Evde ne yapilabilir

parttime da engel yok mu, yoksa kayit disi oldugu icin sorun olmuyor mu diyorsunuz.

diger yazdiklariniz zaten insanin kendi kariyeriyle ilgili yapacagi gelistirmeler. Ancak konu sahibinin kariyerine iliskin bir cabasi yokmus gibi anladim ben. Yoksa dediginiz gibi kurumlar bu tarz kariyer gelisimlerini destekliyorlar. Hic olmadi ornegin dil bildiginizi belgelediginizde maasiniz yukseliyor.
Tam emin olmamakla beraber kayıt dışı diyorum :)

yillardir evden birseyler yapip satiyorum. bu is inanin sandiginiz gibi degil. evden yapinca insanlar hobi saniyor, ancak araya para girince yapilan seyin bir is oldugu unutuluyor. ben ogretmendim, haftada 24 saat ders veriyordum kalan zamanlarda da evden ozel gun tasarimlari yapiuorum 8-9 yil oldu. basladigim gunden beri satis olsun olmasin o kadar yogunum ki. siparis gelirse onu yetistirmeye ugras, gelmezse yeni model uretmeye satmaya pazarlamaya ugras, hicbirini yapmiyorsan o satis malzemelerini duzenleme yerlestirme stok guncelleme vs yap... disardan gorundugu gibi asla degil inanin. ihtiysciniz yoksa hic bulasmayin derim gerek yok.

Al sat yapabilirsiniz. Mesela bazı arabalarda uzmanlasirsiniz surekli ayni arabayı ucuzdan alıp zamanında sonrasinda karla satisini yapabilirsiniz.

Para piyasalarında islem de yapabilirsiniz öğrenip, belli bir süre çalıştıktan sonra. Yüksek riskli olduğundan eğitim şart ama yeni seyler öğrenmek istediğiniz için güzel olabilir.

Ben fikrinizi garip bulmuyorum. Mesleğim harici bende mesela para piyasalarinda islem yapiyorum surekli araştırma, öğrenme , gunceli takip gerekli ve bundan zevk de alıyorum.

Gerçekten bunu dediğinize inanamıyorum. Çalışmak suç mu ? Ekstra gelir elde etmek ayıp bir sey mi ? Konu sahibi hirsizlik mi yapıcam dedi,hak mı yiyeceğim dedi ? Çalışan kazanır herkesin kendince bahanesi var çalışmak için. İlla siddet görmeye muhtaç olmaya gerek yok.

Hanimefendi calisip kazaniyor zaten ama kendisinin hobi diye değerlendirdigi seyleri yaparak para kazanan engelli anneler takip ediyorum. Gercekten baska bir gelirleri olmayan caresiz anneler. Ikisi farkli benim gozumde.. ayrica suc mu demissiniz ama memurlarin ek iş yapmasi suç, evet. Vergisiz faturasiz is yapacaksa her sey serbest tabi

ama yasak degil mi ?
yani memuriyet acisindan soruyorum.
Benim bildigim ek is yapmak yasak, ya da izne tabii.
Yanlissam duzeltin lutfen dogrusunu bilelim.
Hayır dükkan açmak memuriyeti kullanıp oraya yönlendirmek vs. yasak
Yani ortak olmak, dükkan açmak galericilik gibi işler yasak
Başka iş yerinde sigortalı çalışması yasak
Ama kendi arabasını evini kiralayabilir
İnternetten kazançta ise vergi dilimine girecek kadar kazanırsa sorun oluyormuş.

Mesela kadrolu öğretmenlerin haftada belli bir saat dershane veya etüt merkezinde çalışmasında yasak değil

Herkesin geliri, harcaması, birikimi bir değil. Bazıları günü kurtarsın yeter derken, bazısı birikim yapıp geleceği kurtarmak ister. Kimisine iki asgari ücret yeterken, kimisine iki memur maaşı yetmez. Neden konu sahibinin üzerine gittiniz ki, demek ki daha çok çalışıp, kazanmak istiyor, belki daha çok kazanırsa bir hayalini gerçekleştirecek. Ayrıca birden çok meslek sahibi olursanız, kötü gününüzde belki o ikinci meslek sizi kurtarır.

Çalışmayan kadına, çalışsana ne oturuyorsun dersiniz, daha çok çalışmak isteyene de cimri, paragöz, başkasının hakkında gözün var

İnanın benim takıldığım nokta aldıgımız para ne güldürüyor ne öldürüyor demesi. Çalışkan insanları severim. Herzaman kendi adıma çalışkan olmayı hedef ettim. Bence buradaki insanların genelinin takıldığı mevzu maddi olarak kendini kuru ekmege muhtaç gibi göstermiş olması.
Yoksa gayette çalıssın. Kimsenin buna takıldığını sanmıyorum.
Tasarruflu olmakla cimrilik arasında ince bir çizgi var. Cimrilik kendini geliştirmek icin adım degil aksine tasarruflu olmak bir adım.

Hanimefendi calisip kazaniyor zaten ama kendisinin hobi diye değerlendirdigi seyleri yaparak para kazanan engelli anneler takip ediyorum. Gercekten baska bir gelirleri olmayan caresiz anneler. Ikisi farkli benim gozumde.. ayrica suc mu demissiniz ama memurlarin ek iş yapmasi suç, evet. Vergisiz faturasiz is yapacaksa her sey serbest tabi
Onlar da calissin konu sahibi de calissin daha iyi bir hayat istemek suç değildir,keske herkes daha fazlasini istese üreten bir toplum olsak. Ben 8-5 calisirim maaşımı alır yatarım diye diye temvel bir toplum olduk,özellerin maaslari düşük olsa da üreten insanlar istiyorlar sonuna kadar haklilar. 8-5 calisip yatan biriyle özelde calisan biri ayni olmsz.Tembel olan cabuk yaşlanır. Ayrıca hayır suç değil vergisini ödeyecek faturasini kesecek. Vergi kacirmayacak. Sizin dediginize göre de o kadinlarin maddi durumu sirket kurup vergi verecek kadar iyi değil. O zaman onlar fatura kesmeden vergi vermeden kacakcilik yapıyor. Öğrenciler de hem burs alip hem parttime calismasin madem. Bursu kesilmesin diye sigorta yaptirmayan öğrenciler var. Babasindan harclik aliyor nasilsa calismasin ihtiyaci yok birikim de yapmasin neyine birikim yapmak.
Ev hanimlari da esiyle arasi iyiyse calismasin hak yiyorlar !!! Nasilsa esinden harclik alıyor. Neyine yetmiyor. Daha fazlasini istemek kötü değildir. Siz de isteyin hayatiniza bi degisiklik gelsin

Hali hazırda bir beceriniz,hobiniz olurda onu paraya dökmek isteyebilirsiniz. Ama anladığım kadarıyla öyle birşey yok şuan.
Birşeyler öğreneceksiniz de onu profesyonel hale getirip para kazanacaksınız.
Düşündüğünüz kadar basit değil bu istediğiniz.
Etrafımda ki birkaç kişiden biliyorum öyle olmadığını.

bu arada soylemeyi unuttum memuriyette durum degisir mi bilmiyorum ama birsey alip satacaksaniz sirket kurmalisiniz, sakin ola ki o sosyal medyada faturasiz satis yapanlara ozenip bende yapayim ne olacak demeyin. isin ahlaki boyutu bir yana riskli bir durum.

sirket olayina girdiginiz anda ise satis yapin yapmayin her ay bir miktar parayi gozden cikartmaniz gerekiyor.

Back
X