- Emoji Skoru
- 13.169
- Puanlar
- 158
Ben yasak demedim, hiçbir kurum doğum raporu vermeyi kabul etmiyor.ya da çok zor veriyor.Evde ya da arazide doğurmak yasalara aykırı değil
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben yasak demedim, hiçbir kurum doğum raporu vermeyi kabul etmiyor.ya da çok zor veriyor.Evde ya da arazide doğurmak yasalara aykırı değil
Çok teşekkür ediyorum sağolunYurtdisinda farkli ulkelerde son zamanlarda daha da populer hale geliyor evde dogum. Ama Turkiyede bu sekilde dogum yapiliyor mu hic duymamistim daha once. Umarim komplikasyonsuz bir dogum nasip olur. Saglikli bir sekilde bebeginizi kucaginiza alirsiniz.
İnan hastaneye gitmekten ben de hiç hoşlanmıyorum ama doğum bu. Komplikasyon riskleri korkutmuyor değil. İyi düşün. Kolay gelsinSevk planı önceden hazırlanıyor zaten takipte olduğu için üstelik hastane de çok çok yakınımda sorun olmayacağından eminim
Kesinlikle haklısınız risk her daim var. Teşekkür ediyorumİnan hastaneye gitmekten ben de hiç hoşlanmıyorum ama doğum bu. Komplikasyon riskleri korkutmuyor değil. İyi düşün. Kolay gelsin
Haklılık payınız vartürkiyede evde doğum yapamazsınız. bir hastaneye bağlı çalışan bir ebe veya doktor bunu yaparsa ceza alıyor, serbest çalışan bir ebe (öyle bir sey var mı?) yaparsa ve doğum sıradında bir durum olursa taksirle adam öldürme veya yaralamaya giriyor. yani kimse bu riske gitmez.
ayrıca resmi bir kurumda doğu. gercekleşmediği için de dopum belgesi, kimlik vs işleri sizi ekstra uğraştırır.
eskiden evet bunlar vardı. ama su an fevlet bu tür doğumları desteklemiyor. sıfır komplikasyon ve ilk doğum olmasına rağmen kısa sürede doğuran biri olarak da sunu söyleyebilirim ki tecrübesine güvenmediğiniz biriyle asla doğum yapamazsınız. hastanede tüm gerekli şartlar var. Allah korusun bir gebelik zehirlenmesi, kan kaybı vs yasasanız evde müdahale edilebilir mi? hastaneye sevk edilmek isteseniz ekstra zaman kaybı olmaz mı? yani bence mantıklı düsününce de evde doğurmak çok gereksiz bir secenek
Evet ülkemiz böyle bir yer olup çıktı ne yazık ki hem doğuma teşvik edip hem de bizi istedikleri şeylere mecbur bırakıyorlar bizim isteklerimiz ya da travma sahibi olmamız umurlarında değil. Gerekli araştırmayı yaptıktan sonra tatmin olmazsam hastaneye gideceğim zaten değerli bebeğimi riske atmamak herkes bunu bu şekilde göremiyor ne yazıkki teşekkür ediyorum sizebaska ulkede yasasaydim ben de kendi evimde, doulanin evinde havuzda falan doğurmak isterdim ama turkiyedeyiz.
git hastaneye risk alma
bunla ilgili bir film de vardı. ama o amerikadaydı orda evde doğum yasal. orda da ebe cezalandırılmıltı soruşturma falan yapılmıştı hala travmamdır o filmHaklılık payınız var
Doğum zaten eziyetli ve travmatik bir süreç. Prenses modu yok maalesef. Yakınlarınız kötü tecrübeler yaşamış olabilir. Siz de önlem alabilirsiniz mesela özel hastaneye giderek, iyi bir doktor seçerek, korkuyorsanız genel anestezi şartlarını konuşabilirsiniz vs. vs. Evde doğurunca başınıza gelebilecek kötü şeylerin ihtimali azalmıyor ki. Hatta tam tersine riskleri kat ve kat artırıyorsunuz.Çünkü hastanede doğum yapmış birçok yakınım çok eziyet çekti o yüzden anormal bir durum görünmezse evimde daha rahat olduğum bir hal ve kişilerle birlikte olmak istedim.
İzlemedim o filmi ama merak ettim. Burada da aslında yasal hukuken hiçbir engel yok yalnızca sağlık bakanlığı hastaneleri önerdiği için evde planlı ve profesyoneller olmasını şart koşuyor. Bizlerde travma bırakan çok olay oluyor ama yinede düzeltmeler bile yapılmıyor.bunla ilgili bir film de vardı. ama o amerikadaydı orda evde doğum yasal. orda da ebe cezalandırılmıltı soruşturma falan yapılmıştı hala travmamdır o film![]()
Özelde dahi çok iyi doktordur denen kişilerin doğumun sadece son dakikalarına geldiğini ve sorunlu hareketlerde bulunduğunu duydum özellikle birkaç ön planda olan doktorun. Evet evdeyken de durum değişmeyebilir ilerleyen dönemlerde riskli bir durum görülmediği sürece böyle yapmak niyetindeyim o gün geldiğinde ne yaşarım bilmiyorum sadece güzel dileklerinizi bekliyorum tavsiyeniz içinde gerçekten teşekkür ediyorumDoğum zaten eziyetli ve travmatik bir süreç. Prenses modu yok maalesef. Yakınlarınız kötü tecrübeler yaşamış olabilir. Siz de önlem alabilirsiniz mesela özel hastaneye giderek, iyi bir doktor seçerek, korkuyorsanız genel anestezi şartlarını konuşabilirsiniz vs. vs. Evde doğurunca başınıza gelebilecek kötü şeylerin ihtimali azalmıyor ki. Hatta tam tersine riskleri kat ve kat artırıyorsunuz.
Anormal durumlar gelişirse ne olacakTüp bebek ile hamile kalmadım üstelik doğum zaten fizyolojik bir olay anormal durumlar gelişmediği sürece müdahaleye gerek yoktur bu kadarını biliyorsunuzdur
Yahu hangi hastane eve doktor gönderiyor bir söylesene biz de bilelim kulaktan dolma bilgiler ile konuşuyorsun burds insanları da yanlış yonlendiriyorsun. Doktor hemşire ebe hiç biri eve gelmiyor sağlık bakanlığının boyle bir uygulaması yok. Teşvik eden bir politika veya destek yok . Nerden uyduruyorsun profesyonel olmasını şart koşuyor diye. ANNE DOSTU uygulaması var o da normal doğuma teşvik etmek için kendinize özel odanız oluyor ebe esliginde hastane de normal doğum yapmanız için ameliyat ortamından uzak ama ameliyathane katında oluyor.İzlemedim o filmi ama merak ettim. Burada da aslında yasal hukuken hiçbir engel yok yalnızca sağlık bakanlığı hastaneleri önerdiği için evde planlı ve profesyoneller olmasını şart koşuyor. Bizlerde travma bırakan çok olay oluyor ama yinede düzeltmeler bile yapılmıyor.
Bakın sizi yargılamıyorum size saygıda gosterıyorum ama gunumuz sartları eskı zamanlarla aynı tutmayın...Sizin beslenmenız 2 3 ceddınızdekı nineleriniz gibi degıldı...Herseyi organık yedıgınıze mesela yemın edebılırmısınız? Soludugunuz havanın tertemız olduguna kesın emınmısınız?Arkadaşlar Ankara'da evde doğum yaptıran tecrübeli ebe arıyorum. Sizlerin tecrübesine şahit olduğunuz kişiler var mıdır?
Hastanenin yakınınızda olması o hastanede yenidoğan yoğunbakımı olduğunu garanti etmez. Bebeğin doğar doğmaz çocuk doktoru tarafından hızlı muayenesi yapılıp gerekirse tıbbi destek sağlanır. Bu yüzden doğum için hastane seçerken Yenidoğan yoğunbakımı olması hastane seçiminde bir kriterdir. Ülkede yaygın uygulanan bir sistem olsa düşünürsünüz ama böyle romantik fikirler eğer süreğen sistemde istisna kalıyorsa aldığınız risk büyük olur. Birilerinin başına bir şey gelmemiş olması da yetmez.Sevk planı önceden hazırlanıyor zaten takipte olduğu için üstelik hastane de çok çok yakınımda sorun olmayacağından eminim
Neden Fatma Girik misin?Çünkü hastanede doğum yapmış birçok yakınım çok eziyet çekti o yüzden anormal bir durum görünmezse evimde daha rahat olduğum bir hal ve kişilerle birlikte olmak istedim.
Yurtdışında çok fazla evde doğum videoları gördüm. Bana normal geldi. Burda yapılıyormu bilmiyorum varsada para olarak çok fazla isterler .özel klinikler belki yapabilir gibi ama iyi arastırmak lazım.
Ballerina Farm tarzı mormon kültüründen olan milyonerlere özeniyorlar. Onlara alkol, sigara, çay, kahve her şey yasak. Tam organik besleniyorlar. Sonuncusunu küvette doğurmuştu kadın. Ama dışarıda 2-3 aile doktorunun beklemediğine yemin edebilir miyiz? Tamamen bunlara özeniyorlartürkiyede evde doğum yapamazsınız. bir hastaneye bağlı çalışan bir ebe veya doktor bunu yaparsa ceza alıyor, serbest çalışan bir ebe (öyle bir sey var mı?) yaparsa ve doğum sıradında bir durum olursa taksirle adam öldürme veya yaralamaya giriyor. yani kimse bu riske gitmez.
ayrıca resmi bir kurumda doğu. gercekleşmediği için de dopum belgesi, kimlik vs işleri sizi ekstra uğraştırır.
eskiden evet bunlar vardı. ama su an fevlet bu tür doğumları desteklemiyor. sıfır komplikasyon ve ilk doğum olmasına rağmen kısa sürede doğuran biri olarak da sunu söyleyebilirim ki tecrübesine güvenmediğiniz biriyle asla doğum yapamazsınız. hastanede tüm gerekli şartlar var. Allah korusun bir gebelik zehirlenmesi, kan kaybı vs yasasanız evde müdahale edilebilir mi? hastaneye sevk edilmek isteseniz ekstra zaman kaybı olmaz mı? yani bence mantıklı düsününce de evde doğurmak çok gereksiz bir secenek