- 7 Aralık 2013
- 2.977
- 17.162
- 408
- 30
- Konu Sahibi ticaretcikiz
-
Yaaa nasil alistiriyorsunuz.Ben kendi evime geçince aldım, onun maması ve kumu ve diğer alınacak eşyaları ve aşılarını yaptırabilecek misiniz? Oda bir bebek ve sorumluluk istiyor.
Benim kedim mesela gelip beni sev diyor ilgi istiyor oyun istiyor, bakımıda var.
Ben şimdi klozete alıştırıyorum onu, İnan ki bebek gibi beni miyav miyav bir yere götürüp isteğini söylüyor ve bugün gene aynı şekil miyav miyav takip ettim klozete götürdü sen çıkart sen yaptırt diyor klozete ihtiyacını
Kumu 20 ₺En fazla ne kadar tutar masraf aylık?
Kedi beslemeyi çok istiyorum. Kedilerin stres ve depresyona iyi geldiğini duydum. Evimiz küçük. Çok masraf olur mu? Ailemi ikna edemiyorum
arkadaşlar bir hefesle alıyorsunuz bu canlıları sonra masrafı olur sıkılıyorsunuz direk sokaga bırakıyorsunuz sırf stres ve deprasyon için alınmaması lazımKedi beslemeyi çok istiyorum. Kedilerin stres ve depresyona iyi geldiğini duydum. Evimiz küçük. Çok masraf olur mu? Ailemi ikna edemiyorum
Kumu 20 ₺
Maması 100₺
Aşıları değişiyor 50-100₺
Tüy toplayıcı rulo 20₺
Benden çok su içiyoriçme suyu tabiki
Arada ödül maması yaş mama alıyorum aylık o da 50₺ civarı
Arada pirelenmesin diye damlası var 50₺
Hastalanırsa ilacı dr u 200-300 rahat
Ama onunla yaşamak paha biçilemez
Eki Görüntüle 2567793
saydiginiz markalari nerden aliyorsunuz?Bakım masrafı ne şartlarda bakıldığına bağlı şöyle bir liste yapayım sizin için
4 kg royal canin fit 32 175 lira 2 ay gidiyor
6 kutu purina gurme gold konserve 50 lira aylık
İç dış parazit üç ayda bir 120 lira diğer aşılar yılda bir 200 lira
45 lira kum aylık
Bunlar sağlıklı kediler için, sağlıksız bir hayvan olursa veterinerler çok uçuk ölen kedime lüks bir araba parası harcadım diyebilirim
Hayvan evlattır, evde biri istiyor biri istemiyor olmaz, aldığın zaman yok vereceğim yok sokağa salacağım olmaz, eşyayıda tırtıklar, tüle de çıkar, mutfağa da girer kedi terbiye edilecek bir hayvan türü değildir. O yüzden sizin gibi isteği şartlara bağlı insanlara almayın diyorum
Ömür boyu bakabilir miyiz bilmiyorum
Ayni masraflari arkadasim yapiyor. Bn de sastim 50 tl yazanlara. Biraz uygun kum aldi evinde koku yapti hemen baskasina verdi. Bnm gordugum aylik ortalamasi 350/400 civari.(veterinere sık gitti)Maddi bagimsizligin yoksa ve kendi evin yoksa kedi ya da kopek dusunme derim. Aileden herkes "asirii" derecede istemiyorsa yarin babanin alerjisi cikar, yemekten kıl cikar rahatsiz olur, koltuklari perdeleri yolar, tirmalar, miyavlar annen başlar gönder demeye...
Kedi bu yani put gibi durmaz yaramazlik yapmayacaginin, fazla ilgi delisi olmayacaginin garantisi yok hepsinin degisik huylari oluyor benim ki cok yaramaz mesela.
Aylik gider hayvana ne yedirdigine, nasil baktigina gore degisir. Aylik 50 lira gider olur yazmislar mesela ben mamanin 1,5 kilosunu 135-145 liraya aliyorum bazen indirim oluyor ve 1,5 ay yiyor o mamayi, yaş mama aliyorum her ay, az once petshoptan geldim 5 kutu yaş mama 60lira 100gr multivitamin 75lira verdim. Kumu her ay bitmiyor onu eklemiyorum ama aldigimiz kum 40 lira.
Aşi masrafini gectim hadi onu hallettin. Hasta oldugunda veteriner masraflari epey kabarik olur. Maddi durumu problem edip aylik masraf soruyorsan kediyi unut. Sobra o hayvan hasta oluyor sagda solda "kedime şu oldu bu oldu ailemle yasiyorum veterinere goturemiyorum naaaapmaliyim?" Yazilari okuyunca deli oluyorum. Kisirlastirma ameliyatina 1.000liradan fazla ödedim bundan bikac sene önce? Zorunlu bir ameliyat bu.
Nereden baksan 15 yil yasayacagini düşünün.
daha önce açtığın konuları gördüm.sen kesinlikle alma günahına girersin hayvanın çünkü ailenle sorunların var onları çözmeden alma.aylık rutin masrafı 140 tl kadar.hasta falan olursa tabiki bilemeyiz ne kadar olur.buarada ilk aşıları baya tutuyor,birde kısırlaştırma ameliyatı var.bunlarıda aklında bulundur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?