Son anda sezeryan gerekebilir? Çocukda bi komplikasyon olur, ya da sizde.
kesinlikle katılıyorum bkz:aşağı paragrafım
Özel ebe takip edecek hamilelik boyunca o uygun görmez ise hastanede olacak doğum zaten. Ve Evim hastaneme doktoruma çok yakın. Herhangi bir sıkıntıda hemen gidebiliriz diye düşündüm. Ancak bana cazip gelme sebebi müdahelesiz çok doğal ve daha sakin bir doğum olması. Ciddi bir hastane fobim var bu doğum harici de olan bir durum o doğum stresini evimde suda daha rahat yaşamayı o sebeple çok istiyorum. Yakın zamanda özel ebe ile detaylı görüşeceğim tabii ama yaşayanlardan detaylı duymakta istedim :)
sizi anlıyorum,stressiz ,panik,gürültü karmaşa olmadan doğum yapayım diye düşünüyorsunuz ama aslında bunlardan daha çok hesaba katıp önemsemeniz gereken şeyler var...
şu an hastanelerdeki şartlar bayağı iyileştiği için artık pek yaşamıyoruz ama ''enfeksiyon,sepsis,atonik uterus,erken membran rüptürü'' vb başta olmak üzere çok fazla risk var aslında.
ebe doğum kontrolünde muhakkak iyidir ancak açıklığınız yeterli olmazsa epizyotomi yapılmalı,ebe bunu yapabilir mi?
veya bebeğiniz makat gelebilir ya da yine açıklık azdır,kasılmalarınız yetersizdir sezaryene alınmanız gerekebilir,bunları ebe yapamaz.
ameliyathanede size dokunan her şey sterildir, ev ortamı asla steril olamaz.
doğum sonrası uterus atonisi şakır şakır kanamanıza neden olabilir,siz fark etmezsiniz bile muhtemelen. ancak hastanede her saat başı bunun muayenesi yapılır.
çocuk zor doğar,hipoksik kalır Allah korusun beyin hasarı,serebral palsi gelişebilir. acilen küvöze alınması gerekebilir...
bunlar risklerin yalnızca bir kısmı bir de.
hastaneler de öyle karman çorman değil,doğum odaları oldukça konforlu. hem isterseniz özelde de doğurabilirsiniz.
yerinizde olsam hastanede doğururdum.