• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev'de doğum günü pastası yapan var mı?

sevda28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
181
5
46
Çanakkale
MERHABA arkadaşlar

1 hafta sonra eşimin doğum günü..ne yapsam diye kara kara düşünüyorum süpriz konusunda bişiler ayarlıcam ama aklıma geldi pastayı kendim yapsam dedim..ama tarifim yok...aranızda daha önce kendinizin yaptığı denenmiş..doğum günü pastası tarifi varsa çok makbule geçer..kendim yaparsam daha anlamlı olur diye düşündüm..

resim varsa 10 numara 5 yıldızlı olur:46:

şimdiden teşekkürler...

gecende yaptım canım ben babama dogumgunuydu. su bımde satılan kek lerden alıyorum pasta altı falan yazıyo ondan kahvelı suylar ıslatıyorum kekı sonra pudıng yayıyorum sonra ust kekı koyup onuda pudınglıyorum ustunede kremsantı usutne meyve cıkolota parcaları koyuyorum pudıngın ıcınede yayarken damla cıkolota atıyorum afıyetler yıyırouz vallah=)

iyi fikir aslında :) biraz daha süslü bişiler yapmaya kalksam başarabilir miyim bilemedim olmaz diye endişeleniyorum:44: ...olmadı senin tarifini denerim çok teşekkürler

Bayilirim yas pasta yapmaya resim ekleyemedim yarin tekrar resim eklemeyi deneyecegim simdilik tarif vereyim keki kendin yapmak istersen 4 yumurta, 1 su bardagi seker, 1 su bardagi un, yarim su bardagi nisasta, 3 yemek kasigi ilik su, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilin
Önce sekerle yumurtayi mikserle iyice cirpin sonra diger malzemeleri ekleyip 3-4 dk daha cirpin kelepceli kalibi yaglayip karisimi dökün önceden isitilmis 180 derece firinda 35 dk pisirin ama siz yinede kontrol edin firinlarin pisirme süreleri fark ediyor ayrica 1 bir gün önceden yaparsaniz daha iyi olur soguyunca strec filme sarip buzdolabina kaldirin ertesi günü kesmeside daha kolay olur ben 3 kat kesip 3 poset kremsanti kullaniyorum. Ilk kati koyup arasina kremsanti sürüp kücük kücük dogradigim meyveleri serpistiriyorum yada sos yapip önce sos sürüp sonra kremsanti sürüp ikinci kati koyuyorum yine ayni islemi yapiyorum damla cikolata falan serpistirebilirsiniz aralarina son katinida koyunca kremsantiden biraz sikma torbasina koyup ayiriyorum pastanin heryerini kremsantiyle siviyorum sikma torbasina ayirdigimlada etrafini süslüyorum kenarlarina cikolata yada file badem serpistirip üzerinide diledigim meyvelerle süslüyorum. Sevdiginiz herhandi bi receli tavaya alip üzerine biraz su ekleyip gerekirse biraz seker ekleyip karistirin ocaga alip kaynamaya baslayinca 1 tatli kasigi nisastayi cok az suyla acip kasisima ekleyin karistirin koyulasmis olacak sogumaya birakin kekin arasina bu sosu sürebilirsiniz yada pastanizin üstüne dökebilirsiniz. Kek pisirmek istemezseniz hazir pasta tabanlarindan da kullanabilirsiniz. Umarim yardimci olabilmisimdir bide resim ekleyebilseydim daha anlasilir olurdu ama eklemeye calisacagim...

1. ve 2. pastamin arasinda kücük dogranmis meyve parcalari var. 3. pastamda dondurulmus frambuazi robotta parcalayip seker ve su ekleyerek kaynattim ve nisastayla koyulastirdim arasina da sürdüm ve kalanini üstüne döktüm ve 4. pastamdada visne receli kullandim yine anlattigim sekilde sos yaptim ara katlarinada sürdüm birazda üstüne döktüm...

Eklentiler

• $IMG_0628.webp
    $IMG_0628.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 737
  • $IMG_0977.webp
    $IMG_0977.webp
    54,5 KB · Görüntüleme: 874
  • $IMG_1311.webp
    $IMG_1311.webp
    45,1 KB · Görüntüleme: 1.475
  • $IMG_1334.webp
    $IMG_1334.webp
    36,6 KB · Görüntüleme: 1.645
ellerine sağlık ipek gerçekten çok yardımcı oldun..ayrıca bu konuda bayağı hünerlisin severek yaptığın çok belli valla satın pasta sandım ilk başta tarif içinde teşekkürler sonunda bende kendi yaş pastamı yapabilicem..tekrar ellerine sağlık süpersin:)

Güzel yorumlariniz icin tesekkür ederim arkadaslar pastalarim yiyenlerden hep tam not alir ve hepside benim emegim yurt disinda yasiyorum ve burda türkiyedeki gibi her köse basinda vitrininde sahane pastalar olan pastahaneler yok ya marketlerden dondurulmus aliyorsunuz yada gidip bi cafeden siparis veriyorsunuz bi dünyada para veriyorsunuz onun icin ben evde kendim yapmayi tercih ediyorum ve pasta yapmaktan cok keyif aliyorum bu hafta sonu tekrar yapacagim kayinpederimin dogum günü icin. Böyle özel günlerde genelde bizde toplaniriz ve pastalari hep ben yaparim.
Sevda yardimci olduguma cok sevindim umarim esin begenir pastani kolay gelsin canim...

Back
X