evde yardimci kadin hakkinda.

ilk başta planlarsınız zaten sonra düzene oturur

ama yemek işi sıkıntılı ne yapacağını söylemeni ve ona göre malzeme almanı isteyebilir

bizim bakıcımız bize yemek yapardı

dolapta ne varsa yap derdik

kurtarıcı makarna vs hep vardı

bazen de yapmazdı

bebek durmaz ya da o pişirecek bir şeyler düşünemezdi

ama söylediğini yapardı

bir arkadaşlar anlatmıştı

iki komşu 3 er gün alıyormuş

yemeği çok yaptırıp birbirlerine de veriyormuş yani bugün bende yemek pişti sana da veriyorum yarın kadın sende yemek sende pişti bana da veriyorsun

gün aşırı kadın gelmiş oluyor genel derleme toplama çamaşır ütü vs evin işini o evin hanımı gibi kendi sıraya koyup yapıyor yemek de yapıyor
Evet yemek isi beni dusunduruyor. Ama sonucta 4 saat duracak. Agir bir yemek istersem ona gore cok fazla ev isi beklemem. O sekilde ayarlariz artik. Bu arada bir de bakivcim var benim. Ama kizimi ona birakiyorum. Ev isi icin baskasini ayarlayacagim.

ilk başta planlarsınız zaten sonra düzene oturur

ama yemek işi sıkıntılı ne yapacağını söylemeni ve ona göre malzeme almanı isteyebilir

bizim bakıcımız bize yemek yapardı

dolapta ne varsa yap derdik

kurtarıcı makarna vs hep vardı

bazen de yapmazdı

bebek durmaz ya da o pişirecek bir şeyler düşünemezdi

ama söylediğini yapardı

bir arkadaşlar anlatmıştı

iki komşu 3 er gün alıyormuş

yemeği çok yaptırıp birbirlerine de veriyormuş yani bugün bende yemek pişti sana da veriyorum yarın kadın sende yemek sende pişti bana da veriyorsun

gün aşırı kadın gelmiş oluyor genel derleme toplama çamaşır ütü vs evin işini o evin hanımı gibi kendi sıraya koyup yapıyor yemek de yapıyor
Evet yemek isi beni dusunduruyor. Ama sonucta 4 saat duracak. Agir bir yemek istersem ona gore cok fazla ev isi beklemem. O sekilde ayarlariz artik. Bu arada bir de bakivcim var benim. Ama kizimi ona birakiyorum. Ev isi icin baskasini ayarlayacagim.

Bana haftanın 5 günü geliyor, temizlik, ütü, çamaşır ve yemek. Cuma gününden de haftasonunun yemeğini yapıp gidiyor.

Hatta şu an mutfakta TV izliyor canım benim, birazdan yemeğe başlayacak.

Bu sekilde ben de almayi dusunuyorum ileriki zamanlarda. Ancak tek bi gozlemim var eve temizlige gelen bayan bile ilk zamanlar ne kadar titizse son zamanlar savsaklamaya basladi. Ben de onu biraktim. Eylulde yeni biri ile baslayacagim. Hep boyle oluyor. Bastan cok titiz sonra sonra gevsiyor eve aldigim her kadin. Tecrubeyle sabit. O yuzden iyi denetlemem ve yumisak olmaman gerekiyor sanirim.
Evet ne yazik ki ben de yumusak yuzumden cok kaybediyorum. Ilk gunku performanslarini goztermiyorlar bir zaman sonra. Insallah caliskan ve durust birine denk gelirim.

haftada 3 gün 4 saat bence gereksiz 2 gün bile gereksiz bana haftada 1 tam gün geliyor heryeri temizliyor hiç bişi söylemiyorum sadece en başta konuştum o gün bugündür devam ediyor.
Ama her geldiginde ayni isleri yapiyordur degil mi? Aslinda ben de oyle yapiyordum ama yine de ben de cok is yapmak zorunda kaliyorum diger gunlerde. Evin piril piril olmasini ve cocuklarima daha fazla vakit ayirabilmeyi istiyorum. Biraz masrafli olacak olsa da. Cok tesekkurler yorumunuz icin

Ama her geldiginde ayni isleri yapiyordur degil mi? Aslinda ben de oyle yapiyordum ama yine de ben de cok is yapmak zorunda kaliyorum diger gunlerde. Evin piril piril olmasini ve cocuklarima daha fazla vakit ayirabilmeyi istiyorum. Biraz masrafli olacak olsa da. Cok tesekkurler yorumunuz icin

tabi her geldiğinde yaptıgı iş standart benim bebiş henüz doğmadı belki olduktan sonra haftada 2-3 olabilir o zamanki duruma bağlı sizin çocuk varsa yetersiz kalabilir tabiki bilemedim :temizlik:

İki haftadır haftada 3 gün gelmeye başladı yardımcım, 2 çocuk yeni hamilelik ve çalışıyor olmamadan dolayı. Daha önce de bana haftada 1 veya 2 gün geldiği için düzenimi biliyor. Birde evim dubleks, altta da 2 oda var kiler ve çamaşır odası gibi. O yüzden her gün yapacak bir şeyler buluyor.Benim ekstra bir talebim olursa sabah çıkmadan söylüyorum.Çarşamba-Perşembe ve Cuma geliyor.Cumartesi - Pazar rahat oluyorum.

Belli bir düzene oturtana kadar günlük yapılmasını istediğin şeyleri listeleyerek bırakabilirsin. Yapıp yapmadığını da kontrol etmelisin bir süre ama. Belli bir düzen oturunca kendisi yapar bence.
Kervan yolda duulur diyorsunuz yani? Evet listeyle baslarim. Zaman icinde o da alisir aslinda dogru soyluyorsunuz. Kendisi cam silme zamaninin geldigini gorur ve yapar örneğin degil mi? Ben de 3 gun almak istiyorum iste sizin gibi. Rahat oluyor degil mi sizin icin. Indallah hallederim ben de

Ooh
Bana haftanın 5 günü geliyor, temizlik, ütü, çamaşır ve yemek. Cuma gününden de haftasonunun yemeğini yapıp gidiyor.

Hatta şu an mutfakta TV izliyor canım benim, birazdan yemeğe başlayacak.
Ooh memnunsaniz ne guzel. Her gun olunca eve sizden iyi hakim olmustur tabi.

Kervan yolda duulur diyorsunuz yani? Evet listeyle baslarim. Zaman icinde o da alisir aslinda dogru soyluyorsunuz. Kendisi cam silme zamaninin geldigini gorur ve yapar örneğin degil mi? Ben de 3 gun almak istiyorum iste sizin gibi. Rahat oluyor degil mi sizin icin. Indallah hallederim ben de

Ben çok memnunum Allah razı olsun elim ayağım, toparlıyor beni. Zamanla düzen kuruluyor, siz ona o size ayak uyduruyorsunuz.

Aylık maaşını 2 bin 500 veriyoruz. Bayramlarda yeni yıllarda ekstra veriyoruz. Hesaplayınca daha fazla eder yaptıkları ama genç kızlığımdan beri bizimle, annemin evinden getirdim evlenirken o yüzden fazla almıyor.
geliriniz iyi ozaman
çünkü ben versem öyle bana para kalmaz:-)
ben memurum benim maaşımda 2500 lira

tabi her geldiğinde yaptıgı iş standart benim bebiş henüz doğmadı belki olduktan sonra haftada 2-3 olabilir o zamanki duruma bağlı sizin çocuk varsa yetersiz kalabilir tabiki bilemedim :temizlik:
Tabi 6 yadinda ve 10 aylik iki cocugum var. Zaten amacim onlara daha cok vakit ayirmak

geliriniz iyi ozaman
çünkü ben versem öyle bana para kalmaz:-)
ben memurum benim maaşımda 2500 lira
Benim maaşım da memur maaşından çok fazla değil ama eşiminki iyi çok şükür :D Ben ek iş yapıyorum, yarısını ondan ve yarısını eşimin maaşından alıp ödüyoruz.
Ama diyorum bazen keşke hepsini eşime kakalasaydım :KK45:

O zaman cok sanslisiniz boyle birini tutturmak kolay degil aslinda. Darisi basima.
4-5 deneme sonucunda tavsiyeyle buldum bu ablayı. Haftaiçi hergün geliyor bize. Bütün iş onda temizliği yemeği çamaşırı ütüsü camı kapısı aklına ne geliyorsa. Artık annem gibi oldu,allah bozmasın :)

Benim maaşım da memur maaşından çok fazla değil ama eşiminki iyi çok şükür :KK70: Ben ek iş yapıyorum, yarısını ondan ve yarısını eşimin maaşından alıp ödüyoruz.
Ama diyorum bazen keşke hepsini eşime kakalasaydım :KK45:
şanslısın maşallah
benimki hayatta 5 kuruş vermez evin temizliğinden evin hanımı sorumlu der ama annesine temizlikçi tutar:KK70:

Aylık maaşını 2 bin 500 veriyoruz. Bayramlarda yeni yıllarda ekstra veriyoruz. Hesaplayınca daha fazla eder yaptıkları ama genç kızlığımdan beri bizimle, annemin evinden getirdim evlenirken o yüzden fazla almıyor.
:KK57::KK57::KK57: 2500 lira temizliğe mi verilir yahu:skandal: yesem içsem gezsem koymaz da temizliğe bu para çok fena koyar bana. Benim abla yarım günü 50 den geliyor her hafta, daha da tek kelime etmem ona:KK70: gelsin çayını kahvesini içsin gitsin çok bile yapıyormuş o paraya :KK70:

Back
X