Evde kaldın imaları

Kusura bakmayın sizi kırmak istemem ama çok çağdışı bir düşünce yöntemi sizinkisi , Avrupa ve Amerikadaki doğumlar genellikle 40 yaş ve üzeri oluyor , Kadınlar orada kariyer yapıyorlar ve yaş ilerledikçe daha bilinçli anne oluyorlar .
Avrupadayim suan tam aksine 20 li yaslarda evlenip 3 er cocuk yapiyorlar. O dediginiz eskidenmis.Cocugunuz sizin mantiginizla yola cikarsa 80 yasinda dugun yapip kv olacaksiniz, muhtemelen hic torun sevemeyeceksiniz ve daha saymakla bitmeyen bir suru duyguyu tadamayacaksiniz. Iste ozaman sevgili kariyeriniz icin keske diyeceksiniz.Hayatta herseyin bir zamani var bu bir gercek.Birde biyolojik gercekler var. Siz bu dusuncedeyseniz ayni yolda devam.Ilerde gercekleri anlayip keske drsiniz ozaman.

Bir dert göremedim ben. Zaten evde kaldın imalarını kafanıza takmadığınızı kendiniz belirtiyorsunuz. Tamam siz kariyer yapmışsınız da herkese de kariyer yapın diye diretmenin manası ne? Evlenin baskısı yapmaktan ne farkı var kariyer yap baskısının. Herkesin aklı var fikri var çocuk gelin değilse isteyen istediği zamanda istediği şartlarda evlenir. Bir de evlilik kariyer yapmaya veya dünyayı gezmeye engel değil ki. Evlenen insanlar eve kapanıp hayatını yaşamıyor bekarlar dünyayı gezdi bitirdi profesör oldu filan mı zannediyordunuz :)

Ben 20 yaşında 5 senelik ilişkiden sonra evlendim coook severek. Ve cooook seviyorum kocama ölüyorum :D bence insan hazır hissettiği yaşta evlenmeli. Ara arada demiyor değilim erken mi oldu biraz diye :) ama herşeyin güzel bi yani var bence. Allahım nasıp ederse bebisim olursa arkadaş gibi olmayı istiyorum beraber cocuklasip tekrar büyümek istiyorum.

Ben 20 yaşında 5 senelik ilişkiden sonra evlendim coook severek. Ve cooook seviyorum kocama ölüyorum :KK70: bence insan hazır hissettiği yaşta evlenmeli. Ara arada demiyor değilim erken mi oldu biraz diye :) ama herşeyin güzel bi yani var bence. Allahım nasıp ederse bebisim olursa arkadaş gibi olmayı istiyorum beraber cocuklasip tekrar büyümek istiyorum.
Canım 20 de biraz erken olmuş bence. Sanırım eğitimini erken bırakmışsın.

37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.

Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .

40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.

Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .

Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .

Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Merhaba 41 yaşındayım ve hamileyim , yaşı bu kadar takmayın. Ama geç evlenecekseniz sigaradan uzak durun ve yumurtalarınızı dondurun derim .

Avrupadayim suan tam aksine 20 li yaslarda evlenip 3 er cocuk yapiyorlar. O dediginiz eskidenmis.Cocugunuz sizin mantiginizla yola cikarsa 80 yasinda dugun yapip kv olacaksiniz, muhtemelen hic torun sevemeyeceksiniz ve daha saymakla bitmeyen bir suru duyguyu tadamayacaksiniz. Iste ozaman sevgili kariyeriniz icin keske diyeceksiniz.Hayatta herseyin bir zamani var bu bir gercek.Birde biyolojik gercekler var. Siz bu dusuncedeyseniz ayni yolda devam.Ilerde gercekleri anlayip keske drsiniz ozaman.
Sanki torun görünce boyumuz uzayacak . Hem belki torunumuzun ilk yıllarını görürüz nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz. Herkes aynı yaşta ölmüyor ve unutmayın herkesin biyolojik yaşı ve biyolojik saati farklı işliyor . Bizim çaycı mesela 40 yaşında menopoz teşhisi konuldu ama teyzem 55 yaşında menopoz oldu. Kimlik yaşı çok bir şey ifade etmiyor bu durumda.

Back
X