evde tasarruf için yaptıklarımız..

canım makinan dakkalı ise son 15dkya gırınce kurutmaya baslıyor ..istersen sen 10dk kala makınanı kapatıp kapagını acabılırsın..

yok eger dakkalı değilse bitiş yerıne 1 yada 2 cm kala kapat makınanı.. en azından annemıkını oyle yapıyoruz.. gerci makinadan makinayada farkediyryaa..

Ahaha ne güzel bizimki de dakikalı olsa keşke. Tam 95 model. O zamanki makineler dayanıklı oluyormuş tabi, şimdi hala taşşş gibi çok şükür.

selam tasarruflu hanımlar..
topicte biraz karışıklık olmuş,bunu olduğu yerde bırakıp konumuza odaklanalım..
ekmek yapma makinesini soran arkadaşım ne açıdan fikir almak istiyorsun bilmem ama hijyen ve ağız tadı açısından mantıklı olur diye düşünüyorum..tertemiz,çeşitli içerikli ekmek yapmak zevkli olsa gerek..

benim bu ay su faturam 26 lira geldi çıldıracaktım nasıl bu kadar geldi diye... 50-60 çok değil mi su faturası için kızlar...
evet arkadaşım yere göre değişiyor su fiyatları,hatta mahalleye göre..kullanma miktarı yakın bile olsa faturalar arasında ciddi rakam farklılıkları olabiliyor.
canım makinan dakkalı ise son 15dkya gırınce kurutmaya baslıyor ..istersen sen 10dk kala makınanı kapatıp kapagını acabılırsın..
yok eger dakkalı değilse bitiş yerıne 1 yada 2 cm kala kapat makınanı.. en azından annemıkını oyle yapıyoruz.. gerci makinadan makinayada farkediyryaa..

kızlar kaş yapalım derken göz çıkarmayalım,servise uzun vadede makine hasarı yapıp yapmayacağını bir danışın derim..

ekmek yapma makinesini soran arkadaşım ne açıdan fikir almak istiyorsun bilmem ama hijyen ve ağız tadı açısından mantıklı olur diye düşünüyorum..tertemiz,çeşitli içerikli ekmek yapmak zevkli olsa gerek..

hım tasarruf konusunda canım yani elektirik çok harcıyormu bunu merak ediyorum:18::18::18:

öncelikle buradaki bütün bayanları teker teker tebrk ettiğimi belirtmek istiorum:)

yazılanları okuduktan sonra israftan bi hal olan kadın olarak gördüm kendmi...

buzdolabmda sürekli bşyler çöpe gider 2 kişi olduğumuz için tüketemioruz ve pörsüor haliyle.yemek konusunda da hala elimn ayarı yok 2 kişilk yemek yapamadm hç b zmn 4 kişi rahat doyar.ee o yemekler de ertesi güne yine tamam da sonrasında dökülüor.iki kişiysen ona göre alışveriş yap bozulmasın dcekseniz ki haklısınız benim elimin ayarı yok işte b türlü onu dengeleyemiorum.bide sabah kdr tv açık uyurum :( uyuyamıorum yoksa.ben uykuya daldıktan sonra eşim uyanırsa eğer tesadüf kapatır...ay kendimden çok utandım şu an :))))

yok ztn sayenzde başarabilecğmden eminm artık resmen kendmden utandm nasıl b savurganlktır bu dye:)ev batıran kadın dedikleri ben gbileri oluyor heralde :52:

hoşgeldiniz,eminim burada olan bir çok kişi de eskiden yaptığı israfı düşünüp üzülüyordur..ama dur demenin de bir vakti var,farkına varmak bir başlangıç,lütfen devamını da getiriniz..sevgiler..

Hep muzlu ekmek yemek istedim. Biz de alacağız ama allah bilir işte.

konu ekmekten açılmışken türkiye de en çok israf edilen ürünün ekmek olduğunu biliyor muydunuz..
açlığa ve sefalete rağmen çöpe yiyecek atmanın sık rastlandığı bir ülkeyiz maalesef..
duyarlılığı arttırmak adına bayat ekmeklerden yapılabilecekleri kendi deneyimlerimizle örnekleyelim istiyorum..

kendi adıma yazacak olursam,olmaz ama eskaza ki bayat ekmeğim var;
köfte için ıslatarak,
çorba için küçük küçük doğrayıp 1 diş sarımsakla aromalandırılmış zeytin yağında çevirerek kullanıyorum..
sizden de tarifler bekliyorum..
genel tasarruf yöntemlerinden iyi kötü haberdarız,topiği açma amacım yaratıcı hanımlarımızın evde yaptıklarını paylaşmaktır..

ekmek makinesi harika bişey kızlar...akşamdan ayarlıyosunuz sabah miss gibi ekmek kokusuyla uyanıyosunuz....
fazla bi elektrik harcamıyor... benim sayacım akıllı sayaç olunca geceleri yapıyorum ekmeği...
ama küçük aileler için iyi kalabalık aileler için yetmez ekmeği küçük oluyor...

bende bayatlayan ekmekleri küçük küçük doğrayıp tepside iyice kurutuyorum. rondadan geçirip poşetleyip buzluğa atıyorum. onları köfte harcına yada pişirmeden böreklerin üzerime serpiyorum pişen börekler poğaçalar çıtır çıtır oluyor...galeta unu olarak kullanıyorum yani.

Son düzenleme:
Bir de şey olabilir, hiç denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim. Şampuanlar, vücut losyonları, duş jelleri, sıvı deterjanlar, yumuşatıcılar, parke temizleyicileri falan bittiklerinde, hepsinin içlerine biraz su koyup, çalkalayıp, spreyli bir şişeye dökebiliriz hepsinden bir kolaj yapabiliriz böylece ve güzel bir koku malzememiz olur.

Son düzenleme:
kendi adıma yazacak olursam,olmaz ama eskaza ki bayat ekmeğim var;
köfte için ıslatarak,
çorba için küçük küçük doğrayıp 1 diş sarımsakla aromalandırılmış zeytin yağında çevirerek kullanıyorum..
sizden de tarifler bekliyorum..
genel tasarruf yöntemlerinden iyi kötü haberdarız,topiği açma amacım yaratıcı hanımlarımızın evde yaptıklarını paylaşmaktır..

biz iki kişilik bir aile olduğumuz için sık sık birşeyler bozulup çöpe gidiyor malesef
ben bayatlayan ekmeklerden ekmek pizzası yapıyorum gerçi bir çoğunuz biliyorsunuzdur
bizim beyaz peynirinde hemen tadı değişiyor çobuk tüketemediğimiz için
bende 1 yumurta domatez biber istediğim baharatlarla peyniri karıştırıyorum dilimlediğim ekmeklerin üzerine sürüp fırına gönderiyorum çok güzel oluyor böylelikle hem acımış peynirim hemde bayatlamış ekmeği değerlendirmiş oluyorum

bana peyniri uzun süre nasıl muhafaza edebilirim bilgi verebilecek kimse varsa çok mutlu olurum daha önce peynirleri küçük parçalara ayırıp dondurucuya attım çıkardığımda tadında sorun yoktu ama ufalandı

ekmek makinesi harika bişey kızlar...akşamdan ayarlıyosunuz sabah miss gibi ekmek kokusuyla uyanıyosunuz....
fazla bi elektrik harcamıyor... benim sayacım akıllı sayaç olunca geceleri yapıyorum ekmeği...
ama küçük aileler için iyi kalabalık aileler için yetmez ekmeği küçük oluyor...

An itibari ile anneme hediye olarak almış bulunmaktayııım :D Yarın gelecek bakalım, yapınca güzel mi değil mi bildiririm.

Amacım kimseyi sinirlendirmek değildi, sadece ne zaman yeni mesaj kısmına baksam bol bol hamileliklerle, tüp bebeklerle ilgili mesajlar görüyorum, bu konu da önemli bir konu bence ve biraz boş kalmış, o yüzden söyledim. Yani benim fikrimce tasarruf daha önemli çünkü ben uzun vadede bebek ya da evlenmek gibi planları olan biri değilim, zaten fark ettiyseniz mesaja da bence diyerek başlamışım. Planı bebek olanlara, bebeğini kaybedenlere lafım yok tabiki, ama bu benim fikrim.

bayat ekmekleri ben yumurtalı ekmek yapıyorum ya da çok almışsam buzluğa atıyorum ekmeklikteki bitmeden çıkarmıyorum mesela
ben de bulaşık makinemive çamaşır makinemi gece çalıştırıyprudum ama dilekçe olayını bilmiyordum
tvyi hep kapatırım fişleri biliyordum ama ihmal ediyordum artık etmicem
aylık alışveri listem olur benim sebzem de haftalık genelde buzluğa atıyorum hazırlayıp böylece hem hazırda oluyor hem de bozulmuyor kış hazırlığımı her yaz yaparım hem sağlıklı yerim hem de kışın 2 katı fiyattann almamış oluyorum marketilerin indirim günlerini takip ederim alışveriş listemde var ve fiyatı uygunsa alırım günlük alışveri yapmam herşeyden fazlaca alırım sadece sebze haftalıktır ben de
çamaşırları silkeleyerek sererim katlarken de öyle ütüyü sadece giyeceklerde kullanıyorum onun dışında nevresim çarşaf perde iç çamaşır ütülemem gerek yok
çarşfkları kısa programda yıkarım

kızlar kaş yapalım derken göz çıkarmayalım,servise uzun vadede makine hasarı yapıp yapmayacağını bir danışın derim..

himm bu konuyu hiç dusunmemıstım acaba zararı olurmukı? bi arastırmak lazım ..sıyle 10+yıllık olupta hep bu yontemi kullanan varmı?varsada makınası hala saglam mı dıye?:26:

Bir de şey olabilir, hiç denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim. Şampuanlar, vücut losyonları, duş jelleri, sıvı deterjanlar, yumuşatıcılar, parke temizleyicileri falan bittiklerinde, hepsinin içlerine biraz su koyup, çalkalayıp, spreyli bir şişeye dökebiliriz hepsinden bir kolaj yapabiliriz böylece ve güzel bir koku malzememiz olur.
valla acıkcası tavsiye etmıyorum cunku bi bakıma deterjan katagorısınde yani ne kadar suylada calkalasan fısfıs yaptıgın yer yapıs yapıs olacaktır tahmınımce..gerci ben sey denemıstım neydı onun adı toz tutturmayan sprey vardı parke ve ahsap yuzeyler için dibinde cok az kalmıstı suyla calkalayıp fısfısladım sonuc felaket pürkürttüğüm yerde yaglı yaglı oldu bide iz bıraktı .. eger deneyeceksen udak bi yere yap ilk deneme olarak.sorun olmuyorsa evin hertarafına sıkabılırsın tabıkı..
ancak suda varkı ben su filtreli elektırıklı supurgemın içine bir damla olacak sekılde yumusatıcı,sampuan ,duş jeli,kokulu sıvı sabun hatta yıne kokulu parke temızleyıcısı katıyorum ozaman evimde misssler gibi kokuyor :21: ancak fazla koymamak gerek yoksa sular kopukler taa makınanın motoruna kadar gitme riski oluyor tecrubeyle sabıt oyuzden mınıcık bir damla yetıyor...
biz iki kişilik bir aile olduğumuz için sık sık birşeyler bozulup çöpe gidiyor malesef
ben bayatlayan ekmeklerden ekmek pizzası yapıyorum gerçi bir çoğunuz biliyorsunuzdur
bizim beyaz peynirinde hemen tadı değişiyor çobuk tüketemediğimiz için
bende 1 yumurta domatez biber istediğim baharatlarla peyniri karıştırıyorum dilimlediğim ekmeklerin üzerine sürüp fırına gönderiyorum çok güzel oluyor böylelikle hem acımış peynirim hemde bayatlamış ekmeği değerlendirmiş oluyorum

bana peyniri uzun süre nasıl muhafaza edebilirim bilgi verebilecek kimse varsa çok mutlu olurum daha önce peynirleri küçük parçalara ayırıp dondurucuya attım çıkardığımda tadında sorun yoktu ama ufalandı

Peynirler

• Peynirler genellikle buzdolabında saklanır. Peynirler, buzdolabında önce yağlı kağıda veya streç filme, daha sonra da alüminyum folyoya sarılarak saklanmalıdır.
• Beyaz peyniri çok uzun süre kullanmak istiyorsanız, zeytinyağı dolu bir kabın içinde saklayabilirsiniz.
• Açılmış krem peynirler buzdolabında 2 hafta, sert olanlar (kaşar, çerkez) 3-4 hafta saklanabilirler.

*kimi buzdolaplarinda buzlugun hemen altinda buzdolabi kisminin hemen ustunde bir bolme oluyor. ne buzluk kadar soguk ne buzdolabi kadar sicak. o bolmede de saklayabilirsin. ayrica kucuk porsiyonlar halinde vakumlu posetlere de koyman mumkun. onun icin vakum aleti lazim ama yoksa da diger secenekleri deneyebilirsin.
*
peynir sulu daha iyi muhafaza olur.ama suyunun tuzlu olması lazım yoksa erir.bir de buzdolabında saklayacaksın
*
hemen sebzeliğin üstünde bir yıla kadar kalıyor bozulmuyor ama tuzlu sudan çıkarmamalısın

bunların hepsi alıntıdır

benden sana tavsıye suyunu sık değiştirme ,suyu tuzlu olsun ve mutlaka buzdolabının sebzelıgın bi ust katı veya sen sebzelık kısmını tamamen bosalt oraya peynır tenekesını koy..annem oyle yapıyordu..
yanı buzdolabın en alt katına peynırlerı koy onun bi ustunude artık sebzelık yaparsın mecburen..
derindondurucuda bozulur tuzlu oldugu için ufalanır

kızlar çok güzel bilgiler veriyosunuz. ben şeyi anlamadım tam sifonun içine 1,5 lt per şişeyi nasıl koyuyosunuz her sifon çekildiğinde 1,5 lt suyun hepsimi gidiyo
her sifon çekildiğinde onu değiştiricekmiyiz

Back
X