Evde kalmislik sendromu

30 dan sonra anne oldum .. şimdi 38 de yine olabilirim .

20 de olsaydım daha mı güzel olurdu diye düşünmedim hiç ... ikisinin de avatantajını / dezavantajını terazi koysak başa baş kalırlar .

O yüzden fiziksel elverişliliğin devam ettiği sürece ... sırf bu düşünce ile evlilik öne alınmaz .. yani şartlar uygun değilse zorlanmaz

Hiç öyle dediğiniz gibi özgürlüğüne düşkün biri gibi gelmediniz bana nedense...

Ayrıca takmıyorum diyorsunuz ama konu açıyorsunuz...

Bence siz kendinizi kandırıyorsunuz... beli ki sizde çevrenizdekiler gibi bir insansınız.

Fikrimi soracak olursanız... ben sağlıklı bir evlilik olması için 30 yaşdan sonra insanların evlenmesi gerektiğini düşünüyorum. 26 yaşındayım ama bu yaşıma kadar evlenmeyi düşünmedim ve çevremde hiç kimseden de bu konu hakkında baskı görmedim çünkü insanlar nasıl bir düşünceye sahip olduğumu bilirler bu yüzden ona göre davranırlar.

Ayrıca 30 yaşını geçmiş kadınları neden küçük görüp o yaştan sonra evlenemeyeceklerini düşünüyorsunuz, evlenirselerde anca boşanmış insanla evleneceklerini düşünüyorsunuz ?

21.ci yüzyıldayız. Siz okumuşsunuz ama bu cümleleri dilinize almamanız gerekiyor. Siz hemcinslerinize saygınız yok.

Bu düşünceler sadece bizim toplumumuzda oluyor nedense. Dünya da bir çok ülke de bulundum ve bir çok farklı din ve kültürden arkadaşlarım var. Gelişmiş toplumlarda evlilik yaşı 30 dan sonra.

30 unu aşmış kadınlarıda hor görmezler. Sanki kullanım tarihini geçmiş bir yiyecek olarak görmezler kadınları.

Acilen bu kafadan çıkmanızı öneririm... siz her ne kadar burda yok ben böyleyim şöyleyim desenizde nasıl bir zihniyet de olduğunuz ortada gizlemenmenize gerek yok.

Konuya tekrar dan dönecek olursam da... az önce söylediğim gibi benim düşüncem 30 dan sonra evlenmek sağlıklıdır.

Ama bir çok faktör var eğer evlenen kişiler olgunsa, ekonomik güçleri yerindeyse, kendi ayakları üzerinde duruyorlarsa ikiside... istedikleri yaşta evlenirler (yetişkinseler). Evlenmek için bu faktörler önemlidir...

Ben o acidan dusunemdim yanlış cümle kurduysam özürlülerin benim hedef aldigim şey 25 gibi genç genç yastaa baskılar yapmalari kötü karamsar şeyler söyleyerek insanı bu psikolojye sokmalari vs

Hic kalkip 25 yasinda bir genc kizi teselli edecek degilim. Ben o yaslarda evlenmeyi degil yabanci bir ulkede okumayi dusunuyordum.

asla kucumsemiyorum otuzdan sonra evlenip çok mutlu olunabilir yirmili yaşlarda evlenip çok mutsuzda olunabilir bunlar belli olmuyo ama genel konuşmak gerekirse benim kendi teyzemden biliyorum otuzdan sonra hep yaşlı boşanmış kişiler geldi çoğunlukla. Istisnalarin içinde olmak zor oldugu için geneli ele aldım ben . Bana göre evliligin yaşı yok ama anne ligin yaşı var bu bi gerçek cevrenin bana bu erken yaşımda yaşımda baski yapmasina üzüldüm korktum ve bu yüzden açtım konuyu

Bu çevre baskısından evlendirmeye meraklılık yüzünden benim tanıdıgım evlilik meraklısı oldu çıktı her önüne gelene zıplardı en son oldu yaş 33 nihayet boşanmış ve cocugu olan birini buldu onla evlendi.Daha 1 aylıkkken eşi eve gelmezdi hayat kadınlarınla düşüp kalktı sonrasında bile bile hamile kaldı şimdi ise adam ortada yok kadın hamile hamile tek başına.Böyle bi hayat olacagına keşke baba evinde bekar kalsaymış.Şimdi o evlen diyenler ortada yok

böylesi de zor cidden

Başta yok mok desek de zamanı gelince insan evlilik istiyor tabi, doğa bunu gerektiriyor. Hayırlı olsun siz de o olgunluğa gelmissiniz Yaşınız da tam bunları düşünme yaşı ama malesef askerlik iş güç derken yaş ilerliyor ve tabi ki bu da elinizde değil. Bir an önce her ne yapıyorsanız daha çok asılıp yuvanızi kurun, bunun için harcadığınız zamana da acimayin çünkü emeksiz yemek olmaz. Ve başkalarına da kulak asmayin, evlenince evin kirasını mutfağını faturasını onlar odemeyecek. Evlilik çok güzel bir şey ama şartlar yeterince olgunlastiginda ve ev geciminizi yaptiginizda...

34 de evlendim
37 yim ve hala cocugum yok
Kime ne bundan
Ben mutluyum böyle

Valla ben bu sendromu her gün yaşayan bir insanım 26 yaşındayım ve benimle yaşıt arkadaşların çoğu ikinci çocuklarını da kucaklarında gezdirme derdinde, bazısı evlenme aşamasında, sıra sıra gitti hepsi. Ben kaldım ortada kabak gibi bir başıma. Hayatımda birisi var ancak aile faktörü yüzünden evlenemiyorum, hal böyle olunca da yaşın ilerlemesine ek olarak herkesin soru bombardımanına tutması filan sinirlerimi epey geriyor.

Sahi evlilik yaşı için 26 geç bir yaş değil mi, toplum baskısı yüzünden mi kendimizi çaresiz görüyoruz biz??

Yok artık:)) okumus birini ele alalım(misal ben), 18de üni başladım+5yil üni ; 23te mezun+1yil KPSS; yaş oldu 24. Atanamadim ilkinde. Sonra 1yil boş bekledim çünkü sınav 2yilda bir oluyor; oldu mu sana 25 + tekrar KPSS için 1yil calistim; bu da 26 eder. Bu arada mezun olduktan 5-6 ay sonra sozlendim, 2.5 yil sozlu kaldim, 26mda sınav sonrasında da evlendim( ve ilk atamada atandım). Şartlar arkadaşlar şartlarrrr.... İlk KPSS de atansaydim daha erken evlenirdim ama dediğim gibi şartlar işte. Bir de erkeklerin KPSS + askerliği fln var. Erkek arkadaşınızla yaşlar aynıysa mecbur bir de askerlik için beklersiniz, hayırlısı neyse o olsun.

Size şu kadarini soyliyim bu durumda olmamizin tek sebebi toplum ben derdim evlilikte neymiss zamanı gelince olur derdim ama ideal yasa gelince toplumun laflariyla bi noluyo ya demedim değil fena korkutuyorlar örnekleri görünce ister istemez bi sendrom oluyo

Asker yolu da beklemiyorum ben, ikimiz de öğretmeniz ama gel gör ki olmadı mı olmuyor :) o değil de "millete ne diycem" stresi var ya o insanı çok bunaltıyor, karşılastığım soru tipleri ve tavırlar : -Eee noldu sizin iş, bekleme artik canim daha cocuk doguracaksin, ayy kiyamam bi sen kaldin hee böyle, ee neyi bekliyorsunuz siz hala, düğün ne zaman düğün, nişan da mı yok.... bla bla bla yani. Bu tür durumlar artık evleneyim de kurtulayım şunların çenelerinden dedirtiyor Ne bileyim benim gibi takan yok mudur ben mi abartıyorum acaba, yaşadığım andan zevk alamaz hale geldim ben tamamen evliliğe odaklı manyak bir insana dönüştüm :))

Ben 23 umde evlendim, b.k vardi bnce
Okulum bittigi gibi esimin itekemesiyle evlendik, evlilige alismaydi cocuk vs deeken 30 oldum ve bn gecen 7 yilima bakip kafama gore takilmadigim gunlerime uzuluyorum.
Gez toz,uygun zamanda evlenirsin.
Tika kulaklarini yorumlara bu kadar

28 yaşındayım hala evlenemedik sevgilimle
içimi kararttın ulen 25sin dur!

30 küsür yaşındayım. 30dan sonra evlendim. Gözlemlediğim kadarıyla 30undan sonra evlenen kadınlar daha iyi adamlarla evleniyor. Hem mantık, hem kriterler, hem aşk bir arada olunca güzel.

Bul bir zengin koca evlen o zaman

Sizin evlenememe sebebiniz maddiyat madem sen de maddiyatı olan biri bul onunla evlen şimdi evlenmek istiyorsan

Yok ben ilke bunla evlencem dersen mecbur bekliceksen

30 çok geç falan canım önce onu söyleyeyim 30 yaşımda evlenip 32 de anne oldum hiç pişman değilim.en güzel zamanlarını yaşıyorsun kıymetini bil,bekarlık günleri çok aranıyo sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…