• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan evde nişan için

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

nativefly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
377
0
66
ikram şartmıdır kızlar ya yoksa sadece pasta ve içeçek yeterli olur mu nedir fikirleriniz?

Ne kadar surecegine bagli canim. Benim ki evde aile arasinda oldu, once ekmek yaptirdik o yendi. Daha sonra dilersen pasta ve icecek ikram edebilirsin.

Ama ikramsiz olmaz diye dusunuyorum

Ne kadar surecegine bagli canim. Benim ki evde aile arasinda oldu, once ekmek yaptirdik o yendi. Daha sonra dilersen pasta ve icecek ikram edebilirsin.

Ama ikramsiz olmaz diye dusunuyorum

pasta ve içicek olacak canım da hani başka şeylerde yapıyolar ya forumda görüyorum mesela arkadaşlardan bu şartmıdır acaba çünkü kalabalık olacak gibi duruyo

pasta ve içicek olacak canım da hani başka şeylerde yapıyolar ya forumda görüyorum mesela arkadaşlardan bu şartmıdır acaba çünkü kalabalık olacak gibi duruyo

Sart degil tabi ki canim, sen nasil istiyorsan o sekilde yaparsin. Benim kuzenim mesela nisandan sonra pasta kesti benimkinde ise dondurma dagittik yazin oldugu icin.

canım evde de olsa ikram güzel oluyor. hele karşı taraf başka bir şehirden gelecekse biraz daha detaycı olmakta fayda var. ama kalabalık olacaksa çay işine hiç girmeyin derim, çok zor oluyor. girecekseniz de bir kaç kişi yardımcı olsun ve mutlaka termos bulundurun canım. kolay gelsin allah tamamına erdirsin.

Süreye bağlı olarak değişir ama ben ikram olmasından yanayım. Bizde bir nişana gidicek olsak o günün telaşından vs yemeğe zaman kalmaz hem de beklerim bi poğaça börek olsun diye.
Benim söz ve isteme bir arada oldu biz ikram olarak tabldot tarzı tek kullanımlık tabaklardan ve çatallardan aldık
Misafirler gelmeden önce tüm tabakları hazırladık streçfilmle üzerlerini kapatıp bi kenara koyduk.
Öyle kolaylık olduki açıp yanına çatalını koyup hemen dağıttık. Sizde pasta olacağı için pastaya boşluk bırakır en son onu da koyarsınız.
Biz meyve suyu dağıttık. Çünkü çay işi çok zor. Dağıtımı şekeri vs uğraşırız diyorsanız neden olmasın. Ama biçok kişi uzak duruyo.

canım evde de olsa ikram güzel oluyor. hele karşı taraf başka bir şehirden gelecekse biraz daha detaycı olmakta fayda var. ama kalabalık olacaksa çay işine hiç girmeyin derim, çok zor oluyor. girecekseniz de bir kaç kişi yardımcı olsun ve mutlaka termos bulundurun canım. kolay gelsin allah tamamına erdirsin.

evet canım şehir dışından gelecekler ama onlar için yemek hazırlancak heralde yani öyle planlıyoruz şimdilik.30 kişi kadar gelecekler onlara yemek verip sonra nişana geçilcek ama o arada işte bizim akrabalar konu komşu gelecek onlar içinde ayrıca ikram mı hazırlasak bilemedik

Süreye bağlı olarak değişir ama ben ikram olmasından yanayım. Bizde bir nişana gidicek olsak o günün telaşından vs yemeğe zaman kalmaz hem de beklerim bi poğaça börek olsun diye.
Benim söz ve isteme bir arada oldu biz ikram olarak tabldot tarzı tek kullanımlık tabaklardan ve çatallardan aldık
Misafirler gelmeden önce tüm tabakları hazırladık streçfilmle üzerlerini kapatıp bi kenara koyduk.
Öyle kolaylık olduki açıp yanına çatalını koyup hemen dağıttık. Sizde pasta olacağı için pastaya boşluk bırakır en son onu da koyarsınız.
Biz meyve suyu dağıttık. Çünkü çay işi çok zor. Dağıtımı şekeri vs uğraşırız diyorsanız neden olmasın. Ama biçok kişi uzak duruyo.

çay çok zor olur canım dediğin gibi meyve suyu olacak büyük ihtimal ama işte sorun şurda şehir dışından gelecekler onlara yemek verilecek sanırım çünkü akşam üzeri gibi gelecekler sonra da akşam olup nişana geçildiğinde bizim kendi akrabalarımız gelecek onlar nolucak

benim nişanımdada şehir dışından geldiler biz yaklaşık 15 -20 çeşit ikram hazırladık ve açık büfe şeklinde dizdik masaya herkes tabağına aldı istediğinden yedi çay değilde meşrubat koyduk masaya onuda herkes kendi aldı ama bizde yemek yoktu herkes o şekilde karın doyurdu cnm... Tabi benim 3 tane teyzem var ve annemin 3-4 arkadaşıda 2 şer çeşit yapıp getirmişti saolsunlar çeşit o şekilde çok olmuştu pastayıda kesildikten sonra dilimleyip masaya koyduk... Ama ikram şık gösteriyor ve farkını hissettiriyor cnm (bende başta oakadara ne gerek var dedim ama şimdi gayet memnunum)

mutluluklar dilerim herşey gönlünce olsun...

benim nişanımdada şehir dışından geldiler biz yaklaşık 15 -20 çeşit ikram hazırladık ve açık büfe şeklinde dizdik masaya herkes tabağına aldı istediğinden yedi çay değilde meşrubat koyduk masaya onuda herkes kendi aldı ama bizde yemek yoktu herkes o şekilde karın doyurdu cnm... Tabi benim 3 tane teyzem var ve annemin 3-4 arkadaşıda 2 şer çeşit yapıp getirmişti saolsunlar çeşit o şekilde çok olmuştu pastayıda kesildikten sonra dilimleyip masaya koyduk... Ama ikram şık gösteriyor ve farkını hissettiriyor cnm (bende başta oakadara ne gerek var dedim ama şimdi gayet memnunum)

öncelikle teşekkür ederim canım en mantıklısı böyle bişey yapmak gibi geliyo bana isteyen alsın yesin dimi servis telaşı da olmaz erkenden masa hazırlanır bırakılır ordan herkes alır mantıklıçcanım sana zahmet olmazsa menüyü bi yazarmısın benim için 15-20 çeşit ne hazırlandı bide kaç kişiye hazırlandı

Tanıdığımızın kızı için dışarıdan birkaç çeşit sipariş vermişler, evden sadece bir salata yapmışlar. Telaşı çok hafiflettiğini söylüyorlar. Malum normal misafir için bile insan telaş yapabiliyor hele ki böyle bir günde. Bu topiği bulduğum iyi oldu çay gerçekten biraz zahmetli görünüyor, hem de küçük çocukların olduğu bir ortamda dökülme,yanma riski... Meşrubat fikrini kaptım sizlerden, teşekkürler :34:

PAsta için ne düşünüyorsunuz? 10 kişinin falan olacağı bir nişan töreni için?

kızlar benimde evde olacak nişanım. köpük tabaklardan kullanmayı düşünüyorum ikram için. ben poğça börek kurabiye baklava tarzı yapmayı düşünüyorum. hatta liste yaptım teyze halalara dağıttım sen şunu sen şunu yap diye. yanına da meyve suyu.
haftasonu babanem uzaktan gelecekler (istanbuldan yalova- 2 saatlik yol), yemek olmadan olmaz dedi. sadece bizim ailemiz 40 45 kişi gelecek. birde onlardan o kadar sayıda kişi bekliyoruz. kabul etmedim, olmaz öyle dedim. sonunda tavuklu pilav yaptıralım onu dağıtlaım dedi :S onu da pek beğenmedim ama acaba olur mu diye de sizlere sorayım dedim.
sanki mevlüt gibi mi olur yaaa :52: :52: :52:

bizde açık büfe fikrini tanışmaya geldiklerinde uyguladık ama kimse kalkııp bir lokma almayınca iş bana kaldı, zaten erkekler balkonumuzu görünce balkondan çıkmadılar.
servis yapmak zorunda kaldım gene =) bu sefer o hataya düşmeyin tüm 15 yaş üstü kuzenlere servis işini yüklemeyi düşünüyrum =)

Bizde uzaktan gelecekleri için bizim akrabalar gelmeden yemeğe alıcaz ( iki aile samimi bir ortmda yemek yicek ilk defa bizim sülale olmayıversin :1:) pide yaptıralım diye düşünüyoruz çünkü o gün çok heycanlı geciciek pratik şeyler lazım , tavuklu pilav da olur mevlüt gibi omaz bence çünkü saatlerce sofra kur kaldır et servis yap hangi birine zaman yetişicek , ardından gece içinde açık büfe düşünüyoruz makarna salatası börek kurabiye gibi , pastada şöyle bi fikir geldi aklımıza (yine buradaki eski konuları okuyoduk annemle :9:) Şimdi nişanlımla bnm için pasta yaptırıp kesicez diğerleri pastanede kesilmiş dilim olarak gelicek pastaneden , mutfakta kargaşa olmucak böylece, tabak işinide halletdik kızlar renkli plastik tabaklar ve desenli plastik bardaklar aldık renkli pipetler aldık (kullan at tarzında olsunda o gece kimse mutfakta bulaşık yerleştirmesin herkes tadını çıkarsın) ikramlarımız içinde folyo kaplamalı plastik kayık tabaklar aldık çok şık duruyoo:16:( Daha sonra resmini çeker atarım .) Birde desenli peçeteler aldık biri kırmızı gül desenli digeri pembe ,yani çok hoş renkli bi görüntü oluccak. Daha masa örtüsü mumluk ve süs bakıcaz :)

Bizde uzaktan gelecekleri için bizim akrabalar gelmeden yemeğe alıcaz ( iki aile samimi bir ortmda yemek yicek ilk defa bizim sülale olmayıversin :1:) pide yaptıralım diye düşünüyoruz çünkü o gün çok heycanlı geciciek pratik şeyler lazım , tavuklu pilav da olur mevlüt gibi omaz bence çünkü saatlerce sofra kur kaldır et servis yap hangi birine zaman yetişicek , ardından gece içinde açık büfe düşünüyoruz makarna salatası börek kurabiye gibi , pastada şöyle bi fikir geldi aklımıza (yine buradaki eski konuları okuyoduk annemle :9:) Şimdi nişanlımla bnm için pasta yaptırıp kesicez diğerleri pastanede kesilmiş dilim olarak gelicek pastaneden , mutfakta kargaşa olmucak böylece, tabak işinide halletdik kızlar renkli plastik tabaklar ve desenli plastik bardaklar aldık renkli pipetler aldık (kullan at tarzında olsunda o gece kimse mutfakta bulaşık yerleştirmesin herkes tadını çıkarsın) ikramlarımız içinde folyo kaplamalı plastik kayık tabaklar aldık çok şık duruyoo:16:( Daha sonra resmini çeker atarım .) Birde desenli peçeteler aldık biri kırmızı gül desenli digeri pembe ,yani çok hoş renkli bi görüntü oluccak. Daha masa örtüsü mumluk ve süs bakıcaz :)

folyo tabaklarını merak ettim doğrusu.resmini bekliyorum =) pasta işi için bende kapkeklerden düşündüm. bir tane keseriz sonrasında kapkeklerden konur tabaklara demiştim ama annem onlarla kim uğraşacak diye tepki vrdi :9: sanki pasta dilimlemek daha kolaymış gibi :35: :35:

folyo tabaklarını merak ettim doğrusu.resmini bekliyorum =) pasta işi için bende kapkeklerden düşündüm. bir tane keseriz sonrasında kapkeklerden konur tabaklara demiştim ama annem onlarla kim uğraşacak diye tepki vrdi :9: sanki pasta dilimlemek daha kolaymış gibi :35: :35:
Dilimler eşit olmaz falan birde onun lafı olmasın :19:

Bizde 6 kişi onlar geldi bi 9 kişi de biz vardık büyükler olarak:))
Biz poğaça sigara böreği tatlı kurabiye ve kestiğimiz pastadan verdik:))
Ama resmen aşık oldular sigara böreğine:D:D hem güzel oldu hemde sizin için yaptık der gibi oldu:))
Çay dağıttık biz toplamda 15 kişi desek çok zor olmadı çay muhabbeti:)
Hatta ben kendime tabak almadım gelin yemez çalışır der gibi:) çoğu çayı ben tazeledim:))
ama iş kolay olsun derseniz meşrubat verin ama çayın yerini tutmaz gibi geliyo:))

Back
X