Evde ne yapilabilir

O ailesine ne kadar yardım yapıyorsa sizde o kadr maaşınızdan kendinize birikim yapın
Hayat müşterekse herşey eş olmalı
Evdende corona zamanı cok zor kazanc saglarsınız
Yemek kurabiye tatlı olabilir örgü bebek oyuncak emzikleri olabilir nakıslar olabilir
Virüs varken kim yemek alır ki

Bir akrabamız vardı kirada 7 dairesi var hic unutmuyorum bir gün demişti ki kadın kiralar bizi ne öldürüyor ne gulduruyor
Şimdi siz de yazınca o geldi aklıma
Acaba nasıl bir miktar sizi güldürür karı koca memur ve çocuk yok yani sizden nice zor durumda olanlar mevcutken
Neyse ...

Ailesine kadar gönderebilecek parası varsa sizi anlamıyordur.
Ek iş konusunda fikrim yok malesef.
Zaten herkes aynı işleri yapar oldu instagramda da.
O yüzden o sektörde çöker yakında gibi geliyor.

Ya ben eli cok açık bonkör savurgan biriyim ya da insanlar asırı cimri. Ve genelde parası olan insanlar daha da cimri. Konu sahibine sözüm yok ama etrafımda cok var karı koca memur evi var kirada geliyor ahır gibi Lojmanlarda yaşıyor. Herseyden aklınca tasarruf yapıyor. Yaşamayı gezmeyi yemeyi içmeyi bilmiyor. Sürekli para geçim derdi vs sayıklıyor. Siz böyle söyleyince gülesim geldi. İnsan parayı daha iyi yaşamak icin kazanıyor olmalı ama bir süre sonra ne yazık ki paranın esiri oluyorlar. Ayrıca karı koca memur olunca akmasa da damlar öldürmez süründürür gibi bir durum olmuyor. Ama bu beklentiye baglı sanırım. Asgari ücretli degilim ama asgari ücretliler ölsün bu durumda. Karı koca asgari ücretli olsa bir memur maasına ancak denk geliyor ama onlar bu kadar aglamıyor
Ağzınıza sağlık.
Düşündüğüm sey buydu aslında. Kazandıkça paranın esiri olan biri canlandı gözümde.

Vaktim varken bir beceri hobi öğrenebilirim. Bunu ileride para kazanma amaçlı yapabilirim.
Evde akşamları tv izleyeceğime birşeylerle ugrasabilirim.
Bu burada sizleri neden rahatsız ediyor? Evet memurken de başka uğraşları olabilir insanın. Bu benim cimri olduğumu göstermez.
Ayrıca her insan daha iyi şartlarda yaşamak ister. Bu çok doğaldır.
Hiçbir şey yapmayıp çabalamayip sizlanan biri olsam daha mı iyiydi

Herkesin geliri, harcaması, birikimi bir değil. Bazıları günü kurtarsın yeter derken, bazısı birikim yapıp geleceği kurtarmak ister. Kimisine iki asgari ücret yeterken, kimisine iki memur maaşı yetmez. Neden konu sahibinin üzerine gittiniz ki, demek ki daha çok çalışıp, kazanmak istiyor, belki daha çok kazanırsa bir hayalini gerçekleştirecek. Ayrıca birden çok meslek sahibi olursanız, kötü gününüzde belki o ikinci meslek sizi kurtarır.

Çalışmayan kadına, çalışsana ne oturuyorsun dersiniz, daha çok çalışmak isteyene de cimri, paragöz, başkasının hakkında gözün var.

Ayrıca eşinin lüks harcamaları varsa, sağa sola para dağıtıyorsa eşini borca sokmak en iyi çözüm.

Ağzınıza sağlık.
Düşündüğüm sey buydu aslında. Kazandıkça paranın esiri olan biri canlandı gözümde.
Ben iş arıyorum eşim iyi bir işte çalışıyor Türkiye standartlarına göre iyi bir iş. Tek maaşla cocugum da var ilk etapta düğün borçları vs zorlandık elbet ama suan cok şükür diyebileceğim durumdayız. Benim hayat standartlarına kıyasla karı koca memur arkadaslarım var bakıyorum benim kadar hayatını yaşayamıyor. Hayır nedir para? Tabiki gelecegini düşünmek gerekir de bir daha bu yaslara gelecek miyiz? Yazık yani aglamanın mantıgı ne? Böyle insanlar malını yiyemiyor yarın öbür gün yaslanınca daha da cimrileşiyor. He o vakitte o paraları catır catır genelde hayırsız cıkan evlatları yiyor. Benim hayat felsefeme ters. Saygı duyuyorum ama kendilerine yazık ediyorlar

İş çıkışı akşamları temizliğe gidin madem bu kadar para meraklısı iseniz :110:
Ya da şey yapın mesela kocanız lüks giyinirken sizi pek sallamiyor tahminimce , ailesine de para yolluyor ki bence iyi yapiyor ama sizi dediğim gibi sallamiyor :deli: kocanız kadar kendinize değer verin derim ..

Vaktim varken bir beceri hobi öğrenebilirim. Bunu ileride para kazanma amaçlı yapabilirim.
Evde akşamları tv izleyeceğime birşeylerle ugrasabilirim.
Bu burada sizleri neden rahatsız ediyor? Evet memurken de başka uğraşları olabilir insanın. Bu benim cimri olduğumu göstermez.
Ayrıca her insan daha iyi şartlarda yaşamak ister. Bu çok doğaldır.
Hiçbir şey yapmayıp çabalamayip sizlanan biri olsam daha mı iyiydi

ama yasak degil mi ?
yani memuriyet acisindan soruyorum.
Benim bildigim ek is yapmak yasak, ya da izne tabii.
Yanlissam duzeltin lutfen dogrusunu bilelim.

Ya ben eli cok açık bonkör savurgan biriyim ya da insanlar asırı cimri. Ve genelde parası olan insanlar daha da cimri. Konu sahibine sözüm yok ama etrafımda cok var karı koca memur evi var kirada geliyor ahır gibi Lojmanlarda yaşıyor. Herseyden aklınca tasarruf yapıyor. Yaşamayı gezmeyi yemeyi içmeyi bilmiyor. Sürekli para geçim derdi vs sayıklıyor. Siz böyle söyleyince gülesim geldi. İnsan parayı daha iyi yaşamak icin kazanıyor olmalı ama bir süre sonra ne yazık ki paranın esiri oluyorlar. Ayrıca karı koca memur olunca akmasa da damlar öldürmez süründürür gibi bir durum olmuyor. Ama bu beklentiye baglı sanırım. Asgari ücretli degilim ama asgari ücretliler ölsün bu durumda. Karı koca asgari ücretli olsa bir memur maasına ancak denk geliyor ama onlar bu kadar aglamıyor
Rahmetli eniştem müteahhitti il icinde kac tane apartmanlari var (evleri demiyorum) ,ilcede kaç tane evleri var bilmiyorum. Kendisi ayni zamanda marangozdu ve tarlaya da giderdi. Halam ev hanimiydi. Evleri küçücük bildiğimiz ufacık 2+1 di.Tek katl8 müstakil ev ve sobaliydı. İkisi de pazardan giyinirdi,hep ayni seyleri giyerlerdi. Esyalari eskiydi. Ben küçükken onlar fakir zannedip üzülürdüm :)) Kendisi ölünce cocuklari miras kavgasina tutustu. Çünkü cocuklarini da cimrilikle yetistirdi. Büyük oğlu izmir de ve mühendis olmasina rağmen gene ufacik bir evde cimrilikle yaşıyor. Küçük oğlunu bilmiyorum tam. Halam da hala pazardan giyinir.

Eşiniz ne yardımı yapıyor ailesine. Ne zamana kadar yapacak kısmayın kendinizden bence. Bir de iki memur maası deyince burdaki kadınların gözünde ne canlandı bilmiyorum ama max. 10bın diye düşünüyorum. 10binin değeri kaldı mı ki 1.500 euro bile etmiyor.

Valla buradaki yorumlara göre ben para meraklisiymisim. Ek iş yapmak istemek de bir sakınca yok. Ben atansam hem okul ici hem okul disi kurs acarim ,cezaevlerinde öğretmenlige basvururum, kurs acmak icin sertifikalarimi yükseltecektim maddi durumum müsaif olmadı,özel eğitim sertifikası alacaktım basvuru tarihini kaçırdım. Çünkü çalışmayı,tempoyu ve üretmeyi seviyorum. Evet parayi da seviyorum. Kendim kazanmayı daha cok seviyorum.Cimri değilim.Herkes cimri olacak diye bir şart yok.
Ama sizin mantiginiz biraz sakıncalı yani esinizin hic umuru değilken siz neden eve yatirim yapıyorsunuz siz de ayni onun gibi harcayın. Eğer ekstra gelir olsun derseniz birkac sertifika alın. Ama öyle bir kursa katildim bitti olmuyor. Mesela satranc kursu acacaksiniz diyelim önce ister halk egitimden isterse herhangi bir kurstan kurs tamamlama belgesi veya katilim belgesi alın. Sonra 1.kademe antrenörlük alirsiniz yardimci öğretmen olarak calisirsiniz.2.kademe alırsanız kendi kurs açma yetkiniz olur. Hakemlik alabilirseniz tsf de turnuvalara cagrilirsiniz ama bu 3 kurs icin 5bini gözden cikarmanı lazım. Daha sonra fazlasiyla kazanacaksiniz zaten.

Avukatım alabildiğim bütün sertifikaları aldım😁. Kendime hala zaman ayırıp bu zamanı kaliteli değerlendirebiliyorum. Bence çok doğru yoldasınız. Fazla şükürcülük insanın gelişmesinin önünde büyük bir engel.

Engelli evladina bakmak icin orgu yapip satan, şiddet gördüğü kocasinin eline bakmamak icin katalog isine giren o kadar kadından sizin neyiniz eksik! Pastadan biraz da siz nasiplenin tabii.
Cidden sizin gibileri anlamam mumkun degil ya...
Gerçekten bunu dediğinize inanamıyorum. Çalışmak suç mu ? Ekstra gelir elde etmek ayıp bir sey mi ? Konu sahibi hirsizlik mi yapıcam dedi,hak mı yiyeceğim dedi ? Çalışan kazanır herkesin kendince bahanesi var çalışmak için. İlla siddet görmeye muhtaç olmaya gerek yok.

ama yasak degil mi ?
yani memuriyet acisindan soruyorum.
Benim bildigim ek is yapmak yasak, ya da izne tabii.
Yanlissam duzeltin lutfen dogrusunu bilelim.
Sigortalı iş yapmak yasak. Ama parttime da engel yok.Veya diğer resmi kurumlar da çalışabiliyor,kurs açabiliyor. Mesela öğretmenler dershane öğretmenligi yapabiliyor,belli bir saati gecmemek sartiyla kurs acabiliyor. Herhangi bir meslek grubu sporla ilgileniyorsa antrenörlük yapabiliyor. Kuzenim vekil danışmanı mesela araba yarislarinda hakemlik yapıyor,yurt disina cikiyor. Kurum onu resmi izinli sayıyor.

Sigortalı iş yapmak yasak. Ama parttime da engel yok.Veya diğer resmi kurumlar da çalışabiliyor,kurs açabiliyor. Mesela öğretmenler dershane öğretmenligi yapabiliyor,belli bir saati gecmemek sartiyla kurs acabiliyor. Herhangi bir meslek grubu sporla ilgileniyorsa antrenörlük yapabiliyor. Kuzenim vekil danışmanı mesela araba yarislarinda hakemlik yapıyor,yurt disina cikiyor. Kurum onu resmi izinli sayıyor.

parttime da engel yok mu, yoksa kayit disi oldugu icin sorun olmuyor mu diyorsunuz.

diger yazdiklariniz zaten insanin kendi kariyeriyle ilgili yapacagi gelistirmeler. Ancak konu sahibinin kariyerine iliskin bir cabasi yokmus gibi anladim ben. Yoksa dediginiz gibi kurumlar bu tarz kariyer gelisimlerini destekliyorlar. Hic olmadi ornegin dil bildiginizi belgelediginizde maasiniz yukseliyor.

Eşimle kamuda memuruz halimize bin şükür valla baya güldürüyor hayat..
Yatırımda yapıyoruz bebe de bakıyoruz.
Neyse...
Elin yatkinsa el işi yap, değilse çizim yapmaya yönel.
Boyaları renkleri keşfet
Daha ne kazanç diye yorasın ki kendini hobi edin bol bo

Back
X