- Konu Sahibi cigdemlik86
Simdi bu kizcagiz aslinda sevmek, sevilmek istiyorum demis. Ama feraset sahibi bazi arkadaslar disinda cogu kisi tam tahmin ettigim gibi kizi koca delisi ilan etmiş.
Yahu nerede yasiyorsunuz Allah askina?
Benzer çoğu konuda yazdim, yine yazayim.
Ulkenin bir kismi sevgilisiyle rahat rahat gezip, sevmeyi/sevilmeyi doya doya yasayabiliyorken;bir kismi da karsi cinsle bu duygulari tadabilmek icin evlenmek zorundadır. Cunku yasam tarzi, ailesi, yasadigi cevre onu buna zorlar.
Burda bir arkadas vardi. Babasi sevgilisi oldugunu ogrenmisti. Kiza neredeyse 'namussuz' damgasi yapistirmisti.
Yani burasi boyle bir ulke.
Napsin şimdi kizlar? Tabi ki evlenmek isteyecek. Ama yanlis, ama doğru..
sadece babasından oturu degil, gayet hayatındaki prensipler geregi birlikte vakit gecirecegi kisiyi nikah altında tanımak da isteyebilir,
bence saglıklı mı? en az internetten tanısmak kadar riskli. fakat herkesin kendi tercihi...
ancak az once de yazdım mutlulugu tek fonksiyonlu birseymis gibi kurgulayınca o nikah sonrasında da ucurumdan dusmus gibi oluyor insanlar...
once kendi iç dinamiklerini harekete gecirmeliler ki "eş"lerini de gercekten istedikleri gibi secebilsinler... zamanla karsılıklı degisimlerini ortaklasıtramadıkları ve/veya tolere edemedikleri vakit de medenice ayrılma cesareti gosterebilsinler.
sonra bir suru konu okuyoruz; hep mutsuzluktan ve ilgisizlikten yakınan ne yapacagını bilemeyen, gununu nasıl gecirecegini dusunen hatta bazen bosluktan komsulara, bosananlara, milletin namusuna yasantısına dedikoduya saran yüzlerce insan...
oysa evlenmislerdi hani? ne degisti hayatlarında?