• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde oturmak beni daraltıyor

yellowwww

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
26
0
36
Ankara
Arkadaşlar çalışan bir hanımım ama evde 5-6 gün kalmak çocuğun bütün sorumluluğunu almak ev işleri yapmak yemek yapmak kısaca ev hanımlığı beni daraltıyor.daha önce forumda böyle konular okusamda bende yazmak istedim.
temiklikçi veya kadın tutun demeyin çünkü yıllarca aldım.ama su anda alamam.

sürekli çalışma hayatınının içinde olduğunuz için ev işleri ve sorumluluktan biraz kaçmışsınız.şimdi de aslında gündelik ve kolay şeyler şuan size ilk başlarda zor gelebilir.ama yavaş yavaş yapar kendinizi de yıpratmazsanız hem sıkıcı hem yorucu hem de stres dolu gelmez.zamanla evde olup evladınızla ilgilenmek hoşunuza bile gidebilir.hem herşey bir günde yapılacak diye bişey yok.yemek konusunda da bir gün evde yapın bir gün dışarda yiyin.en azından alışana kadar.

benim uzun süreli bir çalışma hayatım hiç olmadı evlendim hep ev hanımıydım ama bende boğuluyorum.. bence bazı artıları olsada ev hanımlığı berbat insanı çok körelten birşey hele çocuk olunca.. ha şöyle olur maddi durum iyidir altında araban vardır küçük çocuğun olsada sosyal hayattan kopmazsın bir yere gitmek istesen çocuk ayak bağı olmaz arabana atlar gidersin insanın bu imkanı olmayınca bir yere gitme düşüncasi bile insanı yoruyor çalışınca ister istemez giyinip evden çıkıyorsun o bile insanı motive ediyor çocuklu ev hanımlığı çok izole bir yaşam ben sevemedim bir türlü çocuk olmadan önce yine çok sevmesemde bu kadar şikayetçi değildim ama çocuk olduktan sonra iyice bunaldım

evdeki işler hep rutin işler.yemek yapmaya başlıyorum.bir taraftan temizlik çıkıyor.çamaşırdı bulaşıktı.yaptıgım işe konsantre olamıyorum yemeklemi ilgileneyim başka işlerlemi.insan kendini evin kölesi gibi hissediyor.aslında herseyi dısarda yapıp eve sadece keyif yapmaya gideceksin.otel gibi kullanmak yani.benimkide abartı ama öyle işte.dünyaya bunlarla uğraşmaya mı geldik.bazen hersey sıkıcı geliyor.sadece ev işleride değil konu.yaşamak hersey ama hersey rutin gibi.

hayattan zevk alan neşeli insanlara oldum olası hayranımdır.dısardan bende öyle gözüksem de aslında değil.

Back
X