Evde kaldın imaları

30 yaşındayım ve katılmıyorum.
Çocuk yapacak olanlar kendi kararları kadar çocuğun geleceğini de düşünmek zorundalar.
Yaş ilerledikçe insanın tahammülü, sabrı, fiziksel gücü yeterli gelmiyor.
Atıyorum anne 45 yaşında çocuk daha ilkokula başlıyor.
Bence bu çocuğa haksızlık.
Tabiki herkesin kendi fikri..
Ben de katılıyorum size. Hem çocuğu da düşünmek lazım hem de ortalama insan ömrü uzuyor olsa bile kadındaki yumurta ömrü ve kalitesinde bir değişim olmuyor.

Elbette kimse evlenmek ve çocuk yapmak zorunda değil. Ben de 37 yaşıma giriyorum. Çocuğum yok. İstemedim. Bir ara ister gibi oldum ama eşim çok oralı olmadı vs. Şimdi ise iyi ki yapmadım diyorum. Şu ana kadar pişman olmadım. Olursam bile kafaya takmıyorum. Sonuçta her türlü karardan pişman okunabilir. Ama çocuk yapmak için deli gibi istemem gerekiyor diye düşünüyorum.

Neyse neticede kimse kimseye evde kaldin iması yapamaz. Herkesin kendi tercihi. Evlenmek ve çocuk yapmak istemiyor olabilir kişi. Fakat çocuk yapacak bir kişiyse ve evlenme potansiyeli de varsa. Yani potansiyel adaylar varsa mesela. Kariyerim yıllarca sürsün sonra bir ara yaparım çocuğu demek, o çocuğuna yapılan bir haksızlık gibi geliyor bana.

Öncelikle fikrinizle saygı duyuyorum. Ve evet evde kalma muhabbetleri hiç hoş degil. Ancak bir insanın ruh eşini buldugu da evlenmesi taraftarıyım. İnsan zaman geçtikçe yalnız kalma duygusu zorlayabilir. Bir hayat arkadası olsun ister. Gece yastığa basını koyunca konusaxagı biri olsun ister. Ama illa biri olmalı mı derseniz tabiki hayır. Ama annelik konusunda 50li yaslar annelik icin iyi değil. Hem anne icin hem cocuk icin sıkıntı oluyor.. 25ten sonra evlilik daha ideal bana göre tabiki. 27de evlendim 29da anne olacagım kısmetse. Ama annelik bambaşka birşey. Zaten cocugum la kusak catısması yaşayacağım. 50 yasında anne olmayı istemezdim sanırım. Bir düsünün cocuk 10 yasında olsa anne 60 olacak o cocugun ne hızına ne enerjisine ne dünya görüsüne uyum saglayamazdım sanırım. Bazı şeyler zamanında güzeldir. Ama bu demek degil ki sırf cocuk icin bir evlilik yapayım. Daha önünüzde zaman cok var belki önümüzdeki birkaç yıla evlenir 40lı yaslarda anne olursunuz. Bunu kimse bilemez. Siz laflara kulak tıkayın derim

herşeyın bır yolu yordamı zamanı ve yaşı var.
40 yaş bu çağda menopoza girenler var.

37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .

Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Çok saçma ve bencilce düşünceleriniz var. 40 yaşında çocuk yapacaksınız peki ya o çocuğun hayatı ne olacak siz 50 yaşında çocuk daha 10 yaşında olacak. Sizin tahammül ve sabrınız kalmayacak bi yaş. Çocuk deil torununuz gibi görünecek. Şu eskiden ömür 60 yaşa kadardı şimdi 90 diyenlere de hayret ediyorum. Eski topraklar dediğimiz annaannelerimiz şimdi 100 lerini görüyor. Şimdiki hormonlu insanlar 60 ı zor görüyor. Yapmayın Allah aşkınıza. Bence bu yaştan sonra evlenmeyin evlenecekseniz çocuk yapmayın yazıktır

Ben de 27 yaşına kadar evlenmeyi düşünmemiştim. Sonra iyi halt edip eşimle evlendim. Asla çocuk istemiyorum birkaç yıl derken evliliğin üçüncü ayında hamile kaldım. Hamileliğin sonuna kadar çalıştım. Sonraki iki yıl oğlumu kendim büyütmek istedim işe dönmedim. Sonra da oğlum tam gün kreşe hazır değildi erteledim. Ev hanımlığının dördüncü yılında iken artık bu yıl çalışmaya dönmek istiyorum. Ev hanımlığı tü kaka olduğu için değil, benim çalışmaya ihtiyacım olduğu için.

Yakın arkadaşım da yüksek lisans yapacağım, şunu da yapayım bunu da yapayım diyerek çocuk işini 5 yıl erteledi. Sonra çocuk yapmaya karar verdiğinde durumun sandığı gibi olmadığını öğrendi. Şimdilerde tüp bebek tedavisine başlayacak ve depresyonda olduğu için çalışmak ya da kariyer yapmak istemiyor artık.

Diyeceğim o ki, hayat planlandığı gibi ilerlemiyor. Bugün deli gibi savunduğun fikirler üç beş yıl sonra saçma geliyor. Oldum olası bu nasihat verme olayına sinirlenirim zaten. Sanki hayat herkese aynı imkanları sunuyormuş gibi. Konu sahibi de tutturmuş elli yaşında doğuruyorlar diye. Sanki tüm kadınların yumurta rezervi aynı. Yazılanların neresinden tutsan elinde kalıyor. Hani dese ki üremeye karşıyım bir nebze anlarım. Karşı da değil. Size tavsiyem elli yaşında doğurun diyor. Niye çünkü kpss ile atanın. Kariyer de bu.
Tüp bebek tedavisi hem zaman ister ki özel sektör çalışanları için büyük kurumsallarda bile çok zordur bu zamanı yöneticilerden dilenmek.depresyon bu sürecin ayrılmaz parçası zaten.sadece hedefe odaklanildigindan başka birşey için eli kolu kalkmıyor insanın

Fizyolojik gerçekler geride kaldı canım, artık 70lerde yaşamıyoruz , evlilik ve doğurganlık yaşı dünyada ve ülkemizde yükseldi . Hiç canını sıkma
Buna maalesef katılamıyorum. İnsan bedeni ile ilgili bir gelişme olmadı elbette. Sadece teknoloji ilerledikçe tıp da ona paralel olarak ilerledi. Ancak insan yumurtasındaki durum 80 lerde nasılsa şimdi de öyle. O zamanlar da 50 sinde doğal yolla hamile kalıp doğum yapan tek tük kadın olurdu. Ama yaygın değildi. Bilinmezdi çok fazla. Şimdi de çok farklı değil.

Demek istediğim; yumurtanın daha uzun yıllar canlı ve sağlıklı olması için bir evrimsel süreç gerekiyor. Bu süreçte on yirmi yılda olamaz. Binlerce yıl ve uygun ortam şartları lazım. İnsan organizması ile ilgili 70 lerden 80 lerden beri pek de bir şey değişmedi. Beslenme, hijyen, kendine dikkat etme, yıpranma oranları değişikti sadece.

Bilmiyorum ama öyle olmak isterim dedim 25 ten sonrası geç diyorum evlenmem demiyorum tekrar okuyun
Tekrar okudum ve aynısnı söylüyorum. Yaşamadığınız şeyler üzerinden çıkarım yapmayın üzülürsünüz. 25te evlenemez iseniz buralarda çok konu açarsınız evde kaldım evlenmiyorum diye.

Bu arada 30 yaşında evlendim ve o zamana kadar bi kaç kere evlilikten döndüm. 32 yaşında anne oldum. Sonra farkettim ki daha erken evlilik bana uygun değilmiş tam zamanında evlenmişim.
Bir küçük anım var bununla ilgili. Bir işyerinde çalışıyorum yaşım 25 diğer kız 21 22 yaşında evli. Benim bekar olduğumu duyunca ( işe yeri girmişti kız ben 4 yıllıl personelim) "aa sen ne zaman evlenecek anne olacaksın. O yaştan sonra sen o çocuğa ne verebileceksin" dedi bana. O şokla ne dedim hatırlamıyorum. Sonra işten ayrıldım ben. Bi kaç zaman sonra duydum ki çocuğu olmuyormuş. Demem o ki ne konuştuğuna dikkat edeceksin❗❗ 25ten sonra geç derken hiç evlenemeyebilirsiniz ya da çocuk için yaşın çok geç derken hiç çocuk sahibi olmayabilirsiniz

Çevre size ne zaman evleneceksiniz baskısı yapıyormuş ama siz de burada genç bayanlara aynı şeyi yapıyorsunuz. 25-30 yaşlarındaki kızlara evlenmeyin kariyer yapın diyorsunuz.siz ne yapacaksanız yapın ama başkalarına evlenmeyin dünyayı gezin kariyer yapın demeyin bence.herkes ne yapacağını bilir.

24 yaşındayım evleniyorum bu yıl içerisinde, akademik kariyer hedefim var araştırma görevliisiyim aynı zamanda ders dönemim bitti tez dönemine geçtim. Nişanlımla birlikte yaşıyorum 7 8 aydır, yani bir evin ve bir insanım sorumluluğu kısmen bende. Doğru kişi olduğuna inandıktan sonra evlenirim de kariyer de yaparım. Üstelik müstakbel eşimin ciddi bir kronik rahatsızlığı var ilgi ve özen geerektiren. Yeri geliyor 3 saat uykuyla işe okula gidiyorum. Zor mu evet zor ama ne kolay ki
Hayat sevince güzel
Allah doğru insanlarla karşılaştırsın💜

37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .

Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.

Nasıl mutluysanız öyle yaşayın. Bu konuda başkaların fikirlerini sormak ancak canınızı sıkacaktır. Siz mutluysanız neden sorun olsun ki?

Kusura bakmayın sizi kırmak istemem ama çok çağdışı bir düşünce yöntemi sizinkisi , Avrupa ve Amerikadaki doğumlar genellikle 40 yaş ve üzeri oluyor , Kadınlar orada kariyer yapıyorlar ve yaş ilerledikçe daha bilinçli anne oluyorlar .
Çağdaşlık Avrupa ve amerikadakilerin yaşam şeklimi oluyor. Peh
İlla onların yaptıkları doğru dimi?
İnşallah bir gün özenti ülke olmaktan çıkıp özenilen ülke oluruz. Umudum yok ama...

İsteyen istediği zaman evlensin. Baskı konusunda haklısınız

Tekrar okudum ve aynısnı söylüyorum. Yaşamadığınız şeyler üzerinden çıkarım yapmayın üzülürsünüz. 25te evlenemez iseniz buralarda çok konu açarsınız evde kaldım evlenmiyorum diye.
İstersem şimdi evlenirim sizi ve sizin gibileri ilginlendirmez neden yaşlıyken evlenmeyi istiyorsunuz anlamıyorum evlenemiyorsunuz bari evlenenlere karışmayın

Bu arada 30 yaşında evlendim ve o zamana kadar bi kaç kere evlilikten döndüm. 32 yaşında anne oldum. Sonra farkettim ki daha erken evlilik bana uygun değilmiş tam zamanında evlenmişim.
Bir küçük anım var bununla ilgili. Bir işyerinde çalışıyorum yaşım 25 diğer kız 21 22 yaşında evli. Benim bekar olduğumu duyunca ( işe yeri girmişti kız ben 4 yıllıl personelim) "aa sen ne zaman evlenecek anne olacaksın. O yaştan sonra sen o çocuğa ne verebileceksin" dedi bana. O şokla ne dedim hatırlamıyorum. Sonra işten ayrıldım ben. Bi kaç zaman sonra duydum ki çocuğu olmuyormuş. Demem o ki ne konuştuğuna dikkat edeceksin❗❗ 25ten sonra geç derken hiç evlenemeyebilirsiniz ya da çocuk için yaşın çok geç derken hiç çocuk sahibi olmayabilirsiniz
Aynen ya insanlar ne kadar boş konuşmayı büyük konuşmayı seviyor. Hala öğrenememişler hayat bizim planlarımıza göre yürümüyor işlemiyor. Yok 25 yaş yok çoçuğun yaşını da düşünün bilmemne. Yazık gerçekten.

şu evde kaldın konuları bir tek beni mi bayıyor. önce keşke şunu anlasak bir kadın 80 yaşına da gelse evde kalmış olmaz 85'te belki şaka şaka. ama şu bir gerçek beden yaşımız var. yumurta kalitemiz. illaki vardır 40 li yaşlarda hamile kalan. hatta 46 yaşında tanıdığımda var ama bir de gidip gebelik bölümünde ileri yaşla hamile kalmaya çalışanlara bakın. genç olupta olmayadabilir ama yaş ilerleyince işler komplekleşiyor. ikincisi 2.5 yaşında oğlum var onun enerjisine benimki yetmiyor. tıkanıyorum peşinde koşmaktan bu 45 yaşında daha zor olurdu. ama herkes evlenecek yada çocuk yapacak diye bir kural yok. kimisi hiç evlenmez kimi evlenir çocuk yapmaz kimi evlenmeden çocuk yapar keşke saygı duyabilsek birbirimize. birde şu çocuklarımızı engel olarak görmezsek ne güzel olur. oğlum varken yüksek lisans yapıyorum son dönemim inşallah çalışan anneyim. departmanımın en üst yerindeyim. kariyerim iyi. çocuğum ne gezmeme ne kariyerime ne okuluma engel değil. belki üniversite okurken bebeğim olsa zor olurdu ama çalışırken gayette kariyer ve eğitim oluyor. kısaca kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman evlenin bu kimi için 20 yaştır kimi için 40. ama ve o zaman bebek yapın. ama şahsi hayat görüşüm kadının elbette ayakları üstünde durmasından yana. erkeklere çokta güvenmemek lazım hele çocukla.

Back
X