evde kalmak (!)

Evet arkadaşlar, selam. Ben 3 ay sonra 27’sine girecek, işinde gücünde, ortalama tipli bi insan evladıyım. Şimdiye kadar ciddi ilişkim bir kez oldu (2 sene sürdü), onun dışında çay-kahve içme şeklindeki görüşmeler dışında bişey yaşamadım. İnançlı biriyim, evleneyip çoluk çocuğa karışıp piyasan çekilmek istiyorum. Ama olmuyor dostlar. Arkadaşlarımın hepsi yuvasını kurdu, 2. çocuğunu doğuran var. Ben ise kariyeri hallettim, arabamı aldım, yurt dışına çıktım, düzenli havuzuma giderim sporumu yaparım kitabımı okurum… ama işte. İnsan sevmek sevilmek istiyor, yaşım geçti telaşı başlıyor.

Şimdi bu başlığı teselli için diye açmadım, zaten bu amansız isteğim için terapi alıyorum. Açma sebebim şu, sizin böyle hissederken hayatınızdaki “o kişi” yi bulmanız nasıl oldu? Dua, manifest, artık adına ne diyorsanız, şu müzmin bekar kardeşinize önerebileceğiniz bir şey var mıdır? Dilerim ki herkesin gönlüne göre olsun her şey, şimdiden teşekkürler :)
Biz ortak arkadas vasıtası ile tanıştık. Arkada
Çok kalbimin kırıldığı ilişkiler yaşadım.Yaşım 27ydi o zaman evlenmeye pek hevesim yoktu ama Düzgün bir ilişkim olsun istiyordum aşırı ayrıntılı bir dua ettim.Harfi harfine gerçekleşti 😁 O bey şuan 10 senelik kocam 🍀Ben Allah’tan diledim benim bulduklarım hep şamşeytanıydı😂
Ben de öyle oldu:))

İlk evliliğimi 23 yaşında liseden sınıf arkadaşımla bulusacakken yine sınıf arkadaşım. tanıdığım biri de geldi biz o akşam birbirimize karşılıklı bir hissiyat oldu aşık olduk. ve en son 17 yaşında gördüğüm kişiyle aşık olup evlendim 2 sene içinde.

Kendisi evlilik hiç istemeyen biriyken benimle beraberken aşktan gözü kör oldu ve evlendik... 5 yıl sonunda boşandık.

İkinci evliliğimde aynı şirkette çalışıyorduk müdürdü eşim beni işe alan kişi. İlk işe alım mülakatında kalbim mutmain oldu onu görür görmez. Ve kendisi de bana senden çok güzel anne olur dedi .alakasız bir şekilde. O günden sonra ondan başka bir şey düşünemez oldum.

Gördüğüm en iyi en naif en melek insandı hayatımdaki cebinde 5 kurusu olsa insanlara yardım etmek için harcardi. Yetim gözetirdi vs.

Defalarca kaçtım bu duygudan baktım olmuyor duydum ki işten ayrılıp şehir değişikliği yaşayacak. Ve adımı ben attım. İtirafta bulundum. Sonra bana çok düşkünleşti. Aşık oldu o da bağlandı. Ve ben sevgili olmak isterken o inatla evlenmek istedi yılların bekarı. Çok kiskanclaştı aşırı sevdi. Gözünden bile sakindi. Evlendik öyle.

çok delidolu aşklar yaşadim. Çok sevdim çok da sevildim. Ama hayatta 32 yaşında bir cocugum ben. Duygularım balon misali. Bir günde uçabiliyor. Aşka inanmiyorum. Ve ilişkilerimdeki sorunlu kişi benim. En ufak zorlukta gitmeyi kaçmayı tercih ettim. Çünkü
sevgililik süper ama evlilik bana göre değilmiş.
Sevgili bulamayan insanların dertleştiği bir konuda bunları anlatmanız ilaç gibi gelmiştir valla arkadaşlara.😂😂 tam ibretlik valla.geçen yıllarda da bir arkadaş çirkinim diye konu açmıştı da millet dillere destan güzelliklerini anlatıp durmuştu.aşırı güzel olunca da böyle oluyor diyerekten.sizinki de o hesap olmuş.ayıp yaa.evlilik sana göre değilse millete ne şimdi hu konuda.ne alaka.dertleşmeye de gelmiyor haa.tamam ben şurada şuradan tanışmıştım de ama bu ne hava atar gibi.diğer arkadaşlar da öyle demiş ama sizin mesaj basbaya gıcık yani.kadın sevgili bilamıyorum diyr, sen delidolu aşk anlatıuorsun.bir de süslemiş bolan gibi kalbi malbi varmiş, çocukmuş hâlâ falan filan 😂😂 dert ortağı olamıyordanız yazmayın ya.

Hayatımın hiçbi döneminde böyle (evde kalmış gibi) hissettiğimi hatırlamıyorum ama, karşıma biri çıksın diye de bişey yapmadım ben mesela. Kendi başıma çok mutluydum, eksiklik de hissetmiyordum. Karşıma çıktı, aşık olduk evlendik.

Yani, geçen gün bi arkadaşa daha yazdım siz hayatınızda bunu "eksiklik" addettiğiniz sürece zaten eksik olacaksınız. Kendinize odaklanın, yanınızdaki boşluğa değil. Bu "etrafımda herkes yuva kurdu" zihniyeti sizi eksik hissettiriyor. Etrafa bakmayın, kendinize odaklanın. Herkesin yaptığı şeyi yapmak zorunda olmadığınızı bilin mesela.

Aa, kendime odaklanmak nasıl aklıma gelmedi yahu :) Bu durumun psikolojik dinamiklerini bu forumda çözmeye çalışmıyorum, profesyonel destek alıyorum zaten. Herkesin yaptığı şeyi yapmak zorunda olmakla bunun ilgisi yok, içimde fazlaca bir sevgi var ve bunu birine vermek, o biri tarafından da karşılıklı çok sevilmek isteği var içimde. Sizde bu olmamış olabilir, siz kendinizi eksik hissetmiyor olabilirsiniz. Ne mutlu size.

Aa, kendime odaklanmak nasıl aklıma gelmedi yahu :) Bu durumun psikolojik dinamiklerini bu forumda çözmeye çalışmıyorum, profesyonel destek alıyorum zaten. Herkesin yaptığı şeyi yapmak zorunda olmakla bunun ilgisi yok, içimde fazlaca bir sevgi var ve bunu birine vermek, o biri tarafından da karşılıklı çok sevilmek isteği var içimde. Sizde bu olmamış olabilir, siz kendinizi eksik hissetmiyor olabilirsiniz. Ne mutlu size.
Bana trip atmanıza gerek yok size saldırmadım. O mesajı da saldırı mahiyetinde değil de içselleştirerek okumayı deneseydiniz ne demek istediğimi anlar ve bambaşka bir cevap verirdiniz. Terapinize devam etmenize sevindim.

Bana trip atmanıza gerek yok size saldırmadım. O mesajı da saldırı mahiyetinde değil de içselleştirerek okumayı deneseydiniz ne demek istediğimi anlar ve bambaşka bir cevap verirdiniz. Terapinize devam etmenize sevindim.
Keşke sizin gibi insanlar da alsa. Keşke dertlerini paylaşan insanlara “ben hiç öyle hissetmedim, tek başıma da çok mutluydum hehe” yada “başkasının yaptıklarını yapmak zorunda değilsin” vs gibi narsisistik yorumlar yapmamayı becerebilseler. Ama işte nerede iç görü, nerede o hassasiyet.

Keşke sizin gibi insanlar da alsa. Keşke dertlerini paylaşan insanlara “ben hiç öyle hissetmedim, tek başıma da çok mutluydum hehe” yada “başkasının yaptıklarını yapmak zorunda değilsin” vs gibi narsisistik yorumlar yapmamayı becerebilseler. Ama işte nerede iç görü, nerede o hassasiyet.
Mesajınızda soru var: "Açma sebebim şu, sizin böyle hissederken hayatınızdaki “o kişi” yi bulmanız nasıl oldu?"
Ben de sorunuza cevap verdim, kendi hayatımdaki "o kişiyi buluşumu" yazdım. "Hehe" ise kendi sığ eklemeniz. Benim kendi hayatımdaki (sizin sorduğunuz) tecrübe, size ağır geldiyse bu benim değil, sizin sorununuz. "Başka birinin bir tecrübesini ben niçin kişisel algılıyorum" sorusuyla başlayabilirsiniz.

Kişileri "narsist"," içgörü ve hassasiyet yoksunu" gibi şeylerle teşhis etmeden önce bu kelimelerin anlamlarını öğrenmeniz gerekebilir. Görmezden gel'e tıklıyor ve hayatınızdan çıkıyorum.

Mesajınızda soru var: "Açma sebebim şu, sizin böyle hissederken hayatınızdaki “o kişi” yi bulmanız nasıl oldu?"
Ben de sorunuza cevap verdim, kendi hayatımdaki "o kişiyi buluşumu" yazdım. "Hehe" ise kendi sığ eklemeniz. Benim kendi hayatımdaki (sizin sorduğunuz) tecrübe, size ağır geldiyse bu benim değil, sizin sorununuz. "Başka birinin bir tecrübesini ben niçin kişisel algılıyorum" sorusuyla başlayabilirsiniz.

Kişileri "narsist"," içgörü ve hassasiyet yoksunu" gibi şeylerle teşhis etmeden önce bu kelimelerin anlamlarını öğrenmeniz gerekebilir. Görmezden gel'e tıklıyor ve hayatınızdan çıkıyorum.

Size teşhis koymadım, yorumunuzu narsisitik bulduğumu söyledim. Tek başına mutlu olabilmek yetisinin de bir tecrübe aktarımı (?) olduğunu zannetmiyorum. Lütfen görmezden gelin, hayatıma zaten girebilecek biri değilsiniz. Selametle.

Çok gençsin. Bundan öncesinde evlenmek erken evlilik olurdu bunları kafaya takmamanı öneririm.
Ben kuzenlerle italyaya gitmiştim il porcellino diye bir dilek dilenen domuz heykeline kafamdaki gibi sevgili dilemiştim😂😂 kuzenim de domuzdan istiyorsun Allah’ın huzuruna gidip hork hork diye söylese dinlemeden yürü deyyus diye kovalar diye dalga geçmişlerdi çok gülmüştük. Kısa süre sonrada arkadaşımın kalabalık bir doğumgünü kutlamasında şimdiki eşimle tanıştık 😂😂 manifest fln yoktu o zamanlar tabii işin şakası bu da yani kafaya takmadan, çok da bunu odak haline getirmeden gönlünden geçeni iste. Ama isterken sosyal çevreni geniş tutup aktif bir hayatının olmasını da sağla derim ben.

Çok gençsin. Bundan öncesinde evlenmek erken evlilik olurdu bunları kafaya takmamanı öneririm.
Ben kuzenlerle italyaya gitmiştim il porcellino diye bir dilek dilenen domuz heykeline kafamdaki gibi sevgili dilemiştim😂😂 kuzenim de domuzdan istiyorsun Allah’ın huzuruna gidip hork hork diye söylese dinlemeden yürü deyyus diye kovalar diye dalga geçmişlerdi çok gülmüştük. Kısa süre sonrada arkadaşımın kalabalık bir doğumgünü kutlamasında şimdiki eşimle tanıştık 😂😂 manifest fln yoktu o zamanlar tabii işin şakası bu da yani kafaya takmadan, çok da bunu odak haline getirmeden gönlünden geçeni iste. Ama isterken sosyal çevreni geniş tutup aktif bir hayatının olmasını da sağla derim ben.
Ahahaha domuz heykeli iyiymiş 😂 Ben de aşk çeşmesine 1 euro atmıştım inşallah sayılmıştır 🙈 Teşekkür ederim :)

yaşın niye geçsin
bakış açın çook yanlış
27 yaşıma bunları bunları sığdırdım kendi hayatım için şunları yaptım, kariyerimi şöyle şekillendirdim demek varken
yaşım geçiyor kafasında olmak nedir
kızlarımız kendilerine çok haksızlık ediyorlar
boş birine benzemiyorsun ama bu düşünceler boş bunlardan bi kurtulmak lazım
kimin hayatı dört dörtlük
ortalama tipli bi insan evladıyım diyerek bile kendini ezmişsin
kendine acımaktan vazgeç

Lise stajımi yaparken calıstığım yere geliyordu öyle tanıştık ama arkadas olmadık görürsek selamlasiyorduk sosyal medyadan yazdi 2 3 yil sonra hic aklimda yokken kendimi iliskinin icinde buldum.Bu islerin duası ritüeli yok ki alnimıza ecel ve evlilik tarihimiz daha biz dogmadan yazılmış
Peki siz staj yaparken çalıştığınız yere geliyormuş ya o zaman hiç ilgisini belli eden davranışları oldu mu?

Evlenmek istiyor olabilirsin gayet normal ama yaşın da geçmemiş ki, gayet gençsin 31 - 32'ye kadar kadının biyolojik saati gelmiyor. 30lara kadar zamanın var. Bu kadar sıkıntıya girme evde kaldım diye bence. Ne biliyosun yarın kocanla tanışmayacağını hemde 27 yaşındasın. 28 29 yaşında evli olacaksın belki. Ki evlilik için gayet normal bi yaş kimse 26 27den önce evlenmiyor artık zaten

Ahh sen 27 yaşında evde kaldıysan, benim 60 yaşında hiç evlenmeyen görümcem ne yapsın acaba? 🤣
Rabbim gönlüne göre versin güzellik
Doğru zamanda, doğru insanı çıkarsın karşına 🙏

Sevgili bulamayan insanların dertleştiği bir konuda bunları anlatmanız ilaç gibi gelmiştir valla arkadaşlara.😂😂 tam ibretlik valla.geçen yıllarda da bir arkadaş çirkinim diye konu açmıştı da millet dillere destan güzelliklerini anlatıp durmuştu.aşırı güzel olunca da böyle oluyor diyerekten.sizinki de o hesap olmuş.ayıp yaa.evlilik sana göre değilse millete ne şimdi hu konuda.ne alaka.dertleşmeye de gelmiyor haa.tamam ben şurada şuradan tanışmıştım de ama bu ne hava atar gibi.diğer arkadaşlar da öyle demiş ama sizin mesaj basbaya gıcık yani.kadın sevgili bilamıyorum diyr, sen delidolu aşk anlatıuorsun.bir de süslemiş bolan gibi kalbi malbi varmiş, çocukmuş hâlâ falan filan 😂😂 dert ortağı olamıyordanız yazmayın ya.
Kadın 2 defa boşandı ayol anca toparlandı neyin havasını atacak?

Tüm tavsiyelere açığız,cidden ruh eşini bulan yazsın.Nasıl yaptı,noldu?Nerede karşısına çıktı?Allah'ım bizlere de nasip etsin.
İlk evliliğimi 26 yaşında yaptım çok kısa sürdü.2. evliliğim 32 yaşında.Çok şükür bir sorunumuz yok ama şimdi ki aklım olsa 35 e kadar düşünmezdim evliliği.Eşimle evliliği hiç düşünmediğim bir zamanda tanıştım hemen evlenme kararı aldım.Benimki biraz deli cesaretiydi ama şansıma saçma bir seçim olmadı.

30-32ye kadar evlenmem asla asla dedim, hic evlilik merakım yoktu arkadas grubunda kız arkadaslarim ceyiz dugun kina vs erkek arkadasinin ciddi tavırlarıyla mest olurken teklif beklerken bana çok boş gelirdi. Ne koca meraklısı oldunuz derdim 😄 sonra ne oldu 23 yasinda eşimi gördüm ve evlenecegim adam bu dedim bi his aktı içime mantık insanıyım ya bunu red ettim kafamda yok aşık olamam dedim ama kader hep birbirimize çekildik aynı his ondada olmuş ilk anda evlenceğim kadınin sen olduğunu anladım dedi bunu evliyken itiraf etti 😄 24 yaşinda evlendim hatta yeni girmistim yaşımada ☺️
(Arkadas grubunda ilk evlenen ben oldum dügünümde gelinligimle bile arkadaslarim söylendiler bana😂)
Kader canım benim akışa bırakacaksin sen onu bulmasanda o seni bulucak

27 yaşımda evlendim. Valla iki ucu bir şeyli değnek evlilik. Mükemmel olan hiçbir evlilik yok ve her evlilik bir imtihana tabi tutuluyor. Kusursuz insan yok her insanın bir hatası var lakin insan evlenmek için de evlenmemeli. Bir de evlilikte insan tahammül etmeyi bilmeli tabi her şeye değil yanlış anlaşılmasın. Evliliğin özellikle de ilk bir yılı çok çalkantılı geçiyor bu da bir gerçek tabi. Çok asosyal olmayın, arada bir dışarı çıkın düğüne vs gidin.

Back
X