Evde kedi olur mu ya:(

Hala var kedim ve onu dünyalara değişmem. Ama ilk başta imkanım olsaydı almazdım. Sokağa terk edilmiş 8 kg civarında bir norveç orman kedisi. Üstündeki tüy değil kürk. Yelesi falan var. Her baktığımda güzelliğine hayran kalıyorum. Gel gör ki mevsim değişikliklerinde Teksas'ta çalı yumakları uçar ya öyle tüy yumakları oluyor. Sık sık tarasam bile bu böyle ki tararken üstüm başım ve etraf batıyor. Bu sebeple 3-4 ayda bir traş ettiriyoruz. Çok iri ve üstüne üstlük kilolu bir kedi olduğu için poposunu temizleyemiyor. Koyunların arkasına bulaşır ya bazen öyle bulaşmış ve kurumuş oluyor. Sürekli kesiyoruz. Tabiki kıyamet kopuyor o esnada. Kesmezsek evde bazen kurumuş kaka parçaları buluyorum. Gün aşırı kadın geliyor ona rağmen etrafta tüy ve kaka olması heleki yeni doğum yaptığımı düşünürsek beni rahatsız ediyor. Bir de halıları parçalaması var. Çok tırmanma tahtası, kedi ev denedim. Hiç biri halı gibi cazip değil. Pati değil resmen pençeleri olduğu için en sıkı dokunmuş halının bile ipliklerini çıkarıyor. Ayrıca tuvaleti de everclean marka kedi kumu kullanmama rağmen kokuyor. Yediği mama ile doğru orantılı kokusu ve piyasadaki en iyi mamayı alıyorum. Ayıptır söylemesi ama en iyi kasaptan et alsam kilosu daha ucuz olur. Bunun dışında bir pisliği yok evet :)

Bu arada kedim ben öğretmediğim halde koltuğa tezgaha vs asla çıkmaz. Gün aşırı kadın geldiği ve evi rainbow gibi çok güçlü bir makine ile temizlediğimiz için de kediyi görmezlerse evde kedi olduğunu anlamıyor hiç kimse. Asla da bardağımdan tabağımdan tüy çıkmaz. Fakat bunu sağlamak için harcadığımız çaba ve para çok fazla.

Burada gosterdiginiz ornekler tamamen sizin kedinizin cinsinden kaynaklı. Buna gore kediler pistir demek dogru degil. Kaldiki kaka yapismasi durumu cok uzun tuylu kedilerde genelde oluyor diye biliyorum yapismamasi icin duzenli kesnek gerekiyormuş.

Benim kedimin tuyleri kisa mesela yinede tüyü dokuluyor ama problem olmuyor tariyorum. Hic totosunda kalıntı kakada görmedim. Kakası leş gibi kokmuyor (pisipisi kum kullaniyorum) kapali tuvalet kullaniyorum ve tuvaleti yatak odamda duruyor. kürkü mis gibi kokar (ND kuzulu mamadan aliyorum), ev kokmuyor ve evde kakaları olmuyor bunlar icin asiri bir caba ve para harcamadim. Halıları yolmadi ama koltuk kenarlari icin ayni seyi soyleyemeyecegim.
Herneyse etrafi tirmalamasi pislikten degil, tuyude mecbur dokulecek oda hayvanin pis olusu degil bizimde saclarimiz dokuluyor neticede..

Son düzenleyen: Moderatör:
3 kedım var. bebek beklıyorum. dun 3 bacaklı kızım, kanlı ıdrar yaptı, ve ben hamıle halımle kahavltı etmemden 6kg hayvanı bu sıcak da taşıdım muayene ettım ve gerı geldım. ve kahvaltımı ettım.. yenı evlıyım, kedıler var dıye balayına gıdemedım. aıleme kv ye anca bır gunlugune yatıya gıdebılıyorum, kedılerı yanlız bırakmama adına.. cam dan atlar dıye camları kontrollu acıyorum bu havada.. ama onlar benım canımmm.. bebegımın kardeşlerı.. yarın ay kıl tuy kum oldu, ay hasta oldu, ay masrafı oldu, dersenız lutfen sahıplenmeyın.. ona cocugunuz gıbı bakabılıceksenız, kızmıcaksanız, hatta sız de sevıp oksıcaksanız, alın.

benım en mınık kedım, (bır gozu kor), gece benımle yatmassa, kapısını acım dıye kapıya kafa atıyor. yanıma alınca da, yastogoma yatıyor ve butun gece saclarımı yalıyor :) uc bacaklı kedım hamılelıgımı hıssettıgınden, hep karnımım ustunde yatıyor.. ogluşum ıle cok farklı bır ıletısımımız var. konusuyoruz resmen. ayagıma sarılır da uyur. zor, ama mükemmel bırsey

Mesela çocuğunuz ortalığa ustunuze hic mi kusmadi?
Duvarlari hic mi kalemle cizmedi?
Tuvaletini ogrenirken hic mi yataga eve yapmadi?
Kocaniz hic mi kil dökmüyor ?
Dun cocuklu bir arkadasima gittim. Cocuk 5.dk da evdeki bütün esyayi döktü evin ortasina. Savas alanina döndü ev. Yedigimiz her seyi elledi. Ki bu uslu bir kiz bebek :) annesi kizinin agzinin kenarinda kalan yemek parcasini aldi kendi agzina attı. Böğğ......

Bir kedinin yaptığı şey bunlardan fazla değil.
İnsanların anlamadığı şey: onların da bizim yavrumuz olduğu.
Biri geldiginde asla bir odaya kapatamam onu ayni insanlarin çocuklarını kapatmayacagi gibi. Elledikten sonra elimi yikamama gerek yok çünkü kedimin bütün asilari yapili. Size dokunduktan sonra asil elimi yikayip kedimi oyle sevmem lazım cunku biz insanlar disardan ona pislik getiriyoruz.
Evde hayvan çok iyi bisey. Turnosol kağıdı gibi. Onun sevmedigi kişilerde benim de sevmedigim bisey oldugunu fark ettim

Kızlar oğlum ve babası eve kedi istiyor. Ben de evde sevmem hayvan. Varmı evde kedisi olan sizler aklıma geldiniz. Kokmazmi bu hayvan ya :KK43:
Okadar istiyorki off..
Sen simdi boyle diyorsun ama bir alin en bas sen birakmayacaksin kucagindan :) kedilerin oyle sihirli bir cekim alani var. Ama alipta 3-4 yil sonra hatta ay sonra sokaga atacaksaniz sakin kalkismayin boyle bir ise

Satın almayın da sahiplenin alacaksanız, arkadaşlarımın çoğunun kedisi var pekte memnunlar oğlum için ben de istiyorum ama seveyim derken huzur vermicek gibi duruyo, belki az büyüyünce, ciddi bi karar iyi düşünmek lazım

Evde 2 gün sifonu çekmezsen ev de kokar, ya da 3 gün yıkanma bedenin kokar, kedi de aynı şekilde kendilerini yalayıp temizliyolar ama sana düşen kumunu sık sık değiştirmek

Burada gosterdiginiz ornekler tamamen sizin kedinizin cinsinden kaynaklı. Buna gore kediler pistir demek dogru degil. Kaldiki kaka yapismasi durumu cok uzun tuylu kedilerde genelde oluyor diye biliyorum yapismamasi icin duzenli kesnek gerekiyormuş.

Benim kedimin tuyleri kisa mesela yinede tüyü dokuluyor ama problem olmuyor tariyorum. Hic totosunda kalıntı kakada görmedim. Kakası leş gibi kokmuyor (pisipisi kum kullaniyorum) kapali tuvalet kullaniyorum ve tuvaleti yatak odamda duruyor. kürkü mis gibi kokar (ND kuzulu mamadan aliyorum), ev kokmuyor ve evde kakaları olmuyor bunlar icin asiri bir caba ve para harcamadim. Halıları yolmadi ama koltuk kenarlari icin ayni seyi soyleyemeyecegim.
Herneyse etrafi tirmalamasi pislikten degil, tuyude mecbur dokulecek oda hayvanin pis olusu degil bizimde saclarimiz dokuluyor neticede..
O zaman diğer kedimi anlatayım. Annesini ve kardeşlerini köpek saldırısında kaybetmiş daha gözlerini yeni açmış bir kediydi. Kısa tüylü, atletik ve 3.5 kg. Şu an yaşlılıktan dişleri dökülüyor. Cildinde bir sorun var. Uyuz gibi. Çok kaşınıyor ve sürekli her yere sürtüyor. Veteriner tedavi etmeye çalıştı ama tekrarlıyor. Yaşlılıktanmış. Sürekli süründüğü yerler kapkara oluyor. Kısa tüyleri ama uzun tüylü kedimden çok daha fazla dökülüyor. Etrafa kusması da ayrı bir konu. Kumunu bir sabah bir akşam günde 2 kere temizliyoruz. Çünkü çok titiz. Bir sefer almazsam bu defa yere yapıyor. Yazık onun da üstünü genelde paspası çekerek kapatıyor. Ben çok sevdiğim için tahammül edebiliyorum. Ama herkes yapamaz. Bebeğime bakmaya annem kayınvalidem geldiğinde çok huylanıyorlar. Etrafta tüy olması, çorabına yapışması temiz hissi vermiyor kimseye. Hele koltuklara çıkıyorsa oturanın üstüne yapışıyor. Nasıl yemekten saç çıksa insanın midesi bulanırsa kedi tüyü de öyle rahatsızlık veriyor. Temiz değil şimdi kendimizi kandırmayalım :)
Köpekten kat kat temiz ama.

O zaman diğer kedimi anlatayım. Annesini ve kardeşlerini köpek saldırısında kaybetmiş daha gözlerini yeni açmış bir kediydi. Kısa tüylü, atletik ve 3.5 kg. Şu an yaşlılıktan dişleri dökülüyor. Cildinde bir sorun var. Uyuz gibi. Çok kaşınıyor ve sürekli her yere sürtüyor. Veteriner tedavi etmeye çalıştı ama tekrarlıyor. Yaşlılıktanmış. Sürekli süründüğü yerler kapkara oluyor. Kısa tüyleri ama uzun tüylü kedimden çok daha fazla dökülüyor. Etrafa kusması da ayrı bir konu. Kumunu bir sabah bir akşam günde 2 kere temizliyoruz. Çünkü çok titiz. Bir sefer almazsam bu defa yere yapıyor. Yazık onun da üstünü genelde paspası çekerek kapatıyor. Ben çok sevdiğim için tahammül edebiliyorum. Ama herkes yapamaz. Bebeğime bakmaya annem kayınvalidem geldiğinde çok huylanıyorlar. Etrafta tüy olması, çorabına yapışması temiz hissi vermiyor kimseye. Hele koltuklara çıkıyorsa oturanın üstüne yapışıyor. Nasıl yemekten saç çıksa insanın midesi bulanırsa kedi tüyü de öyle rahatsızlık veriyor. Temiz değil şimdi kendimizi kandırmayalım :)
Köpekten kat kat temiz ama.

Boyle sorunları ben hiç yaşamadım. Tabiki kedi alma konusunda emin olmayan, sadece heves eden veya cocuk istiyor diye alan kisilere cok guzel cok kolay diye gaz verilmesini dogru bulmuyorum ve bende genelde zor kisimlari anlatma taraftariyim cunku bizim gozumuze batmayan seyler ona batar, zor gelir. Bunlar sıkıntı ama kedide bir canlı ve illaki hastaligi yasliligi vs. Olacak diger kedinde zavallim yaşlıymiş zaten hastaymiş oyuzden böyle oluyormuş.

Benimki suan temizlik sikintisi cikartmiyor ama birgun elinde olmayan sebeblerden etrafi kirletti diye pis diyemem ben ona.

Yani yaşlı insanlar altina kacirinca vs. Onlari iyy ne pis yasli demiyoruz sonucta. Kediler hayatlarinin her aninda asiri temiz olacaklar diye bisey yok robot degiller ama pis hayvanlar oldugunu dusunmuyorum ben yinede.

Bir de sadece temizlik değil başka sorunları da var.

Tatile gidemezsin rahat rahat. Kedi evleri var. İstanbulda Moda'da lüks bir taneye gittim baktım. Bırakamadım ama acıdım. Her zaman sen yokken bakacak birini de bulamıyorsun.

Psikolojisi bozulabiliyor. Bebek doğunca huyu değişti mesela. Kendisini yolmaya başladı. Çok ilgi gerekiyor.

Benimki de bir berjere taktı ve kenarlarını tırmaladı. O halde çok paspal görünüyor. Temiz de olsa kirli görünüyor. Hem de anneannemden kalan bir berjerdi. Maalesef attım.

Bir de kapı balkon açamazsın. Bahçeli evden 17. kata taşındık. İlk iş her yere sineklik yaptırmak oldu. Onu da istediğin sinekliği seçemezsin. Tırmalayamacağı bir şey olacak. Balkonun korkuluklarının arası açıktı. Onları sığamayacağı cam korkuluklarla değiştirdik. Balkona çıkmak için delirdiği için cam balkon yaptırdık. Balkon dediğim yerin 30 m2 olduğunu düşünürsek daha evin başka ihtiyaçlarına bakmadan kedinin güvenliği için 15 bin TL verdik.

İşte böyle...

Bir daha asla eve kedi almam. Bunu daha önce çok söyledim ve her nasılsa hep evde bir kedi bulunuyorum. Ama kimseye tavsiye etmiyorum.

Güzelliklerini yazsam bir bu kadar da güzellik çıkar. Mesela terk edilen kediyi aldığımızda kesinlikle kendisine dokundurtmuyordu. Bir gün ameliyat oldum ve karnım çok ağrıyordu. Koltukta ağrıdan ağlıyordum ki koltuğa çıkıp karnıma yattı. Bence bu inanılmaz bir şey. Yanına yaklaştırmayan kediden böyle bir sevgi görmek insanın ruhunu temizliyor.

Boyle sorunları ben hiç yaşamadım. Tabiki kedi alma konusunda emin olmayan, sadece heves eden veya cocuk istiyor diye alan kisilere cok guzel cok kolay diye gaz verilmesini dogru bulmuyorum ve bende genelde zor kisimlari anlatma taraftariyim cunku bizim gozumuze batmayan seyler ona batar, zor gelir. Bunlar sıkıntı ama kedide bir canlı ve illaki hastaligi yasliligi vs. Olacak diger kedinde zavallim yaşlıymiş zaten hastaymiş oyuzden böyle oluyormuş. Benimki suan temizlik sikintisi cikartmiyor ama elinde olmayan sebeplerden yapmaya baslarsa pis diyemem.
Yani yaşlı insanlar altina kacirinca vs. Onlari iyy ne pis yasli demiyoruz sonucta. Kediler hayatlarinin her aninda asiri temiz olacaklar diye bisey yok robot degiller ama pis hayvanlar oldugunu dusunmuyorum ben yinede.
Bence de çok temizler. Kendi çaplarında temizler. O kürkü nasıl bembeyaz kalıyor hayret ediyorum. Sürekli yalıyor. Tırnaklarının içini tek tek temizliyor. Ama işte o tırnaklardan çıkanları da yere atıyor :) Pis değil ama evi bu şekilde pisletiyor

3 kedım var. bebek beklıyorum. dun 3 bacaklı kızım, kanlı ıdrar yaptı, ve ben hamıle halımle kahavltı etmemden 6kg hayvanı bu sıcak da taşıdım muayene ettım ve gerı geldım. ve kahvaltımı ettım.. yenı evlıyım, kedıler var dıye balayına gıdemedım. aıleme kv ye anca bır gunlugune yatıya gıdebılıyorum, kedılerı yanlız bırakmama adına.. cam dan atlar dıye camları kontrollu acıyorum bu havada.. ama onlar benım canımmm.. bebegımın kardeşlerı.. yarın ay kıl tuy kum oldu, ay hasta oldu, ay masrafı oldu, dersenız lutfen sahıplenmeyın.. ona cocugunuz gıbı bakabılıceksenız, kızmıcaksanız, hatta sız de sevıp oksıcaksanız, alın.

benım en mınık kedım, (bır gozu kor), gece benımle yatmassa, kapısını acım dıye kapıya kafa atıyor. yanıma alınca da, yastogoma yatıyor ve butun gece saclarımı yalıyor :) uc bacaklı kedım hamılelıgımı hıssettıgınden, hep karnımım ustunde yatıyor.. ogluşum ıle cok farklı bır ıletısımımız var. konusuyoruz resmen. ayagıma sarılır da uyur. zor, ama mükemmel bırsey[/

Anlattıklarınıza, anlatışınıza bayıldım. Geçmiş olsun yavrunuza. Kardeşleri de sağlıkla gelsin inşallah ❤

benım en mınık kedım, (bır gozu kor), gece benımle yatmassa, kapısını acım dıye kapıya kafa atıyor. yanıma alınca da, yastogoma yatıyor ve butun gece saclarımı yalıyor :) uc bacaklı kedım hamılelıgımı hıssettıgınden, hep karnımım ustunde yatıyor.. ogluşum ıle cok farklı bır ıletısımımız var. konusuyoruz resmen. ayagıma sarılır da uyur. zor, ama mükemmel bırsey

Anlattıklarınıza, anlatışınıza bayıldım. Geçmiş olsun yavrunuza. Kardeşleri de sağlıkla gelsin inşallah :KK200:

Evde kedi olmaz..Hatta tüylü hiçbir hayvan olmaz.Hayvanlari severim ancak evde beslenmesi olayı oldukça tiksindiriyor beni.
Ne kadar temiz bakarsan bak sonuçta her yere kılı tüyü dökülecek,her dakika süpürdün diyelim mutlaka üstündeki kıyafetlerde kalacak. E bu işin mutfağı var,yemek yaparken öyle de güzel uçar ki yemeklerin içine o tüyler..
Ha bir de evinde hayvan besleyenler belli bir süre sonra titiz düşünemiyorlar;kedi ya da köpek kucagindayken kalkıp el vs yıkamadan mutfağa dalıyorlar,hayvan mutfakta geziyo,hatta bulaşık makinesinin kapağı açıkken kapakta geziniyo,tabaklari yaliyo filan ve bunlar hayvan besleyenlere normal geliyo.(çok arkadaşımda tanık oldum bunlara)
O yüzden kedi ya da köpek besleyenlerin evinde su bile içemiyorum..
Evde hayvan beslenmez net..
Canım benim de kendimi bildim bile kedim var ama bana bunlar hiç normal gelmiyor.
Sevdikten sonra hep elimi yıkarım.
Yak odasına girmez. Yatmadan önce ayaklarımı yıkarım.
Kendi mama kabından başka hiç bir şeyi yalamaz.
Masaya tezgaha koltuğa çıkmaz.
Tüyü uçuyor evet. Geçen gün bebeğimin emziğinde buldum ve hemen steril ettim. Görmediklerim de kesin oluyordur.
Misafirimin huylanmasını çok iyi anlıyorum. O sebeple geldilerinde odaya kapatırım. Zaten dışarıyı izliyor. Bana bu kötü bir şey gibi gelmiyor. Ben de eşimin arkadaşları gelince odamda oturuyorum. Evi çok iyi süpürürüm. Benim için kediyi görmeyen birinin evde keyi olduğunu anlamaması gerekir. Yoksa evet huylanır. Ben kendim bunlara dikkat etmeyelerinde evinde huylanıyorum. Ama hayvan bakan pis oluyor demeyelim lütfen

Evde kedi olmaz..Hatta tüylü hiçbir hayvan olmaz.Hayvanlari severim ancak evde beslenmesi olayı oldukça tiksindiriyor beni.
Ne kadar temiz bakarsan bak sonuçta her yere kılı tüyü dökülecek,her dakika süpürdün diyelim mutlaka üstündeki kıyafetlerde kalacak. E bu işin mutfağı var,yemek yaparken öyle de güzel uçar ki yemeklerin içine o tüyler..
Ha bir de evinde hayvan besleyenler belli bir süre sonra titiz düşünemiyorlar;kedi ya da köpek kucagindayken kalkıp el vs yıkamadan mutfağa dalıyorlar,hayvan mutfakta geziyo,hatta bulaşık makinesinin kapağı açıkken kapakta geziniyo,tabaklari yaliyo filan ve bunlar hayvan besleyenlere normal geliyo.(çok arkadaşımda tanık oldum bunlara)
Evde hayvan beslenmez, net.
Vay be.
Hemen veriyorum evimdeki hayvanları. Pardon özür dilerim.

Bu verdiğiniz örnekler çok uç =)) böyle pasaklı bakanlar var mutlak ama genellemeniz kötü olmuş
17 yıldır kedi besliyoruz, insanlar görmeseler anlamazlar evde kedi olduğunu, bir çok insanın çocuklarına özenmediği kadar bakıyoruz onlara. Evimiz kokmaz, havada tüy yumakları uçmaz, banyo ve tuvalet hijyenine dikkat edilir, kedilerin tuvaleti ayrıdır.
Evimizin dizaynı ona göredir, temizlik kuralları vardır, üstelik 11 taneler
Mutfakta gezinip tabak falan yalamazlar ama yıllarca ölen oğlumla aynı tabağı paylaşmışlığım vardır, kendi tabağımı değil onun tabağını =)) Bu bir duygu meselesidir. Evde hayvan beslenmez sizin görüşünüz, bence de hayvansız ev ruhsuz ev, hiç yaşanası değil. Bu arada sizin fikrinizde bir tanıdığım oldu, ayy su bile içemem dedi, kovmam üç dakikayı almadı, hiç bir misafir benim kedilerimden kıymetli değil onlar bizim hayat arkadaşımız. Mesajınıza cevap yazmamın nedeni de sevmemeniz falan değil, herkesin kendi tercihidir ama hayvan bakanları pis diye yaftalayarak ayıp etmişsiniz

Sizin anlamadığımız kedinin de aileden biri gibi olduğu.şahsen benim arkadasim BENİM evime gelip öyle su icmem yaptığıni yemem kedi pis dese ben onu kumda egosuyla oynamaya davet eder kapiyi gösteririm bana göre çok terbiyesizce bir tavır.kardeşime anneme hakaret etmiş gibi hissederim.sevmeyebilir o zaman zaten (benim) yakın arkadaşım olamaz tabi ki ancak evime de gelmesin lütfen böyle bir rahatsızlığı varsa.bile bile gelip kimsenin kimseyi kendi evinde huzursuz etmeye hakkı yok.sevmiyorum saygı duyun demeden önce seviyor, onun evi, saygi duymaliyim demeyi ogrenmeli boyle düşünenler çünkü onun alanina gidiyorsunuz sizin evinize kediyle gelse haklısınız. İşin ozu rahatsız olduğun yere gitmeyeceksiniz bu kadar basit herkes sag selamet. Mis.

Güzel ifade ettin evde hayvan besleyenler belli bir süre sonra onu evin bireyi olarak gördüğü için onun hicbiseyinden rahatsız olmuyorlar ama bunun böyle olması eve gelen misafirin rahatsız olmaması gerektiği anlamına gelmez sizin de anlamadığınız nokta bu..

Ayrıca ben kimsenin evine gidip de"ıyy o pis bu pis" demem bu bir görgüsüzlüktür ve görgü kurallarına uyan bir insanım.Rahatsizsam da ya gitmem ya da gittiğimde bir bahaneyle bişey yiyip icmemeye dikkat ederim. Çünkü gerçekten ağzımın içi kıl yumağı dolmuş gibi hissediyorum ve psikolojim bozuluyor anlatabiliyor muyum?

Nasıl sizler bu konuda karşı taraftan anlayış ya da normal davranış vb bişey bekliyorsanız sizin de demeniz gerekir ki "evet rahatsız olabilir bu onun hassas olduğu birşey" ama yok hemen tu kaka ilan ediliyor bu konuda hassas olan insanlar,tuhafsiniz..

Ay biz veremeyiz de ev onların biz misafiriz:olamaz::olamaz:

989117.png

veterinerlerden tüy dökmeme ilacıda var, kedi ve köpek için. sadece tırnaklarını takip edin ve törpüsünü ihmal etmeyin. yoksa hayvan çok güzel bişey

Bu verdiğiniz örnekler çok uç =)) böyle pasaklı bakanlar var mutlak ama genellemeniz kötü olmuş
17 yıldır kedi besliyoruz, insanlar görmeseler anlamazlar evde kedi olduğunu, bir çok insanın çocuklarına özenmediği kadar bakıyoruz onlara. Evimiz kokmaz, havada tüy yumakları uçmaz, banyo ve tuvalet hijyenine dikkat edilir, kedilerin tuvaleti ayrıdır.
Evimizin dizaynı ona göredir, temizlik kuralları vardır, üstelik 11 taneler
Mutfakta gezinip tabak falan yalamazlar ama yıllarca ölen oğlumla aynı tabağı paylaşmışlığım vardır, kendi tabağımı değil onun tabağını =)) Bu bir duygu meselesidir. Evde hayvan beslenmez sizin görüşünüz, bence de hayvansız ev ruhsuz ev, hiç yaşanası değil. Bu arada sizin fikrinizde bir tanıdığım oldu, ayy su bile içemem dedi, kovmam üç dakikayı almadı, hiç bir misafir benim kedilerimden kıymetli değil onlar bizim hayat arkadaşımız. Mesajınıza cevap yazmamın nedeni de sevmemeniz falan değil, herkesin kendi tercihidir ama hayvan bakanları pis diye yaftalayarak ayıp etmişsiniz

11 taneye nasıl bakabiliyorsun? Benimki tek basina kök söktürüyor suan biraz rahatsız herseye inat ediyor, hicbi seyi begenmiyor tavuk ve pirinc haşlıyorum (veteriner soyledi yemesi gerek) begenmiyor yemiyor mamasini istiyor, ilacini icmek istemiyor, merhemleri surdurtmek istemiyor. 3 haftadır ömrümden ömür gitti. :/ rahatsizligina ayri uzuluyorum herseyi zorla yapiyoruz onu zorladikca ben ayrı darlanip, uzuluyorum.

Back
X