• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde sorumluluk

hupsidupsi09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
712
Puanlar
33
Merhaba bi konuda fikir almak için yazıyorum biz dört kisilik bi aileyiz . Annem bi sebepten dört beş ay yanımızda olmayacak . Babam emekli ancak çamaşır asar ütü yapar evi süpürür annem çalıştığı için . Benim mesaim akşam altıda bitiyor . Kardeşim de çalışıyor . Özetle akşam altıdan sonra bütün aile evde oluyoruz . Annem iki haftaya ayrılacak yanımızdan ve ramazan geliyor . Stresi gerginliği beni şimdiden sardı . Nasıl yemek yetiştireceğim nasıl olacak hiç bilmiyorum. Bi yandan evin bütün işlerinin üzerime kalmasından korkuyorum . Misafir geliyor mesela annen gidince her şey sana kalacak yazık modunda insanlar . Gerçekten sinirlerim bozuldu . Az önce de tartıştım evdekilerle zaten . Niye her şey sanki bana yıkılacakmış gibi davranıyorsunuz herkes üzerine düşeni yapacak vs dedim . Erkek kardeşim zaten klasik mağara adamı odasından asla çıkmaz yemek memek anlamaz . Ve babamın tavrı aynen şu tabi ki yapacaksın. Tabi ki sana yıkılacak ev. Bu tavırlar daha da sinirimi bozuyor .. boşandım geldim kirasız masrafsız yaşıyorum evet ama kadınsan illa bi şekilde bedel ödemen gerekiyor . Burada kiraya çıkmayı çok düşündüm ancak kiralar gerçekten yüksek. Üstüne TOKİ çıktı bana onun ödemesi başlayacak bu sene yani hem kira hem TOKİ hem yalnız yaşamak imkansız . Ne yapacağım bilmiyorum

Buzluga hazırlık yapsa anneniz gitmeden bi kaç da dışardan söylersiniz. Kavanozlara çorba falan
Yaptı koydu bi şeyler evet . Ben tavırlara sinir olıyorum . Görevin tabi yapacaksın tavrı . Ben akşam altıda işten çıkıyorum . Diğeri de akşam altıda çıkıyor . Onun hayatında hiçbi sey degişmeyecek . Ama birden benim sorumluluğum yüzde yüz artacak . Bu haksızlıklardan midem bulanıyor

Merhaba bi konuda fikir almak için yazıyorum biz dört kisilik bi aileyiz . Annem bi sebepten dört beş ay yanımızda olmayacak . Babam emekli ancak çamaşır asar ütü yapar evi süpürür annem çalıştığı için . Benim mesaim akşam altıda bitiyor . Kardeşim de çalışıyor . Özetle akşam altıdan sonra bütün aile evde oluyoruz . Annem iki haftaya ayrılacak yanımızdan ve ramazan geliyor . Stresi gerginliği beni şimdiden sardı . Nasıl yemek yetiştireceğim nasıl olacak hiç bilmiyorum. Bi yandan evin bütün işlerinin üzerime kalmasından korkuyorum . Misafir geliyor mesela annen gidince her şey sana kalacak yazık modunda insanlar . Gerçekten sinirlerim bozuldu . Az önce de tartıştım evdekilerle zaten . Niye her şey sanki bana yıkılacakmış gibi davranıyorsunuz herkes üzerine düşeni yapacak vs dedim . Erkek kardeşim zaten klasik mağara adamı odasından asla çıkmaz yemek memek anlamaz . Ve babamın tavrı aynen şu tabi ki yapacaksın. Tabi ki sana yıkılacak ev. Bu tavırlar daha da sinirimi bozuyor .. boşandım geldim kirasız masrafsız yaşıyorum evet ama kadınsan illa bi şekilde bedel ödemen gerekiyor . Burada kiraya çıkmayı çok düşündüm ancak kiralar gerçekten yüksek. Üstüne TOKİ çıktı bana onun ödemesi başlayacak bu sene yani hem kira hem TOKİ hem yalnız yaşamak imkansız . Ne yapacağım bilmiyorum
Yemek istiyorsa kalksın kendi yapsın şu kadını ezip kendini üstün gören erkeklere sinir oluyorum o evde sende yasiyosan yemek yapmasa bile ev işlerinde yardımcı olacaksın şaka gibi ya

Yaptı koydu bi şeyler evet . Ben tavırlara sinir olıyorum . Görevin tabi yapacaksın tavrı . Ben akşam altıda işten çıkıyorum . Diğeri de akşam altıda çıkıyor . Onun hayatında hiçbi sey degişmeyecek . Ama birden benim sorumluluğum yüzde yüz artacak . Bu haksızlıklardan midem bulanıyor
Tamam bosverın yapacağı tencereye koyup ısıtmak . Salatayı yapsın sofrayı kursun bulaşığı toplasın madem yemek yapmayı bilmiyor bari arkada yamaklık yapsın kös kös yatmasın işbirliği isteyin

Makarnayı daya. Her gün. En kolayı. Canı yemek isteyen kendi yapsın.

Çok abartıyorsun. Madem beğenmiyorsun düzeni git. Yok kalırım diyorsan da yap. Yapacağın bi çorba bi pilav vs. Masa mı donatacaksın her akşam.
Ben yaparım zaten yapmam demiyorum . Yalnız yaşarken de kendime yapıyordum . Sorun tüm sorumlulukları bana yıkacakmış gibi davranmaları ve öyle tavır almaları . Bi şey eksik olsun ya da şikayet edeyim karı koca aynı anda saldırıyorlar sözlü olarak . Normalde üç kardeşiz diğer ikisinden zerre bi şey beklenmiyor bu arada . Ortanca kardeşim erkek odasından çıkmaz . Kimse de nerede bu diye sormaz etmez . Küçük kız kardesim (21 yaşında ) aynı şekilde onda da sorumluluk sıfır . Anasını satayım ne B.k varsa benim üzerimde . Gerçekten kendimi mal gibi hissediyorum

Tamam bosverın yapacağı tencereye koyup ısıtmak . Salatayı yapsın sofrayı kursun bulaşığı toplasın madem yemek yapmayı bilmiyor bari arkada yamaklık yapsın kös kös yatmasın işbirliği isteyin
Yok yapamaz işten gelince ders çalışıyo yaklaşık beş yıldır shsjsjsjs yapamaz ı ıh sonra sınavlara kim çalışacak

Ben yaparım zaten yapmam demiyorum . Yalnız yaşarken de kendime yapıyordum . Sorun tüm sorumlulukları bana yıkacakmış gibi davranmaları ve öyle tavır almaları . Bi şey eksik olsun ya da şikayet edeyim karı koca aynı anda saldırıyorlar sözlü olarak . Normalde üç kardeşiz diğer ikisinden zerre bi şey beklenmiyor bu arada . Ortanca kardeşim erkek odasından çıkmaz . Kimse de nerede bu diye sormaz etmez . Küçük kız kardesim (21 yaşında ) aynı şekilde onda da sorumluluk sıfır . Anasını satayım ne B.k varsa benim üzerimde . Gerçekten kendimi mal gibi hissediyorum
Git diye yapıyolardır.

Annen yokken ne misafiri gelecek? 30 yaşındasın yani yemek yapmak gözünde bu kadar buyumemeli kusura bakma. Temizliği iki erkek beraber yapsınlar, odasından çıkıp cikmamasiyla babası ugrassin. Ben yoruluyorum kusura bakmayın ancak bu kadar yaparım de geç. Annen tembihlesin konuşsun.

Küçük kız kardeş de varmış o da sofrayı toplasın yapmiyorlarsa elini surmeyeceksin yoksa sana kalır. Evden kovacak halleri yok

Babanız temizlik yapıyormuş zaten,sizde yemeği yaparsınız oldu bitti,bu kadar ufak şeyleri de dert etmeyin ya,ayrıca evlilik yaşamışsınız 3..5 yemek biliyorsunuz dur,bilmiyorsanız da internet derya deniz bir sürü pratik yemek tarifleri var .Misal lahmacun içi hazırla ver fırına 1 saat sürmüyor,fırında sebzeli tavuk yap böyle pratik şeylerle geçiştir

Ben sizin gibi düşünmüyorum ya.
Koca kadınsınız, babanız zaten temizliği çamaşırı hallediyormuş yemeği de halletmelisiniz. Kız kardeşiniz büyük ihtimalle öğrencidir o yaşta, erkek kardeşin yetiştirilmesi baştan yanlışsa şu saatten sonra değiştiremezsiniz. Ki bana temizlik yapan bir babanın oğlunun da ayağına su isteyecek bir profil çıkması zor geliyor. Hani tamam mutfağa girip 3 çeşit yemek yapmaz ama başka sorumluluk alır.
Bana biraz sorumluluk almamak için baştan gereksiz gard alıyor gibi geldiniz. Kendimizi doldurmanın alemi yok bazı şeylerde, anamızın babamızın olmadığı evlerde de bunu kendimiz yapıyoruz.

Üniversite yıllarımda anneannemin rahatsızlığında dolayı ani bir şekilde yanına gitti annem 3haftaya yakın kaldı.
O zaman da ramazan ayıydı.
yemek yapmayı bile bilmezdim :) okuldan gelip iftara yemek hazırlardım. Babamla kardeşimde yardımcı olurdu.
Gece sahur için kalkar sabah da okuluma giderdim.
Yani bir şekilde yürüttüm ve inan senin gibi karalarda bağlamadım. 19-20 yaşındayım çok da büyük değildim ama üzerinden kalktım.
Sen de halledersin panik yapacak bir şey yok

Niye bu kadar stres olup gerildiniz ki? 30 yaşindaymışsınız, konuyu ilk okuduğumda 20 21 yaşında herhalde diye düşündüm. Evi çekip çevirebilirsiniz. Babanız zaten çamaşır konusunda yardım ediyormuş. İnternetten tariflerle kolay yemeklerden yaparsınız, yanına çorba, salata yeter. Bazen dışarıdan hazır mantı, nugget vs alırsınız. Annenizin yemeklerinden yersiniz. Kendi yaptığınız yemekleri de fazla fazla yapıp kavanozlar ertesi hafta tekrar ısıtıp yersiniz. Sahur zaten kahvaltı ile geçer. Beğenmeyen de gider ya kendi yapar yer ya da dışarıdan söyler. Ev temizliği de yetiştiği kadar artık. Gözünüzde büyütmeyin bu kadar.

Yemin ederim konuyu 19 yaşında bi kız açtı sandım. Evdekilerle böyle iddialaşıp isyan edersen itici bulurla ve sana sataşmaları normal. 30 yaşındaki bir kadın için şu konu var ya çok saçma olmuş. O bunu yaptı ben bunu yaptım vs hiç olmuş mu ya.

Ben sizin gibi düşünmüyorum ya.
Koca kadınsınız, babanız zaten temizliği çamaşırı hallediyormuş yemeği de halletmelisiniz. Kız kardeşiniz büyük ihtimalle öğrencidir o yaşta, erkek kardeşin yetiştirilmesi baştan yanlışsa şu saatten sonra değiştiremezsiniz. Ki bana temizlik yapan bir babanın oğlunun da ayağına su isteyecek bir profil çıkması zor geliyor. Hani tamam mutfağa girip 3 çeşit yemek yapmaz ama başka sorumluluk alır.
Bana biraz sorumluluk almamak için baştan gereksiz gard alıyor gibi geldiniz. Kendimizi doldurmanın alemi yok bazı şeylerde, anamızın babamızın olmadığı evlerde de bunu kendimiz yapıyoruz.
Annesine üzüldüm ben sadece. Kadın kaç tane çocuğa bakıyor 30 yaşında kocaman kızı var hiçbir şey yapmıyor belli ki

Bende olsam gıcık olurdum. Senelerdir aynı devran dönmüşse hele. Kız olsun erkek olsun diğeri geçecek odasına. Aynı şartlarda olacağız. Abla salatayı ben yaparım. Yada sen yemek yap sofrayı kur ben toplarım, yada iftar senden sahur benden demeyecekte senin vazifen denilecek. Bozukluğu düzeteyim derken sorunlu olacaksın.

Hiç böyle muamele görmedim bu arada.
Yine de anlatan olunca canım sıkılıyor. Babam ev işi yapar, kahvaltıyı o hazırlar, arada ev süpürür, konserveleri o yapar, balığı, bamyayı, fasülyeyi o ayıklar vs. Çok yorgunsak gelir mutfağı toplamaya yardım eder.

Böyle ayrım yapsa, hele erkek olduğu için yapılsa dahada fazla soğurdum.
Anne babam evlatları arasında ayrım yapmaya çok hassas davranır. Doğrusu da bu. Herkes üstüne düşen vazifeyi yapmalı. Herkesin yetişkin olduğu evde teraziye koyunca adil mi bu tavır?

Back
X