Evde kaldın imaları

tahta1982

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2019
8
20
0
43
37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .

Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.

30 yaşındayım ve katılmıyorum.
Çocuk yapacak olanlar kendi kararları kadar çocuğun geleceğini de düşünmek zorundalar.
Yaş ilerledikçe insanın tahammülü, sabrı, fiziksel gücü yeterli gelmiyor.
Atıyorum anne 45 yaşında çocuk daha ilkokula başlıyor.
Bence bu çocuğa haksızlık.
Tabiki herkesin kendi fikri..

30 yaşındayım ve katılmıyorum.
Çocuk yapacak olanlar kendi kararları kadar çocuğun geleceğini de düşünmek zorundalar.
Yaş ilerledikçe insanın tahammülü, sabrı, fiziksel gücü yeterli gelmiyor.
Atıyorum anne 45 yaşında çocuk daha ilkokula başlıyor.
Bence bu çocuğa haksızlık.
Tabiki herkesin kendi fikri..
Kusura bakmayın sizi kırmak istemem ama çok çağdışı bir düşünce yöntemi sizinkisi , Avrupa ve Amerikadaki doğumlar genellikle 40 yaş ve üzeri oluyor , Kadınlar orada kariyer yapıyorlar ve yaş ilerledikçe daha bilinçli anne oluyorlar .

Evlilik yaşı herkes için farklıdır diye düşünüyorum. Anne olma yaşıda aynı şekilde...ben 32 nin sonunda doğurdum, 20li yaşlarda anne olmaya hazır değilmişim onu anladım. Sizin için en doğrusunu siz bilirsiniz. Kimsenin düşüncelerini takmayın bu nedenle...

Evlilik yaşı herkes için farklıdır diye düşünüyorum. Anne olma yaşıda aynı şekilde...ben 32 nin sonunda doğurdum, 20li yaşlarda anne olmaya hazır değilmişim onu anladım. Sizin için en doğrusunu siz bilirsiniz. Kimsenin düşüncelerini takmayın bu nedenle...
Kesinlikle öyle 2019 yılındayız , Kadınlar artık kendilerine bakıyorlar , 51 yaşında doğal yollarla hamile kalan bir tanıdıgım bile var

Kusura bakmayın sizi kırmak istemem ama çok çağdışı bir düşünce yöntemi sizinkisi , Avrupa ve Amerikadaki doğumlar genellikle 40 yaş ve üzeri oluyor , Kadınlar orada kariyer yapıyorlar ve yaş ilerledikçe daha bilinçli anne oluyorlar .
Kusura bakmayın çağ hanımı amma ve lakin biz Türkiye'de ve Türkiye şartlarında yaşıyoruz.

37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Maalesef sizin gibi düşünmüyorum ben 21 yaşında olmama rağmen ne çok erken ne çok geç evlilik iyi değil bence en geç 25 yaşında evlenilmeli çünkü hem ömür gidiyor seçicilik artıyor ve ileride çocuğun anaanesi gibi durursun hakkınızda hayırlısı olsun bence daha fazla bekletmeyin zaten kariyeriniz yerinde

Kesinlikle öyle 2019 yılındayız , Kadınlar artık kendilerine bakıyorlar , 51 yaşında doğal yollarla hamile kalan bir tanıdıgım bile var
Füsun Demirel 56 yaşında ikizlerini doğurdu sanırım... imkan ve beklenti meselesi tamamen. Düşüncenizi destekliyorum, evlilik ve annelik için en uygun zamanı sadece kişiler kendileri bilebilir.

• Beğen
Reactions: 000
Maalesef sizin gibi düşünmüyorum ben 21 yaşında olmama rağmen ne çok erken ne çok geç evlilik iyi değil bence en geç 25 yaşında evlenilmeli çünkü hem ömür gidiyor seçicilik artıyor ve ileride çocuğun anaanesi gibi durursun hakkınızda hayırlısı olsun bence daha fazla bekletmeyin zaten kariyeriniz yerinde

Eeee valla ablacim 25te bekledim bekledim gele gele bir okuz geldi simdi ben ne yapsaydim, ille de 25 yasda evlenicem diye random birini mi secseydim:KK51:

21imdeyken bende üni bitince evleneyim hayalindeydim ama nasip olmadı umarım seni bulur

Kusura bakmayın çağ hanımı amma ve lakin biz Türkiye'de ve Türkiye şartlarında yaşıyoruz.
Canım benim şimdi baktım yaşına 30muş ve bekarsın , belki sana da baskılar vardır ama güçlü ol . Türkiyede yaşasak bile önemli değil dünya dönüyor .

Kimine göre dediğimiz gibi kimine göre yada yaşam şekline göre farklı bi durum banada evlen evlen dediler hp erteledim çocuğun olmaz dediler 45 50 yasında çocuk yapanlar var tıp ilerledi dedim ama durum öyle değilmiş 37 yasında evlendim 4 yıldır bebeğim olmuyor tedavi görüyorum 2 defa gebe kaldım ikisi de düşük oldu sebepleri araştırıldı sorun çıkmadı en son doktorumuz yaşınla alakalı 35 yaş üstü gebelerde%35 %50 düşük oluyor dedi halen tedavi içindeyim bu arada tabi psikolojik yıkım yıpranma sorunlar her kontrole gittiğimde başka bi sorun troid hastasıyım aynı zamanda ve ankarada iyi bi profesör doktorum her gittiğimde 35 yaş üstü bayanlar var herkes aynı dertden muzdarip ya gebe kalamama ya hormonal sorunlar kimisi erken menopoza girmiş tedavi olup anne olmak istiyor kimisi tekrar tekrar düşük yapıyor ve gebe kalıncada 35 yaş üzeri riskli gebelik diye farklı bi bölümde kontrol altında oluyorsun Allah herkese her isteyene mutlu bi yuva versin ve evlat nasip.biz yaş aldıkça vücudumuzda hormonlarımızda yaş alıyor şimdiki aklım olsa 28..33 yaş arası evlenirdim bi çok arkadaşım akrabam var okuyup evlenip çocuk yapıp aynı zamanda kariyer yapan kişilerde var

Canım benim şimdi baktım yaşına 30muş ve bekarsın , belki sana da baskılar vardır ama güçlü ol . Türkiyede yaşasak bile önemli değil dünya dönüyor .
Evet 30 yaşındayım ve bekarım sırf ima oldu diye konu sahibi zaten kariyerinden vazgeçmesin keza ben de çalışan bir kadınım.
Kadınlar tabiki ayakları üzerinde dursun ama fizyolojik gerçekler var ben bunu kast edıyorum; toplum algısı umrum bile olmaz efendim.

Back
X