Evde kıma gecesi yapılmalı mı

Merhabalar ğzerimde baskı hissettiğim için bu başlığı açıyorum. 29 kadımda nikahımız var düğün iptal oldu, kına gecesi de istemiyordum zaten benim de işime geldi bir bakıma. Ama nişanlımın ailesi bizim evde kına gecesi düzenlemek istiyor. Ben tabi ki istemiyorum küçücük odada corona partisi mi yapalım dedim nişanlıma. Trakyalılar oynamayı çok seviyorlar da yani şu dönemde çok saçma değil mi? Annem sadece onlar ve biz çekirdek aile olalım diyor ama onlar gelirse nişanlımın halaları amcaları vs gelir e bu durumda bizim taraftan da birileri gelmezse ayıp olur. Ne yapmam lazım bir fikir almak istiyorum
yapmayın net..!

Bir haber okudum gelin damat online görüntülü sohbet şeklinde kına gecesi düzenlemiş arkadaşlar vs pc karşısında oynamışlar herkes kendi evinde. İşin garibi bunu duyan birileri polisi arıyor evde kına gecesi var diye polis gelip bakıyor evde sadece 2 kişi var. Bu örneği göstericrm onlara 😂😂😂

Aynen bir de bu durum var şikayet... nişanlım tamam dedi ama biliyorum bozulacak ailesi bu duruma. Daha önce de bana dddiler hep geçiştirdim tekrar tekrar lafı açılıyor

Nişanlın seninle aynı fikirdeyse konu kapanmıştır zaten. Ailelerin "bozulmasını" kriter alırsanız çok mutsuz olursunuz. Tekrar tekrar laf açmaları da onların problemi. Sen "biz cevabımızı verdik" de geç...Benim kayınvalide de bazen bir şeyi 10 kere tekrarlıyor hayır dememe rağmen. Sana nörolojiden randevu alayım mı, benim söylediklerimi unutuyorsun diye kapatıyorum konuyu.

bir de zaten kasım sonuymuş

açık havası falan da olmaz onun

yapmıyoruz yasak deyin net olun ay yapsak mı acaba hissi yaratmayın ki tekrar tekrar sormasınlar
Evet onlara kalsa dernek tuatacklar gizli gizli... gizlisi mi kalmış bu işin vazgeçirdim sonra ev fikri geldi akıllarına işte. Bakalım bundan da vazgeçiricem

Kış ayında bırakın koronayı, normal dönemde kapalı alanda böyle kalabalık organizasyonlar yapmam, gitmem de.
Tek tehlikeli olan korona değil, betası var bunun, larenjiti var, bronşiti var, var oğlu var.
Hepsinin tedavisi olsa bile niye hasta olasınız, bir de üzerine pandemi!!!

Düğün niye iptal oldu? Kına zaten yasak ve yasak olmasa da 80 m2 küçücük evde karşı tarafın böyle bir ısrarda bulunması oldukça saçma. Madem öyle açık alanda düğün yapın da oynasınlar akrabalarınız deyin. Ne diye sizin sırtınıza biniyorlar?

Saçmalamayın lutfen! Ne kina gecesi ya?? Ne guzel siz de hazir istemiyorken sakin yapmayin! Kinadan sonra birinde virus cikar, hastalanir belki ölür..Vicdan azabindan da siz ölürsünüz..

Pandemi olmasa bile bu sizin kınanız nişanınız düğününüz vs. İstemediğiniz hiçbir şeyi kabul etmeyin. Nişanlın ve senin isteğin doğrultusunda hareket edin.

Ben kına düğün yemek vs hiçbirini yapmadım. Gereksiz masraf gelir bana. Hem kız tarafı hem erkek tarafı için. Elalem eğlenecek diye biz niye para saçalım ki, kolay kazanmıyorken.

Pandemi olmasa bile bu sizin kınanız nişanınız düğününüz vs. İstemediğiniz hiçbir şeyi kabul etmeyin. Nişanlın ve senin isteğin doğrultusunda hareket edin.

Ben kına düğün yemek vs hiçbirini yapmadım. Gereksiz masraf gelir bana. Hem kız tarafı hem erkek tarafı için. Elalem eğlenecek diye biz niye para saçalım ki, kolay kazanmıyorken.
Kesinlikşe katılıyorum. Ama aileler söz dinlemiyor çatışıyoruz işte. O kadar düğüne gitik biz de yapalım hediyeler geri gelsin kafası... oldum olası hazzetmedim zaten ben

Düğün niye iptal oldu? Kına zaten yasak ve yasak olmasa da 80 m2 küçücük evde karşı tarafın böyle bir ısrarda bulunması oldukça saçma. Madem öyle açık alanda düğün yapın da oynasınlar akrabalarınız deyin. Ne diye sizin sırtınıza biniyorlar?
Dediğim gibi aileler oynamayı çok seviyorlar. Allahtan nişan yaptık da heveslerini aldılar bi nebze. Nişanda da hep nişanlımın aile tarafı dans edip oynadılar bizim taraf hep durgundu. İşte şimdi düğünler 1 saate indirildi vs dediler ki boşuna düğün salonuna para vermeyyelim nasıl olsa eğlenecemeyeceğiz dediler benim de canıma minnet iptal ettik

Kesinlikşe katılıyorum. Ama aileler söz dinlemiyor çatışıyoruz işte. O kadar düğüne gitik biz de yapalım hediyeler geri gelsin kafası... oldum olası hazzetmedim zaten ben
Bu sizin kararınız. Sizin hayatınız. Boyun eğmeyin. Zaten ortam belli. Millete para saçmak ayrı hastalık riski ayrı.

Kina sey degil miydi ya, kizin arkadaslari kina yakarlar, annesi de aglar falan. Erkek ailesi duruma gire davet edilir veya edilmez, hatta bizim memlekette eskiden erkek annesinin kinaya katilmasi hos karsilanmazmis, simdi degisti tabi de.

Sizin durumda erkek ailesi cok oynamak istiyorsa dugun yapacaklar, kina isi onlari ilgilendirmez.

Dediğim gibi aileler oynamayı çok seviyorlar. Allahtan nişan yaptık da heveslerini aldılar bi nebze. Nişanda da hep nişanlımın aile tarafı dans edip oynadılar bizim taraf hep durgundu. İşte şimdi düğünler 1 saate indirildi vs dediler ki boşuna düğün salonuna para vermeyyelim nasıl olsa eğlenecemeyeceğiz dediler benim de canıma minnet iptal ettik

Kendi evlerinde düğün yapsınlar o zaman? Niye o kadar insanı siz ağırlayıp da rezillik çekeceksiniz 2 tane kadın oynayacak diye? Bunun size teklif edilmesi bile garip.

Yav zaten o kadar kişi nasıl oynayacaksınız evde? :D Dip dibe insanlar. Yakında hava soğur pencerede açılmaz. Merhaba ben Covid-19 n’aber der size. :KK53:Yapmayın lütfen. Annenizi vazgeçirmek için korkutun biraz. Sayılar artıyor çok riskli.

Oynamayı sağlıklı olmaktan daha mı çok seviyorlar.
Yasak! Bitti. Başka açıklamaya bile gerek duymamak lazım.
Evlerinde oynasınlar madem, kız kınasına karışmasınlar.
Kasım sonu zaten kış, başka hastalıklar da var. Emin olun çekirdek aile kapsamı genişler amcası dayısı kuzeni vs.
Aranızda bir kişi gripli olsa bitti işte. Ne gerek var.
Evliliğinizin böyle bir döneme denk gelmesi üzücü elbet ama sağlıktan ötesi boş zaten önemli olan da düğün kına nişan vs değil, sonrası😉 hayırlı olsun mutluluklar

Ben düğünümü iptal ettim sadece nikahla evlendim 10 gün önce gayet mutluyum rahatım size de tavsiye ediyorum

Benim ablamın nişanı (bundan birkaç yıl önce) bizim evde oldu. Biz onları 6 kişi beklerken onlar 34 kişi geldiler..Bu tarz organizasyonlar kolay kolay çekirdek aile sınırlarında kalmıyor ne yazık ki gelmek isteyenler oluyor. Şu korona döneminde çok çok tehlikeli yani TV de mi izlemiyor bu insanlar?Bakanı ayrı sağlık çalışanları ayrı böyle kalabalık etkinliklerde kapıp atlatanlar ayrı ayrı çıkıyor ısrarla bu işin şakasının olmadığı vurgulanıyor. İki göbek atıp eğlenme uğruna canlarını ve başkalarının canlarını hiçe sayıyorlar. Hiç girmeyin bu topa. Onların gönlü olsun aman kalpleri kırılmasın diye kendi canınızı hiçe sayacak değilsiniz.

Back
X