Evde kedi olur mu ya:(

Kızlar oğlum ve babası eve kedi istiyor. Ben de evde sevmem hayvan. Varmı evde kedisi olan sizler aklıma geldiniz. Kokmazmi bu hayvan ya :KK43:
Okadar istiyorki off..

Herkes zaten yazmış. Ben de şunu söylemek isterim. Evcil hayvanlar genelde çocuk istedi diyerek alınıyor. Sonuçta bu bir oyuncak değil, bir canlı. Öncelikle bunu düşünmelisin.

Benim de içim gidiyor, çok da temiz bakarım ama çok sık şehirdışına çıkıyoruz ve bakacak kimse yok. Sırf bu yüzden almıyorum.

Kendi isteklerim için, bir canlıyı mağdur edemem, gerçek hayvansever olmak da bunu gerektirir zaten...

Benim de her köşe başında bir kedim var sokakta. Hepsiyle ilgileniyorum.

Valla öyle tiksinç pis insanlar var ki tokalaşsam elimi yıkamak zorunda kalıyorum. Yanlarında durulmuyo ter kokusundan. Ama kedi öyle mi. Tüylerini hergün tarıyorum. Ev temizliğine de dikkat ediyorum. Sokakta yaşayanlar ne yiyip içiyor. Soğuk havalarda kar yağdığında falan napıyorlar. Hayat onlar için zor insanlar bakmazsa.
Aaa olurmu canım otobüse binince ölüm tehlikesi geçiriyoruz kokudan pislikten ama pis olan mis gibi kokan hayvanlar :70:

Valla öyle tiksinç pis insanlar var ki tokalaşsam elimi yıkamak zorunda kalıyorum. Yanlarında durulmuyo ter kokusundan. Ama kedi öyle mi. Tüylerini hergün tarıyorum. Ev temizliğine de dikkat ediyorum. Sokakta yaşayanlar ne yiyip içiyor. Soğuk havalarda kar yağdığında falan napıyorlar. Hayat onlar için zor insanlar bakmazsa.
Kişisel algılamayın lütfen.mutlaka öylesiniz ama o tüy fobisi çok fena bendeki. Hele o pis insanlar için aynen katılıyorum size

Bize de diyorlar
Bir de bebek olsa kediyi sevmezsin diyorlar
Ne sığ bir zihniyet
Yeni eve tasınınca onu götürme diyorlar

Iyyy... Ben de bir ara baya niyet ettim, kedi alacağına çocuk doğur dediler bana da... Ne alaka yaa? Ayy bir de onu götürme demek nasıl bir vicdandır Allahım...

Hoş kitaplığıma bakıp, hele bir çocuk olsun bak bakalım kitaba zaman kalacak mı, sobada yakarsın artık bu kitapları da dediler. He dedim tamam, ben anladım sizdeki genel aurayı :confused:

Kızım ve kocam dışında bütün canlıları uzaktan seviyorum hele tüylü tatlı olanları bir km uzaktan:KK54:

Ortağımın köpeği var yaşlı bir hayvan 11 yaşında mı neymiş...dede yani:nazar:

Deri hastalığı var hem de yaşlı malum valla ağır kokuyor ama ona sarılmama asla engel değil :KK200: Kucakladığımda oğlum bu nasıl koku diyorum :bicak:

Evet köpeklerin genelde kokusu var tabi bu bir rahatsızlığı varsa daha da yoğun olabiliyor ama bu sevmeye engel değil. Kuşların bile kokusu var kendine has. Mesela benim zebra ispinozlarım ve muhabbetim var, ispinozlarımın kafesi bazen tavuk kümesi gibi kokuyor çünki çok su içip çok dışkılayan kuşlar ve suyla oynamayı da çok seviyorlar, kafeslerinin altını ıslatıveriyorlar anında ama bana onların kokusu bile şirin geliyor :) Mübişiminse o yanık kokusunu içime çekmeye doyamıyorum :) boklu şey:) Şimdi birde burdan çok değerli birinin sayesinde bir guinea pigim oldu :) o sidiklinin de :)) hiç bir şeyinden iğrenmiyorum, kokmuyor zaten.
Ama küçücük kuşlarımın azıcıcık kokusunu bile radar gibi duyup rahatsız olanlar olmuştu. Algıda seçicilik midir nedir, insan sevdiği şeyin şirin yanlarını sevmediğininse kötü yanlarını görür.

Bi çocuğun hayvanla büyümesi onlara alışması çok güzeldir. Hayvan sevgisi çok farklı bi duygu. Eğer eşinizde istiyorsa bi kedi sahiplenin yıkandıktan sonra kokmaz kediler ben hiç koku problemi yaşamadım ama yaşanırsa diye onlara özel spreyler de var kokulu zararsız :super: Tabii aşıları da var :) Tüy dökme şikayetiniz olursa tüyleri kısaltılır yok tüylü dursun diyorsanız döktüğü tüyleri hemen toparlayıcı aletler var temizlik için. Siz yeter ki isteyin çaresi var herseyin

Kedi asla kokmaz...şu an yatakta yanımda uyuyor kızım...dayanamayıp uyurken şap şap öpüyorum,gözlerini açmadan kuyruğuyla dokunuyor bana :)
Eve girerken çıkarken mutlaka kapıda karşılar ve uğurlar...
Çoğu zaman öyle şebeklikler yapıyor ki kahkaha attırıyor...
Üstelik kediye deli gibi alerjim var..ama asla yavrumdan ayrılmam...bayramda bile geç oldu bizi merak etmiştir deyip erkenden eve geldik hergün...
Maması aşıları kumu masraf tabiki..ama düşününce bizim saçma masraflarımız daha çok...ayrıca tüyü de öyle aman aman dökülmüyor güzel bakılınca...
Eve gelen misafir kediden korkuyor deli oluyorum...elimden geldiğince rahatsız olmasını sağlıyorum ki bi daha gelemesin :) yoksa bi odaya kapatmak gerekiyor ve kızım bundan nefret ediyor...dünya bi yana kızım bi yana valla...
Bebek gibi hergün yeni bişey öğreniyor...
Tişörtümü emmeden asla uyumaz...o cuk cuk cuk emerken ben onu seviyorum...yok böyle bir huzur yaa...evimizin gülü o..sabah uyanan ilk onu arıyor nerde diye..sonrası bi çekişme sen sevicen ben sevicem diye...
Ya ağlarken gelip patisiyle teselli ediyor beni ben kurban olurum ona...
Kısacası kedi hobi olsun diye bakılmaz,aşk lazım

Bilimsel olarak tükürüklerinin antiseptik olduğu kanıtlanmış.

İllaki tüy döküyor, normal bir insanın saç dökmesi gibi. Ama mümkün olduğunca aza indirilebilir.

Yazan tüm üyelere katılıyorum lütfen ömürlük olacaksa sahiplenin. Sokak hayvanlarıyla yoğun olarak ilgileniyorum. En acısı sokağa atılan canlar.

Benimde bi kızım var şöyle anlatabilirim henüz bir evlat (insan olarak) sahibi değilim ancak ben bugüne kadar hiç bşyi sevmemişim sanki. Allah yokluğunu göstermesin, uzun ömür versin. Bir de site bahçesinde kedi evi yaptırıp baktığım 15 civarı yavrum var. En güzel kendimi dinleme yeri yanlarına inip mamalarını sularını doldurmak onlarla konuşmak vs. Çok uzun oldu ama inşallah iyi düşünür ve muhtaç bir cana yuva açar, oğlunuza da olabilecek en iyi arkadaşı sahiplenirsiniz.

Duzgun bakabilecekseniz alin bence yoksa hic ugrasmayin. Ben sahsen 4 haftadir ablamin muhabbet kusuna bakiyorum evde ablam tatilde oldugu icin. Gercekten kumuydu, kafes temizligiydi hic benlik degil. Oynuyorum baya ama evde hep tuyler ucusuyor gunde 2 3 sefer supurge aciyorum etrafa herbisey ucusuyor kafesinden. Ablam gelse de geri versem diye gun sayiyorum. Kediler sevimli seyler, sevilir elbette ama bende kil fobisi var. Evinde kedi olan birinin evine gitsem butun bir zaman bogazimda kil varmis hissine kapiliyorum. Tuy derdi baska bir dert. Elbisene koltuguna yapisiyor ne kadar dikkatli supurursen de. Tabiki bunu sorun etmeyenlerde cok ama ben oyle eve geldigim zaman kedili bir evden, hemen ustumu basimi cikariyorum kirliye atiyorum. Arti kasinti oluyor vucudumda.

Seviyorum sevmesine ama kedili evde duramiyorum maalesef. Bence iyi dusunun ilerisi de var bu isin. Herkes bakiminda yardim edecekse, alerji veya kil fobisi yoksa olabilir tabi ama siz ugrasacaksaniz hic almayin.

geçen gün çok üzgün ve sinirliydim aynı anda
eve geldim karnım nasıl ağrıyor
stres mide ve karnıma vurdu
bir de üşüme titreme geldi
yattım yatağa boğazıma kadar çektim örtüyü
o da ne
benim kızım geldi tam karnıma sokuldu
önce beni ısıttı o üşümem geçti
sonra küçük patiletiyle karnıma masaj yapmaya başladı
30 dk sonra kalkıp gitti
ve de iyileşmiştim!!!
:KK200:

Kızlar oğlum ve babası eve kedi istiyor. Ben de evde sevmem hayvan. Varmı evde kedisi olan sizler aklıma geldiniz. Kokmazmi bu hayvan ya :KK43:
Okadar istiyorki off..
Sizi rahatsız eden kedinin korkmasımı?
Şayet sorun buysa merak etmeyin korkmaz.
Yaşım 40 ve kendimi bildim bileli evde kedimiz oldu annemin hala evinde 2 kedisi var bahçede de onlarca kedisi var. Kızım doğduğunda annemin evinde 8 tane kedisi vardı kızım o kedilerin içinde büyüdü. Kedi çok başka bir hayvandır kedi bir tutkudur diğer başka hayvanlara benzemez. Asildir asidir temizdir bağımlılık yapar vazgeçemezsiniz :KK66: Sırf kedi olsun diye eve kedi alınmaz onu sevmeniz anlamanız gerek.Bir kaç zaman sonra "of sıkıldım yok tüyüydü kılıydı" deyip hayvanı atacaksanız hiç almayın derim.

Biz iki senedir evde kedimizle birlikte yasiyoruz. Ailemizden biri gibi seviyoruz. Ancak bu is sevmeden yapilacak bir is degil. Duzgun mamalar pahali, veteriner asilari duzenli olarak yapilmasi lazim ordan da bir ucret geliyor, ayrica kizginliga girdiginde erkek kedi etrafa cisini yapiyor
Bizim kedimiz disi,kizginliktayken sabahlara kadar uyutmadi devamli miyavladi, kisirlastirmak icin de hatri sayilir bir ucret odedik. Evde yalniz biraktigimizda psikolojisi bozuldugu icin tatil planlarimizdan vazgectigimiz cok oluyor. Ayrica ozellikle yaz aylarinda tuyleri cok dokuluyor. Aklima gelen butun negatif yonleri siraladim biz kedimizi cok sevdigimiz icin bunlara seve seve katlaniyoruz ancak kedi sevmeyen biri icin zulum olabilir. En korktugum sey ise , hayvanlarin once eve alinip sonra tuy dokuyor, cok masrafli vb.nedenlerle sokaga geri birakilmasi. Gercekten akilli ve duygusal hayvanlar, terk edildiklerini anliyorlar. Eger kendinize guvenmiyorsaniz sakin masum bir canin vebalini almayin. Eve cok cabuk alisip cok cabuk baglaniyorlar. Once eve alip sonra sokaga birakirsaniz cok buyuk kotuluk etmis olursunuz.

Evde kedi olmaz..Hatta tüylü hiçbir hayvan olmaz.Hayvanlari severim ancak evde beslenmesi olayı oldukça tiksindiriyor beni.
Ne kadar temiz bakarsan bak sonuçta her yere kılı tüyü dökülecek,her dakika süpürdün diyelim mutlaka üstündeki kıyafetlerde kalacak. E bu işin mutfağı var,yemek yaparken öyle de güzel uçar ki yemeklerin içine o tüyler..
Ha bir de evinde hayvan besleyenler belli bir süre sonra titiz düşünemiyorlar;kedi ya da köpek kucagindayken kalkıp el vs yıkamadan mutfağa dalıyorlar,hayvan mutfakta geziyo,hatta bulaşık makinesinin kapağı açıkken kapakta geziniyo,tabaklari yaliyo filan ve bunlar hayvan besleyenlere normal geliyo.(çok arkadaşımda tanık oldum bunlara)
O yüzden kedi ya da köpek besleyenlerin evinde su bile içemiyorum..
Evde hayvan beslenmez net..

Ben çok severim 20 yıldır kedilerim oldu. Söyleyeceğim şey şu: sakın alma!
Çok zor ve ne kadar temiz bakarsan bak pis

Nesi pis mesela bir kedi ne kadar pis olabilir? Ne pislik yapiyordu?

Evde kedi olmaz..Hatta tüylü hiçbir hayvan olmaz.Hayvanlari severim ancak evde beslenmesi olayı oldukça tiksindiriyor beni.
Ne kadar temiz bakarsan bak sonuçta her yere kılı tüyü dökülecek,her dakika süpürdün diyelim mutlaka üstündeki kıyafetlerde kalacak. E bu işin mutfağı var,yemek yaparken öyle de güzel uçar ki yemeklerin içine o tüyler..
Ha bir de evinde hayvan besleyenler belli bir süre sonra titiz düşünemiyorlar;kedi ya da köpek kucagindayken kalkıp el vs yıkamadan mutfağa dalıyorlar,hayvan mutfakta geziyo,hatta bulaşık makinesinin kapağı açıkken kapakta geziniyo,tabaklari yaliyo filan ve bunlar hayvan besleyenlere normal geliyo.(çok arkadaşımda tanık oldum bunlara)
O yüzden kedi ya da köpek besleyenlerin evinde su bile içemiyorum..
Evde hayvan beslenmez net..

Aslinda yanlis yaptigimiz birsey var oda aklinda suphe olan insanlara, cocugu istiyor diye yada bi hevesle kedi alsam mi vs gibi sorularda hemen almasi icin yureklendiriyoruz oyle sevimli boyle tatli, bakimi cok kolay filan. Aksine boyle insanlara kedi aldirmamak lazim cunku sokaga atiliyorlar.

Size gelince...
Sizin gibi dusunen insanlaraysa öluyorum deseler bi kap su veresim gelmiyor zaten birak evime almayi. Yani sizin gelip gelmemeniz cokta birilerinin umurunda olmaz zaten. Surekli su icmem, onu yemem bunu yemem diye belirttiginiz icin soyleme geregi duydum yoksa beslenir beslenmez sizin fikriniz. Bu kadar pis hayvanlarla yasayip nasil saglikliyiz hayreeeeeetttt... simdiye mikroptan hasta olmam lazimdi.

Aslinda yanlis yaptigimiz birsey var oda aklinda suphe olan insanlara, cocugu istiyor diye yada bi hevesle kedi alsam mi vs gibi sorularda hemen almasi icin yureklendiriyoruz oyle sevimli boyle tatli, bakimi cok kolay filan. Aksine boyle insanlara kedi aldirmamak lazim cunku sokaga atiliyorlar.

Size gelince...
Sizin gibi dusunen insanlaraysa öluyorum deseler bi kap su veresim gelmiyor zaten birak evime almayi. Yani sizin gelip gelmemeniz cokta birilerinin umurunda olmaz zaten. Surekli su icmem, onu yemem bunu yemem diye belirttiginiz icin soyleme geregi duydum yoksa beslenir beslenmez sizin fikriniz. Bu kadar pis hayvanlarla yasayip nasil saglikliyiz hayreeeeeetttt... simdiye mikroptan hasta olmam lazimdi.

Hayvan beslemek nasıl sizin tercihizse,beslememek ve besleyen kişilerin evinde bişey yiyip içmemek de benim tercihim. Bunda bu kadar sinirlenecek ne var anlayamadım?
Kedinin yaladığı tabaktan yemek yemek ya da tüyünün düştüğü ve o tüyü elimle çıkarıp o bardaktan su içmek benim midemin alacağı şeyler değil,hasta olup olmama değil burada mevzu.. Siz rahatsız olmayabilirsiniz tüylü hayvanlardan ben rahatsız oluyorum ve günlerce boğazımda tüy varmış gibi hissedip kendimi kusturup duruyorum. Rahatsız oluşum da siz dahil kimseyi bağlamaz. Ve tüm bunlar beni kötü bir insan yapmaz..

Son olarak; hayvan besleyen en yakın arkadaşım da olsa istem dışı olan bir durum nedeniyle bana sizin gibi bir tavır içine girecekse bi zahmet kenara çekilip kedisiyle kumda oynasın..

Mutlu günler..

Hala var kedim ve onu dünyalara değişmem. Ama ilk başta imkanım olsaydı almazdım. Sokağa terk edilmiş 8 kg civarında bir norveç orman kedisi. Üstündeki tüy değil kürk. Yelesi falan var. Her baktığımda güzelliğine hayran kalıyorum. Gel gör ki mevsim değişikliklerinde Teksas'ta çalı yumakları uçar ya öyle tüy yumakları oluyor. Sık sık tarasam bile bu böyle ki tararken üstüm başım ve etraf batıyor. Bu sebeple 3-4 ayda bir traş ettiriyoruz. Çok iri ve üstüne üstlük kilolu bir kedi olduğu için poposunu temizleyemiyor. Koyunların arkasına bulaşır ya bazen öyle bulaşmış ve kurumuş oluyor. Sürekli kesiyoruz. Tabiki kıyamet kopuyor o esnada. Kesmezsek evde bazen kurumuş kaka parçaları buluyorum. Gün aşırı kadın geliyor ona rağmen etrafta tüy ve kaka olması heleki yeni doğum yaptığımı düşünürsek beni rahatsız ediyor. Bir de halıları parçalaması var. Çok tırmanma tahtası, kedi ev denedim. Hiç biri halı gibi cazip değil. Pati değil resmen pençeleri olduğu için en sıkı dokunmuş halının bile ipliklerini çıkarıyor. Ayrıca tuvaleti de everclean marka kedi kumu kullanmama rağmen kokuyor. Yediği mama ile doğru orantılı kokusu ve piyasadaki en iyi mamayı alıyorum. Ayıptır söylemesi ama en iyi kasaptan et alsam kilosu daha ucuz olur. Bunun dışında bir pisliği yok evet :)

Bu arada kedim ben öğretmediğim halde koltuğa tezgaha vs asla çıkmaz. Gün aşırı kadın geldiği ve evi rainbow gibi çok güçlü bir makine ile temizlediğimiz için de kediyi görmezlerse evde kedi olduğunu anlamıyor hiç kimse. Asla da bardağımdan tabağımdan tüy çıkmaz. Fakat bunu sağlamak için harcadığımız çaba ve para çok fazla.

Hayvan beslemek nasıl sizin tercihizse,beslememek ve besleyen kişilerin evinde bişey yiyip içmemek de benim tercihim. Bunda bu kadar sinirlenecek ne var anlayamadım?
Kedinin yaladığı tabaktan yemek yemek ya da tüyünün düştüğü ve o tüyü elimle çıkarıp o bardaktan su içmek benim midemin alacağı şeyler değil,hasta olup olmama değil burada mevzu.. Siz rahatsız olmayabilirsiniz tüylü hayvanlardan ben rahatsız oluyorum ve günlerce boğazımda tüy varmış gibi hissedip kendimi kusturup duruyorum. Rahatsız oluşum da siz dahil kimseyi bağlamaz. Ve tüm bunlar beni kötü bir insan yapmaz..

Son olarak; hayvan besleyen en yakın arkadaşım da olsa istem dışı olan bir durum nedeniyle bana sizin gibi bir tavır içine girecekse bi zahmet kenara çekilip kedisiyle kumda oynasın..

Mutlu günler..

Sizin anlamadığımız kedinin de aileden biri gibi olduğu.şahsen benim arkadasim BENİM evime gelip öyle su icmem yaptığıni yemem kedi pis dese ben onu kumda egosuyla oynamaya davet eder kapiyi gösteririm bana göre çok terbiyesizce bir tavır.kardeşime anneme hakaret etmiş gibi hissederim.sevmeyebilir o zaman zaten (benim) yakın arkadaşım olamaz tabi ki ancak evime de gelmesin lütfen böyle bir rahatsızlığı varsa.bile bile gelip kimsenin kimseyi kendi evinde huzursuz etmeye hakkı yok.sevmiyorum saygı duyun demeden önce seviyor, onun evi, saygi duymaliyim demeyi ogrenmeli boyle düşünenler çünkü onun alanina gidiyorsunuz sizin evinize kediyle gelse haklısınız. İşin ozu rahatsız olduğun yere gitmeyeceksiniz bu kadar basit herkes sag selamet. Mis.

Back
X