Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında şöyle bırsey geldı aklıma emınönunde kolonya malzemesı satan dukkanlar var yanı dırek esans satıyorlar alkol fln ordan esans alınıp su ıle seyreltılıp azcık saf alkol ıle kalıcı bır koku yapılabılr![]()
Evet oda spreyi.
Ben doğal bir şeyler olsun diye bakınıyorum, sonuçta kimyasal soluyoruz. Vanilya ve suyu karıştırınca güzel ve hoş bir koku olacağını okudum burda, leke de bırakmaz sanırımAma ben lavanta seven biri olarak yarın aktara gidip bir soracağım, leke bırakmayan yağları. Normalde yumoşun spreyini çok seviyorum çok güzel kokuyor ama kimyasal işte maalesef korkutuyor beni
![]()
okuyan arkadaşlar konunun dağıldığını düşünecekler,amacımızdan sapacağız,birbirimizden fikir almak istediğimizde özel mesaj kutularını kullanalım arkadaşlar..
evde uyguladığınız,hayatınıza yansıttığınız tasarruf detaylarını kısa maddeler şeklinde yazarsanız anlam karmaşası oluşmamış olur..teşekkürler..
nasıl anlatsam hani altında tea ligth mum yakılan demlik şeklinde minik aksesuarlar oluyor. Ben suyun için karanfil koyup tea light mum yakarak kaynatıyorum, hem görsel hem doğal hemde müthiş güzel kokuyor.
arkadaşım, topiğinin dağılmasını istemiyorsun anlıyorum hassasiyetini ama değişik paylaşımlar olursa, sohbet olursa topic canlı kalır yoksa herkes bir iki birşey yazar gider.
Bak mesela benim yukarıdaki yöntemde hem doğal, hem tasarruflu karanfil ve mum. Oda kokuları hem kimsayal , hem pahalı.
Tabi son karar tabi ki senin.
arkadaşım çok fazla fatura geliyor sana.bizde karı koca çalışıyoruz bu ay elk.faturam 33 geldi die çok moralsizim..valla bence bir hal çaresine bakın çok çok fazla...kızlar ya tasarrf demişken bişi sorcam size ... ne kadar elektrk su faturası geliyo bz karı koca çalışıyoruz akşam 7yi braz geçe evde oluyorz yani en fazla 8den 12ye kadar tv açık ışıklar açık falan ayrıca haftasonları genelde evde yokuz söle sölim ayda 2 c.tesi ve pazar evde değilz elektrk 90-95 civ. gelio suda 60-65 falan bana fazla gbi geliyo snçta ewde değilz siz ne kadar ödüyosuzn bn nerde yanlış yapıyorum acaba
burda bir arkadas söylemişti ütüleri biriktiyorum diye bende dur bı denıyım nasıl olacak dedım ve 4posta yıkanmıs ütülemeyi bekleyen camasırlarımı dun gece ütüledim vee canımmm çıktııı![]()
o arkadasa da tavsiyem bence bidaha bırıktırmesin.. niye? çunku bırıktirdiğin camasırlar sepette üst üste oldukları için açılması zor olan kalıcılığa yakın bir kırısıklık oluyor..sonra ütü yapacagın zaman malum ayarı yuksek tutmak gerekıyorki acılsın kırısıklıklar ve birkez yetmıyor bi kaç kez bastıra bastıra utuluyorsun yani daha çok elektırık gitmesi demek..
bundan boyle eski metoda gerı donuyorum ne zaman camasır kuruduysa utulencekleri hemen utu masasına koyup ütülemek en mantıklısı ,kırışıklıklar yok denecek kadar az oldugu için bir ütülemede acılcak ve daha az bir elektırık sarfiyatı olacaktır..
vakti olmayan calısan hanımlarımızda bence ütü yapacakları zaman yıkanmıs kıyafetı camasırlıktan ozaman toplasınki az kırısıklık olsun.. bence yani
bu arada ütülenceklerı her erteledıgınde ütü sevmeyen biri olarak hep erteledim amann yarınnnda yapabılırım gibi.. dag gibi olmus kıyafetleri kim ütülemek isterki :))))
----
bunun dısında aksama kıymalı bıber dolması yaptımancak içim arttı(ölçülü yaptıgım zaman tutturamıyorum,ölçüsüz yapınca göz kararı tutuyor bende buna bı anlam veremiyorum :26::26:) bende şimdi aklıma geldi kıymalı iç harc aynı zamanda sulu kofte demek
şimdi eldeki harcı bırazcık daha cogaltıp tek eksiği unuda koyup bide terbiyeli sulu kofte yapıcam
boylece extra corba yapmaktanda kurtulmus oldum
-----
yogurdunuzun ekşimsi bi tat olmasını istemıyorsanız ya tozşeker yada bal katın ancak 1yasından kucuk cocugunuza vereceksenız bal katmayın... şekeride fazla olmasın yoksa sünem sünem yapar..
bazen kredi kartında biriken puanlarda işe yarayabiliyor.
ayrıca marketlerin sitelerinde haftanın ürünü olan şeyler var mesela meyve sebze gibi baya ucuzluyor. bu tip şeyler netten takip edilebilir.
ayrıca ben kitap almak yerine liste çıkartıp kütüphanede var mı diye kontrol ediyorum. kalan paramı da başka birşey için harcıyorum.
genelde konserve tarzı şeyleri almıyoruz, evde yapmayı tercih ediyoruz.
ayrıca buzlukta saklanabilecek meyve sebze vs. ucuz olduğu dönem fazldan alıp o şekilde muhafaza ediyoruz.
dışarıdan almayıp evde yaptığımız birçok şeyde avantajlıyız.