• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşle odayı paylaşarak sınav çalışılır mı

Küçük kardeşle aynı odada kaliyorsaniz asla okul kazanamazsiniz.

Mesela ben kendimden örnek vereyim, benim ders çalışma odam ayriydı, uyku odam, makyaj odam, elbise odam vs hepsi ayrı ayrıydı. Tuvaletim ve banyom da ayrıydı sonuçta ders çalışırken enfeksiyon kapabilirim diye banyom izole ediliyordu.

Aynı şekilde ablamın da öyleydi.

Ikimiz de 4 yıllık fakülte mezunuyuz. Yani burdaki kadınlara da sorun . Onlar da söyler, bu imkanlar sağlandığı için okumuştur hepsi. Aksi mümkün değil çünkü.

Çok üzüldüm sizin için. Ne imtihanlar var gerçekten Allah yardımcınız olsun. Kardesinizle ayni odayı paylasmanız bende travmaya sebep oldu. Ben bu acıyla bu gece uyur muyum? Allahim sen evlatlarımızı hanelerimizi koru ya Rabbim.
Ciddi ciddi okuyordum ben de😳Tam vayy be diyecektim ki ayıldım 😂

Arkadaşlar siz iyi misiniz? Anneye gerizekalı, salak yazan bile gördüm çok şaşırdım ve üzüldüm. O evin şartlarını da kadının ne düşündüğünü de bilmiyoruz.

Konu sahibi belli bi yaşın üzerindeki herkes bilir; çoğumuzun kendine ait bi odası ya da çalışacak sessiz bi alanı yoktu.Sınava çalışacaksınız diye tüm sesleri kesemezler alışmanız gerekiyor; ki zaten yıllardır sınava çalışıyorsunuz.Dikkat dağınıklığınız varsa tedavi olabilirsiniz.

Anneniz odaya girme dememiş toplu bırak demiş. Anneniz çok genç değil artık ve görünüşe göre ani misafirleri geliyor ve temizlemede zorlanıyor. Toplu bırakarak yardımcı olursanız anneniz bişey demeyecektir.

E 9 yaşındaki çocuk da hep odasında olmaz; diğer günler zaten okulda olacak. Abiniz de hep evde değilmiş orada da çalışabilirsiniz. Yani çalışmak isterseniz eğer evde çok yer var zaten.
Ya şımarıklıktan. Ösym nin bütün sınavları devlet okullarında olur. Binbir türlü gürültü içinde. Hepimiz de o sınavlardan geçtik. Sanki sinav olacağı gün evden çıkma yasağı uygulaniyormus gibi triplere bak.

Alışacaksın. Başka sese kulak vermeyeceksin. Bizim bi öğretmenimiz deneme sınavında şarkı mırıldanırdı, alışın gürültüden etkilenmemeye çalışın derdi.

Çalışmakta gözü yok . O yani başka bir şey değil.

Ya şımarıklıktan. Ösym nin bütün sınavları devlet okullarında olur. Binbir türlü gürültü içinde. Hepimiz de o sınavlardan geçtik. Sanki sinav olacağı gün evden çıkma yasağı uygulaniyormus gibi triplere bak.

Alışacaksın. Başka sese kulak vermeyeceksin. Bizim bi öğretmenimiz deneme sınavında şarkı mırıldanırdı, alışın gürültüden etkilenmemeye çalışın derdi.

Çalışmakta gözü yok . O yani başka bir şey değil.
Bence de öyle. Diğer seneler her imkan verilmiş ama maalesef yapamamış. Kadın artık kendin başar demiş resmen;bıktı artık demek ki.

Bu sene de başaramazsam ailemin üzerine yıkarım sorumluluğu kafasına girmiş belli ki.
Kadın haksız da olabilir kimsenin evinin içini bilemeyiz sonuçta ama buradakiler de kadına hakaret etmiş çok üzüldüm.

Konuyu okurken aklıma bir yandan bir göz odada yaşayıp çalışıp başarabilenler geldi,bir yandan ayda bir gelecek misafir için odayı kapatıp el alem için kendiside mutfakta yaşayıp evde kimseye konfor alanı bırakmayan annenize sinirlendim.
Küçük kardesiniz erkek kardesinizin odasinda calisip uyusun onun taşınacak eşyası daha azdır dahs kolay olur gibi.
Sizde ortak odada çalışın, diğer kardesiniz sadece yatmak icin kullaniyormuş zaten odayı küçük kardeşinizin pek düzen bozulacak durumu olmaz böylece.

Bu şartlar altında ben sınava çalışmak zorunda kalsaydım çözüm üretirdim ya. Mesela gece herkes uyurken mutfakta çalışır, gündüzleri ise uyurdum. İmkanı siz yaratmalısınız.

Evleninceye kadar kendime ait odam olmadı.Üniversite sınavına da oturma odasında çalıştım.Kalabalık bir aileyiz.Gelen giden çok.Tv açık sürekli sohbet muhabbet o biçim.Sınava 3 ay kala ablam doğum yapmıştı.Tek başına yapamıyor geldi bizde kaldı 2 ay.Oturna odasında hep birlikte uyuduk.Bebek sesi de dahil olunca son aylar çalışmayı bırakmıştım.Türkçe öğretmenliğini kazandım o sene.Şartlarım daha iyi olsaydı çok daha iyi yerlere gidebilirdim.Buna da şükür.20 yıllık Türkçe öğretmeni yim.
şartlar daha iyi olsaydı şımarırdık diye düşünüyorum😅. KPSS çalışırken ayrıca tam zamanlı işte çalışıyordum. KPSS kurs ücretini maaşımla ödemiştim. Üniversite sınavını saymıyorum, karışık o kısım😀

Ayrıca evlenene kadar çekyatta yattım.

Gündüz kimse yoktur, odaya da çok ihtiyacınız yok, çalışmak isteyen her yerde ve zamanda çalışır.

Şimdiye kadar hep odam vardı. Son 2 yıldır da sürekli sınav çalıştığım için odam vardı. Şimdi yeni eve taşındık ve küçük kız kardeşimle, kendisi 9 yaşında, ortak oda verdiler, erkek kardeşim üniversitede olmasına 1-2 haftada bir gelmesine rağmen ona da oda verildi. Benim artık sınav çalışmam ya da ne yaptığımla pek kimse ilgilenmiyor. Kız kardeşim de bazen ses yapıyor bazen susturuyorum. Genelde tek çalışmaya alıştığım için odamda biri olunca rahatsız oluyorum dikkatim aşırı dağılıyor. Anneme söylediğimde evde kavga çıkıyor bana sağlananın bu olduğunu söylüyor olay büyüyor vs. Oturma odasını da kapatmış sadece misafir varken girilecekmiş. Kendiler de mutfakta ya da yatak odasında duruyorlar. Ben bir şey söylediğimde bencil oluyorum sürekli kardeşiyle ortak kalanlar örnek veriliyor vs. Ben biraz uyumsuz da olabilirim ama mevcut duruma alışamıyorum ve çok verimsiz geçiyor benim için. Ayrı eve çıkma durumum vs yok atanmalıyım. Ne öneriyorsunuz, ben mi çok abartıyorum mevcut koşula nasıl uyum sağlarım. Aslında daha çok annemin artık ne yapıyorsan yap tavrı zoruma gidiyor. Buraya sorup farklı hayatlardan yorum öneri almak istedim
Çalışmayı gerçekten isteyen her ortamda çalışmanın bir yolunu bulur. Ortamını değiştiremiyorsa gürültü içinde çalışmayı öğrenir. Evet keşke herkesin kendi özel odası olsa da dilediği gibi çalışabilse ama bu maalesef bazıları için mümkün olmuyor.

Bence de öyle. Diğer seneler her imkan verilmiş ama maalesef yapamamış. Kadın artık kendin başar demiş resmen;bıktı artık demek ki.

Bu sene de başaramazsam ailemin üzerine yıkarım sorumluluğu kafasına girmiş belli ki.
Kadın haksız da olabilir kimsenin evinin içini bilemeyiz sonuçta ama buradakiler de kadına hakaret etmiş çok üzüldüm.
3 yıl KPSS’ye çalışan biri evde fazlalık olarak görünüyor olabilir. - KPSS şartları zor , orası ayrı- Ders çalışıyorum ev işine el atmam , yemeğe yardım etmem gibi triplere de giriyorsa “annesi başlarım sınavına” demiş olması, olası. Eşyalarını dağıtma demiş, o nedende…

kizlara bir oda ,erkek olana bir oda mantikli geldi cinsiyetten dolayi .ablamin mesela iki sinava giren oglan yanyana 8 yas kiza ayri oda yapildi gibi
Ders calismaya gelince hic odam olmadi valla derslere calisirken .ikiz cocuklarla kariyer sinavina girdim onda da onlar uyuduktan sonra mutfak masasina geciyordum .kendi kendinizi doldurmayin eldeki imkanlar bunlar diyip gecin
Bir de kpss de kacinci yiliniz aileniz bikmis olabilir mi ? forumda kime sorsan kpss calisiyor mesela cok ilginc

Konuyu okurken aklıma bir yandan bir göz odada yaşayıp çalışıp başarabilenler geldi,bir yandan ayda bir gelecek misafir için odayı kapatıp el alem için kendiside mutfakta yaşayıp evde kimseye konfor alanı bırakmayan annenize sinirlendim.
Küçük kardesiniz erkek kardesinizin odasinda calisip uyusun onun taşınacak eşyası daha azdır dahs kolay olur gibi.
Sizde ortak odada çalışın, diğer kardesiniz sadece yatmak icin kullaniyormuş zaten odayı küçük kardeşinizin pek düzen bozulacak durumu olmaz böylece.
1 göz odada 7 öğrenci olduğumuz zamanlar oldu bizim

gerçi ben yatacak yer olmadığı için yatılı okudum hep ortaokuldan sonra :D

da anlamadığım, oturma odası katılıyor madem, erkek kardeş nasıl orada TV izliyor mesela geldiğinde?
oturma odası o eski TV üstü dantelli kapısı kilitli odalardan çok sanki kitap, yemek vs. dağınıklığı istenmeyen bir yer gibi anladım

9 yaşındaki çocuk en kötü 8de gidip 2de geliyordur, 6 saat var, o 6 saat ders çalışsa cidden aralıksız şekilde zaten sınav işini halleder. ben sanmıyorum ki o 6 saat çalışıyor olsun. sonra da kalksın atıyorum sporunu yapsın, sosyal medyasına baksın, 1 saat de evdeki işlere biraz el atsın (bir zahmet 3. sınav senesinde herşeyi anneden beklemesin yani). e küçük kardeş de akşam ödev yapmıyor mu mesela? akşam da ayrı odalarda 2-3 saat geçirebilirler. sonra da uyurlar. bitti.

şartlar daha iyi olsaydı şımarırdık diye düşünüyorum😅. KPSS çalışırken ayrıca tam zamanlı işte çalışıyordum. KPSS kurs ücretini maaşımla ödemiştim. Üniversite sınavını saymıyorum, karışık o kısım😀

Ayrıca evlenene kadar çekyatta yattım.

Gündüz kimse yoktur, odaya da çok ihtiyacınız yok, çalışmak isteyen her yerde ve zamanda çalışır.
Ne şartlarda çalıştık kazandık meslek sahibi olduk.Çok şükür 🙏 Çalışmak isteyen her şartta çalışır gerçekten.

Çalışmak isteyen çalışır bahanelere sığınan bahaneyi bulur. Yazdan ekime kadar full çalıştım sonra 2 gün kısmi part işe girdim. Mayıstan sonra parta geçtim. Atandım diyetisyenim bizde kolay atama da yok. Kütüphaneden gece geliyordum eve 10da işten çıkıp eve gelip 3 saat ders çalışıp yatıyordum günlük plana her türlü uyuyordum

Back
X