• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde iş bölümü

semasar

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
166
161
303
Selam kızlar, ben annem, kardeşlerimle yaşıyorum. Maddi olarak yardımı en fazla ben yapıyorum, ev işlerini de onlara göre ben daha çok yapıyorum. Ama onlara sorsan böyle değil. Ben bunu söyleyince de hep kavga ediyoruz. Annem arada kalıyor ve çok üzülüyor. Kavgacı ben oluyorum sonra. Evde bu tarz sorunlar yaşayan var mı? Anneme kalsa sesimi çıkarmadan uyum içinde yaşamam gerekiyor ama ben yapamıyorum:KK43::110:

İş paylaşımı olması gerek sizde yapmayın anladıgım kadarıyla kardeşiniz nasıl olsa ablam yapıyor diyor yapmıyor sizde yapmayın bahane üretin rahatsız olurda bir işin ucundan tutmak isterler belki de yarın bir gün evlendiğinde hep kendin yapıcaksın zaten çok da sıkma krndini akışına bırak

İş paylaşımı olması gerek sizde yapmayın anladıgım kadarıyla kardeşiniz nasıl olsa ablam yapıyor diyor yapmıyor sizde yapmayın bahane üretin rahatsız olurda bir işin ucundan tutmak isterler belki de yarın bir gün evlendiğinde hep kendin yapıcaksın zaten çok da sıkma krndini akışına bırak

Maalesef evi pislik götürüyo o zaman da :110:

Herkes bir miktar koysun ortaya 1 haftada bir temizlikçi alın.
Kimse iş yapmak istemiyorsa en uygunu bu olur.

Annenız ıs yapması onun ıcın ıyı 50-70 arası ıse haraket acısından. Elını etegınıcektırmeyın. İş içinde annenız el atması lazım senın demenle olmaz. Bence herkesın evde oldugu bırgun sabahtan yapmanız lazım aynı anda tuvalet banyo bırınde mutfak bırında süpürme sılme bırınde her hafta dönüsümlü herkes odasını temızleyecek. Yemek bırındeyse bulasık bırınde rutın bırıde evı toparlayacak. Gerekırse lıste yapılacak.

Tüm kardeşler çalışıyorsanız aranızda anlaşın maddi bakımdan herkes eşit katkıda bulunacak diye. Sizin maaşınız onlardan çoksa kalan paranızla birikim yatırım yapabilirsiniz belki? Temizlik konusunda da herkes bir değil birinin gözüne batan diğerine normal temiz düzgün gelebilir. Evde kimse şikayet etmiyorsa ve siz ekstra katkıda bulunurken bir yandan da şikayet edip gerginlik çıkarıyorsanız yaptığınız katkının bir değeri kalmaz. Diğerleri ne yapıyorsa ne kadar yapıyorsa siz de o kadar yapın içiniz rahat olsun sonrada iyi geçinmeye bakın derim ben. Hayat temizlikten kavgaya değmeyecek kadar kısa. İnanın iyi aile ilişkileri temiz evden daha çok huzur veriyor.

Bu durumu bekarken çok yasadim
İnan çözüm bulamadim
Annem yapiyordubende ona aciyordum
Mecburen ben yapıyordum
Bu vicdani birşey
İki kardes sorumsuz olunca
Duyarli olana kalıyor hep

Maaşım onlardan düşük, para konusunu açınca da kavga çıkıyor. Temizlik anlayışımız farklı ben biraz daha titizim ama basit bi temizliğe bile razıyım. Bıraksam her şey anneme kalıyor. Ailede huzursuzluk olması kötü bi şey ama bunları da görmezden gelemiyorum.

Onlar bin veriyorsa siz de bin verin. Kendi bulaşıklarınızı çamaşırlarınızı yıkayın, kendi odanızı toplayın gerisini boşverin.

Verdiğiniz parayı ne olursa olsun başa kakmayın bu sefer oradan sizi suçlu görebilirler.
Bir tablo oluşturun
Tablo başına aylık gelirler herkesin ne ödediği yazsın.
Tablo içine günlük yapılması gerekenler aylık çıkartılsın
Örnek: Salı çamaşır, her gün bulaşık, oda temizlikleri vs gün gün bölün.
Sonra herkesi karşınıza alın gün gün beraber program yapalım kim nereye yazılmak istiyor diye sorun.
Yazılmak istemeyen olursa sorumsuz ortaya çıkacak
Az yazılmak isteyen olursa yine sorumsuz ortaya çıkacak
Hiç bir suçlama yapmadan , senin eksik oldu herkese eşit yapalım diyin tablo çıktıktan sonra gün gün yapılmayan takip edilsin yine suçlamayın.
Tablo duvara asılsın ve yapıldı yapılmadı-yapılmadı ise biri görevi aldı ise o da yazılsın. X yerine y yaptı vs olarak.
Hiçbirşey demeden göze sokun yani.
2. haftadan sonra hala aynı şekilde devam ediyorsa bu şekilde hem maddi hem fiziksel yükü alamayacağınızı iletirsiniz.
İşten kaçılıyorsa sizde paradan kaçarsınız.
Çok uzun oldu ama yönetim ve iş bölümü böyle olmalı. Uygularsanız eminim sonuç alacaksınız

Annenize üzüldüm. Kaç kardeşsiniz? Kardeşlerinizle oturun konuşun anlaşın orta yolu bulun. O kadar zor olmamalı..

Sizde az para verin,az is yapin ,annenize kaldigi icin uzulmeyin anneniz kendini savunur kardesinizi uyarir ,herkes kendi isini gorse yeter

Maalesef evi pislik götürüyo o zaman da :110:
Bir yerde okumuştum, yurt dışında bir kadın 2 oğluyla yaşıyormuş, çocuklar bir işin ucun tutmuyormuş, kadın da bırakmış, sadece kendi işini görmüş, tabi zamanla ev evlikten çıkmış ama çocuklar da yola gelmiş. Evi pislik mi götürüyor, götürsün, görmeyin, sabredin... Sabrın sonu selamet olur inşallah :)

İş bölümü yapmak çok zor, annem sorun çıkmasın diye sesini çıkarmıyor. Kendisi yapıyor ama ona da acıdığım için yardım ediyorum tabi. Temizlikçiyi de ger hafta tutmaya razı olmazlar gibime geliyor ki günlük işler de oluyor haliyle yemek bulaşık çamaşır vs

Back
X