• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde televizyon olmasaydı , eşiniz ne yapardı?

slm benim eşim evlenmeden önce de ailesinden ayrı yaşıyordu...
ewlenmeden ben ewimde tv istemedim sohbet olsun ilgi olsun etkileyeceğinden yavaş yavaş bizim maneviyetımızı tüketeceğinden korktum....ama ewlenmeden önce tv almış ewimizede o tv getirdi...
ben inanılmaz kitap okurdum eşimin bu alışkanlığı yoktu çabuk sıkılıyordu...daha sonra ewlendiğimizde kitap okuma saatimiz olmalı dedim onayladı aşkımda,sonra kitap okumaya başladık birlikte aramızda konu ile ilgili tartışabiliyorduk,daha sonra hamile kaldığımda ewden kendisi kaldırdı şunada inanıyorum ki tv resmen esir alıyor alışkanlığa dönüştürüyor nikotin gibi bişeyyy insan ömründe 30 yılını tv ayırıyormuş dile kolay bir rakam eşimi etkileyen zaman bilinci adında kitabı okuması oldu inanılmaz şeyler var ama biz insanlar farkında bile değiliz....

Ah canım eşimin kitap okuma alışkanlığı olsa keşke ...Birkaç kez denedim , açıkça istemediğini söyledi...Ama tv de izlediği izlemediği ne varsa bakar, takılır kalır öylece...
Bizde de ben kitap okurum hep , çok severim kitap okumayı ,kişisel gelişimle ilgili, evlilikle ilgili... Hem çok şey öğreniyorum hem de kendimi geliştiriyorum...:kahve:
Bizde tv kaldırma olayı gerçekleşse eşim sanki organlarından birini kaybetmişçesine üzülür :roflol:

slm kızlar aranıza yenı katılıyorum bu kısım cok hosuma gıttı benmım eşimde aksamları tv acık ders calısır ıkısı nasıl oluyorsa ne kıtaptan vazgecer nede t v den :)

zengin parasıyla , züğürt karısıyla oynarmış..
anlaşılmıştır değil mi?

4 aylık evliyiz kızlar ve ortak kararla biz de evimize tv almadık,ikimiz de hala öğrenci olduğumuz için kitap okuyup ders calışmamıza engel teşkil edeceğini düşündük...
ilk başlarda çok garip geldi, sanki evde bir boşluk , bir eksiklik varmış gibi hissediyo insan.. ama zamanla alışıyosunuz.. aksam eve geldiğinde yemekten sonra ilk olarak haber sitelerini dolaşır eşim, dünyada ne var ne yok bakar..hiç bi şeyden de habersiz kalmıyoruz yani.. sonra cay faslıyla ders faslı başlıyo .. bazen film , bazen dizi seyrederiz netten..hiç sıkılmıyo insan emin olun..hatta net olunca kontrol sizde oluyo..saatlerce tv başında takılıp kalmıyo insan..bi program belirliyosun ve direkt onu acıyosun..tv olsa yanmıştık, ben pek meraklıyımdır, burda şu program bitse , surda da su varmış bi bakalım diye takılır kalırım...çok memnunum tv siz yaşamaktan...
neticede "tv siz hayat cok rahat" yerimseniben

1- play station oynardı.

2- bilgisayarda takılırdı.

3- ev sinemasında film izlerdi

4- bunun gibi teknolojik herhangi birşeyle uğraşırdı :oklava:

bense kitap okumasını, birlikte dışarı çıkmasını,en azından yürüyüş yapmasını, alışverişe çıkmasını, yemek yapmaya merak sarmasını -tatlicadiarzu- falan isterdim :1rolleyes:

eşim tv izlemez benim, bende izlemem.. televizyon karşısında geçirdiğim saatler sayılıdır, bir-iki saat haftada...hele şimdi hiç açılmıyor iki yaşına kadar bebeklerin televizyon izlemesi sakıncalıymış...
televizyonu sinema olarak kullanıyoruz biz yani..
çok mesudum böyle ben..

Evde tv olmasının benim için de, eşim için de çok fazla önemi yok zaten.
Bu durumda eğer tv olmasaydı, haberleri de netten takip eder olağan hayatımıza
devam ederdik. Çok büyük bir eksiklik olmazdı bizim için.

simdi bu soruya esime sordum, ben de bilgisayarda oturur butun gun film seyrederdim dedi :)

şöyle düşünelim tv yok o zaman bilgisayar da yok o zaman playstation da yok. bu şekilde cevap verirsem çok gezerdik çok uyurduk başka şeyleri de çok çok çok yapardık :) hahahaha

Şimdi eşime sordum oda daha tv olmasaydı iyi olurdu insanlar daha çok kitap okurdu bilgilenir cahil olmazdı dedi valla ben ne diyeyim bilmiyorum.

ben eşime sordum ''evde televizyonumuz olmasaydı ne yapardın?'' diye
cevabı aynen aktarıyorum ; BOL BOL SEVİŞİRDİK!:asigim:

evde tv olmasaydı eminim ki eşimin ilk işi gidip bi tv almak olurdu
hatta tv yoksa eğer orası bizim evimiz olamaz mümkün değil yani
yok eğer icat edilmemiş ise pericik55'in dediği gibi büyük ihtimalle icat ederdi
evde bilmiyorum ki tv karşısında uyumadan yatağa sürüklediğim bi gün olmasın
bilmiyorum ki eve girer girmez ilk işi tv açmak olmasın
bilmiyorum ki tv izlicem diye sabah kalkar kalkmaz hazırlanmak yerine salona gitmesin
aaah ahh tv bağımlısı benim kocam tv neler çekiyorum bi bilseniz
acaba bende mi bi sorun var diye düşünmeye başladım
ben ilgisini çekecek bişiler yapamıyorumda bu adam tvye bu kadar düşkün
her gece ama inanın evlendiğimizden beri her gece tv karşısında uyur zorla yatağa götürürüm
eğer dışarıdan geldiysek saat isterse gecenin 3ü 4ü olsun ilk işi tv karşısına oturmak olur
ben bi yerde hata yapıyorum ama nerede? senağlama

evde tv olmasaydı eminim ki eşimin ilk işi gidip bi tv almak olurdu
hatta tv yoksa eğer orası bizim evimiz olamaz mümkün değil yani
yok eğer icat edilmemiş ise pericik55'in dediği gibi büyük ihtimalle icat ederdi
evde bilmiyorum ki tv karşısında uyumadan yatağa sürüklediğim bi gün olmasın
bilmiyorum ki eve girer girmez ilk işi tv açmak olmasın
bilmiyorum ki tv izlicem diye sabah kalkar kalkmaz hazırlanmak yerine salona gitmesin
aaah ahh tv bağımlısı benim kocam tv neler çekiyorum bi bilseniz
acaba bende mi bi sorun var diye düşünmeye başladım
ben ilgisini çekecek bişiler yapamıyorumda bu adam tvye bu kadar düşkün
her gece ama inanın evlendiğimizden beri her gece tv karşısında uyur zorla yatağa götürürüm
eğer dışarıdan geldiysek saat isterse gecenin 3ü 4ü olsun ilk işi tv karşısına oturmak olur
ben bi yerde hata yapıyorum ama nerede? senağlama

yok canım emin ol sorun sende değil... Ahh şu kocalar , sorun çıkarırlar , sonra da bize

sorunlu olduğumuzu düşündürürler...Psikolojimizi bozcaklar vallakaydirigubbakcemile3

ya her şeyin bir dozu var di mi ama izlersin , dizini , belgeselini vs. ama işin bitince de

kapatır uyursun ... Yok sabah açıyolar gözünü tv ile , kapatıyolar tv ile..

Sonra da derler eve her şeyi aldım senin için diye...

Bizim için mi yoksa kendileri için mi , anlamak güç:roflol:

1- Daha gerekli işlere zaman ayrılır
2- Daha çok gazete ve kitap okunurdu, hatta gazetelerin her sayfası yutulurdu
3- Nüfus artış hızımız daha çok hızlanırdı
4- Eşle dostla bol bol iletişime geçilirdi.
5- Evde kendimize yapacak hobi bulurduk, örneğin ebru sanatı falan öğrenirdik( ben biliyoruma ama yapmıyorum yapmaya başlardım)

Back
X