Evde mi kaldım?

Cakmamarliyn

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
1.657
2.451
358
merhaba,

Kasım ayında hayatımın döngüsünü tamamen değiştirdim. 8 yıldır devam ettiğim iş yerimden ayrıldım. 5 yıldır ite kaka devam eden ilişkimi bitirdim. İlk günler hersey cok güzeldi tatil üstüne tatil eğlence üstüne eğlence. Yıllarca hayatımı boşa yasamıs gibi hissettim asırı mutluydum.

Bu süreçte yasımn gectiği öne sürülerek kendimden 9 yas büyük biriyle tanıstırıldım. Aklımda ilişki evlilik adına hiçbişey yokken. Allah yukarda iyi işi kariyeri olan düzgünde bi insandı. Ailem cok beğendi fakat bende bi elektrik olusmadı. Okadar baskı gördüm ki ısınmaya calıstım hata mı yapıyrum hiç evlenemeyecek miyim yasım gecerse diye. Bu arada dısardan görünecek kadar farklıydık gercekten. O öğlen 12 lere kadar uyuyan en byük eğlencesi yemeğe cıkmak olan ağır bi adamdı ben ise daha yerimde durmayan hareketli bi kadınım .

Haliyle olmadı. Pratikte aslında ben konuyu acıp olmuyoruz diye dile getirsemde teoride onun bana son 2 bulusmada koyduğu mesafeydi benim bunu söyleme sebebim.

Aslında hayatımda bişi değişmemesi lazımdı bu süreçten sonra ama ben kebdimi cok kotu ve evde kalmıs hissefiyorum sürekli onu düşünüyorum hatakı mı davrandım son kursunumdu onu mu kacırdım diye. Ben bugün onunla yeniden baslasam ve evlensem mutsuz olacağımıda şimdiden görüyorum aslında ve ona karsı gerfekten hala bi cekimim yok neden boyle oldum? Dengem niye bu kadar şaştı bilmiyorum.
Anlatmak istedşm sadece :) yazmak iyi gelicekti. Bide bu donemlik bi sendrommu yasayan var mı benzeri seyler onu merak ettim acıkcası.
Okuyan gözlerinize sağlık.

evet bence bu bi sendrom. adını da ben koyuyorum, yeni gelin heyecanı sendromu.

farkettim ki (ben ve benim gibi düşünenler) esasında tamamiyle sevdiğimiz bir insan olduğu için değil de düzenli bir hayat, bir tutam huzur için bu girişimde bulunuyoruz. Ha bide tatlış gelin sunumları için olabilir. :KK45:

evet bence bu bi sendrom. adını da ben koyuyorum, yeni gelin heyecanı sendromu.

farkettim ki (ben ve benim gibi düşünenler) esasında tamamiyle sevdiğimiz bir insan olduğu için değil de düzenli bir hayat, bir tutam huzur için bu girişimde bulunuyoruz. Ha bide tatlış gelin sunumları için olabilir. :KK45:
Yasınızı bilmiyorum ama bence asık olacak yası geçtik. Bu yüzden boyle :)

Evde kalmak çok çirkin bir tabir neden hiçbir erkek için kullanılmıyor da kadınlar için kullanılıyor? Toplum baskısı işte. Sizde toplum baskısı yüzünden böyle düşünüyorsunuz.Siz evde kalmadınız sadece şimdiye kadar tamam bu adamla bir ömür geçiririm diyebileceğiniz biri çıkmamış karşınıza. Eğer bu psikolojiyi üzerinizden atmazsanız sırf evlenmek için evlenirsiniz olan size olur

İyi de mutsuz olacağınızı bile bile niye evleneceksiniz ki? İnsan hayat arkadaşı ister yalnızlık sadece Allah'a mahsustur. Bana kalırsa hayat arkadaşı öyle kör kütük aşık olunacak biri değil de, sizi mutlu edecek biri olmalı. Aşk dediğin duygunun heyecanı tutkusu 2 gün sonra bitiyor.

Karşınızdaki insanla karakter olarak uygun degilmissiniz en önemlisi karakter olarak uyumlu olabilmek. Beraber gülüp , eglenebilmek. Evlenmiş olmak için evlenmeyin. Gerçekten hayat arkadaşı olabilecek kişi ile evlenin. O kişi karşınıza çıkmazsa da yapacak bir şey yok. Mutsuz olacağınızı bile bile başkası ile hayat birleştirmeye gerek var mı ? Bence yok.

Gına geldi şu evde kaldım konularından valla.
Daha yaşınız 28 ne evde kalması?
İşiniz var mı çalışıyor musunuz?
Daha yeni çıkmışsınız uzun süreli bir ilişkiden.
Üstüne yeni bir ilişki hemde kendinizden yaşça büyük biriyle .
Bir sakin olun yahu biraz kafanızı dinleyin, yalnız kalın.
Dışarda adam çok kaçmıyorlar.

merhaba,

Kasım ayında hayatımın döngüsünü tamamen değiştirdim. 8 yıldır devam ettiğim iş yerimden ayrıldım. 5 yıldır ite kaka devam eden ilişkimi bitirdim. İlk günler hersey cok güzeldi tatil üstüne tatil eğlence üstüne eğlence. Yıllarca hayatımı boşa yasamıs gibi hissettim asırı mutluydum.

Bu süreçte yasımn gectiği öne sürülerek kendimden 9 yas büyük biriyle tanıstırıldım. Aklımda ilişki evlilik adına hiçbişey yokken. Allah yukarda iyi işi kariyeri olan düzgünde bi insandı. Ailem cok beğendi fakat bende bi elektrik olusmadı. Okadar baskı gördüm ki ısınmaya calıstım hata mı yapıyrum hiç evlenemeyecek miyim yasım gecerse diye. Bu arada dısardan görünecek kadar farklıydık gercekten. O öğlen 12 lere kadar uyuyan en byük eğlencesi yemeğe cıkmak olan ağır bi adamdı ben ise daha yerimde durmayan hareketli bi kadınım .

Haliyle olmadı. Pratikte aslında ben konuyu acıp olmuyoruz diye dile getirsemde teoride onun bana son 2 bulusmada koyduğu mesafeydi benim bunu söyleme sebebim.

Aslında hayatımda bişi değişmemesi lazımdı bu süreçten sonra ama ben kebdimi cok kotu ve evde kalmıs hissefiyorum sürekli onu düşünüyorum hatakı mı davrandım son kursunumdu onu mu kacırdım diye. Ben bugün onunla yeniden baslasam ve evlensem mutsuz olacağımıda şimdiden görüyorum aslında ve ona karsı gerfekten hala bi cekimim yok neden boyle oldum? Dengem niye bu kadar şaştı bilmiyorum.
Anlatmak istedşm sadece :) yazmak iyi gelicekti. Bide bu donemlik bi sendrommu yasayan var mı benzeri seyler onu merak ettim acıkcası.
Okuyan gözlerinize sağlık.
şu zihniyetten kurtul tek yorumum bu

Ideal bir yas bence evde kalmak nedir ayrica. Milletin agzi torba degil ki buzesin. Hic dusundun mu mutsuz evlilik yapsan kim bilecek kim gorecek diye. Bence suan hic evlenmediginiz icin size gec bi yas geliyo ama bana gore normal bir yas. Genc evlenmek marifet degil valla. Ayni evin icine girince hayat cok farkli. Bence o kisiyle olan defteri de kapatin. Sevgiliyken bile havalara ucmamissiniz ki evliyken cok mutlu olasiniz. Tren de kacmiyor merak etmeyin

Ben evlenmek için ilk aşamada hoşlanma olsa yeter diyenlerdenim. Ama itici gelen biriyle de olmaz elbette. Armudun sapı üzümün çöpü diyenlere evde kaldın diyesim oluyo çünkü çok kabaca ve egoistce buluyorum bunu. Ama mantıken olduramiyosundur mutluluk getirmiycegi anlasamiycaginiz bellidir reddedersin. Sonrasında acaba demek gereksiz

Yasınızı bilmiyorum ama bence asık olacak yası geçtik. Bu yüzden boyle :)
Bu ne karamsarlık yav. 40'ından sonra boşanıp, aşık olup, 3 yıl flört ettikten sonra evlenen arkadaşım var. Bir diğer arkadaşım 34'ünde yaptı ilk evliliğini, 36'sında anne oldu. Daha 28 yaşındasınız. Eskisi gibi değil ki hayat. Annelerimiz 20'lerinin başlarında evlenirler, çocuk yaparlarmış. Şimdi kadınların hayatta daha çok rolü, amacı var. Evlilik yegane var oluş nedenimiz değil ki. Evde kalacağım diye olmadık biriyle de evlenip mutsuz olmaktansa, hayatı yaşamaya bakmak lazım. Yarının ne getireceği belli olmaz.

Gelinlik, düğün, evlilik, balayı ve yuva kurdum telaşı hayatınızın çok kısa bir dönemi. Geri kalan kocaman yıllar. Karakterinizin ters düştüğü pek de elektrik almadiginiz biriyle bir ömür aynı evin ve yatağın içinde. Nasıl devam eder siz düşünün. İnşallah gönlünüze göre biri çıkacak karşınıza ve iyiki diğerleri olmadı diyeceksiniz. Henüz evde kaldım demek için çok çok erken. Bence de geçici bir sendrom yaşıyorsunuz. Tatillere ve arkadaş takilmalarina devam:)

Back
X