Evde kaldın imaları

Evlilikten kastinin ne olduguna bagli.Bana gore genel olarak cinsel ihtiyaclar 40 in yarisindan once baslar.Evlenmeden bu arzuyu yerine getirmek istemeyenler icin 40 cok gec bir yas.

Cocuk icinse genellikle 40 li yaslardaki gebelikle genc yaslardaki gebelik bir olmayacaktir.

Her insanin ihtiyaclari, hayat gorusu farklidir.
Ah ah öyle de kimi omur boyu yalnızlıkla sınanıyor.Yapacak birşey yok.Konu sahibi genç daha olur..

Vallahi kızlar kafama göre şöyle helal süt emmiş, terbiyeli, mert, namuslu, şöyle az buçuk da tipi düzgün kendi yaşlarımda bi genç adam bulayım.. hiç uzatmayacam😂😂 direkt nikah masası.. öyle kına, düğün, pahalı eşyalar vs hiç birinde gözüm yok..
Saydiginiz seyler zaten cook :))

Saydiginiz seyler zaten cook :))
Bence çok değil emin olun çoğu kız bu evlilik arifesinde aç gözlülüğüne yenik düştüğü için kaybediyor... ve bir çok erkek bu düğün masraflarından korktuğu için yanaşmıyor.. çünkü adamı yolunmuş tavuğa çeviriyorlar iş bitiminde😂😂😂

Vallahi kızlar kafama göre şöyle helal süt emmiş, terbiyeli, mert, namuslu, şöyle az buçuk da tipi düzgün kendi yaşlarımda bi genç adam bulayım.. hiç uzatmayacam😂😂 direkt nikah masası.. öyle kına, düğün, pahalı eşyalar vs hiç birinde gözüm yok..
Hayır olmaz,kariyer yapacaksın :KK70:

Konuda en dikkatimi çeken kamuda öğretmen olan birinin sürekli kariyer vurgusu yapması oldu.
Mezun olup ya devlete atanıyoruz biz öğretmenler ya da özel okullarda görev yapıyoruz.
Gelebileceğimiz en üst kariyer mertebesi de okul müdürlüğü.
Özel sektörde olsanız bir derece anlarım,
genel müdür olabilirsiniz,
zincir okullarda yönetim kurulu başkanı olabilirsiniz.
Ama devlettesiniz.

Ayrıca ne kariyer takıntısıymış,
konu sahibi kendisi kariyer yaptı diye herkese ısrarla bunu tavsiye ediyor;
'sakın evlenmeyin,kariyer yapın,
aman diyeyim evlilik 40 yaşında da olur,
çocuğu hele hiç düşünmeyin,
yakınım 50 yaşında anne oldu'diye.

Herkesin yaşam tarzı,hayata bakışı,imkanları, öncelikleri,istekleri,beklentileri birbirinden farklı.
Niye kendi fikrinizi dayatıp,insanlara ısrarlı tavsiyelerde bulunduğunuzu anlayamadım.
Siz halinizden memnunsanız ne güzel,
dert bunun neresinde?
Malum burası bdv.

Gençler tabii ki okuyup,meslek sahibi olsunlar ama bunun için evliliği 40'lı yaşlara ertelemek şart değil.
Herkes evleneceği,ana-baba olacağı zamanı kendi tayin edebilir.

Ben mesela ilk okuduğum lisans bölümünü bıraktım,evlendim,evliyken tekrar başka bir bölüm okudum,okurken terkettiğim bölümle ilgili bir işte part-time çalıştım.
Oğlumu 27 yaşında doğurup,
3 yaşına getirince kendi mesleğimi yapmaya başladım.
Sonra idareciliğe transfer edildim,
ardından yüksek lisans yaptım ve
biraz daha farklı bir alana yöneldim.
Kısacası çocuk da yaptım,kariyer de.
Sizin tezinize tam zıt bir durumdayım,
25 yıllık evliliğimde mutlu,
iş hayatında başarılıyım.
Nolacak şimdi?

Arkadaşlar keşke herşey hayal ettiğimiz gibi olsa. Ama maalesef hayatta bazı gerçekler var. 50 yaşında keyfi anne olunmaz bence, olunmamalı. Ha geç evlenmiştir veya tedavi görmüştür anca bebeği olmuştur. Tabi ki böyle bir durumda Allah’ın takdiri bu yaştır, ne annenin suçu ne bebeğin. Ama keyfi olarak ben hayatımı yaşayacağım sonra anne olacağım diyip 45-50 yaşında anne olmak hem anneye haksızlık hem bebeğe. Bebek 10 yaşında gelince 60 yaşında bir annesi olacak. Veya 60 yaşındaki annenin 10 yaşındaki çocuğa nasıl gücü yetecek. Veya bebek 30 yaşına gelicek anne olacak, yanına kimi ister doğum sırasında veya bebeğini büyütürken. Tabiki de annesini. Ona sorar, ona danışır. Ama anne kaç yaşında 80?!?! Yani gerçekçi olmak gerekirse her iki tarafa da zor. Ayrıca değerli konu sahibi kamuda öğretmensiniz ve kariyer yaptım diyorsunuz ama 37 yaşa kadar nasıl bir kariyer olmuş bu anlamadım. Diğer arkadaşların dediğini gibi ben evlenemediö siz de evlenmeyin gibi olmuş konunuz. Ben de 34 yş ve evlenememiş biriyim. Ben ama tam tersi hem kariyer yapın hem aile kurun diyorum. Ben hata yaptım siz yapmayın diyorum.
Son cocuk olmak mesela hiç iyi degil.Annemin yaşı ilerlemiş hastalıklara kalmış.Benle gerektigu kadar ilerleyen yillarda ilgilenememiş.Sayet çocuğum olsaydı bu yaşlarda istemezdim.Ama olaki bu yaşta çocuğum oldu.Tek cocuk oldugu icin ve annemden egitimli maddi anlamda daha guclu oldugum icin daha iyi bakardim orasi ayri..Mecbur kalmadikca insan bu yaslarda dogurmamali.Hele 42-43ten sonra.

Bence çok değil emin olun çoğu kız bu evlilik arifesinde aç gözlülüğüne yenik düştüğü için kaybediyor... ve bir çok erkek bu düğün masraflarından korktuğu için yanaşmıyor.. çünkü adamı yolunmuş tavuğa çeviriyorlar iş bitiminde😂😂😂

Büyük bir yanılgı içindesin.
Nerede soyup soğana çeviren, borç içinde yüzdüren hatun hepsi baştacı oldu.
Benim gibi neredeyse kendi kendini evlendirenler de paspas oldu yerlerde..:KK14:

Sen yine tokgözlü ol tabi.
Bu dünyada kıymet bilen olmasa da öteki dünyayı hesap ederek niyeti bozmuyoruz ne yapalım..

30 yaşındayım ve katılmıyorum.
Çocuk yapacak olanlar kendi kararları kadar çocuğun geleceğini de düşünmek zorundalar.
Yaş ilerledikçe insanın tahammülü, sabrı, fiziksel gücü yeterli gelmiyor.
Atıyorum anne 45 yaşında çocuk daha ilkokula başlıyor.
Bence bu çocuğa haksızlık.
Tabiki herkesin kendi fikri..
Bende katılıyorum sana.
Annem 45yaşında 27-25-21-12 yaşlarında 4çocuğu var. 4-2yaşında iki torunu var ben hamileyim yakında 3üncü gelecek. Ve annem benim arkadaşım gibi. Her derdime deva. Ben hasta olduğumda halen bana bakar. Enerjisi yüksek, genç, güzel. Ablam zannediyorlar bazen. İyi ki erken evlenmiş, iyi ki genç bir annem var diyorum.
Ben de genç anne olacağım için mutluyum

Bende katılıyorum sana.
Annem 45yaşında 27-25-21-12 yaşlarında 4çocuğu var. 4-2yaşında iki torunu var ben hamileyim yakında 3üncü gelecek. Ve annem benim arkadaşım gibi. Her derdime deva. Ben hasta olduğumda halen bana bakar. Enerjisi yüksek, genç, güzel. Ablam zannediyorlar bazen. İyi ki erken evlenmiş, iyi ki genç bir annem var diyorum.
Ben de genç anne olacağım için mutluyum
Allah yavrunuzu hayırlısıyla kucağınıza almak nasip eylesin. :KK200::anneadayı::KK200:

Hayatla ilgili böyle kesin ve net konuşmak inanılmaz yanlış geliyor bana. Bütün insanları tek tipleştirmeye çalışmak gereksiz, ayrıca farkında olmasanız da baştan yenilmiş oluyorsunuz çünkü her insan farklıdır, hiçbiri diğerine benzemez. Kadınları özgürleştirmeye çalıştırdıklarını iddia edenlerin aslında başka yönden baskıladıkları gerçeği var bir de. Tıpkı konu sahibi gibi. İsteyen kadın 50 yaşında torunlarıyla vakit geçirir, isteyen ilkokula yeni başlamış çocuğuyla ilgilenir, isteyen hiç evlenmemiş olur, isteyen profesör olur, isteyen günübirlik işlerle hayatını devam ettirir... Ve bunlar hiç kimseyi ilgilendirmez. Her yetişkin insan kendi seçimlerini yaşar, ve buna mümkün mertebe saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.
Not: Noktalama işaretlerinden önce değil, sonra boşluk konulur. Konuda yarattığınız kariyer yapmış kadın profiliyle hiç uyuşmuyor yazım şekliniz.

50 yasinda cocuk sahibi olan tek Janet Jacksonu taniyorum, o da kafayi siyirdi zaten o Arap sehiyle evlendi adam bunu itip kakip siddet uyguluyormus sonra da bosandi.:KK51:
Hanımefendi kariyer yapmış , Janet yanında ney ki!!!

Cok degisik insanlar yahu! Abd bu kadar ozenen millet var mi bizden başka? Madem kariyer yaptim,50mde cocuk yapcam diyon niye başlık açıyorsun?🙄

Bir de ben kariyer yaptım, kamuda öğretmenim kendi ayaklarımın üstündeyim . Burdan genç kızlara sesleniyorum kariyer yapın
Üniversiteyi bitirip tek bir sınavla kamuda öğretmen olabiliyorsunuz zaten.. kariyer yapmaktan kastınız üniversite okumak mı? Biz ona kariyer yapmal demiyoruzda:) neyse eğitim zaten şart,evlilik için yaşınız normal.. kafaya takılacak bi durum yok..

Kamuda ogretmenlik nasil bir kariyermis 37 yasina kadar yap yap bitmemis. En az 10 yillik ogretmensin hala kariyer yapiyorum diyorsun.
Biraz kendini kandiriyorsun gibi. 50 yasinda dogum falan cok cok nadir. Istisnalar kaideyi bozmaz.
Bende tam olarak bunu anlamadım,az önce mesaj yazdım :)
Kariyer anlayışlarımız farklı heralde diye düşündüm.

Kamuda ogretmenlik nasil bir kariyermis 37 yasina kadar yap yap bitmemis. En az 10 yillik ogretmensin hala kariyer yapiyorum diyorsun.
Biraz kendini kandiriyorsun gibi. 50 yasinda dogum falan cok cok nadir. Istisnalar kaideyi bozmaz.
Kesinlikle!!!
Benim kızımın alerji uzmanı Yard. Doc. Universitede 37 yasinda simdi ikinci kizini kucağına aldı. Kariyer de yapmis çocukta. Kariyerli biri olarak 50 yasinda abd de doğum yapan var da diyebilirdi ve bende inanirdim😆😆😆

Arkadaslardan biri demis yukarda ona kesinlikle katılıyorum.Dusunceler her yasta ayni kalmaz.Bugun boyle düşünüyor olabilirsiniz ama belki bes yil sonra pişmanlık yasayacaksiniz.Tekduze olaya bakmak yanlis.Ayrica kariyer zaten yapmissiniz yuz yaşına kadar kariyer yapacak haliniz yok

Back
X