Evde kaldın imaları

Maalesef sizin gibi düşünmüyorum ben 21 yaşında olmama rağmen ne çok erken ne çok geç evlilik iyi değil bence en geç 25 yaşında evlenilmeli çünkü hem ömür gidiyor seçicilik artıyor ve ileride çocuğun anaanesi gibi durursun hakkınızda hayırlısı olsun bence daha fazla bekletmeyin zaten kariyeriniz yerinde
Peki hunuz 25 yasindayken hangi okulu bitirmis is hayatinda saglam adimlar atilmis olabilir ki.20 yasimda okul bitti.Su an ki isime tam 25 yasimda basladim cunku aradaki surec hep bi dusme kalkma yolunu arama ve henuz daha yeni yeni rayina oturuyor ve onumu gorebiliyorum ben yas 30.Benmi cok yavasim acaba 😂

Peki hunuz 25 yasindayken hangi okulu bitirmis is hayatinda saglam adimlar atilmis olabilir ki.20 yasimda okul bitti.Su an ki isime tam 25 yasimda basladim cunku aradaki surec hep bi dusme kalkma yolunu arama ve henuz daha yeni yeni rayina oturuyor ve onumu gorebiliyorum ben yas 30.Benmi cok yavasim acaba 😂
Sadece gerçekcisiniz.hayal aleminde yasamiyorsunuz

Gayet gercekci, artik adam gibi bir is bulmak, egitim tamamlamak, hayatta duzen tutturmak 30u buluyor.

37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .

Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Tabii ki kadınlar çalışmalı iş hayatları da olmalı eve bağımlı olmamalı ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da realiteler var. Toplum baskı vs demiyorum ancak tıbbi olarak yaş ilerledikçe hamilelik şansı büyük oranda düşüyor hatta yalnız hamilelik şansı değil gebeliğin sağlıklı ilerlemesiyle alakalı problemler de yaş ilerledikçe tıbbi olarak artıyor. Ama hamilelik şansı tabii ki menapoza kadar devam ediyor. Evet dünya 40 sene önceki gibi değil ama çevresel etkenler gıdalar vs o kadar değişti ki kadınlar da eskisi kadar kolay hamile kalamıyorlar. Ama bu asla sizi eksik yapmaz Rabbim dilediğine verir dilediğinden alır. Benim teyzem de 40 lı yaşlarında doğal yolla hamile kalmıştı Her şey bi tarafa insanın kariyer uğruna hayatın diğer nimetlerini ötelemesi bana mantıklı gelmiyor. Ancak herkesin kendi tercihi sonuçta. Hakkınızda hayırlısını diliyorum

Gayet gercekci, artik adam gibi bir is bulmak, egitim tamamlamak, hayatta duzen tutturmak 30u buluyor.
Ya hayatta herşey insan için işi de bulup kaybedebiliyor insan eşi de...evladı da olsun diye kovalayabiliyor..herşey sırasıyla zamanında olursa ne ala .olmazsa ölelim mi değil mi ama

Ya hayatta herşey insan için işi de bulup kaybedebiliyor insan eşi de...evladı da olsun diye kovalayabiliyor..herşey sırasıyla zamanında olursa ne ala .olmazsa ölelim mi değil mi ama

Aynen
Okuldan tanidigim baska bir kiz, mezun olur olmaz cok iyi bir is buldu valla nazar degdirmisiz 4 ay sonra kovulmus:KK57:Sonra hic guzel olmayan yerlerde calistim dedi bana, su anda Google, Facebook ayarinda bir sirkette calisiyor. Biraz debelendi ama duze bir cikti pir cikti.

Bışver ya aklına yatmayan bir kişiyle evlenme yaş geçiyor diye

ben de üni mezunuyum ama hiçbi zaman evlenmeme sebebimi kariyer olarak açıklamadım :D yahu kamuda öğretmen olmak kariyer yapmayı gerektirmiyo ki :DD offf gülmekten öldüm :DDD

Yapilan imalar hic hos degil de cocuk dusunmediginizi soylemeniz daha mantikli degil mi? Sonucta herkes cocuk dogurmak zorunda degil, ve bizim ulkedeki insanlar da bu gercege alismali. Cocuk buyutmek dunyanin en zor isi bence, bu sebeple de ben hic dusunmuyorum. 37 yasinda yalniz yasayan bir kadin cevredeki diger kadinlar tarafindan biraz tehdit gibi algilanir. Bir sevgiliniz olsaydi da evli olmasaydiniz yine de sorular gelirdi ama bakis acilari farkli olurdu. Bir de evlenmek icin, yeni kisilerle tanismak icin bir caba harcamiyorsaniz evlenme olasiliginiz cok yuksek degil. Eger caba harciyorsaniz bunu belirtin ama bir sebepten uygun bir kisiyi bulamadiginizi soyleyin. Cevrelerinde duzgun birilerini taniyorlarsa tanistirmalarini salik verin. Ama eger hayatinizda bir erkek istemiyorsaniz o zaman da bunu soyleyin, ben yalniz yasamaktan hoslaniyorum, cinsellige de cocuk yapmaya da pek ilgim yok diyebilirsiniz. Diger insanlara garip geliyor 37 yasinda hic evlenmemis ve halinden memnun bir kadin. Anlayamadiklari icin, sizi anlamak icin boyle seyler soyluyorlar. Siz de kendinizi anlatin. Mesela ben de pek anlamadim sizi. Kac senedir iliskiniz olmadigini ve yalnizligin zor olup olmadigini merak ederdim. Ben yurtdisinda erkek arkadasim yokken uzak mesafe iliskisi yuruttum 3 yil boyunca, resmen aci cektim. Yanimda sarilabilecegim, opup koklayabilecegim birisi olsun istedim. Cok mutsuz oldum. Ask hissini ozledim, uzun uzun konusmak, birisine sonsuz guvenebilmek ve hep yaninda olmasi gibi seyler. Bunlarin olmamasi beni derin bir depresyona soktu. Bu sebeple sizi cok anlayamiyorum, onceki iliskileriniz konusunda da detay vermediginiz icin insan merak ediyor. Ama ben sizi taniyor olsaydim asla boyle sorular sormazdim, cunku cok onyargili ve ayip yani.

Bir de ben kariyer yaptım, kamuda öğretmenim kendi ayaklarımın üstündeyim . Burdan genç kızlara sesleniyorum kariyer yapın
Kızlar hem kariyer yapın hem evlenin, bakmayın siz şen ablaya:KK45:
Yahu ayda bir ziyaret ediyorsunuz milleti birbirine düşürüp gidiyorsunuz bıkmadınız mı bu konuları farklı farklı hesaplardan açmaya

37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .

Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Haklısınız kendinize gore fakat her insanın doğurganlığı farklıdır arkadaşınız doğum yapmıs fakat sız oyle olamaya bilirsiniz daha acık konuşmak gerekirse yas geçtikçe tammulde pek olmuyor erken yanı daha genç doğurup anne ve aile olursanız daha ıyı ola bilirdi bnım Görüşüm

Herkesin hayatı kendine. Kimsenin soyledigi yas dogru bir yas degil. Hazir hissettigin yas dogru yastir. Beklentiler farkli amaclar farkli. Ayriyetten su kadar cocuk yaptim deyince ee madalya mi istiyorsunuz demeli. Cocuk istemeyende var bu hayatta.

Aynen ya insanlar ne kadar boş konuşmayı büyük konuşmayı seviyor. Hala öğrenememişler hayat bizim planlarımıza göre yürümüyor işlemiyor. Yok 25 yaş yok çoçuğun yaşını da düşünün bilmemne. Yazık gerçekten.
Çocuğu olmadığını duyunca adına çok üzüldüm kızın. Ama herkes haddini bilmeli dediğiniz gibi

İstese şimdi evlenir çokta kızdırmayın bence 😄😄😄

35 yaş ve uzeri riskli gebeliktir. Biyolojik saat diye birseyde var. Hersey kismet zaten karsina kismetin cikarsa evlenirsin cocugunu yaparsin. Ama zaten sirf kariyer yapin evlilik sonrada olur diye bi kural yok. Iki olayida bircok insan ayni anda yapabilir. Onemli olan hicbirseyi ertelememek.

Back
X