Evde calisan yardimci

Hepinize çok teşekkür ederim işiniz gücünüz arasında birde benle uğraştınız. Hakkınızı helal edin. Bakayım akşam konuşacağım olmazsa da çıkaracağım. en mantıklısı bu sanırım
Çıkarmanıza gerek kalmaz bence ya, rahatı gördüğü için alışmıştır toparlanır bence siz uyardığınız için. Kimse kolay para kazanmıyor ve herkes işini hakkıyla yapmalı, takipçisi olun yaptırdığınız işlerin gözünüzün üzerinde olduğunuzu bilsin. Öyle gerilmeye despot olmaya gerek yok iş yaptırmak için. Baktınız çok arsız yüzsüz biri o zaman çıkarırsınız, başkasını da bulursunuz endişe etmeyin.

Çalışanınizin yapmadiklari haklı fesih sebebidir 29.maddeden cikarabilirsiniz.Pandemi var diyede kimseye bedavadan para verecek değiliz.Bukasik makinesini bosaltmaktan nefret ederim birini calistirigim halde bunu bile ben yapıyorsam bı dk dusunmem

Arkadaşlar herkese merhaba. Kimseden akil alamadığım birde tanımadığım insanlara denizayımda objektif yorum alayım dediğim bir konu var.

Evimizde 6 aydır çalışan bir yardımcı var ben gündüz çok yoğun çalıştığımdan eve geldiğimde resmen bitmiş oluyorum. Birde küçük bebeğim var onu her gün anneme birikiyorum ona yardımcımız bakmiyor.oglen 11_12 gibi gelip aksam 18_19 gibi gitmesi yönünde anlastik.malum andemi olduğundan is çıkışı çok kalabalığa kalmasın diye bu ara 5 de çık dedim.

Ama her gün gelmesine rağmen hiç bir şey düzene girmedi. Yemek yapılacak mesela yalandan en kolay neyse o yapiliyor.bi gün temizlik yapacaksa ertesi gün ütü yapıyor süpürge bile .pazara gidersin diye konuşmuştum ya msj atiyor şu eksik sipariş verirmişsiniz diye yada en yakın marketten aliyor ki porsumuş oluyor her şey.
Esimde haliyle kızıyor para veriyorsak istediklerini söyle senin yüzün yumuşak diyor.
Kurutma makinesinin içindeki tüyleri 2 kurutmada bir temizlememiz gerekiyor diye belirtmeme rağmen haftalarca kaldığı oluyor.En son ben temizliyorum makina bozulmasın diye.
Ütünün kireç haznesi deseniz yine öyle. Çocuğun çamaşırında yemek lekesi çıkmamışsa öylece ütüleyip dolabına kaldırıyor.
Sabah 5 de kalkıp 6 da yola çıkıyorum aksamda 7 yi buluyor eve gelmem.O saatten sonrada eşim söylenmesin diye resmen kadının arkasını topluyorum kalbini kırmak istemiyorum ama ben tükeniyorum.Bi akıl verin ben ne yapayım.
ben de böyleyim bişey söyleyemem söylemek lazım ama

Arkadaşlar herkese merhaba. Kimseden akil alamadığım birde tanımadığım insanlara denizayımda objektif yorum alayım dediğim bir konu var.

Evimizde 6 aydır çalışan bir yardımcı var ben gündüz çok yoğun çalıştığımdan eve geldiğimde resmen bitmiş oluyorum. Birde küçük bebeğim var onu her gün anneme birikiyorum ona yardımcımız bakmiyor.oglen 11_12 gibi gelip aksam 18_19 gibi gitmesi yönünde anlastik.malum andemi olduğundan is çıkışı çok kalabalığa kalmasın diye bu ara 5 de çık dedim.

Ama her gün gelmesine rağmen hiç bir şey düzene girmedi. Yemek yapılacak mesela yalandan en kolay neyse o yapiliyor.bi gün temizlik yapacaksa ertesi gün ütü yapıyor süpürge bile .pazara gidersin diye konuşmuştum ya msj atiyor şu eksik sipariş verirmişsiniz diye yada en yakın marketten aliyor ki porsumuş oluyor her şey.
Esimde haliyle kızıyor para veriyorsak istediklerini söyle senin yüzün yumuşak diyor.
Kurutma makinesinin içindeki tüyleri 2 kurutmada bir temizlememiz gerekiyor diye belirtmeme rağmen haftalarca kaldığı oluyor.En son ben temizliyorum makina bozulmasın diye.
Ütünün kireç haznesi deseniz yine öyle. Çocuğun çamaşırında yemek lekesi çıkmamışsa öylece ütüleyip dolabına kaldırıyor.
Sabah 5 de kalkıp 6 da yola çıkıyorum aksamda 7 yi buluyor eve gelmem.O saatten sonrada eşim söylenmesin diye resmen kadının arkasını topluyorum kalbini kırmak istemiyorum ama ben tükeniyorum.Bi akıl verin ben ne yapayım.
Eğer bu bayanla devam etme niyetiniz varsa bi kere market manav alışverişini mümkün mertebe siz yapın haftalık olarak. Bayana da haftalık yemek listesi hazırlayın dolaba asın. Haftalık yapılacak işleri de kalem kalem yazın dolaba asın. Yapılacak işler bi düzene girsin diye liste yaptım sen de bu listeye uyarsan memnun olurum deyin. Ama azıcık rahat bi bayan gibi olmazsa anneniz veya kv müsaitlerse ara sıra uğrasınlar eve 😬

Bencede eşinin dediği gibi yüzün yumuşak senin canım hem para vericem hem arkasını toplıcam gönder gitsin insan da kazandığı parayı hakedicek yani kolay kazanılmıyo hiç bişey sen akşama kadar o kadının parasını vericeksin diye canın çıkıyo yine de iş yapıyosun bence biraz haklarının farkına var canım

Konuşmakla olmaz acilen yeni yardımcı bulun ama söyle sağdan soldan teyze değil bu işi yapan şirketlerden beklentilerinizi belirterek bulun. Düzenli yardımcım var ve ev her zaman mum gibidir a’dan z’ye..

Valla kadın çakal çıkmış bilginiz olsun :KK70:
1 günde sadece ütü ve yemek yaparak, diğer günde bir süpürge ve yemek yaparak para kazanmak akıllıca :KK70:
Çok iyiysiniz kesinlikle açın gözünüzü siz ona o maaşı verebilmek için kaç saat çalışıyorsunuz çocuğunuzdan ayrı kalıyorsunuz ve o evde sadece oturuyor gibi bişey bu iyi niyet kullanmaya girer.

Sabah müge öğleden sonra gelinler mutfakta... arta kalan zaman kalmadı zaten resmen göstermelik çalışıyormuş...yol verin..

Kadın çok rahatmış. İnsan aldığım parayı hakediyor muyum diye düşünür dicem ama bunu düşünse zaten işini düzgün yapardı. Tv karşısında çalışıyor muhtemelen. Eğer devam edeceksenizde yemekleri siz seçin bence. Ama bir süre sonra yine kolayını bulur gibi dışarıda iş arayan çok var kimse vazgeçilmez değil

Bakayım ilan vereyim olmazsa valla zor işmiş onu anladım.Bazen görüyorum millet kaç üniversite mezunu bilem kaç dil biliyo bi ton sertifikası vs var iş bulamıyor.Benim talebim rutin evim temiz olsun 2 kap yemeğim olsun oda dert oluyor çok garip
Teyzem 45 yaşında düzenli gittiği iki ev var. Gittiği evde kendi evinden daha çok titizlenir Kendi pazar yerinden alır daha taze diye.yardıma gittiği ev sahibinin biri çölyak hastasıymış videolar izledi yemekler öğrendi onlara uygun olsun diye. Böyle insanlar da var bilin istedim. Bahsettiğiniz yardımcı işine saygı duymuyorsa lütfen siz de empati yapmayın.

Eve temizlik için gelen hanım, halıları, koltukları, camları siliyor. Kapı, pencere, tuvalet banyo yani dip bucak temizlik 200 lira. Koca koca halıları silip silip balkona atar her seferinde. 5 gün alsam 1000 lira.
O da 10 da başlar 6.30 gibi biter işi. Demek istediğim günlük altı saatte rutin temizlik, alış veriş ve yemek haydi haydi biter. Çocuk yok, evde kimse yok. Bu nedir. Arkasını toplayacaksam niye para vereyim o kadar. İyilikten maraz doğar. O paraya ihtiyacı olan ve işini hakkıyla yapacak başka birini bulun bence.
Eşinizin adını kullanarak konuşun. X bu durumdan hiç memnun değil. Bu işler yapılmayacaksa niye para vereyim diye beni darlıyıyor diyin. Eğer yapamayacaksan yollarımızı ayırmak zorundayım diye konuşun. Sizi arayana kadar bir zahmet siparişleri versin ya da çıkıp alsın. Bu ne rahatlık. Makine bile boşaltılmıyor oh ne ala.
3500 lira kazanmak için bu devirde insanlar ne kadar ağır işlerde çalışıyorlar. İyi niyetinizi takdir ediyorum ama enayi yerine konmakla arasında ince bir çizgi var.

Konudan bağımsız ama bu aralar en büyük hayalim eve her gün yardımcı gelmesi olabilir. Ne büyük bir nimet. İki haftada bir temizlik için alıyorum o bile nefes aldırıyor bana. Umarım evinize kendi evi gibi özen gösteren başka bir yardımcı bulursunuz kısa zamanda

Bende onu merak ediyorum artık acaba kameramı taksam diye bile düşünüyorum. Zaten aksam topu topu kaç saat evde oluyoruz aman aman kirlenmiyor bile ortalık. Bulaşık makinasını bile boşatmadan gidiyor. pandemi dönemi iştende çıkaramıyorum.Ki çıkarsam da kimi bulacağım hemen. Önceden hiç değilse istediğim gibi yapabildiğimi yapıyordum. Dün eşim dedi ki zaten haftada 5 gün geliyor ondada dışardan yesek daha ucuza gelir dedi. Haklı adam. Sgk sı falan derken 3500 liraya mal oluyor bana ortada da bişey yok.
inanamıyorum şaka gibi. 6 aydır günde 6 saate bu parayı alıp nasıl hâlâ arkasını toplayabiliyorsunuz?

bence artık birlikte çalışmayın. 6 saatte o evin bal kaymak olması lazım ki akşam eve gelince evi mi kirletiyosunuz ki? şaka gibi.

Konudan bağımsız ama bu aralar en büyük hayalim eve her gün yardımcı gelmesi olabilir. Ne büyük bir nimet. İki haftada bir temizlik için alıyorum o bile nefes aldırıyor bana. Umarım evinize kendi evi gibi özen gösteren başka bir yardımcı bulursunuz kısa zamanda

Benimde hayalim,
Pandemi bitsin haftada 1 gün düzenli alacağım valla

E tüm gün ne yapıyor kadın ? Çocukta yokmuş. Yazık siz sabahın köründe çıkıp çalışıyorsunuz çocuğunuzdan da ayrı kalıyorsunuz. Yardımcı bütün gün TV izlesin diye mi ? Bence hiç konuşmayın zaten hak bilen biri olsa böyle yapmaz yumuşak yüzünüzü kullanmaz. Gerçekten ihtiyacı olan işini seven birini çok kolay bulursunuz.

Şu dönemde kimsenin ekmeğine mani olacak birşey söylemek istemezdim ama kadının yaptığı tam suistimal. Benim haftada iki gelen yardımcım her seferinde banyo tuvalet sil süpür çamaşırı yıka as bulaşıkları yıka yerleştir yapar markete pazara da gider diğer cam kapı gibi işleri de sıraya koyup yapar. Alın karşınıza ciddi bir şekilde konuşun iki hafta mühlet verin düzelmiyorsa başkasını alın. Siz de emeğinizle kazandığınız paradan arttırıp veriyorsunuz sonuçta. Ama yemek için siz haftalık liste yapım verin onun fikrine bırakmayın

Bunda stres yapicak bir şey yok taleplerinizi belirticeksiniz karsilanmiyorsa da başka birini arayacaksınız günde 6 saat bir evin temizlenmesi o evin bal dök yala olması demektir benim yardımcım haftada bir geliyordu diğer haftaya kadar ev kirlenmiyordu bile kaldı ki her gün yapılan evin uzaydan parladığı görülür..demek ki işini yapmıyor duygusala bağlamaya gerek yok o onun işi işini yapmıyorsa yapanı getirilir..
Aynilarini yazacaktim. 3500 e 6 saatte o ev bal dök yala yapılır. Yapilmasi lazim yani parasinin hakkini vermesi gerekiyor yardimcinizin. Siz de cook kolay sartlarda çalışıp kazanmiyorsunuzdur o parayi sonuçta.

Back
X