Evde kıma gecesi yapılmalı mı

turk milletinin cekirdek ailesi 50 kisi zaten. acik havada yapin kucuk bir parti bahcede vs. hava durumunu bilmiyorum tabi.

Bende kına sevmezdim evde yaptın salon büyük herseyüde kenarlara cektik ben kınayı bu kadar sevecegimi düşünmezdim keske erken bitmeseydi dedim.... Az kişiyle yapabilirsiniz ama tabi corona var orasını bilemem ama cok eglenmiştik rahat rahat yedik tuvalet sorununuz olmadı

Bugün çok sevdiğim bir yakınım telefonda hıçkıra hıçkıra ağlayarak, herhangi bir rahatsızlığı olmayan babasının covid sebepli öldüğünü haber verdi.
İçim hala acıyor o kızın feryadını düşündükçe.
Bir yanda böyleleri, bir yanda gerekli gereksiz her şey için kendini ve çevresini riske atanlar.
Şu dönemde anlattığınız gibi bir kına yapmak isteyene oynamayı seviyor demem, direkt cahil diyebilirim.
Mutlu gününüze hiç gölge düşürmeyin madem istemiyorsunuz. Varsın adınız kötü olsun, ama herkes için en iyi olanı yapın, ki siz de öyle karar vermişsiniz zaten.
Bir ömür boyu mutluluklar.

Merhabalar ğzerimde baskı hissettiğim için bu başlığı açıyorum. 29 kadımda nikahımız var düğün iptal oldu, kına gecesi de istemiyordum zaten benim de işime geldi bir bakıma. Ama nişanlımın ailesi bizim evde kına gecesi düzenlemek istiyor. Ben tabi ki istemiyorum küçücük odada corona partisi mi yapalım dedim nişanlıma. Trakyalılar oynamayı çok seviyorlar da yani şu dönemde çok saçma değil mi? Annem sadece onlar ve biz çekirdek aile olalım diyor ama onlar gelirse nişanlımın halaları amcaları vs gelir e bu durumda bizim taraftan da birileri gelmezse ayıp olur. Ne yapmam lazım bir fikir almak istiyorum
Evde kına nefir tatlım.Yapılır ama 3 5 arkadaşınla dln.Ha bu koranada o bıle yapılmamalı.Bi yer tutun bence kuzenım oyle yaptı at çiftlıgı tuttu.Ama annemı gondermedım.Dugune 5 dk ugradı ve cıktılar.Beb dugunede gıtmedım.Kapalı alanlara gıtmıorum.Acık havada olan yerlere gıdıyorum.Oda 5 dk bıle durmuyorun.Sosyal mesafe hayatıma işledı.1 kezde koronaya yakalandım.İş yerınden gectı.1 kişide vıktı 5 gun sonra 13 kişi oldu.Bulaştırdıklarımızı soylemıyorum bıle.Bendende babama gectı.Yaklasık 2 ay olucak adamcagız hala nefesını toparlayamadı.Vebal dıorum ben kimsenın vwbalıne gırmeyın.Evlerınde oynasınlar.

Merhabalar ğzerimde baskı hissettiğim için bu başlığı açıyorum. 29 kadımda nikahımız var düğün iptal oldu, kına gecesi de istemiyordum zaten benim de işime geldi bir bakıma. Ama nişanlımın ailesi bizim evde kına gecesi düzenlemek istiyor. Ben tabi ki istemiyorum küçücük odada corona partisi mi yapalım dedim nişanlıma. Trakyalılar oynamayı çok seviyorlar da yani şu dönemde çok saçma değil mi? Annem sadece onlar ve biz çekirdek aile olalım diyor ama onlar gelirse nişanlımın halaları amcaları vs gelir e bu durumda bizim taraftan da birileri gelmezse ayıp olur. Ne yapmam lazım bir fikir almak istiyorum
Eşine söyle "Evimiz küçük sadece senin çekirdek ailen ve benim çekirdek ailem olalım. Yoksa böyle birşeyi yapamam. Kimseyi riske atmayalım." de iyice tembihlerseniz öyle kalabalık gelmezler. Üniversiteden bir arkadaşım kendisine çekirdek ailesiyle kına yaptı, kaynanası da vardı. Damatla birlikte 4-6 kişilerdi sadece yanlış hatırlamıyorsam eğer. Sizde böyle yapabilirsiniz. Eğer kayınvalideniz akrabalarını da istiyorsa nikahtan sonra evleri büyükse kendi evlerine kendi yakınlarını çağırıp oynasınlar. Bu kadar basit. :)

Bu arada kına gecesinde babası amcası ne alaka??? Sadece bayanlar arası annelerimiz varsa kız kardeşlerimiz olsun başkasına gerek yok de yoksa yapmam kabul ediyorlarsa böyle etmiyorlarsa yok filan de.

yapılırsa soyleyın nişanlınıza kına tepsınını corona tutsun
kınayıı getıırr aneeeyy de der gıder ayak bır kına yakar gorursunuz

ayrıca kendılerı cok oynamayı sevıyorlarsa erkek kınası yapsınlar
erkek tarafı erkegın evınde bol coronalı oynasın gobek atsın eglensın onları tutan yok

Yorum yapmak bize nekadar düşer bilmiyorum ama anneniz yanlis dusünuyor onlarin korona olmadigi yada gelirken olmayacagini nerden biliyor?
Yorum yapmak asıl bıze duser.bu ınsanlar ayıp olmasın doye bırbırıne virüs bulastırıyor.ve bıtmıyor bu cile.ben cift kat maskeyle hamıle halımle kan ter ıcınde mecburen hastaneye markete gidiyorum.evden cıkmıyorum.tatıl yapmıyorum.korona bi bize var zaten.hakkıma girenlere hakkımk helal etmıyorum .sızın sacma sapn kına tatıl derdınızden saglık calısanları helak oldu

Yorum yapmak asıl bıze duser.bu ınsanlar ayıp olmasın doye bırbırıne virüs bulastırıyor.ve bıtmıyor bu cile.ben cift kat maskeyle hamıle halımle kan ter ıcınde mecburen hastaneye markete gidiyorum.evden cıkmıyorum.tatıl yapmıyorum.korona bi bize var zaten.hakkıma girenlere hakkımk helal etmıyorum .sızın sacma sapn kına tatıl derdınızden saglık calısanları helak oldu
Ben de sağlıkçıyım merak etmeyin. Ben de çift maskeyle kan ter içinde dışarı çıkıyorum o da mobilya eşya bakmak için vs onun dışında çıkmıyorum. Ötekileştirmeyin isterseniz, ben kınadan nefret ediyorum zaten yapmaktan vazgeçtim. bunu da dile getirdim, hala nişanlımın ailesi istiyor. Biraz destek almak için açtım bu başlığı, “ kına yap” diyin diye değil :)

Back
X