- 10 Ekim 2014
- 32.944
- 148.496
- 798
Hala var kedim ve onu dünyalara değişmem. Ama ilk başta imkanım olsaydı almazdım. Sokağa terk edilmiş 8 kg civarında bir norveç orman kedisi. Üstündeki tüy değil kürk. Yelesi falan var. Her baktığımda güzelliğine hayran kalıyorum. Gel gör ki mevsim değişikliklerinde Teksas'ta çalı yumakları uçar ya öyle tüy yumakları oluyor. Sık sık tarasam bile bu böyle ki tararken üstüm başım ve etraf batıyor. Bu sebeple 3-4 ayda bir traş ettiriyoruz. Çok iri ve üstüne üstlük kilolu bir kedi olduğu için poposunu temizleyemiyor. Koyunların arkasına bulaşır ya bazen öyle bulaşmış ve kurumuş oluyor. Sürekli kesiyoruz. Tabiki kıyamet kopuyor o esnada. Kesmezsek evde bazen kurumuş kaka parçaları buluyorum. Gün aşırı kadın geliyor ona rağmen etrafta tüy ve kaka olması heleki yeni doğum yaptığımı düşünürsek beni rahatsız ediyor. Bir de halıları parçalaması var. Çok tırmanma tahtası, kedi ev denedim. Hiç biri halı gibi cazip değil. Pati değil resmen pençeleri olduğu için en sıkı dokunmuş halının bile ipliklerini çıkarıyor. Ayrıca tuvaleti de everclean marka kedi kumu kullanmama rağmen kokuyor. Yediği mama ile doğru orantılı kokusu ve piyasadaki en iyi mamayı alıyorum. Ayıptır söylemesi ama en iyi kasaptan et alsam kilosu daha ucuz olur. Bunun dışında bir pisliği yok evet :)
Bu arada kedim ben öğretmediğim halde koltuğa tezgaha vs asla çıkmaz. Gün aşırı kadın geldiği ve evi rainbow gibi çok güçlü bir makine ile temizlediğimiz için de kediyi görmezlerse evde kedi olduğunu anlamıyor hiç kimse. Asla da bardağımdan tabağımdan tüy çıkmaz. Fakat bunu sağlamak için harcadığımız çaba ve para çok fazla.
Burada gosterdiginiz ornekler tamamen sizin kedinizin cinsinden kaynaklı. Buna gore kediler pistir demek dogru degil. Kaldiki kaka yapismasi durumu cok uzun tuylu kedilerde genelde oluyor diye biliyorum yapismamasi icin duzenli kesnek gerekiyormuş.
Benim kedimin tuyleri kisa mesela yinede tüyü dokuluyor ama problem olmuyor tariyorum. Hic totosunda kalıntı kakada görmedim. Kakası leş gibi kokmuyor (pisipisi kum kullaniyorum) kapali tuvalet kullaniyorum ve tuvaleti yatak odamda duruyor. kürkü mis gibi kokar (ND kuzulu mamadan aliyorum), ev kokmuyor ve evde kakaları olmuyor bunlar icin asiri bir caba ve para harcamadim. Halıları yolmadi ama koltuk kenarlari icin ayni seyi soyleyemeyecegim.
Herneyse etrafi tirmalamasi pislikten degil, tuyude mecbur dokulecek oda hayvanin pis olusu degil bizimde saclarimiz dokuluyor neticede..
Son düzenleyen: Moderatör: