burda bir arkadas söylemişti ütüleri biriktiyorum diye bende dur bı denıyım nasıl olacak dedım ve 4posta yıkanmıs ütülemeyi bekleyen camasırlarımı dun gece ütüledim vee canımmm çıktııı
o arkadasa da tavsiyem bence bidaha bırıktırmesin.. niye? çunku bırıktirdiğin camasırlar sepette üst üste oldukları için açılması zor olan kalıcılığa yakın bir kırısıklık oluyor..sonra ütü yapacagın zaman malum ayarı yuksek tutmak gerekıyorki acılsın kırısıklıklar ve birkez yetmıyor bi kaç kez bastıra bastıra utuluyorsun yani daha çok elektırık gitmesi demek..
bundan boyle eski metoda gerı donuyorum ne zaman camasır kuruduysa utulencekleri hemen utu masasına koyup ütülemek en mantıklısı ,kırışıklıklar yok denecek kadar az oldugu için bir ütülemede acılcak ve daha az bir elektırık sarfiyatı olacaktır..
vakti olmayan calısan hanımlarımızda bence ütü yapacakları zaman yıkanmıs kıyafetı camasırlıktan ozaman toplasınki az kırısıklık olsun.. bence yani
bu arada ütülenceklerı her erteledıgınde ütü sevmeyen biri olarak hep erteledim amann yarınnnda yapabılırım gibi.. dag gibi olmus kıyafetleri kim ütülemek isterki :))))
----
bunun dısında aksama kıymalı bıber dolması yaptım

ancak içim arttı(ölçülü yaptıgım zaman tutturamıyorum,ölçüsüz yapınca göz kararı tutuyor bende buna bı anlam veremiyorum :26::26:) bende şimdi aklıma geldi kıymalı iç harc aynı zamanda sulu kofte demek

şimdi eldeki harcı bırazcık daha cogaltıp tek eksiği unuda koyup bide terbiyeli sulu kofte yapıcam

boylece extra corba yapmaktanda kurtulmus oldum

-----
yogurdunuzun ekşimsi bi tat olmasını istemıyorsanız ya tozşeker yada bal katın ancak 1yasından kucuk cocugunuza vereceksenız bal katmayın... şekeride fazla olmasın yoksa sünem sünem yapar..