evet genelledim
ancak "garanti böyle olur"
ya da "eminim"
hani kesin bu böyledir anlamında, dediğim tek bir şey var mı ki? nerde?
hatta direkt "vardır da yüzdesi azdır" demişim fikrimi belirtirken...o nedenle bu nasıl eminsiniz gibi sorularınıza şaşırdım - çünkü yorumlarınızı çok rasyonel buluyorum, şaşmam ondan.
kardeşinin boşanıp boşanmayacğaını tabii ki bilemem zaten onunla değil kocasıyla karşılaşırmıştım, bence daha makul bir karşılaştırma. zira kardeşi 15 sene sonra belki boşanırsa ve babaevine dönerse. belki o zaman bu normal bişey olacak...kimbilir?
konuda zaten mesajlarım çok uzun, genelde de kimse uzun şey okumayı sevmiyor. ama ana fikrim şu benim
4-5 ay için
içinde ramazan, ramazan bayramı, kurban bayramı olacak bir süreç için (ki bu süreçlerde annenin evde olamaması mesela, çok ilginç, duygusal anlamda da kötü bence, demek artık ne olay olduysa?)
böyle adeta bir "kısa çöp uzun çöpten hakkını alsın elbette" edalarında bir evde eşitlik arayışı fazla. benim için öyle. aile huzuru için bir süre 3 kap yemek yapmak o kadar lafı edilecek bişey değil, bence böyle kısa süreçler için. ve evet, boşanıp gelmiş kızına tekrar yuva olmuş bir aile orası, ne mecburiyetleri var? yok. kızın yemek yapmaya ne mecburiyeti var? tabi ki yok. diyorum ya aile, huzur, aile içinde adaletin çok farklı bir konu olması. bilemezsiniz yarın bu kız gider annesine babasına 3 ay da kardeşi bakar.
bu benim fikrim. siz 3 kirli tabak varsa 1er tane yıkasınlar da diyebilirsiniz, olabilir.
ben bu süreci karı-koca arasındaki 30 senelik evlilikteki işbölümü ile de aynı tutmuyorum. bence farklı kulvarlar.
ve de bu kadar eşitlikçi bir insanın çalışıp da evde hep yemek yapan bir annesinin olması bana makul gelmiyor...
ondan da ötesi konuyu açan kişinin tutumu tavrı bana yapıcı, hak arayıcı ne biliyim sevgi dili kullanan biri gibi gelmedi yani konudaki tınısı bende bu. başka konusunu bilmiyorum. burada öyle hissettim. yorumlar ona göre, evet. burada yöneylem araştırması yapıp sapmasız yansız analiz çıkarmıyorum ki...bazen zarf mazrufu geçiyor da olabilir, konunun tınısı hissiyatı belki içeriğini geçmiştir...
hoş yani incelediğim pek çok araştırma hanehalkı dağılımları ve komposizyonlarını içeriyor, bakınca gerçekten kadınların baba evine dönme oranları yüksek şu anda erkelere göre, belki değişir bu kiralar yüzünden, olabilir.
"Ama doğrudan iş bölümü ile ilgili olmamasına rağmen başka konuları, özellikle kadınların iş yapmasına getirmeniz çok dikkatimi çekiyor. Beni son alıntıladığınızda da açılan konu az iş çok iş olmamasına rağmen oraya çekmiştiniz." burada neyi kast ettiğinizi çözemedim ama madem hep yaptığım bişeymiş yine yaparım herhalde

o zaman jetonum düşer belki..