Evde kedi beslemek

Yaaa nasil alistiriyorsunuz.
Damla tarzi bisey görmüştüm nette , onlardan mi denediniz?

En fazla ne kadar tutar masraf aylık?
Kumu 20 ₺
Maması 100₺
Aşıları değişiyor 50-100₺
Tüy toplayıcı rulo 20₺
Benden çok su içiyor içme suyu tabiki
Arada ödül maması yaş mama alıyorum aylık o da 50₺ civarı
Arada pirelenmesin diye damlası var 50₺
Hastalanırsa ilacı dr u 200-300 rahat
Ama onunla yaşamak paha biçilemez

Maddi bagimsizligin yoksa ve kendi evin yoksa kedi ya da kopek dusunme derim. Aileden herkes "asirii" derecede istemiyorsa yarin babanin alerjisi cikar, yemekten kıl cikar rahatsiz olur, koltuklari perdeleri yolar, tirmalar, miyavlar annen başlar gönder demeye...
Kedi bu yani put gibi durmaz yaramazlik yapmayacaginin, fazla ilgi delisi olmayacaginin garantisi yok hepsinin degisik huylari oluyor benim ki cok yaramaz mesela.

Aylik gider hayvana ne yedirdigine, nasil baktigina gore degisir. Aylik 50 lira gider olur yazmislar mesela ben mamanin 1,5 kilosunu 135-145 liraya aliyorum bazen indirim oluyor ve 1,5 ay yiyor o mamayi, yaş mama aliyorum her ay, az once petshoptan geldim 5 kutu yaş mama 60lira 100gr multivitamin 75lira verdim. Kumu her ay bitmiyor onu eklemiyorum ama aldigimiz kum 40 lira.

Aşi masrafini gectim hadi onu hallettin. Hasta oldugunda veteriner masraflari epey kabarik olur. Maddi durumu problem edip aylik masraf soruyorsan kediyi unut. Sobra o hayvan hasta oluyor sagda solda "kedime şu oldu bu oldu ailemle yasiyorum veterinere goturemiyorum naaaapmaliyim?" Yazilari okuyunca deli oluyorum. Kisirlastirma ameliyatina 1.000liradan fazla ödedim bundan bikac sene önce? Zorunlu bir ameliyat bu.

Nereden baksan 15 yil yasayacagini düşünün.

Kedi beslemeyi çok istiyorum. Kedilerin stres ve depresyona iyi geldiğini duydum. Evimiz küçük. Çok masraf olur mu? Ailemi ikna edemiyorum

Stres ve depresyona da sokabilir ama.
Yani garantiai yok
Çok hareketli meraklıı hayvanlar.
Gece uyumaz mesela.
Gece boyu mşyavlahan bir kedi denk gelebilir.
Mesel bizim Kedimiz geceki kapıları tırmalardı. Bi alışmıştık ama misafir gece kalamadı sesten.
Yani umduğumuz olmayadabilir.

Büyük kızım çok istiyordu, yok diyordum, istemiyordum. Eşim bir yavru getirdi, yeni doğmuş, terkedilmiş, başta çok kızdım, can bu, atsan atılmaz diye bağırırken, 1 saat sonra bebek maması, biberon vs için nöbetçi eczane ararken buldum kendimi. Şu anda yatakta yanımda, muhteşem bir duygu.

Kedi beslemeyi çok istiyorum. Kedilerin stres ve depresyona iyi geldiğini duydum. Evimiz küçük. Çok masraf olur mu? Ailemi ikna edemiyorum
arkadaşlar bir hefesle alıyorsunuz bu canlıları sonra masrafı olur sıkılıyorsunuz direk sokaga bırakıyorsunuz sırf stres ve deprasyon için alınmaması lazım

Ölürüm beyazzzz
Allahım nazardan korusun

saydiginiz markalari nerden aliyorsunuz?

Eve kedi değil yeni bir birey gelecekmiş gibi düşünün. Tabi ki masrafları var aşıları,mamaları, rutin kontrolleri, oyuncakları,tırmalama tahtası falan bunları masraf yapacaksınız. Evet çok büyük bir huzur. İşten eve geldiğimde beni kapıda karşılayıp kafa tokuşturmasını dünyalara değişmem. Ama sokaga atmayacaksanız kendinizde bakabilecek gücü bulabiliyorsanız sahiplenin

Ömür boyu bakabilir miyiz bilmiyorum

Kediseverler banlansın diye mi açtın kız bu konuyu?

Ailen istemiyorsa zorla sahiplenme pişman olursun. Ben aylardır ev ve iş arıyorum ailem kedi istemiyor diye. Bir de bizi seçmedin kediyi seçtin diye trip atıyorlar. Ne yapayım kedim gelip “şşşt annwyl kız ananı babanı atsak ya evden” demiyor ki ailem bunu diyor

Ayni masraflari arkadasim yapiyor. Bn de sastim 50 tl yazanlara. Biraz uygun kum aldi evinde koku yapti hemen baskasina verdi. Bnm gordugum aylik ortalamasi 350/400 civari.(veterinere sık gitti)

Valla ben 4 senedir besliyorum 2 aylıkken ailemize dahil oldu inşallah Allah ona uzun ömür verir.
bi kere paikolojik iyi geliyor dedem vefat ettikten 40 gün sonra sahiplendim evdekiler istemediği halde inan çok seviyorlar ilk andan beri üzüntümüz olsada o bizi güldürmeye şebeklik yapmaya devam etti :) hiç düşünme besle herkesin kedisi olmalı bu hayatta çok akıllı zekiler masrafı illa oluyor sana şu kadar diye fiyat vermem her bütçeye göre mama ve kumlar mevcut tabi ki kediler her mamayı sevmeyebilir insanlar gibi karakterleri farklı kimisi çok sakin aynı cins olup yaramazda var :) benim kedim maşallah uslu evde hayvan var demezsin sürekli uyu yemek yer uyur tuvaleti varsa yapar yine uyur :) aşı konusu veterinerler malum pahalı iç dış parazit 3 ayda bi yaptırıyom kedim dışarsı ve diğer hayvanlarla teması yok karma aşısı ve kuduz senede bi oluyor

Bende ok istiyorum ama eşyalarımı mahveder dye çok korkuyorum oyuzden kndımı frenliyorum zaten muhabbet kuşu besliyorum en güzeli papağan hem konuşuyo cok guzel otuyo oynuyo insana daha cok morel ve enerji

Öncelikle ömür boyu bakıcaksanız alın sıkılıp sonra atarsanız yazık olur. Biyere kalmaya gidemezsiniz çünkü evde size ihtıyacı olan bir canlı olucak. Bunun maması kumu aşıları olucak karsılayabılıcekmisiniz. Hasta olsa muanesı ilaçları olucak. Her gün kac kere ev süpürmeniz gerekicek kılı tüyü olucak. Koyu renk kıyafetlerde belli oluyor. Her evden cıkmadan üstünü temizlemek zorunda kalıcaksın. Tuvalet eğitimi verene kadar her yere ihtiyacını görür sakin kalıcakmısınız. Evde koltuk perde gibi eşyalara belki zarar verir. Yemeklerden kılı çıkar ozamn aileniz ne yapar. Yani herşeyi göze almak zorundasınız. Benimde köpeğim suan kardeşim bakıyor evde 1 saat yanlız bıraktılar dıye koltuga tuvaletini yapmış mecbur yıkattırdık. İyi yönleri de var ama bi o kadar da kötü yönleri var. Alıp ömrunun sonuna kadar bakıcaksanız kabulum derseniz buyrun

daha önce açtığın konuları gördüm.sen kesinlikle alma günahına girersin hayvanın çünkü ailenle sorunların var onları çözmeden alma.aylık rutin masrafı 140 tl kadar.hasta falan olursa tabiki bilemeyiz ne kadar olur.buarada ilk aşıları baya tutuyor,birde kısırlaştırma ameliyatı var.bunlarıda aklında bulundur.

Öğrenciyken çok istediğim için kedimi sahiplendim ve ailemin evine dönerken de onunla birlikte geldim. Bu süreçte 1+1 evde de yaşadık, bir odaya kediyi hapsetmediğiniz sürece evin küçüklüğü sıkıntı olmayacaktır. Fakat kedi depresyona, strese iyi geliyor diye sahiplenilecek bir hayvan değil. Odadaki bütün bazaları tırmalayarak neredeyse parçaladı. Uzun tüylü, kısa tüylü fark etmez hepsi tüy döküyor. Koltuklara, halılara yapışıyor o tüyler. Yaptırılması gereken düzenli aşıları var. Maması, aşısı, bakımı, her şeyiyle zahmetli. Evet, sevgisini hiçbir şeye değişmem ve iyi ki benimle ama kendinizde o sorumluluğu alabilecek gücü görmüyorsanız hiç girişmeyin bu işe. Size alıştıktan sonra onu sokağa ya da başka bir eve yollamayacağınızdan emin olmanız gerekiyor. Ömür boyu sizinle olacak büyük bir sorumluluk, çocuk gibi.

Pardon ama daha önceki açtığım konularla bunun ne alakası var? Ne zaman yeni konu açsam daha önceki konular dile getiriliyor. Ben bundan rahatsız oluyorum. Ailemle sorunlarım yok. Akrabalarla sorunlarım var onlarla da aynı şehirde değiliz. Ailemle ara sıra akrabalar yüzünden tartistigimiz oluyor tartışmak gayet normal bir şey. Ailem de kedileri çok seviyor. Onlar borclarimiz var vs vs diye almıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…