• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde tasarruf için yaptıklarımız..

kızlar birde çaya gelen misafirlerinize ikramlık neler yapıyorsunuz kaç çeşit oluyor
sonuçta buda bütçeye yansıyor eğer gelen giden fazla ise
beni bugün misafirim vardı 6 çeşit yaptım
yapmamalımıydım birde hepsini öyle çok yapmışım ki evlere şenlik:27::56:
Misafir eve 9 bereketle gelir 1 tanesini alır giderken 8ini geldiği eve bırakır gider:34:

yeniii evlenecek biri olarak süpeeeeeer..

şuan evimde uygulamaya başladım meselaa kullanmadıklarımı prizden çekmeyiii:1:

takipçinizimmmmm:34:

canım eve misafir gelıyorsa onlara ıkramlık sayılık yapacaksın oyle tabagını bıtırdı ıkıncıyı al yok :D yada mınık mınık sekıller vererek kısı basına 2-3 tane koyabılırsın .mesela bi tuzlu hamur yap ama ıc malzemesini farklı farklı yap hepsını aynı tepsiye diz .. onları ayrımak içinde ustlerine yumurta sarısı surdukten sonra peynırlılerın ustune corekotu,patateslılerın ustunede susam serp fırına koy
tuzlular pişerken şekerli bi hamur yap onuda ıkıye ayır tuzlu gibi yarısını boş yap ustune evde fındık-fıstık cevız ne varsa koy ufalayıp,,,yarısınıda tekrar ıkıye bol ve sadenın tekını kakaolu ile karıstır sonra kakaolu ile sadeyi rula yapıp mınık ıkramlıklar seklınde kes bıcakla onuda aynı tepsiye dızıp pişir.. boylece 4kez değilde sadece 2kez fırını calıstırmıs olacaksın..
oldumu sana 4cesit ikramlık servis ;) gözune az gelirse un helvası yapıp sekıl verıp tabaga koyabılırsın yada kısır benım en vazgecılmezımdır.. (eşim pazardan yeşilliği sırf ben kısır yapayım diye alır :34: )

yurdum kadını ne tutumlu yaaa :72:
tebrikler

Bence tüp bebekten sorunlardan daha çok insanlar bu topiğe gelmeli yani. Sayenizde o kadar faydalı bilgiler edindim ki. Hepsini bir word dosyasına kaydettim, sabah uyanınca anneme okuyacağım. Kalktım televizyonu, kettle i, uyduyu, bulaşık makinesini, masaüstü pc yi, çamaşır makinesini, telefon şarjını fişten çektim. Aaa babamın tıraş makinesini unuttum mesajı atayım kalkıp onu da çekeyim.
Sonra bir de haftalık yemek listesi yaptım, buzdolabına asacağım annem görsün anlatayım sabah kalkınca. Çamaşır makinesini çarşamba beyazlar pazar renkliler olarak iki gün çalıştırmayı planlıyorum artık eh acil bir şey olursa kısa programda atıveririm 3-5 parça.
Bir de, aklıma şöyle bir fikir geldi. Biz 4 kişiyiz ailecek. Su içtiğimiz bardakları işimiz bitince lavaboya koyuyoruz, onlar da yıkanıyor. Onun yerine 4 tane bardak ayırıp, kendimize bir tane seçebiliriz. Böylelikle her seferinde farklı farklı bardak kirletip boşuna bulaşık yapmayız. Suyumuzu içince azıcık sudan geçirir, koyarız tekrar yerine, nasıl olsa bardaklar kişiye özel olacak, yıkanma aralığı az olsa ne olur ki? :24::24::24:

Bence tüp bebekten sorunlardan daha çok insanlar bu topiğe gelmeli yani. Sayenizde o kadar faydalı bilgiler edindim ki. Hepsini bir word dosyasına kaydettim, sabah uyanınca anneme okuyacağım. Kalktım televizyonu, kettle i, uyduyu, bulaşık makinesini, masaüstü pc yi, çamaşır makinesini, telefon şarjını fişten çektim. Aaa babamın tıraş makinesini unuttum mesajı atayım kalkıp onu da çekeyim.
Sonra bir de haftalık yemek listesi yaptım, buzdolabına asacağım annem görsün anlatayım sabah kalkınca. Çamaşır makinesini çarşamba beyazlar pazar renkliler olarak iki gün çalıştırmayı planlıyorum artık eh acil bir şey olursa kısa programda atıveririm 3-5 parça.
Bir de, aklıma şöyle bir fikir geldi. Biz 4 kişiyiz ailecek. Su içtiğimiz bardakları işimiz bitince lavaboya koyuyoruz, onlar da yıkanıyor. Onun yerine 4 tane bardak ayırıp, kendimize bir tane seçebiliriz. Böylelikle her seferinde farklı farklı bardak kirletip boşuna bulaşık yapmayız. Suyumuzu içince azıcık sudan geçirir, koyarız tekrar yerine, nasıl olsa bardaklar kişiye özel olacak, yıkanma aralığı az olsa ne olur ki? :24::24::24:

merhaba canım faydalı olabılıyorsak ne mutlu bizlereee :16:

benımde k.validemler gun içerisinde içeceklerı zaman suyu herkes ne hıkmetse ayrı bardak alıyor bana ilk zamanlar cok garip gelmıstı cunku baba evimde herkes bir bardaktan su içerdi.. sadece yemek yıyecegımız zaman ayrı bardak konulurdu . ancak k.validemler öyle alıskanlık edınmısler 60ından sonrada bu huydan vazgecırmeye ugrasmak istemedim sahsen neyse.. eşime alıstırdım ama :) sonucta benımle opusurken opusuyoda su içmeyı ayrı bardak istiyooo yok öleeee :52: :1: eşimede alıstırdım benım içtiğim bardaktan su içmesını sagladım :21:

benım sahsi fıkrım kişiye özel bardak kullanıyorsanız eger su içtikten sonra çalkalamaya bile gerek yok ..sonucta kendi içtiğin bardaktan mı tiksiniyosunda calkalama gereği duyuyorsunki:26:sizin evdeki bi alıskanlık olsa gerek simdi 4kısısınız ya bir bardagı calkalamak minimum 200ml su gitmesi demek ;200 ml*4kısı = 800ml su gider sadece bir susamada harcayacagınız calkalama suyu mıktarıdır..
diyelımki 4kişi 2litre minimum su içiyor gunluk ;;;;800ml (4 kısının1bardak suyu çalkalama suyu)*2litre (5bardak su 1litreya yani 2litre su 2000ml su) = 1.600.000 litrelik gunluk calkalama suyunu harcamış olursunuz..

bence siz yine bulasık mak.doldurmaya devam edın.. bulasık mak en tasarffuflusu.. olanıdır.en azından yine gunluk su içme bardagınız aynı kalsın(kişiye özel olsun) ve yine 3gunde bir bardak değiştirirseniz ev acısından baya bi tasarruf saglarsınız bir maliyeci olarak size tavsiyem olsun..

Ya ağızdan ağıza geçmez diye öğretildi bize hep. O yüzden kimsenin içtiği bardaktan içemem kolay kolay, sonuçta tükürüğü karışır falan.

kızlar birde çaya gelen misafirlerinize ikramlık neler yapıyorsunuz kaç çeşit oluyor
sonuçta buda bütçeye yansıyor eğer gelen giden fazla ise
beni bugün misafirim vardı 6 çeşit yaptım
yapmamalımıydım birde hepsini öyle çok yapmışım ki evlere şenlik:27::56:
bana göre 3 çeşit yeterli,bir börek,bir kek veya yaş pasta,bir de salata,kısır tarzında z.yağlı..ama misafir ağırlamayı tıka basa doyurma zannettiğimizden,canımız çıkana kadar hazırlık yapıp,yorgun argın bir şekilde çıkıyoruz konuklarımızın karşısına..zevk almamız gerekirken,eziyet çekiyoruz..maksat muhabbet ve görüşmek,iyi vakit geçirmek olmalı bana göre.yiyp içmek değil..
Çok faydalı bir topik olduğunu söylemeden geçemiycem.Ben de elimden geldiğince tutumlu olmaya çalışıyorum ev hanımıyım,mayısta 2 yıllık evli olcam :)Bizim yapabildiklerimiz:
-tasarruflu ampul kullanıyoruz
-market alışverişinde 1 liranın hesabını yaparım liste yapmadan çıkmam
-henüz çocuğumuz yok iki kişiyiz baharda geldi sebze meyve alışverişimizi pazardan yapıyoruz
-su faturası her ay 25-27 lira arası geliyor elektrik te 40 küsür geliyor
-doğalgaz konusunda çok tutumluyumdur kışın her ay 70 tl den fazla fatura gelmez(en çok takdir edilen tarafım:))
-çamaşır makinemde bulaşık makinemde tam dolmadan çalıştırmam
-haftada bir kez elektrik süpürgesini açarım çoğunlukla gırgır kullanıyorum zaten çokta batmıyor ev
-kıyafet alışverişimi mümkün olduğunca bitirdim sürekli evde olduğum için dolabımdakiler yetiyor yıkayıp ütüleyip giyiyorum ohh mis:)birazda kilo alınca alıp giyesimde gelmiyor zaten
-aylık tüm giderlerimiz için eşimle bir ajanda tutuyoruz tüm giderleri buraya yazıyoruz ona göre hareket ediyoruz
-eşimin işi de yürüme mesafesi olduğu için yürüyerek gidiyor
-rabbimin izniyle inşallah bir ev alsak eşimden daha çok istiyorum, bakalım..aklıma gelen bunlar

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..
çocuk yokken yatırım yapmak daha kolay,bu döneminizi iyi değerlendirin..

Ya ağızdan ağıza geçmez diye öğretildi bize hep. O yüzden kimsenin içtiği bardaktan içemem kolay kolay, sonuçta tükürüğü karışır falan.

güzel kardesım ben önceki msjımdada dediğim gibi sizin evde öyleymiş taktık ;) senınde şimdi söylediğin gibi.. sadece kendi içtiğin bardaktan mı tiksiniyorsun demiştim demek ondanda bi tiksinçlik geliyormus ki kendi özel bardagını bile çalkama veya içtiğin bardaktan tekrar su içmeyıp bulasık mak. koyuyorsun neyse sonucta herkesın hayat standartları bir değil ,ben çok yokluk gorduğumden dolayı senin son yorumun bana israf olarak geldi kusura bakma emi, sonuc itibariyle senın ve ailenın maddi durumu hayat standartınız yuksek olsa gerek

oyuzden sana ait yukarıda yaptıgım yorumda sadece su içilen bardakları bulasık mak. koyman size daha çok su tasarrufu saglayacaktır kısmını dikkate alsan yeter ;) tabi yine sen bilirsin...

Yok ya o kadar yüksek değil kendi içtiğim bardaktan tiksinmiyorum ama ağızdan ağıza geçmiyor bizde pek.

giysi satın almadan yapılacaklar..

1.Para Planı/Bütçe: Gelirinin yüzde kaçını kıyafet için ayırabilirsin? Ev, gıda, sağlık, araba, birikim… Tavsiyem gelirinin % 5-8 ayırabilirsin.

Senelik kıyafet bütçeni ikiye böl. Yazlık, kışlık kıyafet alışverişlerinde ne harcayabileceğini bilirsin.

2.Kıyafet Planı: Gardırobun için aşağıdaki TOP 5 oluştur.

- Siyah elbise ve siyah etek ceket, lacivert etek ceket,

- Beyaz gömlek, siyah dik yaka kazak,

- Güzel kahve veya siyah palto

İstediğin kadar aksesuar kullanabilirsin.

3.Kıyafet Detoksu: Dolabını temizle.

a. Bir senedir giymediğin ve eskimiş kıyafetleri ayır. Giymediklerini internetten satabilirsin.

b.Arkadaşlarınla, kek börek, altın günü gibi gardırop temizleme günleri yapın. Giymediğiniz kıyafetleri vakfa bağışlayın.

Böylece ‘Birinin eskisi, diğerinin yenisi’ olur.

4.Moda uymak: Artık giymek istemediğin, modası geçen giysileri terziye götürerek değişiklik yaptırabilirsin. Çantalarını lostraya vererek deri saplıyı zincir saplı çanta olarak değiştirebilirsin.

5.Alışveriş tüyoları; Alışverişe çıkmadan önce;

-Kıyafet bütçene bak. Ne kadar harcayabilirsin?

-Süpermarkete gider gibi liste yap. Neye ihtiyacın var?

-Dolabının fotoğrafını çek.

- Fikrine ve aklına güvendiğin bir arkadaşınla alışverişe çık.

Alışveriş sırasında;

-10 saniye düşün gerçekten alacağın giysiye ihtiyacın var mı?

- Zayıflayınca giyerim, aman ucuzluktaymış, aaa sadece 20 tl imiş deyip alma.

-‘Ben bunu ne ile giyeceğim?’diye düşün. Kendini tanı, tarzını anla, dolabının fotoğrafına bak

KIYAFETİ taşıyan sensin, o seni taşımasın. Kıyafete ruh, enerji, güzellik veren sensin…

özlem denizmen den alıntıdır..

Son düzenleme:
Mağazalar senede iki kere çok büyük indirime girerler. Biri sonbahar başı, diğeri ilkbahar başında. Ne alıyorsanız o zamandan alın. Her mevsim için 3-4 adet kot, 1-2 adet etek, 10-15 adet tişört, 8-9 tane badi, 3-4 tane hırka, 4-5 çift ayakkabı yeter bence.

kızlar ya tasarrf demişken bişi sorcam size ... ne kadar elektrk su faturası geliyo bz karı koca çalışıyoruz akşam 7yi braz geçe evde oluyorz yani en fazla 8den 12ye kadar tv açık ışıklar açık falan ayrıca haftasonları genelde evde yokuz söle sölim ayda 2 c.tesi ve pazar evde değilz elektrk 90-95 civ. gelio suda 60-65 falan bana fazla gbi geliyo snçta ewde değilz siz ne kadar ödüyosuzn bn nerde yanlış yapıyorum acaba

tv ve diğer elektrikli aletleri fişten çekin..aylık %10 fark eder...

kızlar ya tasarrf demişken bişi sorcam size ... ne kadar elektrk su faturası geliyo bz karı koca çalışıyoruz akşam 7yi braz geçe evde oluyorz yani en fazla 8den 12ye kadar tv açık ışıklar açık falan ayrıca haftasonları genelde evde yokuz söle sölim ayda 2 c.tesi ve pazar evde değilz elektrk 90-95 civ. gelio suda 60-65 falan bana fazla gbi geliyo snçta ewde değilz siz ne kadar ödüyosuzn bn nerde yanlış yapıyorum acaba

Elektrik 50, su 20-30. :53: İki kişiyiz, tv genellikle açık. Haftada 1-2 kez çamaşır makinası, 2 günde bir bulaşık makinası. Su aslında çok harcıyorum ama nasıl bu kadar geliyor şaşırıyorum.

alışveriş merkezlerine ne kadar az gidersek o kadar az para harcarız:)))

biz çok fazla dışarıda yiyip içiyormuşuz bunu farkettim fişlere bakınca.. ben de artık evden aç çıkmamaya, yanımda su bulundurmaya dikkat ediyorum.

alışverişe de kesinlikle aç çıkmıyorum... bir de herşeyi fişten çekiyorum. kombiyi akşamları en düşük dereceye getiriyorum.

saçlarımı boyatmıyorum. eskisi gibi her hafta manikür pedikür filan da yaptırmıyorum. meğer kuaförlere de ne çok para harcıyormuşum... şimdi parayı çocuklara ve onların eğitimlerine harcıyoruz:)

giysi satın almadan yapılacaklar..

1.Para Planı/Bütçe: Gelirinin yüzde kaçını kıyafet için ayırabilirsin? Ev, gıda, sağlık, araba, birikim… Tavsiyem gelirinin % 5-8 ayırabilirsin.

Senelik kıyafet bütçeni ikiye böl. Yazlık, kışlık kıyafet alışverişlerinde ne harcayabileceğini bilirsin.

2.Kıyafet Planı: Gardırobun için aşağıdaki TOP 5 oluştur.

- Siyah elbise ve siyah etek ceket, lacivert etek ceket,

- Beyaz gömlek, siyah dik yaka kazak,

- Güzel kahve veya siyah palto

İstediğin kadar aksesuar kullanabilirsin.

3.Kıyafet Detoksu: Dolabını temizle.

a. Bir senedir giymediğin ve eskimiş kıyafetleri ayır. Giymediklerini internetten satabilirsin.

b.Arkadaşlarınla, kek börek, altın günü gibi gardırop temizleme günleri yapın. Giymediğiniz kıyafetleri vakfa bağışlayın.

Böylece ‘Birinin eskisi, diğerinin yenisi’ olur.

4.Moda uymak: Artık giymek istemediğin, modası geçen giysileri terziye götürerek değişiklik yaptırabilirsin. Çantalarını lostraya vererek deri saplıyı zincir saplı çanta olarak değiştirebilirsin.

5.Alışveriş tüyoları; Alışverişe çıkmadan önce;

-Kıyafet bütçene bak. Ne kadar harcayabilirsin?

-Süpermarkete gider gibi liste yap. Neye ihtiyacın var?

-Dolabının fotoğrafını çek.

- Fikrine ve aklına güvendiğin bir arkadaşınla alışverişe çık.

Alışveriş sırasında;

-10 saniye düşün gerçekten alacağın giysiye ihtiyacın var mı?

- Zayıflayınca giyerim, aman ucuzluktaymış, aaa sadece 20 tl imiş deyip alma.

-‘Ben bunu ne ile giyeceğim?’diye düşün. Kendini tanı, tarzını anla, dolabının fotoğrafına bak

KIYAFETİ taşıyan sensin, o seni taşımasın. Kıyafete ruh, enerji, güzellik veren sensin…

özlem denizmen den alıntıdır..

paylaşım için tşkler canım gercekler çok faydalı bılgıler bunlar..
bende dusunuyorum ihtiyacım yoksa 20sn sonra vazgecıyorum almaktan :))) 6ay boyunca giymediğim esylarımıda muhtarlıktan yeşilkarta sahıp durumu hiç iyi olmayanları belirliyoruz ,ve muhtarın aracılıgıyla ya gıymediğim sıfır esyalarımızı yada çok az gıyılmıs olan esyalarımızı verıyoruz.. hem sevabada gırıyoruz ;) vakıfta olabılır tabıkı.. yada kot pantolonları birleştirip üstüne susleyıp koltuk şalı veya ortusu olarakta kullanılabılır , eskimiş kazakları sokup battanıye ormustum ben gecen sene..

maalesef şu kredi kartları cıkalı hiç diyemıyorsun acaba ne kadra kısmını kıyafet için harcabılırım dıye.. ancak bununda caresı var sadece alısverısten alısverıse kartı yanımda tasımaya basladım ve sadece mesela bi gomlek aldım tamam yeter dedım .yoksa yok su elbiseymıs sortmus derken uuu bi bakmıssın 200tllık rahat harcama yapmıs oluyosun.. aylık alısverıslerımı tek parcayla sınırlandırdım yani.. bu ay gomlek diğer ay pantolon aldım gibi... ara sıra pazardanda kıyafet alısverısı yapıyorum onun içinde liste yapıyorum tabıkı yoksa sonuc itibariyle pazardakiyle carsıdakının fiyatı bir değil malum..

aklıma gelmısken mesela mutfak esyası olarak pasabahcenın yenı cıkan bardak takımlarından alacaksınız.. ilk gırdıgınız dukkandan almak yerıne biraz fiyat arastırın dükkanları gezın ,pazarıda gezın sonucta aynı kalitesi desenli urun pazardada mevcut ,sonra ana bayii olan satıs noktasınada gidin bu arada nettende fiyat aarastırın..hangi yer sizin cebize daha makulsa onu secin..

yada marka takıntınız varsa bile yine ilk gittiğiniz magazadan ürünü almak yerıne ,bu ürünü satan diğer magaza subelerınede gidin olmadı netten bakın fiyatına..yine cebınıze hangısı uygunsa onu secın.. yada fabrıka satıs magazaları oluyor güral porselen,paşabahce,kütahya gibi buralardan alırsanız size daha uygun gelebılır..

Mağazalar senede iki kere çok büyük indirime girerler. Biri sonbahar başı, diğeri ilkbahar başında. Ne alıyorsanız o zamandan alın. Her mevsim için 3-4 adet kot, 1-2 adet etek, 10-15 adet tişört, 8-9 tane badi, 3-4 tane hırka, 4-5 çift ayakkabı yeter bence.

1 yıl içinde bu kadar eşya abartı olmamış mı güzelim.senin bu yazdıklarını 3 yılda bile almıyorum valla..
kaliteli alıp,uzun yıllar tertemiz giyiyorum,zamanı gelince evde kullanıma çevirip,gezmelikleri yeniliyorum.böylece evde de salaş giyinmemiş oluyorum..:))

bu arada takdir ettiğimi de yazmadan geçemeyeceğim seni,yaşına ve ailenle yaşamana rağmen tutumluluğu öğrenip,hayatına uyguluyorsun.büyük cevher var sende..kızlarım da senin gibi olur inşallah..

bu arada takdir ettiğimi de yazmadan geçemeyeceğim seni,yaşına ve ailenle yaşamana rağmen tutumluluğu öğrenip,hayatına uyguluyorsun.büyük cevher var sende..kızlarım da senin gibi olur inşallah..

Ehe kızardım şu an,:1: çok teşekkür ederim iltifatınız için. İlk defa biri bende cevher gördüğünü söyledi çok mutlu oldum :) Kızlarınız için de en hayırlısını diliyorum :)

Ya ben o giysi miktarını 1 yılda almalık değil, 1 yılda giymelik için yazmıştım :8: Eskidikçe alınır yani yılda bir kaç parça bir şey ama en önemlisi eskitmeden güzelce giyebilmek. Eh ben o konuda hiç iyi değilim ama iyi olmaya çalışıyorum işte. Bir yerden giderleri kısmak lazım, benim anneme kalsa şimdiye yirmi otuz bin borcumuz vardı bankaya, şuraya buraya... Vallaha ne yalan söyleyeyim, annem de bunu der durur, bizim anne-kız ilişkimizdeki anne benim yani. Ona tutumlu olmayı öğretmeye çalışıyorum, nasıl biriktireceğini, nasıl yatırım yapılacağını. Söylemesi ayıp 300 euro falan var bankada şimdi :1:

300 Euro dediğinize göre paranız vadesiz banka hesabında..Bundanda bankanın işletim ücreti olarak faiz alacağını unutmayın zaten çok az paramız var onuda bankaya vermeyelim..Bence 1000 Euro olana kadar evde sakla paranı sonra bankaya vadeli hesaba yatır boşa para verme canım.. (:

Back
X