chicco, medela, sante bebe ve avent kullandım öncelikle, kesinlikle avent diyorum, her kuruşuna değer.
pompa harika bir süt artırıcı. her emzirmeden sonra 5 gk sağım yaparsan beyne daha çok süt üret diye mesaj veriyorsun. aynı zamanda sütün en yağlı ve besleyici kısmını alıyorsun ki bunu bir sonraki öğünde bebeğine içirebilirsin. 5-10 cc bile çıksa her seferinde bu miktar kadar artış olacak bunu düşün.
bir de bazen dışarı çıkman gerekebilir, ilaç alman gerekebilir, o durumlarda imdada buzluktaki sütler yetişir.
doğumun hemen sonrasında, süt üretimi çok fazla oluyor, birden çok bebek olma durumu için doğa ayarlamış. ne kadar emilirse üretim ona göre ayarlanıyor. ikinci haftadan sonra göğüsler yumuşar genelde, bunu sütüm yok diye algılamayın,sadece sütünüz bebeğinize uygun ve normal miktarda salgılanıyor demek bu. yani siz emzirdikten sonra sağarsanız beyin iki bebek var gibi algılayıp ona göre süt üretecek.
sağım sırasında bebeğinize bakmanız hatta onu hayal etmeniz bile daha verimli süt sağmanız demek.
meme uçlarına şimdiden susam yağı sürün, asla yara olmaz susam yağıyla. cilt hemen emer. her emzirmeden sonra sürer ve beş dk havalandırırsanız acı çekmezsiniz emzirirken. ayrıca kimyasal içermez ve zaten cilt emeceği için emzirmeden evel temizlemeniz gerekmez.(aktardan almayın hileli olabilir, tahinin üstüne çıkan yağ susam yağıdır, onu süzüp kullanın)
emzirme, ilk günlerde 1,5 saatte bir olduğu için uykusuzluk, yorgunluk ve çenesi hemen yorulan minik yüzünden zor gelse de sonrasında dünyanın en büyük hazzı olacak. içinizden süt değil sevgi aktığını hissedeceksiniz.
etraftakiler çok sever süt var mı, dıoyuyor mu, mama ver doymuyor vs demeyi. aldırmayın! her anne bebeğine süt üretebilir. sadece her fırsatta uyuyun ve kimseyi takmayın. bebeğin her ağlaması açlıktan değildir, sırtı kaşınsa ağlar, gazı olsa ağlar, canı sıkılır ağlar...aç bu çocuk lafını duymayın.
sağlıkla gelsin bebeğiniz.
not: şu linki incelerseniz süt saklamayla ilgili tüm bilgiler var, ben bu kaynaktan yararlandım.
http://derenden.com/anne-sutunu-saklama-ve-tasima/
bu yazı da süt artırma tekniklerini içeriyor, belki birilerinin işine yarar çünkü benim yaramıştı:
http://www.ntvmsnbc.com/id/25290439/