- 3 Ocak 2012
- 2.138
- 66
- 363
- Konu Sahibi bilmiyorummm
-
merhaba canım. ben kızım için değişik tarifler arıyorum sürekli. 1 yaşında benim kızım da. kızım peyniri sevmiyor ve yemiyor.zaten kahvaltıda pek bişey yememeyi tarcih ediyor. ayrıca hergün aynı şeyleri yedirmekten sıkılıyorum.bugün bir tarif yaptım beğenerek yedi. kaşık maması kıvamında. sen de bir dene bakalım.
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi (yulaf aldım robotta un haline getirdim)
Haşlanmış bir yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı lor peyniri ( sütü limonla kestirip kendim yaptım)
1 ölçek formül mama
1-2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 küçük armut
bu tarife ileveten yulafın kötü tadını hafifletmek için 2 çay kaşığı kadar bal, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı tahin,1 tane dövülmüş ceviz ekledim.
armutu püre yapıyosun ve tüm malzemeleri karıştırıp afiyetle yediriyosun.
formül mama ne oluyor onu anlayamadım
ve yulaf demişsiniz onu nasıl temin ediyorsunuz hiç denemedim de:))
Eğer çevrende bulamıyosan Migros'ta kesin var, gidip ordan alabilirsin.
formül mamada hanı şu milupa,aptamil hero bayby ( ben hero bayby kullanıyorum) mamaları canım üzerınde bebegının ayına ve yaşına göre ister süt olarak i,stersende kaşık maması şeklinde aldıgımızz bebek besinidirr
evet bende hero baby kullanıyorum fakat kızım bu günlerde hiç bişey yemiyor çok sıkıntılıyım sadece mama içiyor ne yapacağımı şaşırdım doktor demir eksikliği var süt verme dedi mamayıda tavsiye etmiyorum dedi ama kızım ağzını açmıyor.. diş diye düşündüm ama 2 aydır böyle oooof patladım mama yapmaktan ne var yaptığım çorbaları içse((((
formül mama ne oluyor onu anlayamadım
ve yulaf demişsiniz onu nasıl temin ediyorsunuz hiç denemedim de:))
evde tazecik mayalanmış yoğur + muz+ bal
rondada çekili biberona konur ve kuzuya içirilir...
canım tam olarak nasıl verıyorsunn.. soğuk olmazmı.. ısıtıncada yoğurt kesılmezmı.. nasıl yaptıgını yazarmısınn
canım ufak boy bir muz, bir bardak yoğurt , 1 tatlı kaşık balı rondoda iyice çekiyorum.
tam akışkan bir kıvam olduktan sonra biberona koyuyurum. sonra biberonu sıcak suyun içine oturtuyorum. ılıtıyorum o şekilde.
sonra danama içiriyorum....
ama tabi bunu günde 1 kereden fazla verme, muz kabızlık yapabilir.
bir de ben oğlum daha küçükken muz yerine 1 dilim kekle de aynı şeyi yapıyordum. bayıla bayıla içiyordu. ama şimdi büyüdü asla kabul etmez öyle bir şeyi
küçükken kandırması daha kolay
canım cok guzel bir tarıf.. bugun hemen uygulayacagım ama evde muz yok.. onun yerıne cici beb elma koysam olurmu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?