Evde kıma gecesi yapılmalı mı

Karanfilkokusu34

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2020
157
185
23
31
Merhabalar ğzerimde baskı hissettiğim için bu başlığı açıyorum. 29 kadımda nikahımız var düğün iptal oldu, kına gecesi de istemiyordum zaten benim de işime geldi bir bakıma. Ama nişanlımın ailesi bizim evde kına gecesi düzenlemek istiyor. Ben tabi ki istemiyorum küçücük odada corona partisi mi yapalım dedim nişanlıma. Trakyalılar oynamayı çok seviyorlar da yani şu dönemde çok saçma değil mi? Annem sadece onlar ve biz çekirdek aile olalım diyor ama onlar gelirse nişanlımın halaları amcaları vs gelir e bu durumda bizim taraftan da birileri gelmezse ayıp olur. Ne yapmam lazım bir fikir almak istiyorum

Merhabalar ğzerimde baskı hissettiğim için bu başlığı açıyorum. 29 kadımda nikahımız var düğün iptal oldu, kına gecesi de istemiyordum zaten benim de işime geldi bir bakıma. Ama nişanlımın ailesi bizim evde kına gecesi düzenlemek istiyor. Ben tabi ki istemiyorum küçücük odada corona partisi mi yapalım dedim nişanlıma. Trakyalılar oynamayı çok seviyorlar da yani şu dönemde çok saçma değil mi? Annem sadece onlar ve biz çekirdek aile olalım diyor ama onlar gelirse nişanlımın halaları amcaları vs gelir e bu durumda bizim taraftan da birileri gelmezse ayıp olur. Ne yapmam lazım bir fikir almak istiyorum
Yapma kendi istemedigin hicbiseyi yapma yaptırma. Bizde de damat tarafi istedi yaptirmadim. Gelin sensin yani izin versinler de senin istedigin sekilde olsun🙄
Her seyi gectim virüs var dedigin gibi...

Sözde benim nişanıma da kimse gelmezdi, kınama da gelmezdi o iş öyle olmuyor nişana 30 kişi anca çıkar yakın aile demiştik hatırlıyorum da 60 ı bulmuştu. Ev ortamı çok sıkıntı. Küçük çocuk da gelir hem ev batar hem telaşesi çok olur şu pandemi de zaten oluru yok bence intihar geniş bir salon tutun daha iyi. Sıcak bir memleketse açık alan bahçe falan olsun hatta.

Allah insanlara akıl vermis dusunce gücü vermis niye kendilerini ve karsidakileri bu kadar riske atıyorlar bilmem. Kayinvalide adayi ve tayfasi gobek atacak diye hic kimsenin sagligini es geçmem. Ev daracik alan ha genisse bahceniz faman varsa eyvallah. Eger evse Evin battığına mi üzülür insan, virüs telasesine mi düşer, ya da 4 saatin yorgunluguna mi yanar. Pandemi sürecinde aklim almıyor.

Erkek tarafının kız kınasına karıştığı nerede görülmüş ya. Çok meraklılarsa oynamaya düğün yapsınlar evlerinde oynasınlar. Sakın kabul etmeyin komşular şikayet ederler falan deyin. Ki benim komşum eve doluşup kına yapsa ben ederim şikayet.

Hanımlar çok teşekkür ederim desteğinizle. İçim ferahladı. Bizim evimiz 80 m2 istemeye geldiklerinde bile cümbür cemaat geldiler adım atacak yer kalmadı. Aklıma geldikçe geriliyorum kına gecesinde kim bilir neler olur. Kaftan almaktan bahsediyorlar kaftan almakla oluyor mu makyajı var başı var yolda bile polis görse demez mi hayırdır nereye böyle diye 😂 valla ben de yapmama taraftarıyım kesinlikle şu an daha da eminim artık. Nikahtan bile korkuyorum inşallah kimsye bişey olmaz

Nişanlınız ne düşünüyor? Ailesine söyleyemiyor mu bu zamanda böyle bir şeyin olamayacağını.

Bizim apartmanda birisi kına gecesi yapsa ben polisi ararım.
Aynen bir de bu durum var şikayet... nişanlım tamam dedi ama biliyorum bozulacak ailesi bu duruma. Daha önce de bana dddiler hep geçiştirdim tekrar tekrar lafı açılıyor

Trakyalılar oynamayı çok seviyorlar

bu durumda çekirdek aile olmaz o kına

zaten kına da çekirdek aile ile olmaz

yapmayın

onlar kendi evlerinde oynasın diyeceğim de bu sefer de nikahta bulaştırırlar birbirlerine

bahçe vs varsa neyse de evde asla olmaz

zaten kına çoğu ilde yasak gerekirse o kararı bulun yapmıyoruz deyin

İstemediğin şeyi başkası istiyor diye yapma. Zaten bu tarz kalabalık toplantılar yasak değil mi ? Birisi şikayet etse herkese ceza gelir, siz ev sahibi olduğunuz için daha büyük ceza yersiniz. Açık hava 10 kişiyi aşmayacak bir şekilde organize edebilirsen olabilir, ama evin içinde ya da kapalı alan covid varken cidden akıl işi değil.

Back
X