kastetmiyorum, o konu başka)

Son düzenleme:
Tamda öyle paramla rezil oluyorum.Bazen Toplantıda oluyoruz msj geliyor domestos vs sipariş verirmisiniz diye:) 5 dk ilerde 10 tane market var halbuki sipariş vermezsem o gün o işler kalıyor.Ay oturup ağlayasım var :KK43:(İşi gücü bıraktım ne yapsam diye karar kara düşünüyorum
sizi de anlamıyorum kara kara neyi dusunuyorsnuz . kusura bakmayın sizinle bu sekilde devam edemeyeceğiz diyip yol vereceksiniz . Olmadı eşim sizden memnun değil diyin. Bu seklde işini tam anlamıyla yapacak olanlarında hakkına giriyorsunuz..

gereksiz iyi niyetli davranıyorum bende farkındayım ama kırar mıyım acaba yada ne bileyim öyle hiç emir veremem zaten.İş yerinde de altımda çalışan arkadaşlardan daha çok çalışıyorum ne olacak sonum bilmiyorum
Benim de gereksiz iyi niyetli davrandığım olur, huyumu bildiğimden baştan net sınırlar çiziyorum çok da samimi olmuyorum. Mesela zamanın benim için kıymetli olduğunu buna dikkat ettiğimi baştan söylüyordum. 11-12 gibi gel değil tam bir saat söyleyin bence, giriş 11 çıkış 5 mesela. Diğer türlü esnek gelsem de olur diye düşünüyordur. Siz nasıl işinize kafanıza göre saatlerde gitmiyorsanız aynı şekilde o da yapmamalı.

İkinci olarak yapılacaklar listesini sabahtan buzdolabına yapıştırıyordum, bitince hepsini kontrol edip eksik varsa söylüyordum. Burada işveren sizsiniz, yani bu türk filmlerindeki zengin kötü kadının ufacık kıza tahtaları sildirmesi değil ki. Paranızla hizmet satın alıyorsunuz karşılığını beklemeniz en doğal hakkınız. İyi niyetli olabilirsiniz ama sistematik çalıştığınızı ve disiplinli olduğunuzu bilsin karşıdaki.

Tamda öyle paramla rezil oluyorum.Bazen Toplantıda oluyoruz msj geliyor domestos vs sipariş verirmisiniz diye:) 5 dk ilerde 10 tane market var halbuki sipariş vermezsem o gün o işler kalıyor.Ay oturup ağlayasım var :KK43:(İşi gücü bıraktım ne yapsam diye karar kara düşünüyorum
Konuşarak çözmeye çalısın başka çaresi yok

E işte buyur burdan yak. İş var ama milletin çalışası yok deyince hemen siyasete çekiliyor linç yiyoruz. Bu kadın gibi kimbilir kaç kişi vardır aynı sebeplerden işten çıkmış.
Bazen gerçekten diyorum ki biz mi doğruyuz yada yanlışız.Hazırladığımız dosyada bir fotokopi silik olsun daire başkanımız dosyayı suratımıza fırlatıyor ve sesimiz çıkmıyor.Ben şu anda 2 saatimi şu konuya harcıyorum gerçekten sorun bende

Yaptigi is cok cok az malesef.
Bizim abla 10.00 18.30 calisiyor.
Ev 180 metrekare, ev halki 10 tane patili, 4 tane insan.
Yemeğe karışmıyor ben baskasinin yaptigi yemek konusunda hassasim. Ama hasta olsam bi corba falan yapar asla lafini etmez. Cenazemiz oldu her şeyi yapti. Köpek gezdirme, market her şey onun kontrolünde. Köpekleri kedileri tariyor, veterinere bile goturuyor yani.
Gecen sene tutturdu ben bahçe yapıcam. (Ev giris kat, öndeki bahce bize ait, öyle büyük bağ bostan degil tabi ki) Abla birak allah askina dedim 😃 yok valla ekmis biseyler patlican, bamya... diyor ki misir da ekerdim ama sehrin göbeginde sırıtır.

Yalniz bu da benim denedigim 7. Kadin. Basta ben de cok merhamet ediyordum. Bununla bastan konustum. Asla sert biri degilim ama evime aldigim 2 kilo meyveyi goturen mi dersin, canin bisey cekerse ye dedim diye 2 kg antep fistigini bitiren mi dersin, kahve icip fal kapatip evime arkadasini cagiran mi dersin 😅 cırladim en sonunda.

Bir konusun, baktiniz olmuyor baska biriyle devam edersiniz. Belki de ne kadar yaydiginin farkinda degildir.
Kahve içip fal kapatıp arkadaş çağırmak mı :)) ay daha neler duyucam töve tövbe

Bazen gerçekten diyorum ki biz mi doğruyuz yada yanlışız.Hazırladığımız dosyada bir fotokopi silik olsun daire başkanımız dosyayı suratımıza fırlatıyor ve sesimiz çıkmıyor.Ben şu anda 2 saatimi şu konuya harcıyorum gerçekten sorun bende
Çok yazılmış diye yazmadım. Kadına merhamet etmeyi bir kenara bırakın, size kimse merhamet etmiyor sonuçta , gününüzün yarısı dışarıda geçiyor yazık değil mi... hemen konuşun sigorta bile yapmışsınız resmen işverensiniz. Kullandığınız ürün markalarını yazın, her hafta da yemek listenizi oluşturun. Yapılacakları gün gün belirleyip yazın. Ona göre haftabaşı alışverişi yapsın, gün gün işleri halletsin. Bir ay deneme süresi verin. Baktınız iyi gitmiyor yeni eleman için ilanı verirsiniz. Bir ay içinde cevap bile alabilirsiniz

Back
X