Bayilirim yas pasta yapmaya resim ekleyemedim yarin tekrar resim eklemeyi deneyecegim simdilik tarif vereyim keki kendin yapmak istersen 4 yumurta, 1 su bardagi seker, 1 su bardagi un, yarim su bardagi nisasta, 3 yemek kasigi ilik su, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilin
Önce sekerle yumurtayi mikserle iyice cirpin sonra diger malzemeleri ekleyip 3-4 dk daha cirpin kelepceli kalibi yaglayip karisimi dökün önceden isitilmis 180 derece firinda 35 dk pisirin ama siz yinede kontrol edin firinlarin pisirme süreleri fark ediyor ayrica 1 bir gün önceden yaparsaniz daha iyi olur soguyunca strec filme sarip buzdolabina kaldirin ertesi günü kesmeside daha kolay olur ben 3 kat kesip 3 poset kremsanti kullaniyorum. Ilk kati koyup arasina kremsanti sürüp kücük kücük dogradigim meyveleri serpistiriyorum yada sos yapip önce sos sürüp sonra kremsanti sürüp ikinci kati koyuyorum yine ayni islemi yapiyorum damla cikolata falan serpistirebilirsiniz aralarina son katinida koyunca kremsantiden biraz sikma torbasina koyup ayiriyorum pastanin heryerini kremsantiyle siviyorum sikma torbasina ayirdigimlada etrafini süslüyorum kenarlarina cikolata yada file badem serpistirip üzerinide diledigim meyvelerle süslüyorum. Sevdiginiz herhandi bi receli tavaya alip üzerine biraz su ekleyip gerekirse biraz seker ekleyip karistirin ocaga alip kaynamaya baslayinca 1 tatli kasigi nisastayi cok az suyla acip kasisima ekleyin karistirin koyulasmis olacak sogumaya birakin kekin arasina bu sosu sürebilirsiniz yada pastanizin üstüne dökebilirsiniz. Kek pisirmek istemezseniz hazir pasta tabanlarindan da kullanabilirsiniz. Umarim yardimci olabilmisimdir bide resim ekleyebilseydim daha anlasilir olurdu ama eklemeye calisacagim...